646 entrecote recepten

Entrecote met fruitmarinade

INGREDIENTEN

Voor de marinade:, , rode wijn, honing, limoensap, grapefruitsap, sinaasappelsap, geraspte schil van de eerder genoemde vruchten

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-09-1998
  •  …
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Snelle en eenvoudige entrecote.

INGREDIENTEN

Entrecote, Peper en zout, Boter of olie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-06-2013
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Met portjus, groene boontjes en gekookte
peterselieaardappelen

INGREDIENTEN

* aardappels zoveel als je nodig denkt te, hebben, * 250 gr peultjes, * 250 gr haricots verts, * olijfolie, * 4 entrecotes van 150 gram, * 2 sjalotjes, * scheutje kruidenbouillon, * scheutje port, * verse peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Entrecote met abrikozenkoffiesaus

INGREDIENTEN

- 2 entrecotes, , - 3 tomaten, , - 2 rode uien, , - 3 teentjes knoflook, , - 100 gram gewelde abrikozen, , - 2 theel. gemalen koriander (ketoembar), , - 1 theel. gemalen komijn (djinten), , - 1 theel. zwarte peper, , - 4 eetl. olijfolie, , - 1 eetl. tomatenpuree, , - 2 ? dl vers gezette sterke koffie, , - zout, , - grillpan

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Entrecote met een pittig-zoete notenkorst.
Goed voor te bereiden en altijd een succes !!

INGREDIENTEN

4 Entrecotes, 200 gr gehakte noten naar voorkeur (walnoten, pistachenoten, pijnboompitten etc),vers gemalen peper, 2 el honing, verse peterselie fijngesneden, 1 eierdooier, 1 eetl. mosterd,6 plakjes ontbijtspek fijngesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-03-2000
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

, , 1 kg dunne lende.2 eetlepels arachide-olie.1 bosje tuinkers of waterkers.125g boter.1/2 koffielepel citroensap.1 eetlepel gehakte peterselie.Versgemalen peper.Zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-01-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gerecht uit Israel

INGREDIENTEN

50 g rozijnen - 1/2 dl rode wijn - 50 g pijnpitten - 3 eetlepels olijfolie - 4 entrecotes, ca. 175 g elk - peper en zout - paprikapoeder - 1 ui, gepeld en kleingesneden - 100 g kippenlevertjes, kleingesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2000
  • Joods Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Entrecote in wijnsaus

INGREDIENTEN

2 entrecotes a 150 gram.peper en zout, halve theelepel rozemarijn,50 gr boter of margarine 3/4 dl rode wijn (Cotes du Rhone)1/3 boullionblokje,ca. 1 dl slagroom,1 theelepel sojasaus,1 eetlepel tomatenpuree.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-07-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Met rode wijnsaus

INGREDIENTEN

4 entrecotes (van zo’n 175 gram elk), 2 sjalotjes, 25 gram bloem, 50 gram boter, 1 dl rode wijn, 2 dl vlees- of gevogeltefond, wat peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Met rode-wijnkaramel en gepofte knoflook

INGREDIENTEN

5 el olijfolie,2 bollen knoflook,1 zakje verse Provencaalse kruiden

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-11-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Entrecote met pittige walnotenjus en knolselderij

INGREDIENTEN

1 ui, 1 spaanse peper, 50 gr. gepelde walnoten, 1 knolselderij, 3 el. olijfolie, 25 gr. boter, 1 el. citroensap, 1 theel. tijm, 4 entrecotes, versgemalen peper, zout, 1 dl. medium dry sherry, 1 el. fijngehakte basilicum of peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zoutarm wintermenu 4, hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

1 entrecote (voor 1 persoon), grof gemalen peperkorrels, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-01-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Entrecote van 1/2 cm dik, knoflook, tijm, peper, zout, olie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Voorbereidingstijd: 30 minuten,, 2 rijpe mango's, 1 dl rode port, 2 dl rode wijn, 1 eetlepel gecontreerde rundvleesbouillon of -fond, 1 eetlepel Dijonmosterd, 1 eetlepel gembersiroop, 150 gr koude rooboter, 2 entrecotes a 250 gr, versgemalen zwarte peper, zout, 4 takjes peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-12-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 entrecote van 300 a 350 g en 1.5 cm dik, 5 sjalotjes, 100 g boter, zout, peper, 1 theelepel peterselie, citroensap, grof zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-03-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 entrecote, 300 gr morieljes, 300 gr aardappelbolletjes, 300 gr in rechthoekjes gesneden spek, gehakte peterselie, 1.5 el kalfsfond

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-03-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Probeer het volgende eens;

INGREDIENTEN

Een dunne plak entrecote (1/2 cm.), , [voor de marinade:], , knoflook, thijm (liefst vers), peper, zout, olie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-04-1999
  •  …
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 entrecôte à 150 gram, 8 eetl. Vincotto vijgen (Oil & Vinegar), 8 eetl. olijfolie bak en braad (Oil & Vinegar), 125 gram boter, 2,5 theel. Ras el Hanout (Oil & Vinegar), zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2012
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Klassieke saus, blijft een topper..

INGREDIENTEN

4 entrecotes van 150 g., 200 ml. dragonazijn, 100 witte wijn, 2 eetl. gehakte dragon, 2 eidooiers, 100 g. boter, 1 theel. azijn, sap van 1/2 citroen, 1 sjalotje, laurier/peperkorrels/tijm, 1 komkommer, 1 theel. suiker, 150 g. rucola, pijnboompitten geroosterd, bake-off broodjes, zonnebloemolie, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-10-2010
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een lekkere entrecote maar dan anders.

INGREDIENTEN

Entrecote van 400 gram, zout,peper uit de molen, scheut olijfolie om te bakken, 100 gram geraspte parmezaan, 2 eetl.mosterd, 50 gram mon chou, 1 eetl. gedroogde tijm

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-09-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw....

INGREDIENTEN

*2 schaaltjes AH Greenfields Entrecote a la minuut.*1 zakje rucola.*1 zakje veldsla.*4 tomaten.*4 eetlepels kruidendressing.*50 gram boter.*100 gram rode pesto.*1 groot stokbrood.*keukenpapier.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-03-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

175 gram entrecote - 1 teen knoflook - 0,3 dl bokbier - 1 1/2 theelepel bruine basterdsuiker - 1 1/2 theelepel worcestersaus - 1 theelepel maisolie - 1 theelepel geplette zwarte peperkorrels

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-07-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 stuk entrecote van ca. 1 kg., 5 teentjes knoflook, gehalveerd, 1-2 el. grove mosterd, 50 gr. boter of margarine, 5 el. olijfolie, zout, peper, 3 dl. kalfs of vleesfond pot a 4 dl.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-06-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekkere pittige entrecote.
Gemarineerd in zelfbedachte marinade.

INGREDIENTEN

Per persoon een entrecote. Olijfolie, ctroensap, suiker, braad-en-grill-kruiden, cajun-kruiden, knoflookpoeder, milde paprikapoeder, tabasco, tom.ketchup.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-01-2002
  • Mexicaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

150 gr champignons, 1 uitje, gesnipperd, 30 gr boter, 2 eetl olijfolie, 1 flinke entrecote van 350a400gr, borrelglaasje madera, 1 dl runderbouillon, 1,5 dl room, maizena, peterselie, zout en versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

..Een heerlijk hoofd gerecht....

INGREDIENTEN

? 2 schaaltjes entrecote a la minute (` ca. 200 g), ? 1 zakje rucola (sla, 30 g), ? 1 zakje veldsla (75 g), ? 4 trostomaten, ? 4 eetlepels kruidendressing (koelvers, bakje ` 100 g), ? 50 g boter of margarine, ? 1 bakje rode pesto (100 g), ? 1 groot stokbrood

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-04-2002
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Heerlijke vleesschotel uit de Bordeauxstreek!

INGREDIENTEN

*200 gr. Sjalotjes.*100 gr.Boter.*100 gr. magere Spekblokjes.*1 grote lepel Bloem.*1 theelepeltje Tijm.*2 dl.Vleesfond(uit een potje).2 dl.rode Bordeaux.* 4 Entrecotes.*Zout en Peper.*1 lepel fijngehakte Peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-08-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gram entrecote - 1/2 eetlepel gemalen piment - 1 grote zachtzure appel - 1 takje dragon - 40 gram boter - zout - 1 eetlepel calvados - 125 ml creme fraiche - 1 dl droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-06-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een slankrecept

INGREDIENTEN

1 entrecote a 150 gr. 2 teentjes knoflook fijngehakt, ? spaanse peper fijngehakt, japanse sojasaus, peper en zout, 100 gr. gekookte basmati rijst, 150 gr. indische roerbakgroenten, 1 el. kruidenbouillonpoeder, scheutje sesamolie, scheutje ketjap, scheutje water.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

U neemt een entrecote van ca. 350 g. Als het kan met een randje vet, want die is lekkerder. Het randje kunt u later altijd nog verwijderen als u er niet van houdt., Maak een marinade van de volgende ingredienten:, 1 kop rode wijn - zout en peper - 1 eetlepel slaolie - 1 klein gehakt sjalotje - snufje nootmuskaat - 1 laurierblad, in stukjes

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op16-02-2000
  •  …
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

1 flinke entrecote van ca. 350 gram, of 2 kleinere, 1 bekertje creme fraiche, 2 teentjes knoflook, 1 in plakjes, andere geperst, 1 el boter, 1 el olie, 1 tl verse tijm, gehakt, peper en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

? 2 schaaltjes entrecote a la minute (` ca. 200 g), ? 1 zakje rucola (sla, 30 g), ? 1 zakje veldsla (75 g), ? 4 trostomaten, ? 4 eetlepels kruidendressing (koelvers, bakje ` 100 g), ? 50 g boter of margarine, ? 1 bakje rode pesto (100 g), ? 1 groot stokbrood

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-09-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Voor de barbeque

INGREDIENTEN

Stuk citroen, sap hiervan, 1 stuk entrecote a 500 gram, 1 teentje knoflook, 6 eetlepel olie, 1 theelepel paprikapoeder,afgestreken, 1 stuk peper (spaanse), klein, 1 theelepel rozemarijn (vers), fijngesneden of 1/2 theel gedroogd, zout, peper uit de molen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-04-1999
  •  …
  •  30-60 min.

Met een lekkere gepofte aardappel.

INGREDIENTEN

2 Schaaltjes AH Argentijnse Entrecote ( a ca 300 g),* 4 grote aardappels (kruimig),*1 eetlepel Mexican seasoning mix (potje 100 gr.Casa Fiesta),*4 vleestomaten,*1 pot groenteschotel van Hak mexicaans,* 50 g. boter,*1 bekertje sour cream (125 ml.)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-2001
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Barbecue

INGREDIENTEN

1 entrecote van ca, 350 gr, als het kan met een randje vet, is lekkerder, kan na het bbq-en verwijderd worden - 1 kop rode wijn - zout - peper - 1 el slaolie - 1 klein gehakt sjalotje - snufje nootmuskaat - 1 laurierblad in stukjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-04-2000
  •  …
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gr. entrecote, ca. = eetl gemalen piment, 1 grote zachtzure appel, 1 takjedragon, 40 gr. boter of margarine, zout, 1 eetl. calvados, 1 bekertje creme fraiche, 1 dl. droge witte wijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-09-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 stuk entrecote van 1 kilo - 5 teentjes gehalveerde knoflook - 2 etlepels grove mosterd - 50 gram boter - 5 eetlepels olijfolie - zout en peper - 3 dl kalfsfond, Voor de kruidenboter : 150 gram zachte boter - 1 teentje fijn gesneden knoflook - 1 fijn gesneden ansjovisfilet - 4 eetlepels fijn gesneden peterselie - 2 eetlepels fijn gesneden bieslook - zout en peper - iets citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.


herfst op zijn zondags, binnen 20 minuten op tafel

INGREDIENTEN

100 gram cantarellen, 100 gram shii-take, 1 sjalotje, 25 gram boter, 2 entrecotes van 150 gram, zout en peper, 1 eetlepel cognac, 2 eetlepels rode port, 1/2 pot fleesfond . (voor 4 personen alle ingredienten verdubbelen)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-11-1999
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een voorkeurgerechtje van Napoleon zaliger.

INGREDIENTEN

Een mooie entrecote per persoon, enige verse tomaten, 2 paprika's, enige sjalotten, een paar looktenen, rode wijn, cognac, peper en zout, thijm en peterselie, kalfsfond en klein doosje tomaatpuree

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-06-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 gr entrecote aan een stuk, boter, 1 eetl gehakte prei, 1/2 gehakte groene paprika, zout peper, 3 eetl witte wijn of witte vermouth

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies