Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Fa chong recepten (4) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Ik maakte het altijd met spaghetti en sinds kort met deze woknoedels. lekker, stevig en makkelijk.  

INGREDIENTEN

** 500 gram woknoedels (=2 pakken à 248 gram, Conimex, gekookt volgens verpakking), ** 400 gram kippendijfilet, ** 120 gram kip fa chong (Surinaamse worstjes, ontveld en in stukjes gesneden), ** 3 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt), ** 1 kleine rode ui (klein gesneden), ** stukje gember (heel klein gesneden), ** 1 dunne prei (in halve ringen gesneden), ** 1 bosje bladselderij (alleen de blaadjes), ** ½ adjuma peper/madam Jeanette (klein gesneden), ** 1 eetlepel tomatenpuree, ** 1 dessertlepel kokosbloemsuiker, ** 4 eetlepels ketjap manis (zoet), ** 6 eetlepels ketjap asin (zout), ** 1 theelepel trassipasta, ** 1 theelepel laos poeder, ** 1 theelepel djinten (komijnpoeder), ** 4 kleine maggiblokjes (de ouderwetse in de rood/gele verpakking)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-08-2017
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik heb niet echt opgelet bij het boodschappen doen.... De helft in huis om zuurkool te maken en de helft voor een Surinaams recept. En toen ontstond er iets moois:) De manier waarop het is ontstaan bepaalt ook de ingredienten. Het is gemaakt met wat er wel was, maar kan dus ook anders.

INGREDIENTEN

Scheutje olie om in te bakken, 1/2 prei, 2 tenen knoflook, 3 tl tomatenpuree, 150 gr zout vlees, 1 fa chong kip worst, 2 aardappels, kopje rijst, pakje zuurkool, laurierblad, 3 pimentkorrels, nootmuskaat, komijn, koriander, Blikje ananasschijven

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2017
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Het was een probeersel en ik vond hem zelf erg goed gelukt en heel smakelijk. Het lijken veel ingrediënten, schrik daar niet van, de meeste ingredienten zijn kruiden die de meeste mensen sowieso in de kast hebben staan. Hier is ook het recept van de bruin gebakken rijst die ik erbij heb gegeten.  

INGREDIENTEN

** 1 kilo kippendijfilet (=ongeveer 10 stuks), ** 120 gram kip Fachong (in plakjes), ** 200 gram cherrytomaatjes (gehalveerd), ** 3 kleine rode uien (klein gesnipperd), ** 3 teentjes gerookte knoflook (geplet en klein gehakt), ** 3 teentjes knoflook (in plakjes gesneden), ** 1 madame Jeanette peper (heel laten!! En in een kruiden-ei doen), ** 1 stukje verse gember (klein gesneden), ** 2 eetlepels garam masala poeder, ** 1 dessertlepel gerookt paprikapoeder (de zoete), ** 1 theelepel djinten, ** 1 theelepel laos, ** 2 eetlepels goela djawa (=vloeibare palmsuiker), ** 1 theelepel sambal badjak, ** 1 verpakking van 2 kleine maggiblokjes (verkruimeld, de originele uit de rood-gele verpakking), ** 2 eetlepels ketjap manis (zoet), ** 1 eetlepel ketjap asin (zout), ** 1 theelepel trassipasta, ** ½ bosje selderij (alleen de blaadjes), ** 2 eetlepels zonnebloemolie, ** 2 eetlepels kokosrasp,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-10-2017
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Niet DE Babi Pangang met hele knapperige korst maar wel met een lekker smaakje. Gegeten met een simpele versie van mijn Surinaamse bami, zonder kip, Fa Chong en groenten en met Paksoi, gebakken in de sojasaus met wat zwarte peper.

INGREDIENTEN

** 700 gram hamlappen (in repen gesneden), ** groot blikje tomatenpuree (140 gram), ** 1 grote ui (gesnipperd), ** stukje verse gember (klein gesneden), ** 1 eetlepel appelstroop, ** 1 dessertlepel paprikapoeder pikant, ** 100 ml ketjap manis (zoet), ** 1 dessertlepel sambal badjak, ** 2 maggiblokjes (verkruimeld, de originele uit de rood-gele verpakking), ** 250 ml water, ** 1 eetlepel rijstwijn, ** 1 potje atjar, ** verse peper en zout uit de molen, ** bloem, ** beetje olie (om in te bakken), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-10-2017
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top