3.562 recepten uit de Engelse keuken

  • Eigen recept

Dit is zo`n heerlijk recept, ik las een recept van de BBC met een Chili- knoflookboter, wilde zalm, en aardappelpuree met kruiden. Dat recept werd het dus niet helemaal, maar ik kwam wel hierdoor op een ander idee.
Ik had Panga filet in de vriezer dus ben ik wat met het recept gaan stoeien.
Toen kocht ik nog panga maar sinds de berichten her en der (ook op Smulweb) koop ik absoluut geen Panga meer! Ik koop liever andere vis voor dit recept.
Op 19.07.2012 weer gemaakt maar nu met forel, ik heb er snijbonen in ruitjes gesneden en de heerlijke aardappelpuree met Buffelmozarella bij gegeten gegarneerd met wat bieslook. Super lekker!
De titel met `Panga` heb ik laten staan ten 1e omdat heel veel smulwebbers dit recept al meegenomen hebben en ten 2e dat er ook nog de oude foto`s met de panga op staan.

INGREDIENTEN

  • 4 forel of zalmfilets. -ongeveer 150-200 gram per stuk.,
  • 30 gr boter (voor op de vis), Voor de chili- knoflookboter,
  • 50 gr boter op kamertemperatuur.,
  • 1 fijngehakte rode chilipeper.,
  • 1 flinke teen knoflook, heel fijn gesneden.(of door de knijper),
  • Iets zout en versgemalen zwarte peper
,
  • Voor de kruidenaardappelpuree. ,
  • ± 1 kilo aardappelen.,
  • 1 bolletje (Buffel)mozzarella.,
  • Flinke scheut melk.,
  • 1 flinke el vers gehakte peterselie.,
  • 1 flinke el vers gehakte bieslook.,
  • Zout en versgemalen zwarte peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-04-2009
  • Engels
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Onderlaag:, , Dr. Oetker kruimeltaartbodem, 1 pakje vanille kookpudding of banketbakkersroom, , Appelvulling:, 8 grote kookappels (bijv. Goudreinette), 3 eetlepels bruine suiker, 4 eetlepels honing, Sap van 1 citroen, , Crumble:, 120 gram zelfrijzend bakmeel, Half kopje gemalen kokos, Half kopje havermoutvlokken, 90 gram bruine suker, 4 eetlepels honing, 100 gram (room)boter, Scheutje olijfolie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2008
  • Engels
  •  30-60 min.

Dit is een recept van David onze (Engelse) vriend. Ik vond het zo lekker dat ik het vertaald heb en op Smulweb heb gezet. Daarna een paar keer gemaakt en toen is het in "het vergeetboek" geraakt. Vandaag (27.10.2011) kwam ik het weer tegen en besloot gelijk om het weer eens te maken. Ik heb nu ook foto`s gemaakt want in 2004 had ik geen digitale camera. Het is een heerlijk nagerecht, de vulling is romig en zoet en de korst is zo lekker knapperig! Echt een gerecht waar je van wilt blijven snoepen! Maar het "vult" wel dus dit recept is ruim voldoende voor vier personen. Mocht je met meer personen zijn kan je er slagroom of custard bij serveren. Probeer het eens als je dit recept tegenkomt het is weer eens een "anders dan anders" nagerecht.

INGREDIENTEN

  • 1 pond lekkere moesappels- (een pond gewogen na het schillen, klokhuis verwijderen enz.-),
  • De appels ; bvb Goudreinet of helft goudrenet en helft Cox OF als Goudreinet niet verkrijgbaar is neem je Jonagold.,
  • 30 g boter + 120 boter.
  • 60 g suiker + wat suiker om te besprenkelen.
  • 60 g rozijnen.
  • Schil van een sinaasappel.
  • 1 eierdooier ((kan weggelaten worden maar ik heb hem gebruikt).,
  • Ongeveer 6 Sneetjes oud brood bvb casinobrood.,
  • Bekertje slagroom of custard. (heb ik niet gebruikt)

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-12-2004
  • Engels Nagerecht
  •  60-120 min.

Een oud Engels gerecht waarin ale of donker bier een rol speelt. Het vlees en de uien worden niet voorgebakken. De schotel is in 5 minuten voorbereid.

INGREDIENTEN

1200 gram rundvlees (ik heb sukadelappen gebruikt)-, peper, zout -, plm. 2 eetlepels bloem -, 2 uien -, 6 eetlepels port of stevige rode wijn -, 5 eetlepels donker bier -, 2 eetlepels rode-wijn-azijn

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op07-06-2011
  • Engels Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Een heerlijke hartige/kruidige taart, met wortels. Altijd lekker !

INGREDIENTEN

2 kopjes bloem, 1 kopje bruine suiker, 4 eieren, 1 kopje olijfolie, 1 tl zout, 1 tl bakpoeder, 2 tl kaneel, 1 tl gember, 2 kopjes geraspte wortel (ongekookt), 1 kopje gemalen walnoot, 140 gr. Philadelphia (kaas), ½ kopje boter, 2 kopjes poedersuiker, 2 tl vanilleessence

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2007
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.



Licht en luchtig, makkelijk te maken en oh zo lekker!

INGREDIENTEN

250 gram light Philadelphia cream cheese (of een andere magere roomkaas)250 ml condensed sweetened skim milk (ingedikte magere zoete melk - blikje), 2 eieren, gesplitst250 gram kaakjes125 gram gesmolten boter of margarinesap en rasp van 1 citroen,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2005
  • Engels Nagerecht
  •  20-30 min.

Kabeljauw en of Victoriabaars lenen zich uitstekend om te worden gaar gemaakt in een saus. Deze saus is een pittige saus op smaak gebracht met citroen (of sinaasappel) en eventueel olijven. De olijven kunnen ook worden weggelaten. Je kan met dit recept eindeloos variëren.

Ik heb dit keer (januari 2011) dit recept met Victoriabaars gemaakt, het is een prima vervanger voor schaarse kabeljauw en niet voor 4 maar voor 2 personen. Victoriabaars is een stevige vis. Je zou ook Koolvis, Schelvis of Roodbaars kunnen gebruiken.

Achter de ingrediëntenlijst staat tussen haakjes wat ik dit keer gebruikt heb, als er geen haakjes staan heb ik niets veranderd.

INGREDIENTEN

  • Vier stukken kabeljauw, vers of uit de diepvries. (2 stukken Victoriabaars),
  • 1 eetlepel zonnebloemolie. (½),
  • 1 middelgrote ui- fijngehakt.,
  • 3 teentjes knoflook uitgeperst.,
  • 1 blik gepelde tomaten.,
  • 65 ml groentebouillon, vers of een tablet. (Klein scheutje),
  • 1 theelepel suiker.,
  • ± ½ tl gedroogde basilicum.,
  • Het sap plus de geraspte schil van ½ sinaasappel,of citroen (¼ sap en ¼ schil citroen),
  • Zout en versgemalen peper naar smaak.,
  • Snufje Cayenne peper. (flink snufje),
  • 8 groene olijven,niet noodzakelijk. (heb ik dit keer weggelaten),
  • 1 el fijngehakte peterselie.,
  • 1 bakje witte of kastanje champignons (1 bakje kastanjechampignons),
  • Eventueel geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2005
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit is een typisch Engels gerecht, u kunt het in Londen op vele plaatsen eten. Het is zeer lekker en zeer voedzaam !

INGREDIENTEN

800 gr. gehakt, 150 gr wortelen,2 preiwit, 250 gr champignons, 2 teentjes knoflook, 1 kg. gekookte aardappelen, 4 eetlepels tomaten puree, 2 dl vleesbouillon, 20 ml worcestershire saus, olie,boter, bloem, melk, gemalen kaas, 2 eierdooiers, mosterd.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2004
  • Engels
  •  30-60 min.

De heilige drie-eenheid van rodekool, appel en kruidnagel, maar dan met extras en heel langzaam in de oven gestoofd. Zo lekker heb je rodekool nog nooit gegeten!

INGREDIENTEN

1 kg rodekool - 450 gr. zure appels (goudrennetten, geschild en in kleine stukjes) - 450 gr. (rode) uien, kleingesneden - 1 a 2 tenen knoflook, fijngesneden - 1/4 v/e muskaatnoot, geraspt - 1/4 tl kaneel - 4 kruinagels, fijngestampt of 1/4 tl kruidnagelpoeder - 3 afgestreken el bruine basterdsuiker - 3 el wijnazijn - 15 gr. boter - versgemalen zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2004
  • Engels Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit is zo`n leuk recept!Je hebt geen ijsmachine nodig wel een (hand)mixer, even ( 10- 13 minuten)in de mixer laten draaien, in de vriezer zetten en 6 uur later is je heerlijke ijs klaar!
Voor de 1e keer gegeten bij mijn dochter en ik wilde het absoluut maken en op Smulweb zetten. Ik ga dit zeker maken voor de Kerst dan heb ik in ieder geval al één van de nagerechten klaar. Maar gewoon bij een etentje of welke gelegenheid dan ook zal dit zeker in de smaak vallen.
Nigella gebruikt `double cream` maar die kan je in Nederland niet of nauwelijks kopen dus koop slagroom met een vetgehalte van 30 tot35 % (De Lidl heeft houdbare slagroom van 35 %)
Omdat te compenseren heb ik 60 gram meer gecondenseerde melk gebruikt. Je zou bvb ook een dubbele hoeveelheid ijs kunnen maken en dan het hele blikje gecondenseerde melk gebruiken en de rest van de ingrediënten gewoon verdubbelen. Het ijs blijft prima in de vriezer. Tussen haakjes staat wat ik gebruikt heb.

INGREDIENTEN

  • 300 ml slagroom,
  • 175 g gecondenseerde melk met suiker(ik heb 235 gr gebruikt),
  • Let op! Bij veel supermarkten staat de gecondenseerde melk bij of naast Oosterse producten (bvb Conimex). Waarom is mij een raadsel!,
  • 2 el instant espresso poeder (dus niet de koffiekorrels) 1 Engelse el = 15 ml,
  • 2 el espresso likeur (ik heb koffielikeur gebruikt)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-12-2012
  • Engels
  •  10-20 min.

Heerlijke, luchtige, smaakvolle scones

INGREDIENTEN

    , Benodigdheden:, 225 gram bloem, gezeefd in grote kom + extra bloem voor vormen van scones, 12 gram bakpoeder, 50 gram suiker, snuf zout, 70 gram roomboter (leg het gehele pakje boter één uur in de vriezer), 70 gram rozijnen, gewassen, 120 ml. melk, 60 gram zure room, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-01-2013
  • Engels
  •  10-20 min.

Gary Rhodes maakte ooit een heerlijke saus voor over een komkommersalade.
Ik heb voor dit recept de ingrediënten van de saus van Gary gebruikt en hij paste perfect bij het gerecht; `Pittige Indische rundvleesstoofpot` van pwiggers
De `komkommerreepjes` heb ik lang geleden eens door Gary zien maken op de tv en sindsdien maak ik ze vaak, gewoon omdat het leuk staat maar je kunt natuurlijk ook gewoon plakjes gebruiken.
Het zout wat je over de komkommer strooit maakt de komkommer zacht en soepel.
Link naar het recept van Petra
Pittige-indische-rundvleesstoofpot-ook-voor-de-slowcooker-
Uiteraard past deze komkommersalade bij veel meer (pittige) gerechten.

INGREDIENTEN

  • 1 kleine komkommer,
  • Voor de saus,
  • 150 ml zure room (of crème fraîche),
  • Sap van 1 limoen,
  • 1 kleine tl suiker,
  • 2 tl gesneden munt,
  • Snufje zout en peper + 1 tl zout om over de komkommer te strooien.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2012
  • Engels Bijgerecht
  •  20-30 min.

Mijn kleindochters wilden weer eens bij mij gaan koken en bakken. Ze wilden o.a. "Macaroons" maken. Ik vond een recept in een Engels boek van Nigella Lawson ("How to be a domestic goddess") Dat hebben ze uitgekozen.
Ik heb het vertaald om op Smulweb te zetten (ik kreeg verschillende verzoeken).
Het vertalen is het enige wat ik gedaan heb want terwijl mijn kleindochters bezig waren `stond ik erbij en keek er naar`.
Met dit recept zou je volgens Nigella 36 rondjes (in totaal 18 Macaroons) kunnen maken maar de kleindochters hadden twee bakplaten van 12 rondjes ( 24 in totaal) en wij hadden dus geen 18 maar 12 dubbele Macaroons.. ze waren heerlijk! In het boek van Nigella staan ze ook behoorlijk groot afgebeeld en ze zijn daar ook "gebarsten" dat schijnt bij deze Macaroons te horen. Bij dit recept stond geen foto maar er stond;" zie de foto op blz 52 van de "Pistachio Macaroons" zo kan je zien hoe ze eruit moeten zien." Er staat dus ook die foto uit het boek bij.

INGREDIENTEN

  • Voor de Macaroons:,
  • 250 gram poedersuiker,
  • 125 gram gemalen amandelen,
  • 25 gram cacao(de goede kwaliteit poeder),
  • 4 eiwitten (van grote eieren),
  • 25 gram fijne witte suiker,
  • Voor de Ganache vulling, (Ganache = Mengsel van chocola en room dat als glazuur of vulling van bvb een taart wordt gebruikt),
  • 90 ml double cream (Double cream is in Nederland bijna nergens te koop dus ik heb 30 gram mascarpone en 60 ml slagroom van 35% vet genomen.),
  • 150 gram pure chocola (reep)in stukken gebroken.,
  • 45 gram ongezouten roomboter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2011
  • Engels
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ik kwam op dit idee door een recept wat ik ooit ergens gelezen heb op internet (wist niet meer waar dus wist ook geen maten, gewichten "hoe en wat" enz ik herinnerde mij wel dat er mascarpone in zat) Enfin, ik experimenteerde dus met " een eigen idee van het recept" en... er ging van alles mis. Ik had niet de geschikte bakvorm, De vorm was rond aan de onderkant die ook nog een schuin uitliep. Vergat het mascarpone mengsel op de jam te doen. Heb het hersteld maar de volgende keer zal ik deze fout niet meer maken. Ik heb twee verschillende soorten jam gebruikt eigenlijk om te proberen welke het lekkerste smaakte. Zowel de aardbeien en de abrikozen helft smaakten heerlijk.

INGREDIENTEN

  • 90 gr ongezouten roomboter,
  • 180 gr pure chocola (gehalte ong. 78%),
  • 5 grote eieren,
  • 200 gr suiker,
  • 1 tl bakpoeder,
  • 1 tl vanille extract (of zoals je wilt vanille essence),
  • 175 gr cakemeel.,
  • 1 tl zout,
  • 1 bakje mascarpone (250 gr),
  • Jam (ik heb abrikozen en aardbeien genomen en van ieder een halve pot gebruikt),
  • Je kan natuurlijk ook één soort jam gebruiken.,
  • 35 g poedersuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2010
  • Engels
  •  30-60 min.

Werkelijk de allerbeste worteltaart van de wereld!

INGREDIENTEN

Ingrediënten cake:, - 700 gram geraspte wortel, - 220 gram bruine suiker, - 165 gram rozijnen, - 4 eieren, - 300 gram witte suiker, - 235 ml plantaardige olie, - 10 ml vanille extract, - 250 gram kleingesneden ananas (uitgelekt), - 375 gram bloem, - 7 gram bakpoeder, - 6 gram zout (of theelepeltje), - 9 gram kaneelpoeder (of 4 theelepeltjes), - 115 gram walnoten (in kleine stukjes), Ingrediënten cream cheese topping:, - 450 gram roomkaas (bv Philadelphia; let op, niet de `light` versie want dan mislukt de topping), - 115 gram boter (op kamertemperatuuranders klop je tot je een ons weegt), - 250 gram poedersuiker, - 5 ml vanille extract

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2010
  • Engels
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk alternatief voor Aardappel Gratin hetgeen meestal met room gemaakt wordt en toch feestelijk.

INGREDIENTEN

750 gr bloemige aardappels, 150 ml groentebouillon van blokjes, heet, 150 ml sauvignon blanc, of andere witte wijn, 25 gr. boter, 50 gr geraspte gruyere kaas

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-06-2009
  • Engels Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Ik ben erg trots dat dit recept is opgenomen in Smulwebs eerste magazine "Aan Tafel".
Verschrikkelijk lekker toetje met vers fruit en witte chocoladeroom.

INGREDIENTEN

* halve boerencake, * 2 eetl. Grand marinier (sinaasappellikeur), * 2 handsinaasappelen, * 1 bak aardbeien, * halve bak pitloze witte druiven, * 1 banaan in schijfjes, , voor de custard:, * 4 eierdooiers, * 50 gram suiker, * 2 zakjes vanillesuiker, * 3 dl. volle melk, , voor de room:, * 1 bekertje slagroom, * 3 eetl. suiker, * 100 gram witte chocolade, * 1 bekertje creme fraiche

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-08-2008
  • Engels Nagerecht
  •  60-120 min.

Een zeer eenvoudig maar heerlijk gebakken zalmfilet. Door het bakken gaat de ansjovis smelten. Heerlijk!! Heb het recept in Engeland ontdekt in een tijdschrift.

INGREDIENTEN

2 stuks zalmfilet (lekker dikke staartstukjes), 2 teentjes knoflook, 4 ansjovisjes (blikje op olie), peper, zout, roomboter

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-2006
  • Engels Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit is een recept uit een Engels tijdschrift en ik maak de quiches al jaren, ze zijn altijd een succes.

Het is een heerlijk hapje bij een buffet Of bij de borrel of als amuse c.q. voorgerecht, maar maak ze dan kleiner.

Het is geschikt voor vegetariërs en als niet vegetariër zou je ook wat gerookte zalm of andere vis of vleessoorten erbij kunnen doen.
Op de oude foto zien ze wat bleekjes ik was vergeten de cayennepeper door de boter te roeren.

In mei 2013 (eindelijk) nieuwe foto`s geplaatst.

INGREDIENTEN

  • voor 12 stuks,
  • 4 eieren,
  • 100g filo deeg (meestal weegt een pak filodeeg ± 200 gram.),
  • 50 - 60g boter,
  • 1/2 tot 3/4 theelepel Cayenne peper,
  • 3 eetl. Mayonaise,
  • 3 eetl. Yoghurt,
  • 50 g zongedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt en kleingesneden.,
  • Zout en versgemalen zwarte peper.,
  • Tuinkers om te garneren.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-12-2005
  • Engels
  •  20-30 min.

Dit is een recept van een Kerst DVD van Jamie Oliver, (DVD gekocht toen ik bij mijn vriendin in Engeland was). Het is Butternut squash (fles pompoen ). Het recept is verrassend eenvoudig en VERRASSEND LEKKER! Toen wij de dvd bekeken en het Jamie dus zagen maken dachten we allebei; `dat moeten we proberen` en dat deden wij! Het is zo makkelijk klaar te maken en het smaakt zooooo lekker, de vrij zoete pompoen met de pittige kruiden HEERLIJK!

INGREDIENTEN

1-2 grote butternut squash,(fles pompoen) gehalveerd en zaden verwijderd., 1 of 2 kleine gedroogde rode pepers (wij hebben een grote verse peper gebruikt)., 1 el korianderzaadjes., 1 klein stokje kaneel., Zeezout en vers gemalen zwarte peper., 1/4 van een kleine nootmuskaat., Olijfolie (eerste persing).

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-2005
  • Engels
  •  30-60 min.

INGREDIENTEN

  • 1 bosje verse rozemarijn.,
  • 2 kg lamsbout,
  • 2 flinke tenen knoflook, elk in 8 plakjes gesneden.,
  • 60 ml olijfolie,
  • 40 g boter,
  • 1 kleine ui, gesnipperd (of een paar sjalotjes),
  • 2 eetl bloem,
  • 125 ml droge rode wijn(bvb rode shiraz),
  • 375 ml runderbouillon
  • zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op24-01-2005
  • Engels Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Het met siroop doordrenkte gebak geeft een aangename frisse toon aan deze vochtige cake met glazuurlaagje .

INGREDIENTEN

125 g boter, 175 g fijne kristalsuiker, 2 grote eieren, geraspte schil van 1 citroen, 175 g zelfrijzend bakmeel, snufje zout, 4 el melk, Voor de siroop:, het sap van 1 citroen (ongeveer 4 eetlepels), 100 g poedersuiker,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-06-2004
  • Engels
  •  30-60 min.

Recept van Jamie Oliver dat echt schandalig lekker is.

INGREDIENTEN

Champignons, bacon, tomaten worstjes, eieren, en al datgene dat jezelf lekker vindt en toevallig in je koelkast aanwezig is. Oh ja en wat brood !

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-06-2001
  • Engels
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Niemand maakt een roerei zo lekker als de Engelsen dat doen.

INGREDIENTEN

25 g boter, 4 eieren, 4 el melk of room, zout, peper, (in kleine blokjes gesneden tomaat), (fijngehakte bieslook), (geraspte kaas)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-09-2000
  • Engels
  •  0-10 min.

Ik kreeg een vriendin op bezoek en besloot om eens een Pavlova te maken.
Het recept wat ik zag van Nigella was voor 10 personen maar dat was voor ons drietjes een beetje teveel, dus ik heb het recept door 2 gedeeld.
Hij ging (bijna) want hij was oh zo lekker met dat zachte taaie van binnen!
De ingrediënten hieronder zijn dus voor 10 personen maar wil je het verminderen zoals ik deel het dan door twee.
Let er wel op dat dit een Engels recept is en de theelepels groter zijn dan de Nederlandse lepels. Helaas had ik de verkeerde slagroom (slanke room) die werd dus niet stijf genoeg om uit te strijken maar de smaak was er niet minder om.
Ik heb wel een cirkel getrokken van 23 cm gewoon om het op de foto te laten zien.
Uiteraard ben ik (dit keer) binnen die cirkel gebleven.

INGREDIENTEN

  • 250 gram fijne kristalsuiker,
  • 4 tl koffie instant espresso poeder (geen instant koffie) Ik had staafjes van Nescafé Espresso - maar het is ook in een potje verkrijgbaar.,
  • 4 eiwitten,
  • 2 tl maïzena (één Engelse tl = 5 ml),
  • 300 ml slagroom,
  • Snufje zout,
  • 1 tl (5 ml) witte wijnazijn,
  • 1 tl cacaopoeder

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-11-2012
  • Engels Nagerecht
  •  60-120 min.

Met dit recept van The Guardian heb ik al heel wat keren heerlijke lemon curd gemaakt. Door het ezelsbruggetje voor de hoeveelheden hoef ik nooit meer na te kijken hoeveel van alles er ook al weer in moet.

INGREDIENTEN

-1 ons roomboter, -2 ons suiker, -3 eieren plus 1 eidooier, -4 biologische citroenen (gewassen)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-02-2012
  • Engels
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

De engelse keuken is echt de moeite. Ontdek het zelf !

INGREDIENTEN

Vulling :, 3 el Olijf Olie, 1.25 kg Gehakt, 2-3 Uien, versnipperd, 3-4 Wortels, versneden, 3-4 Selderij stengels, versneden, 2-3 tenen Knoflook, fijn versneden, 3 el Bloem, 1 el Tomaten Puree, 1 groot glas Rode Wijn (hoeft niet..., maar is erg lekker), 850 ml Runder Bouillon, 4 el Worcestershire Sauce, Tijm, een paar takjes, Laurier, 2 blaadjes, Puree:, 1.8kg Aardappelen, in blokjes, 225ml Melk, 25g Boter, 200g Cheddar (gewone belegen of oud mag ook), geraspt, Nootmuskaat, vers geraspt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2011
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke lekkernij

INGREDIENTEN

    , 50 g pure chocolade, 125 g zachte boter, 1 ei, 1 eigeel, 300 g bloem, 3 tl bakpoeder, 2 tl cacaopoeder, 275 g zure room, 125 g suiker, 1 pakje vanillesuiker, , , voor de afwerking: , 100 g mascarpone, 100 ml room, 1 el suiker, 1 el cacaopoeder,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2010
  • Engels
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 grote eieren, kamertemperatuur., 250 g suiker, 250 ml. melk, kamertemperatuur., 250 ml. olie, mais, zonnebloem of zoiets., 1/2 tl. vanille extract, 300 gr. bloem., 1 el. bakpoeder, 2 el. cacao, donker.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-02-2010
  • Engels
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

375 gr. zachte boter, 375 gr. pure chocolade, 6 grote eieren, 1 el. vanille extract, 500 gr. fijne kristalsuiker, 225 gr. bloem, 1 tl. zout, 300 gr. gehakte walnoten.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-11-2009
  • Engels
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* Lams- of Runder gehakt (500 gram), * Aardappelpuree (1 zakje), * Champignons (1 bakje), * Ui (2 grote), * Champignonsoep (1 pakje), * Doperwten (1 blikje), * Wortel (1 a 2 stuks), * Ei (1 stuk), * Gepelde tomaten (1 blikje), * Tomaten puree (70 gram), * Knoflook (2 teentjes/ 2 eetlepels), * Geraspte kaas, * Melk/ water, * Boter, , Extra:, * Mais (1 blikje), * Courgette en of Aubergine (1 stuk), * Prei (1 stuk)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-05-2009
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Persoonlijke noot
`Er bestaat geen variatie op deze pudding waar ik niet van houd en ik moet er in mijn tijd toch heel wat gemaakt hebben. In deze versie wordt vers gebotteld granaatappelsap gebruikt, dat de aardbeien ertoe aanzet hun zomers geurende sappen los te laten. Als je deze Eton mess buiten het aardbeienseizoen wilt maken, dan heb je de kans om zelf geperst granaatappelsap te gebruiken en in dat geval kun je wat zaden op deze voluptueuze berg meringue, zacht fruit en room strooien. Als je meringues over hebt, doe er dan twee op elkaar met roomijs ertussen. Wikkel ze in plasticfolie en leg ze in de vriezer, dan is één graai voldoende om je verlangen te bevredigen als je door snoeplust overmand wordt. Meringues hoef je nooit te laten ontdooien voor gebruik, want zelfs in de diepvries bevriezen ze niet echt.` - Nigella Lawson

INGREDIENTEN

* 500 g aardbeien, in grogrofgehakt, * 2 theelepels suiker of vanillesuiker, * 2 theelepels granaatappelsap, * 500 ml slagroom, * 4 kant-en-klaar gekochte meringues

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-01-2009
  • Engels Nagerecht
  •  0-10 min.

Dit recept heb ik uit een (heel oud) Engels tijdschrift. Ik heb het vaak op de menukaart in Engelse restaurants gezien maar hier ben ik het nog nooit tegengekomen.
Je kan dit ook "gewoon" bakken in de koekenpan als je geen zin hebt in frituren! De kip kan je eventueel vervangen door Kalkoen of Varkensschnitzels. Het is wel belangrijk dat je VERS vlees koopt want vlees uit de diepvries sla je snel "tot moes".

INGREDIENTEN

  • 2 grote dubbele kipfilets.,
  • 50 gram roomboter.,
  • 1 teen knoflook (door de knijper of heel fijn gesneden).,
  • 1 eetlepel verse peterselie,fijngehakt.,
  • paar druppels citroensap.,
  • 50 gram bloem.,
  • Zout,Peper.,
  • 1 losgeklopt ei.,
  • 100 gram paneermeel (of gebruik vers broodkruim).,
  • Frituurvet /olie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2004
  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Maak er veel van! Flapjacks zijn een geweldig ontbijt wanneer je haast hebt. Je kunt er van alles in stoppen, fruit, noten wat je maar hebt, een of twee mespuntjes kaneel er in, heerlijk.

INGREDIENTEN

250 g boter of margarine, 3 el ahornsiroop (natuurwinkel of etos), 3 el honing, 125 g bruine basterdsuiker, 450 g havermout, 75 g gedroogde kersen (natuurwinkel), 75 g gedroogde blauwe bessen, cranberrys of rozijnen(natuurwinkel), 70 g gedroogde pruimen pit verwijderen en fijnsnijden, 70 g gedroogde abrikozen fijngesneden, 70 g pecannoten grof gehakt, 70 g amandelen grof gehakt

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-11-2004
  • Engels
  •  60-120 min.

Er zijn nog steeds pruimen dus geniet er van. Snel te maken en...je eet je vingers er bij op!Inclusief en bakken kost het je een uurtje.Met kaneelijs en superlekker toetje.Maar ook een heerlijk warm taartje bij een kopje thee of koffie. Het recept komt uit het Duitse blad Essen und Trinken van augustus 1997. Een fantastisch blad als je van goed koken houdt.

INGREDIENTEN

170 gram boter - 120 gram suiker - 1 eetlepel kaneel - 1 kg rode of blauwe pruimen - 250 gram bloem - 100 gram gemalen amandelen - 30 gram poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-10-2003
  • Engels Nagerecht
  •  20-30 min.

Recept afkomstig van een countryshop en tearoom in Midwolda (Gr.), Brodie genaamd.
Heb de scones daar gegeten en ze zijn echt voortreffelijk.

INGREDIENTEN

500 gram zelfrijzend bakmeel, snufje zout, zakje bakpoeder, 100 gram boter, 50 gram fijne suiker, 100 gram rozijnen, 300 ml melk, melk of ei voor glazuur.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-12-2002
  • Engels
  •  20-30 min.

Dit traditioneel Engelse fruit smeersel is zalig op een sandwich of scones. Maar het is ook onmisbaar in de frisse en al even Engelse "Lemon merinque pie".(zie recept)
.

INGREDIENTEN

2 kleine citroenen, 75 gr boter, 100 gr witte basterd suiker, 2 losgeklopte eieren, 1 pot met deksel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-01-2002
  • Engels
  •  10-20 min.

Recept van Sue Lawrence, Sue schreef; dat ze al haar brownies recepten had weggegooid en alleen nog maar deze brownies maakt! Origineel heb je `Dark unrefined muscovado sugar` nodig maar met de Nederlandse donkerbruine basterd is het ook te proberen. De meeste brownies bevatten noten maar deze niet, simpele reden de kinderen van Sue Lawrence lusten geen noten! Maar je kunt als je wil natuurlijk noten toevoegen.

INGREDIENTEN

  • 350 g pure chocola
  • (60-70% cacao),
  • 250 g ongezouten roomboter,
  • 3 grote eieren,
  • 250 g donkere muscovado suiker of donkerbruine basterd,
  • 50 g bloem* (+30 zie aantekening bij serveertips),
  • 1 flinke theelepel bakpoeder* (ik schrijf flink want een Engelse theelepel is groter dan de Nederlandse = 5 ml),
  • Snufje zout,
  • Soms voeg ik ½ tl vanille-extract toe, heb je dat niet dan neem je wat vanille essence.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2005
  • Engels
  •  30-60 min.

Volgens het artikel het lievelingsgerecht van de Engelse vriending van Florine Boucher. Telkens als dit gerecht ter sprake komt zegt zij: Jum Jum Jum! Ik heb het gerecht iets aangepast. In het oorspronkelijke recept worden de eieren gescheiden. De eiwitten stijf geklopt en over de witte bonen verdeeld en dan daarin de eidooiers. Ik heb het hele ei in de ovenschotel gedaan. Iets minder werk en ook lekker!

INGREDIENTEN

2 preien (alleen witte en lichtgroene deel), 1 eetlepel olie, 1 eetlepel sambal oelek, grote pot of blik witte bonen in tomatensaus (680 gram), 1 kleine rookworst (geweld), 3 - 4 eieren, 75 - 100 gram geraspte oude kaas (afhankelijk van de grootte van de schaal),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2012
  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Basis is: 2 hele casinobroden wit en bruin zonder korst met 4 verschillende soorten beleg.
Heerlijke sandwiches die je tevoren kunt klaar maken. Afdekken met een theedoek, op een koele plaats en bij de high tea serveren. Heerlijk!
Voldoende voor 10 - 12 personen.

INGREDIENTEN

KOMKOMMER-SANDWICHES, 1/2 komkommer, zout, roomkaas met verse kruiden, TONIJN-SANDWICHES, 1 blikje tonijn op water, sandwichspread naar smaak, wat mayonaise, peper, zout en paprikapoeder, ZALM-SANDWICHES, 50 gram roomkaas - 1 theelepel geraspte mierikswortel - 1 eetlepel gehakte dille, peper, zout, - 150 gram gerookte zalm, EI-SANDWICHES, 4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels geraspte belegen kaas, 3 gedroogde tomaatjes, fijngehakte basilicum, peper, zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2011
  • Engels
  •  20-30 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies