Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Engelse recepten Meer Engelse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Ik ben af en toe een enorme *** ( zelf reflectie is een groot goed ) , naar aanleiding van me blog over blik , zat ik dus met zon blik haring in tomaten saus , maar verder dan een al dan niet geroosterde boterham eronder kwam ik niet. dus even me engelse vrienden gevraagd, want die zijn goed met dat soort dingen , .. een blik witte bonen ( zonder saus ) opwarmen , haring erdoor , wat worst erbij en je hebt een top ontbijt.... ok, toen moest ik even over me nek , dat werdt het niet , zijn vriendin was wat slimmer "maar heb je het al gegoogeld ? "  en toen ging het licht uit, ik ben redelijk bedreven in zoeken en linkjes verzamelen , hoezo had ik dat niet zelf bedacht? zie regel 1 , er zijn niet zo heel veel recepten en vaak warm, en als ik iets goor vindt is het warme haring. ik zag wel een mooie quote " haring in tomaten saus, je haat het of je vindt het zalig, er is geen tussenweg "  en dat klopt zeker …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Europees

Food cloning , das niks anders dan na maken van iets wat je ooit gegeten of gezien hebt. ik ben er dol op , want zo gaat je creatieve brein aan de slag , met alles wat jij lekker vindt. kon niet ontdekken waarom het posh puppies heet, gok ,  posh ( over the top )  puppie ( de grote van de worst )  , zie iets van ui, en saus , het feit dat ze tm er achter zetten ( trade mark ) betekent wel dat ze er in geloven , en geloof me ik ook . en nu dus bouwen , …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Rundvlees koken is niet iets wat ik normaal doe. Behalve om bouillon te trekken natuurlijk. In dit gerecht wordt het vlees boterzacht gestoofd en smaakt heerlijk met de mosterdsaus. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

Ik vreesde er al voor dat ik dit jaar geen asperges meer zou kunnen eten. Maar door de drukte heen heb ik vandaag eindelijk nog een receptje met asperges kunnen klaarmaken. Ik koos dit receptje omdat het nog bovenaan mijn €moet-ik-nog-klaarmaken'lijstje stond :p En zeker geen spijt van! Dit was heel lekker. Ben vooral een fan van het getomateerde sausje  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Vandaag is het feest! voor de Ieren, en iedereen die zich Iers voelt , en zoals de ieren zelf zeggen " today everyone is irish " een beetje goede bodem kan daarom geen kwaad. ook lekker op andere dagen natuurlijk …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Iers

 pittige uiensoep die erg lekker is, en makkelijk in bereiding …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Gemarineerd kipfilet voor Nieuwjaarsdag gourmetten …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

Dit is een heerlijk pittig kipgerecht. In het (oorspronkelijk Engelse recept ) staat; "De zalige marinade maakt dat de kip een gouden korstje krijgt en bij het proeven van de binnenkant zal het water in je mond komen het is zacht en pittig!" Wauw! En omdat ik las dat het maar 210 cal. p.p.. heeft moest ik het natuurlijk proberen! Je kunt dit nog pittiger maken als je wat chili of andere pittige kruiden toevoegt maar voor ons is het pittig genoeg. Vandaag (11.01.2012) weer eens gemaakt, de marinade was vrij dik, waarschijnlijk door de mosterdpoeder die ik gebruikt heb (schoot wat uit met de lepel) maar de smaak was perfect dus de volgende keer leng ik het wat aan met water. Tip De marinade heb ik gemaakt voor 2 dikke kipfilets (bij elkaar 550 gram). Heb je 4 flinke filets maak  dan een dubbele hoeveelheid marinade.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Dit recept heb ik bij een Grieks buffet gemaakt, het recept is van een Engelse kok (David Laris) die het weer van "een Griekse kok" had. Ik heb meerdere keren Tzatziki gemaakt maar ik vind deze echt de lekkerste. Leuk om te lezen (en/of te proberen) zijn de tips die de lezers van dit recept hebben geschreven. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

 Het is bijna niet te geloven maar dit recept is  meer dan 100 jaar oud! Heel veel jaren geleden kreeg ik dit recept van onze Engelse vriend John. Het oorspronkelijke recept was van zijn moeder die kunstenares was en aardewerk beschilderde in Stoke-on-trent. Scones bakken betekende kneden, uitrollen, uitsteken enzovoort. Daar had ze geen tijd voor. Ze maakte scones maar zonder veel "poespas", gewoon hoopjes deeg op de bakplaat en bakken maar. Het is een makkelijk te maken recept, je krijgt geen prachtige scones maar ze zijn heel lekker! Een paar jaar geleden begon ik deze scones eens te maken in een cupcake vorm. Het is weer eens wat anders. Ik wissel nu af of op de bakplaat de grote scones, ongeveer  8,  of in cupcakevorm ongeveer 12 stuks.  John is niet meer onder ons helaas, maar het zal hem zeker plezieren dat zoveel mensen nog steeds de scones van zijn moeder maken.     …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

In dit artikel leer je eenvoudige recepten om zelf heerlijke en gezonde kruidenboter kunt maken. Kruidenboter is roomboter waarin tuinkruiden en specerijen zitten. Dat alles wordt door de boter gemengd. Kruidenboter kun je goed zelf maken en dat smaakt vele malen beter dan uit pakje van de een winkel. …  Lees verder »

Recept van Sue Lawrence, Sue schreef; dat ze al haar brownies recepten had weggegooid en alleen nog maar deze brownies maakt! Origineel heb je `Dark unrefined muscovado sugar` nodig maar met de Nederlandse donkerbruine basterd is het ook te proberen. De meeste brownies bevatten noten maar deze niet, simpele reden de kinderen van Sue Lawrence lusten geen noten! Maar je kunt als je wil natuurlijk noten toevoegen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Ik ben gek op Lemoncurd, Het smaakt heerlijk bij Scones, Taart, Dessert, Brood, Cake, Cupcakes Appeltaart, Appelcake, en zelfs in boterkoek! (zoals marie-france schreef) zie reactie onder dit recept. Het maken van Lemon Curd is normaal gesproken behoorlijk bewerkelijk. Maar dit recept niet, het is super makkelijk te maken en snel klaar! Ik kreeg het van een schoonzuster van onze Engelse vrienden. Sindsdien koop ik nooit meer Lemon Curd in de supermarkt. Ik heb het ook als vulling in mijn Lemon Yoghurt cake gebruikt het was heerlijk! De laatste keer dat ik `Pappa`s Franse appeltaart` maakte heb ik deze Lemoncurd op de bodem gesmeerd. Verrukkelijk! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Clotted cream is in Engeland verkrijgbaar (de beste komt uit Devon en Cornwall).Ik maak vaak Engelse gerechten maar de originele clotted cream ontbreekt dan omdat ik ze niet in Nederland kan kopen. (althans niet in de gewone supermarkt) Nu zag ik tot mijn verbazing op internet een recept uit de Allerhande van 2000 dit recept. Ik heb het sinds ik dit recept geplaatst heb vele keren gemaakt het is natuurlijk niet hetzelfde als de echte clotted cream maar het komt er aardig dichtbij. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Engels

Dit is zo`n leuk recept!Je hebt geen ijsmachine nodig wel een (hand)mixer, even ( 10- 13 minuten)in de mixer laten draaien, in de vriezer zetten en 6 uur later is je heerlijke ijs klaar! Voor de 1e keer gegeten bij mijn dochter en ik wilde het absoluut maken en op Smulweb zetten. Ik ga dit zeker maken voor de Kerst dan heb ik in ieder geval al één van de nagerechten klaar. Maar gewoon bij een etentje of welke gelegenheid dan ook zal dit zeker in de smaak vallen. Nigella gebruikt `double cream` maar die kan je in Nederland niet of nauwelijks kopen dus koop slagroom met een vetgehalte van 30 tot35 % (De Lidl heeft houdbare slagroom van 35 %) Omdat te compenseren heb ik 60 gram meer gecondenseerde melk gebruikt. Je zou bvb ook een dubbele hoeveelheid ijs kunnen maken en dan het hele blikje gecondenseerde melk gebruiken en de rest van de ingrediënten gewoon verdubbelen. Het ijs blijft prima in de vriezer. Tussen haakjes staat wat ik gebruikt heb. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Het is een typische engelse taart die in 1972 in het restaurant The Hungry Monk bedacht is. Inmiddels is het over de hele wereld een populaire taart, vooral in Australië . In 1994 gingen de amerikanen deze taart in de supermarkten verkopen als typische Amerikaanse taart. Toen Nigel Mackenzie (de eigenaar van The Hungry Monk) dit hoorde loofde hij een prijs uit van 10.000 pond voor de persoon die een gepubliceerde versie van het recept van voor 1972 kon overleggen. Het recept is in 2 kookboeken van The Hungry Monk gepubliceerd en wel in The Deeper Secrets of the Hungry Monk in 1974 en in In Heaven with the Hungry Monk (1997). Dit is het recept dat er door de originele bedenkers gebruikt wordt: http://www.hungrymonk.co.uk/pages/banoffi.htm …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Typisch Engelse appeltaart. Heel lekker. Wanneer de zomer ten einde loopt, is het ook erg lekker om een paar van de appels te vervangen door mooie peren of verrukkelijke bramen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels
Populaire Engelse kookboeken:
Top