1. Home
  2. Recepten
  3. Fazantenfilet

Fazantenfilet recepten (16) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Fazantenfilet met sinaasappelsaus

INGREDIENTEN

60 g boter - zout - cayennepeper - 1 bakje rucolacress - 1 eetlepel vloeibare honing - 4 grote stronken witlof - 3 perssinaasappels - 1 pot gevogeltefond (380 ml) - 4 fazantenfilets (circa 100 g per stuk)

Voorbereiding

Een sinaasappel tot op vruchtvlees schillen en in dunne plakken snijden. Rest van sinaasappels uitpersen en sap in pan schenken.

Bereidingswijze

Sap tot helft inkoken. Fond toevoegen, mengsel tot helft inkoken en van vuur nemen. Intussen witlof in lengte in vieren snijden, kern verwijderen en blaadjes lospellen. Witlof in ruim water wassen en laten uitlekken. In koekenpan 30 g boter verhitten. Fazantenfilets bestrooien met zout en cayennepeper en in 8 minuten bijna gaar bakken. Intussen in andere koekenpan rest van boter verhitten. Witlof en honing toevoegen en in ca. 10 minuten al omscheppend bakken. Saus bij filets schenken. Sinaasappelplakjes toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes meewarmen.

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2000
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

fazantenfilet gevuld

Lekker,gemakkelijk en anders

INGREDIENTEN

1,5 kg.fazantenfilet,500 gram eendenlevermousse,10 sneden Bayonneham,1 klontje boter,peper en zout., Voor de saus:1 1/2 dl.madera-wijn,3 dl.wildfond,3 dl.room., 500 gr.oesterzwammen,boter,peper en zout.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-04-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Fazantenfilet met roerbakwitloof

Een heerlijk recept dat snel gemaakt is, met daarenboeven een prima saus

INGREDIENTEN

-4 fazantenfilets, -8 struikjes witloof, -1/2 l room, -1 dl wildfond, -1 dl droge witte wijn, -1 eetlepel aalbessengelei, -geklaarde boter, -nootmuskaat, -peper en zout,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Fazantenfilet met kerriekool

INGREDIENTEN

4 fazantenfilets, 1 el. kerrie, 1 kg. witte kool, 250 gr. rookspek, 2 uien, 8 jeneverbessen, 2 tl. tijm, 1 laurierblad, 2 dl. droge witte wijn, peterselie, 50 gr. boter of margarine, zout en peper

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Fazantenfilet met kerriekool

INGREDIENTEN

*4 fazantenfilets*1 el. kerrie*1 kg. witte kool*250 gr. rookspek*2 uien*8 jeneverbessen*2 tl. tijm*1 laurierblad*2 dl. droge witte wijn*peterselie*50 gr. boter of margarine*zout en peper

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Fazantenfilet in folie

INGREDIENTEN

*4 fazantenfilets*4 stukjes aluminiumfolie (30 * 30 cm)*1 ui*1 teentje knoflook*4 el. gehakte gember*4 ananasschijven*1 tl. kerrie*2 tl. gemberpoeder*1 dl. apricot brandy*25 gr. boter of margarine*1 el. olijfolie*zout en peper

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Fazantenfilet in folie

INGREDIENTEN

4 fazantenfilets, 4 stukjes aluminiumfolie (30 * 30 cm), 1 ui, 1 teentje knoflook, 4 el. gehakte gember, 4 ananasschijven, 1 tl. kerrie, 2 tl. gemberpoeder, 1 dl. apricot brandy, 25 gr. boter of margarine, 1 el. olijfolie, zout en peper,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Fazantenfilet in bladerdeeg

Een heerlijk gerecht voor de feestdagen!

INGREDIENTEN

Kruidentuiltje, Ganzenleverpastei 100 gram, Acaciahoning (4 soeplepels), 1 ei, klont boerenboter, bladerdeeg, peper en zout, porto: 2 glazen, witte wijn of schuimwijn: 20 cl, fazantenfilets: 2, ,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Fazantenfilet Met Groene Kool En Eendenlever

Verassend

INGREDIENTEN

4 fazantenfilets, 4 sjalotjes, gesnipperd, groene-koolbladeren, 8 plakken parmaham, 4 plakjes verse eendenlever, versgemalen peper, zout, keukengaren of crepinette(darmnet), boter, voor de saus:, --------------, 15 cl gevogeltefond, 1 dl cream sherry, 15 cl room, 50 gr eendenlever

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-12-2000
  • Belgisch
  •  30-60 min.

in de oven bereide fazantenfilet met paddestoelen

Een heerlijk zacht gerecht waarin de smaak van fazant goed samengaat met de paddestoelen.

INGREDIENTEN

4 fazantefilets, boter, zout en peper, 200 ml fazante- of kippefond, 300g eekhoorntjesbrood of cantharellen, 2 eetl olijfolie, 1 teentje knoflook., Voor de saus: 200 ml fazantefond, 1 groot bekertje creme fraiche, eventueel wat truffelnat., Verder: 150 g ganzelever, in plakjes en 1 bosje bieslook

  • Montignac Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-1999
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Fazant Wellington geserveerd met porcini

INGREDIENTEN

4 stuk(s) bladerdeeg, 250 gram champignons, 1 stuk(s) eigeel, 2 stuk(s) fazantenfilet, 1 stuk(s) peper zout, 5 stuk(s) plakjes parmeham, 1 eetlepel(s) sesamzaad

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2012
  •  
  •  20-30 min.

Fazantenfilets op Normandische wijze

4 ? 6 personen; bereidingstijd: ? 15 min.

INGREDIENTEN

- ? 700 g fazantenfilets (diepvries), - 1 grote wortel, - 1 ui, - 3 appelen (bv. boskoop of jonagold), - 1,5 dl appelcider, - 2 dl kippenbouillon, (1/2 blokje bouillon opgelost in 2 dl heet water), - 1 glaasje calvados, - 1/2 dl room, - 5 eetl. boter, - het sap van 1/2 citroen, - 2 eetl. bloemsuiker, - 1 eetl. bloem, - peper en zout

  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-10-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Fazantfilet met een dakje van sjalot en peterselie

Waarom een sjalot: de sjalot geeft, samen met de peterselie, een vollere smaak aan de fazantfilet. Ook zorgt het sjalottenmengsel ervoor dat de filet niet uitdroogt aan de bovenkant Soort gerecht: als hoofdgerecht of in bijvoorbeeld een kerstmenu als tussengerecht

INGREDIENTEN

3 sjalotten (75 g), 4 fazantfilets (met vel), 1 teentje knoflook, 25 g peterselieblaadjes, 10 g broodkruim, ½ dl notenolie, 1 klontje roomboter, Peper en zout, , , ,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-05-2007
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Fazant met witlof, rollade van fazant met savooikool

Culinair recept van chef Luc Bellings ; de chef van  sterrenrestaurant 'Aan Tafel bij Luc Bellings'

INGREDIENTEN

4 dwergappeltjes, 2 notenolie, 4 dl wildfond, 2 dl veenbessensap, 2 puree van eekhoorntjesbrood, 2 dl Cognac, 2½ gr agar agar, 1 boter, ½ citroen (sap), 4 fazantfilets, 4 stronken witlof, 4 geblancheerde koolbladen, 2 ontbeende fazantenbillen

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-10-2017
  • Belgisch
  •  60-120 min.

FAZANTFILET BRABANÇONNE MET BELGISCH GRONDWITLOOF EN ROSTI

Fazantenfilet brabaçonne, feestelijk en overheerlijk op Vlaamse wijze . Gemakkelijk zelf te bereiden.

INGREDIENTEN

4 filets van fazant, witlof, Solo boter, 1 handvol verse salieblaadjes, Oude Geuze (vb. Oud Beersel of Drie Fonteinen), versgemalen peper, zeezout, 8 sneetjes filet d'Anvers, , Voor de rosti:, 4 aardappelen, 4 aardperen, verse tijmblaadjes, 1 sjalot, Solo boter

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2016
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Fazantenborstfilet met tijmkrokantje en calvadossaus

Lekker malse fazantenfilet met een tijmkrokantje en overheerlijke Calvadossaus en we serveren hier kroketjes bij.  

INGREDIENTEN

650 g fazantenborstfilets (eventueel diepvries), 200 g gerookt spek (in sneetjes), 2 preiwitten, 1 citroen, 1 plantje citroenmelisse, 1 plantje tijm (vers), 2 eetl. boter, 1 dl room, verse kaas (enkele koffielepels), 1 rol kruimeldeeg (versmarkt), 3 dl cider, 1 dl calvados, peper, zout (fleur de sel), instantsausbinder

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2016
  • Frans
  •  20-30 min.
Nieuwste fazantenfilet recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top