Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Evenementen recepten (2) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Een fantastisch recept uit de Duitse keuken uit Sachsen, Thüringen, Sauerland. Ik heb ze zowel zoet als hapje gegeten en hartig als bijgerecht. In Sachsen, waar wij regelmatig komen, worden ze op Veranstaltungen (evenementen) als hapje gegeten met poedersuiker en appelmoes. Pul bier erbij en je voelt je helemaal thuis daar. In restaurants krijg je ze als bijgerecht bij vlees. Dan is het een luxe, krokant, aardappelproduct. Ik miste wat smaak en dankzij een kookprogramma op de Duitse TV zijn ze nu perfect na te maken. Proberen en smullen. Kinderen zijn er dol op!

INGREDIENTEN

500 gr geraspte vastkokende aardappels, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, geraspt, Voor extra pit een halve chilipeper fijngehakt zonder zaad, 2 el bloem, 2 eieren, Zeezout, Snufje vers gemalen zwarte peper, Snufje nootmuskaat, Flink gedroogde majoraan, Olijf- of zonnebloem olie om te bakken

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2015
  • Duits Bijgerecht
  •  20-30 min.

De huis-tuin-en-keuken interpretatie van de Duitse Knobibrötjes die je altijd op de verschillende fantasy fairs en middeleeuwse evenementen kan kopen.

INGREDIENTEN

, Turks brood, 4-6 tenen knoflook, 4 eetlepels yogonaise, 1 potje crème fraiche, 1 takje fijngeknipte bieslook, peper en zout (eigen smaak en inzicht), scheutje olijfolie, vloeibare boter, rode uien (gesneden), gefruite uitjes, tacosaus, groene olijven, groene pepers (mild), fijngehakte peterselie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-12-2010
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top