Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

17 fazantenfilet recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Lekker,gemakkelijk en anders

INGREDIENTEN

1,5 kg.fazantenfilet,500 gram eendenlevermousse,10 sneden Bayonneham,1 klontje boter,peper en zout., Voor de saus:1 1/2 dl.madera-wijn,3 dl.wildfond,3 dl.room., 500 gr.oesterzwammen,boter,peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-04-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

60 g boter - zout - cayennepeper - 1 bakje rucolacress - 1 eetlepel vloeibare honing - 4 grote stronken witlof - 3 perssinaasappels - 1 pot gevogeltefond (380 ml) - 4 fazantenfilets (circa 100 g per stuk)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2000
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk recept dat snel gemaakt is, met daarenboeven een prima saus

INGREDIENTEN

-4 fazantenfilets, -8 struikjes witloof, -1/2 l room, -1 dl wildfond, -1 dl droge witte wijn, -1 eetlepel aalbessengelei, -geklaarde boter, -nootmuskaat, -peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 fazantenfilets, 1 el. kerrie, 1 kg. witte kool, 250 gr. rookspek, 2 uien, 8 jeneverbessen, 2 tl. tijm, 1 laurierblad, 2 dl. droge witte wijn, peterselie, 50 gr. boter of margarine, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*4 fazantenfilets*1 el. kerrie*1 kg. witte kool*250 gr. rookspek*2 uien*8 jeneverbessen*2 tl. tijm*1 laurierblad*2 dl. droge witte wijn*peterselie*50 gr. boter of margarine*zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 fazantenfilets, 4 stukjes aluminiumfolie (30 * 30 cm), 1 ui, 1 teentje knoflook, 4 el. gehakte gember, 4 ananasschijven, 1 tl. kerrie, 2 tl. gemberpoeder, 1 dl. apricot brandy, 25 gr. boter of margarine, 1 el. olijfolie, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*4 fazantenfilets*4 stukjes aluminiumfolie (30 * 30 cm)*1 ui*1 teentje knoflook*4 el. gehakte gember*4 ananasschijven*1 tl. kerrie*2 tl. gemberpoeder*1 dl. apricot brandy*25 gr. boter of margarine*1 el. olijfolie*zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk gerecht voor de feestdagen!

INGREDIENTEN

Kruidentuiltje, Ganzenleverpastei 100 gram, Acaciahoning (4 soeplepels), 1 ei, klont boerenboter, bladerdeeg, peper en zout, porto: 2 glazen, witte wijn of schuimwijn: 20 cl, fazantenfilets: 2, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Verassend

INGREDIENTEN

4 fazantenfilets, 4 sjalotjes, gesnipperd, groene-koolbladeren, 8 plakken parmaham, 4 plakjes verse eendenlever, versgemalen peper, zout, keukengaren of crepinette(darmnet), boter, voor de saus:, --------------, 15 cl gevogeltefond, 1 dl cream sherry, 15 cl room, 50 gr eendenlever

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-12-2000
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Een heerlijk zacht gerecht waarin de smaak van fazant goed samengaat met de paddestoelen.

INGREDIENTEN

4 fazantefilets, boter, zout en peper, 200 ml fazante- of kippefond, 300g eekhoorntjesbrood of cantharellen, 2 eetl olijfolie, 1 teentje knoflook., Voor de saus: 200 ml fazantefond, 1 groot bekertje creme fraiche, eventueel wat truffelnat., Verder: 150 g ganzelever, in plakjes en 1 bosje bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-1999
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 stuk(s) bladerdeeg, 250 gram champignons, 1 stuk(s) eigeel, 2 stuk(s) fazantenfilet, 1 stuk(s) peper zout, 5 stuk(s) plakjes parmeham, 1 eetlepel(s) sesamzaad

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2012
  •  
  •  20-30 min.

4 ? 6 personen; bereidingstijd: ? 15 min.

INGREDIENTEN

- ? 700 g fazantenfilets (diepvries), - 1 grote wortel, - 1 ui, - 3 appelen (bv. boskoop of jonagold), - 1,5 dl appelcider, - 2 dl kippenbouillon, (1/2 blokje bouillon opgelost in 2 dl heet water), - 1 glaasje calvados, - 1/2 dl room, - 5 eetl. boter, - het sap van 1/2 citroen, - 2 eetl. bloemsuiker, - 1 eetl. bloem, - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-10-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lauw voorgerecht,zeer lekker

INGREDIENTEN

Verschillende soorten sla(rode en groene),1/2 dl notenolie,600 gr gerookt spek in reepjes zonder zwoerd,boter,250 gr pijnappelpitten,14 kwartelborstjes en 28 kwartelpootjes,6 eetlepels sherry-azijn,1 dl kippenbouillon,peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Waarom een sjalot: de sjalot geeft, samen met de peterselie, een vollere smaak aan de fazantfilet. Ook zorgt het sjalottenmengsel ervoor dat de filet niet uitdroogt aan de bovenkant Soort gerecht: als hoofdgerecht of in bijvoorbeeld een kerstmenu als tussengerecht

INGREDIENTEN

3 sjalotten (75 g), 4 fazantfilets (met vel), 1 teentje knoflook, 25 g peterselieblaadjes, 10 g broodkruim, ½ dl notenolie, 1 klontje roomboter, Peper en zout, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-05-2007
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

200g gemengde paddestoelen; 1 winterwortel; 1 dikke prei;50g boter; 50g bloem; 750ml wildbouillon; een scheutje cognac; scheutje citroensap; peper en zout; 1 fazantenborstfilet; 50 g gerookte spekreepjes; extra boter om te bakken; 2 el gehakte peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-2010
  • Europees
  •  20-30 min.

Een hoofdgerecht dat je grotendeels op voorhand kunt klaarmaken...dus ideaal voor een groot aantal genodigden

INGREDIENTEN

4 fazantenfilets 4 stronkjes witlof 50 gr boter 400 gr butternut pompoen l wildfond, l gevogeltefond 200 gr boter 8 grote Charlotte aardappelen 1 teentje look, , , Het smaakt nog beter met zelfgemaakte fond !

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-12-2013
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Culinair recept van chef Luc Bellings ; de chef van  sterrenrestaurant 'Aan Tafel bij Luc Bellings'

INGREDIENTEN

4 dwergappeltjes, 2 notenolie, 4 dl wildfond, 2 dl veenbessensap, 2 puree van eekhoorntjesbrood, 2 dl Cognac, 2½ gr agar agar, 1 boter, ½ citroen (sap), 4 fazantfilets, 4 stronken witlof, 4 geblancheerde koolbladen, 2 ontbeende fazantenbillen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-10-2017
  • Belgisch
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top