Falafel
4 kopjes gekookte kikkererwten, 2 geklopte eieren, 3 teentjes knoflook, fijn gesneden, 1/2 kopje fijngesneden selderij, 1/2 kopje fijngesneden lenteui, 1 tl komijnpoeder, 3 el tahinpasta (sesampasta), 3 el bloem, 2 tl cayennepeper, wat zwarte peper, 2 tl zout, ,
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-03-2005Arabisch20-30 min.
Falafel
300 gram kikkererwten -, - 8 bosuitjes, - 1 teentje knoflook, - 2 eetlepels bloem, - 1 theelepel bakpoeder, - 1/2 eetlepel komijn, - 1 eetlepel korianderpoeder, - 1 theelepel chilipoeder, - 1/2 theelepel zout, - 1/2 bosje peterselie, - 1/2 bosje koriander, - sesamzaad, - frituurolie, - pitabrood of Turks brood, , , , , , , ,
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-10-2002Grieks20-30 min.
de enige echte falafel!
Deze falafel aten we in Jenin, bij Al Umbashi, een van de beste falafelplekken in town. Knapperig vanbuiten, smeuïg en kruidig vanbinnen. Geserveerd met zijdezachte hummus, pittige tahinasaus, frisse salades en zoutzure pepers en komkommers. Erbij versgebakken kmaj, ofwel pitabroodjes. Super-fastfood!` - Nadia Zerouali & Merijn Tol
1 kg kikkererwten, , 2 uien, gesnipperd, 5 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 bosje peterselie, grof gehakt (een groot bosje!), 1 bosje koriander, grof gehakt, 1 groene peper, zonder zaadjes, grof gesneden, 3 eetlepels kurkuma, 3 eetlepels komijnpoeder, 2 eetlepels korianderzaad, 1½ theelepel bakpoeder, , olie om te frituren,
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-10-2011Arabisch20-30 min.
Falafel
140 ml water, 1 zakje falafel mix (reformwinkel)frituurolie
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-09-2000Joods0-10 min.
**FALAFEL**
Super lekkere vegetarische balletjes voor in een pita... komt uit de Joodse keuken.
1 blik kikkererwten of 500 gr. geweekte kikkerwerwten(ca. 2oo gr. rauw)... bosje peterselie... 2 tenen knoflook... 4 eetlepels bloem... 2 theelepels bakpoeder... 2 theelepels gemalen komijn(djinten)... 1.5 theelepel gemalen koriander... chilipoeder... citroensap...zout... (kruiden en specerijen kunnen naar smaak worden toegevoegd)
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-12-2001Joods Hoofdgerecht30-60 min.
Falafel
Vegetarische snack uit het Midden-Oosten.
2 blikken kikkererwten (a 400 gram), 3/4 zakje peterselie ( 30 g), 2 teentjes knoflook, 4 eetlepels bloem, 2 theelepels bakpoeder, 2 theelepels gemalen komijn (djinten), mespunt chilipoeder, 1 eetlepel citroensap, Zout, 1 doosje kerstomaatjes, 1 kleine ui, ca. 10 cm komkommer, 6 shoarmabroodjes, 1/4 zakje gemengde frisee sla, , ,
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-03-2005Arabisch20-30 min.
Falafel
Gefrituurde balletjes van Kikkererwtenmeel
180 gr kant-en-klare mix voor falafel (bijv. van het koosjere merk Telma), 200 ml water, Voldoende plantaardige, neutrale olie om te frituren.
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-02-20040-10 min.
falafel
, , Falafel is een vegetarisch gerecht bestaande uit gefrituurde balletjes van gemalen kikkererwten. Het wordt vooral gegeten in het Midden-Oosten., , Deze lekkernij wordt in het westen in veel shoarmazaken verkocht als een soort fastfood. Antwerpen heeft een grote Joodse wijk, met veel Joodse eetgelegenheden. Je kunt hier naar hartelust koosjer eten proeven, waaronder heerlijke falafel., Bereidingswijze, , , , , , , , * 225 g kikkererwten, * 2 tenen knoflook, * 1 chillipeper, * 1 tl komijnpoeder, * 50 g peterselie, * 50 g koriander, * 1 tl zout, * 3 sneedtjes oud brood, , * 3 el tahini, * 1 limoen, * 4 el yoghurt, * 4 pitabroodjes, * sla, * 2 tomaten, * 1 komkommer, * 4 radijsjes, ,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-03-2008Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Falafel
Gezien bij Life & Cooking
300 gram kikkererwten, 8 bosuitjes, 1 teentje knoflook, 2 el. bloem, 1 theelepel bakpoeder, ? el. komijn, 1 el. korianderzaadjes, 1 tl. chilipoeder, ? tl. zout, ? bosje peterselie, ? bosje koriander, sesamzaad en frituurolie, pitabrood of Turks brood
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-04-2001Mediterraan Hoofdgerecht20-30 min.
Falafel
Lunchgerecht: "Falafel is een vegetarisch gerecht. Het zijn gepureerde kikkererwten op smaak gebracht met allerlei kruiden en daarna gefrituurd."uit Israel
Felafel, 4 kopjes gekookte kikkererwten, 2 geklopte eieren, 3 teentjes knoflook, fijn gesneden, 1/2 kopje fijngesneden selderij, 1/2 kopje fijngesneden lenteui, 1/2 tl komijnpoeder, 3 el tahinpasta (sesampasta), 3 el bloem, 1-2 tl cayennepeper, wat zwarte peper, 1 1/2 tl zout
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-07-2001Vegetarisch0-10 min.
Falafel
L blik kikkererwten,lui,1 teentje knoflook, 1 rood Spaans pepertje, zout,peper, bloem om te bestrooien,olie om te frituren., Voor de saus:, 1/2 komkommer, 1 bekertje dikke yohurt, 1/2 theel. paprikapoeder
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-09-2000Arabisch Hoofdgerecht10-20 min.
falafel
Libanese snack
200 g gedroogde kikkererwten, 2 el gehakte bladpeterselie, 1 tn knoflook, 1 tl koriander, 1 tl komijn, 1 tl chilipoeder, 1 1/2tl zout, 1 witte boterham zonder korst, water om de bonen in te weken, olie om te frituren.
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-10-1999Vegetarisch10-20 min.
Falafel
Uit het Midden-Oosten overgevlogen. Het recept afgekeken bij de shoarmazaak.
300 g gedroogde kikkererwten, 1 ui, 1-2 teentjes knoflook, 15 g verse koriander, 1 tl gemalen komijn (djinten), zout en peper, 2 el bloem, 2 el sesamzaadjes, 2 tl baking soda of bakpoeder, plantaardige frituurolie, 12 pitabroodjes of 1 grote pide, knoflooksaus (zelfgemaakt obv yoghurt)
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-01-2008Turks Hoofdgerecht30-60 min.
Falafel
Israelisch recept
300 gram kikkererwten, 8 bosuitjes, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels bloem, 1 theelepel bakpoeder, 0,5 eetlepel komijn, 1 eetlepel korianderpoeder, 1 theelepel chilipoeder, 0,5 theelepel zout, 0,5 bosje peterselie, 0,5 bosje koriander, sesamzaad, frituurolie, pitabrood (of Turks brood)
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-03-199910-20 min.
- Eigen recept
Falafel
350 gram kikkererwten, 2 theelepels gemalen komijn, zout/peper, 1/2 theelepel bakpoeder, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels koriander, 2 eetlepels peterselie, 2 eieren, 1 eetlepel bloem
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-10-2011Vegetarisch10-20 min.
Falafel
De steeds populairder wordende vegetarische snack (ca. 15 stuks)
* 250 g gare kikkererwten(= 100 gram rauwe), * 2 teentjes knoflook, ? rood pepertje, * 2 el peterselie, 1 tl komijnpoeder, * 1 ei, 2 el tarwemeel, 1 tl bouillonkorrels, peper, * 1 ei, 3 el tarwemeel, olie om in te frituren, ,
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-02-1999Vegetarisch30-60 min.
Falafel
400 gram gare kikkererwten (event. uit blik), 1 uitje, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt, 1 afgestreken theelepel koriander, 1 afgestreken theelepel gemalen komijn, zout en peper, 50 gram volkorenmeel, olie om te frituren, ,
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-02-2001Vegetarisch0-10 min.
Falafel
Gebruik in elk geval gedroogde kikkererwten: de structuur van de erwten uit blik is te zacht!
225 gr gedroogde kikkererwten (een nacht geweekt);, 2 theel. zout;, 2 theel. bakpoeder;, 2 theel. komijnzaad;, 2 theel. gemalen koriander;, 1 theel. cayennepeper;, 1 geplette teen knoflook;, 2 eetl gehakte peterselie;, sap van ? citroen;, olie;, pitabrood en yoghurt om te serveren
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-05-2004Arabisch20-30 min.
falafel
300 gram kikkererwten, 8 bosuitjes, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels bloem, 1 theelepel bakpoeder, 0,5 eetlepel komijn, 1 eetlepel korianderpoeder, 1 theelepel chilipoeder, 0,5 theelepel zout, 0,5 bosje peterselie, 0,5 bosje koriander, sesamzaad, frituurolie, pitabrood (of Turks brood),
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-08-2002Vegetarisch0-10 min.
Falafel
225 g kikkererwten, 2 tenen knoflook, 1 chilipeper, 1 tl komijnpoeder, 50 g peterselie, 50 g koriander, 1 tl zout, 3 sneetjes oud brood, , Dressing:, 3 el tahin, 1 limoen, 4 el yoghurt, , 4 pitabroodjes, sla, 2 tomaten, 1 komkommer, 4 radijsjes,
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-05-2011Arabisch20-30 min.
Falafel
Heerlijke vegetarische kikkererwten balletjes. Zelf vind ik het nog lekkerder dan een broodje shoarma.
400 gr uitgelekte, gekookte kikkererwten, 6 eetlepels water,1 stevige snee wit brood, 2 eetlepels bloem, halve theelepel zuiveringszout (natriumcarbonaat} 3 tenen gehakte knoflook, 1 losgeklkopt ei, 1 klein uitje fijngesneden, 3 eetlepels fijnghakte koriander, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, halve theelepel zwarte peper, halve theelepel cayennepeper, halve theelepel geelwortel { koenjit} halve theelepel komijn, halve theelepel zeezout, halve theelepel gemalen koriander, 1 eetlepel tahin {sesampasta te koop bij de reformwinkel}
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-06-2000Vegetarisch20-30 min.
Falafel
Gefrituurde balletjes van geprakte kikkererwten met pitabrood. Ook lekker voor een feestje.
Tip het vergt enige handigheid dus als je direct een grote hoeveelheid maakt door de ingredienten gewoon te verdubbelen kun je de helft invriezen. Leg wel plastic folie tussen de lagen zodat ze niet aan elkaar plakken, 225 g kikkererweten 1 nacht geweekt en gaargekookt 2 pitabroodjes of 2 sneetjes droog brood Wat extra pitabroodjes om de balletjes in te serveren 1 grote ui, grofgehakt 2 tenen knoflook 2 dessertlepels gemalen komijn 1 tl gemalen chilipoeder 2 dessertlepels bloem 1 tl zout handvol peterselie, fijngehakte sesamzaad frituurolie bij voorkeur zonnebloemolie
- Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-07-2004Arabisch Bijgerecht0-10 min.
Falafel
Lekker tussen een knapperig pitabroodje
150 gram gedroogde kikkererwten, 1 ui, 1 knoflookteen, 2 el. fijngehakt korianderblad, 1 tl. gemalen komijn (djinten), 1 tl. gemalen koriander (ketoembar)
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-07-2003Arabisch20-30 min.
- Eigen recept
Falafel
300 g tuinbonen (diepvries), ontdooid, 1 blik kikkererwten (270 g), uitgelekt, 2 eieren, 1 kleine ui, gesnipperd, 1 zakje verse peterselie (30 g), fijngesneden, 2 eetlepels sesamzaad, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 theelepels gemalen komijn, 3 theelepels gemalen koriander (ketoembar), 1 theelepel chilipoeder,
- …
- > 120 min.
- Geplaatst op12-02-2009Vegetarisch> 120 min.
falafel
Een vegetarische bitterbal, nou ja zoiets dan
1 blik kikkererwten, 1 ei, halve dl water, snufje geelwortel en chillipoeder (niet verplicht), 1 1/2 el korianderblad, 1/4 tl komijnpoeder, 1 teen knoflook, 1el tahin (sesam pasta), 50 gr verkruimeld wit brood
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-08-2000Vegetarisch20-30 min.
falafel
450gr kikkererwten uit blik,3teentjes knoflook uitgeperst.1/2 theel. bakpoeder,2 theel. gemalen koriander,2 theel. gemalen komijn. 1 bosje verse peterselie,fijngesneden,2 middelgrote uien geraspt
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-11-1999Multi-cultureel30-60 min.
Falafel
Zonder vlees
100 gr. Chinese kool, ? rode paprika, 2 eetlepels azijn, 1 eetlepel suiker, zout, 2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 1 blik kikkererwten, 12 takjes verse koriander, 2 theelepls djinten, 3 theelepels ketoembar, 1 ei, 8 eetlepels bloem, 3 eetlepels yogonaise, 2 eetlepels yoghurt, 2 takjes peterselie, 3 eetlepels olie., 4 pitabroodjes.
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-12-2005Chinees Hoofdgerecht30-60 min.
Falafel
450 g kikkererwten, 7,5 dl water, 1 kleine ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, uit de pers, 2 el gehakte verse peterselie, 1 el gehakte verse koriander, 1 tl gemalen komijn, 1 el water, extra, 1/2 bakpoeder, olie, om te frituren
- Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-10-2004Vegetarisch Bijgerecht30-60 min.
Falafel
Vegetarische balletjes (van origine een Joods recept)
200 gr kikkererwten, 100 gr groene linzen, 100 gr brocoli, olijfolie, paneermeel, bloem, peper, zout, curry
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-03-2000Vegetarisch30-60 min.
Falafel
Kikkererwtenballetjes met shoarmabroodjes
1 ui; 1 teentje knoflook; 2 blikken kikkererwten (a nto 400 gr); 1 1/2 tl zout; 1/2 tl zwarte peper; 1/2 tl komijn; 1/2 tl koriander; 1/2 tl cayennepeper; 2 el bloem; 1 tl bakpoeder; 1 ei; 1 vleestomaat; 1/4 komkommer; 1/4 krop ijsbergsla; 8 shoarmabroodjes; pittige salsasaus
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-01-2002Turks60-120 min.
Falafel
450 gr. gedroogde tuinbonen (ful nabed),een nacht geweekt, 2 middelgrote uien, fijngehakt, 4 tenen knoflook, geperst, een klein bosje peterselie, fijngehakt, een klein handje dille,fijngehakt, gemalen zeezout(gewoon zout kan ook), 1 eetl. korianderzzaad(ketoembar, toko), cayennepeper, kmijnzaad(djinten,toko), maisolie, om te frituren,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-02-2003Arabisch Hoofdgerecht20-30 min.
Falafel
Falafelballetjes, Falafel (Arabisch: فلافل) is een van oorsprong Libanees vegetarisch gerecht bestaande uit gefrituurde balletjes van gestampte kikkererwten en/of tuinbonen. Het wordt vooral gegeten in het Midden-Oosten.
500 gram gedroogde kikkererwten, 1 middelgrote rode ui (geraspt), 2 teentjes knoflook (fijngeperst of gehakt), 2 eetlepels gehakte bladpeterselie, 1 eetlepel gehakte verse koriander (gedroogd kan ook, gebruik dan 1/2 eetlepel, 1 1/2 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel bakpoeder, olie om te frituren, zout en peper naar smaak
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op09-09-2012Arabisch Hoofdgerecht> 120 min.
Falafel
250 gram kikkererwten (een nacht geweekt), 2 middelgrote uien, 2 teentjes knoflook, 1 bosje peterselie, 1 tl koriander, 1 tl komijn, 0,5 tl kurkuma, 0,25 tl chilipoeder, 1 tl bakpoeder, 3 el volkoren bloem, 4 el tarwekiemen, olie om in te frituren
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op25-08-2001Vegetarisch Hoofdgerecht> 120 min.
Falafel
Falafel is een van de beroemdste Egyptische recepten. Deze smakelijke bonenkoekjes kunnen ook met gedroogde limabonen of kikkererwten worden gemaakt en zijn een lekker voorafje
2 1/2 kop gedroogde witte bonen, 2 gesnipperde rode uien, 2 uitgeperste grote knoflookteentjes, 3 el verste, fijngehakte peterselie, 1 tl koriander, 1 tl komijn, 1 1/2 tl bakpoeder, olie om in te frituren, zout en versgemalen zwarte peper, tomatensalade, Voor de tomatensalade: 1 komkommer, 3 el rijstazijn of witte-wijnazijn, 2 tl suiker, 2 ontvelde in blokjes gesneden tomaten, 1 uitje, 1 kleine rode chilipeper, zout
- …
- > 120 min.
- Geplaatst op17-04-2002> 120 min.
Falafel
Israelische snack
250 gr. garbanzos (kikkererwten), 1 zakje bakpoeder, 100 gr. geplette tarwe (bakker), 2 sneetjes witbrood, 2 teentjes knoflook, 1/4 bosje peterselie, 2 theel. komijn (djinten), 2 theel. koriander (ketoembar), 1 theel. paprikapoeder, peper, zout, paneermeel en frituurolie.
- …
- > 120 min.
- Geplaatst op19-09-1999Vegetarisch> 120 min.
Falafel
1 kop gedroogde kikkererwten (24 u in 5 koppen water geweekt), 1 theelepel bakpoeder, 1 theelepel zout, 1/2 kop fijngehakte ui, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel gemalen koriander, 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 eetlepel citroensap, 1 snuif zwarte peper,
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op17-01-2002Internationaal Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
falafel
2 blikken kikkererwten, 1 rode peper, 1 eetlepel komijnpoeder, 1 tl. paprikapoeder, zout naar smaak, , 1 ei, paneermeel, ,
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-02-2009Arabisch30-60 min.
Falafel
Heerlijke arabische hapjes nu zelf maken!
450 gr. gedroogde tuinbonen (ful nabed),een nacht geweekt, 2 middelgrote uien, fijngehakt, 4 tenen knoflook, geperst, een klein bosje peterselie, fijngehakt, een klein handje dille,fijngehakt, gemalen zeezout(gewoon zout kan ook), 1 eetl. korianderzaad(ketoembar, toko), cayennepeper, kmijnzaad(djinten,toko), maisolie, om te frituren
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-12-2001Arabisch30-60 min.
Falafel
Egyptische gerecht!
2 1/2 kop gedroogde witte bonen of gedroogde limabonen of gedroogde kikkererwten - 2 rode uien, gesnipperd - 2 grote knoflookteentjes, uitgeperst- 3 eetlepels verse peterselie, fijngehakt - 1 theelepel koriander- 1 theelepel komijn - 1 1/2 bakpoeder - olie, om in te frituren - zout en versgemalen zwarte peper -
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-08-200030-60 min.
falafel
2 koppen gekookte kikkererwten, 1/2 kop peterselie, 1/4 kop tahini, 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1/4 kop melkpoeder, 1 losgeklopt ei, 1/2 theelepel mosterd, 1 theelepel komijn, 1/2 theelepel chilipoeder, selderijzout, zout en peper, 1 theelepel sojasaus, olie, ,
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-02-2000Vegetarisch20-30 min.

Falafel
Dit vegetarische gerecht bestaat uit gefrituurde balletjes die gemaakt zijn van kikkererwten. Het gerecht is een aanrader om te maken als je shoarmabroodjes gaat eten maar er een vegetariër mee eet. Het gerecht is eenvoudig te maken en heerlijk van smaak. Sauzen die vaak bij falafel gegeten worden zijn hummus, yoghurtsaus en knoflooksaus. Hummus is een saus die net als falafel gemaakt wordt van kikkererwten. Kijk hieronder als je wilt weten hoe je falafel precies maakt of als je op zoek bent naar leuke variatietips, er is namelijk van alles mogelijk met dit heerlijke gerecht. Serveer er een heerlijke salade bij en klaar ben je.
-
Falafel
van Heksje13 , 1 recepten, 0 volgers
-
Falafel
van Marnix_du_Bois , 1 recepten, 0 volgers

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »