Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Engelse recepten Meer Engelse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Het recept stond in de Delicious en zag er erg smakelijk uit op de foto. We werden niet telelurgesteld, vandaar dat ik het nu op Smulweb zet. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Aziatisch

Dit typisch Engelse gerecht kun je in een aantal varianten tegenkomen. De meest bekende zijn wel de Shephers Pie met lamsgehakt en de Cottage Pie met rundsgehakt. Ook de groenten die er in zitten worden willen nog wel eens varien maar erwten, wortelen en uien worden eigenlijk wel in elke Pie gebruikt. Dat worchestersaus in en een Pie zit zou je wel kunnen verwachten maar ik heb er als extra smaak maker ook nog de typische HP sauce aan toegevoegd (zie foto) die je in elke Engelse Pub standaard op tafel aantreft naast peper, zout, olie en azijn …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Dit is zo`n leuk recept!Je hebt geen ijsmachine nodig wel een (hand)mixer, even ( 10- 13 minuten)in de mixer laten draaien, in de vriezer zetten en 6 uur later is je heerlijke ijs klaar! Voor de 1e keer gegeten bij mijn dochter en ik wilde het absoluut maken en op Smulweb zetten. Ik ga dit zeker maken voor de Kerst dan heb ik in ieder geval al één van de nagerechten klaar. Maar gewoon bij een etentje of welke gelegenheid dan ook zal dit zeker in de smaak vallen. Nigella gebruikt `double cream` maar die kan je in Nederland niet of nauwelijks kopen dus koop slagroom met een vetgehalte van 30 tot35 % (De Lidl heeft houdbare slagroom van 35 %) Omdat te compenseren heb ik 60 gram meer gecondenseerde melk gebruikt. Je zou bvb ook een dubbele hoeveelheid ijs kunnen maken en dan het hele blikje gecondenseerde melk gebruiken en de rest van de ingrediënten gewoon verdubbelen. Het ijs blijft prima in de vriezer. Tussen haakjes staat wat ik gebruikt heb. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Ik kreeg een vriendin op bezoek en besloot om eens een Pavlova te maken. Het recept wat ik zag van Nigella was voor 10 personen maar dat was voor ons drietjes een beetje teveel, dus ik heb het recept door 2 gedeeld. Hij ging (bijna) want hij was oh zo lekker met dat zachte taaie van binnen! De ingrediënten hieronder zijn dus voor 10 personen maar wil je het verminderen zoals ik deel het dan door twee. Let er wel op dat dit een Engels recept is en de theelepels groter zijn dan de Nederlandse lepels. Helaas had ik de verkeerde slagroom (slanke room) die werd dus niet stijf genoeg om uit te strijken maar de smaak was er niet minder om. Ik heb wel een cirkel getrokken van 23 cm gewoon om het op de foto te laten zien. Uiteraard ben ik (dit keer) binnen die cirkel gebleven. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Bereid de chutney enkele dagen van te voren om op smaak te laten komen dan is hij veel lekkerder …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Dag 1: Voor de bouillon: 1 kilo ossenstaart, 50 gram boter, 5 winterpenen, 2 uien, beetje foelie, 10 peperkorrels, 3 kruidnagels, bosje bladselderie. Dag 2: vet van de bouillon, 40 gram bloem, madeira, ketjap manis, pakje honig engelse ossenstaartsoep, scheut rode martini en worchestersaus. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

PICCALILLY Veel werk maar de moeite waard, leuk om klaar te maken op een regenachtige dag......... …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Een stevige, oude likeur, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid Afrika. Het recept "Van der Hum" is vernoemd naar een achttiende-eeuwer uit Kaapstad, die de likeur blijkbaar ontwikkeld heeft. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Afrikaans

De schelpen waarin de ragout wordt opgediend geven dit voorgerecht een extra feestelijk tintje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

In dit artikel leer je eenvoudige recepten om zelf heerlijke en gezonde kruidenboter kunt maken. Kruidenboter is roomboter waarin tuinkruiden en specerijen zitten. Dat alles wordt door de boter gemengd. Kruidenboter kun je goed zelf maken en dat smaakt vele malen beter dan uit pakje van de een winkel. …  Lees verder »

Recept van Sue Lawrence, Sue schreef; dat ze al haar brownies recepten had weggegooid en alleen nog maar deze brownies maakt! Origineel heb je `Dark unrefined muscovado sugar` nodig maar met de Nederlandse donkerbruine basterd is het ook te proberen. De meeste brownies bevatten noten maar deze niet, simpele reden de kinderen van Sue Lawrence lusten geen noten! Maar je kunt als je wil natuurlijk noten toevoegen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Dit is zo`n leuk recept!Je hebt geen ijsmachine nodig wel een (hand)mixer, even ( 10- 13 minuten)in de mixer laten draaien, in de vriezer zetten en 6 uur later is je heerlijke ijs klaar! Voor de 1e keer gegeten bij mijn dochter en ik wilde het absoluut maken en op Smulweb zetten. Ik ga dit zeker maken voor de Kerst dan heb ik in ieder geval al één van de nagerechten klaar. Maar gewoon bij een etentje of welke gelegenheid dan ook zal dit zeker in de smaak vallen. Nigella gebruikt `double cream` maar die kan je in Nederland niet of nauwelijks kopen dus koop slagroom met een vetgehalte van 30 tot35 % (De Lidl heeft houdbare slagroom van 35 %) Omdat te compenseren heb ik 60 gram meer gecondenseerde melk gebruikt. Je zou bvb ook een dubbele hoeveelheid ijs kunnen maken en dan het hele blikje gecondenseerde melk gebruiken en de rest van de ingrediënten gewoon verdubbelen. Het ijs blijft prima in de vriezer. Tussen haakjes staat wat ik gebruikt heb. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Een erg leuk recept om te maken.Vooral als je kleine kinderen aan tafel hebt met de feestdagen!! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Eggs benedict is een Amerikaans ontbijt/lunchgerecht dat bestaat uit twee gepocheerde eieren op een Engelse muffin (of brioche) met ham en hollandaisesaus. Er zijn veel varianten. Deze is met spinazie maar het kan ook met zalm, bacon, tomaat en veel meer. Wikipedia heeft een lijst met variaties en de bijbehorende namen: http://en.wikipedia.org/wiki/Eggs_Benedict#Variations …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

185 gr boter 255 gr donkerbruine suiker 255 gr havermout 1,5 theelepel bakpoeder …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Deze polulaire klassieker kan indien gewenst nog overstrooid worden met geraspte kaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Ik kreeg een vriendin op bezoek en besloot om eens een Pavlova te maken. Het recept wat ik zag van Nigella was voor 10 personen maar dat was voor ons drietjes een beetje teveel, dus ik heb het recept door 2 gedeeld. Hij ging (bijna) want hij was oh zo lekker met dat zachte taaie van binnen! De ingrediënten hieronder zijn dus voor 10 personen maar wil je het verminderen zoals ik deel het dan door twee. Let er wel op dat dit een Engels recept is en de theelepels groter zijn dan de Nederlandse lepels. Helaas had ik de verkeerde slagroom (slanke room) die werd dus niet stijf genoeg om uit te strijken maar de smaak was er niet minder om. Ik heb wel een cirkel getrokken van 23 cm gewoon om het op de foto te laten zien. Uiteraard ben ik (dit keer) binnen die cirkel gebleven. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Dit gezellig onderonsje, overgewaaid van de westerburen, kan in zijn geheel zelf worden voorbereid. Dit neemt echter enkele uren in beslag. Veel lekkernijen kunnen ook kant en klaar worden gekocht. Een winkel als Mark's en Spencer heeft een zeer uitgebreid assortiment. Bij de beter gesorteerde supermarkten zijn bakprodukten voor het maken van muffins en scones verkrijgbaar …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Daar lekt je jou vingers bij af/op! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Multi-cultureel
Populaire Engelse kookboeken:
Top