Engelse recepten Meer Engelse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Dit recept komt uit het boek 'Aan Tafel' van Nigel Slater. (Een aanrader! Zie ook mijn boekrecensie hier:'' http://www.smulweb.nl/artikelen/198286/Boekrecensie-aan-tafel-van-nigel-slater).'' Ik heb zelf het recept ietsje aangepast: ik gebruikte Baileys Biscotti Flavour in plaats van Baileys Irish Cream. Daarnaast had ik nog wat cacaopoeder in de kast staan, die ik gebruikte als extra garnering. Wat ik zo leuk vind aan dit recept, is dat het erg origineel is én binnen 15 minuten te maken. Je moet het wel minimaal 20 minuten (maar liefst een uur) in de koelkast laten opstijven. Een heerlijk dessert, met dikke lagen gelukzaligheid.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Kapucijners uit de diepvries hebben meer beet dan potkapucijners. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Dit recept heb ik ooit eens van mijn moeder gekregen. Zij maakte het altijd met de kerst maar is prima te eten zonder feestdagen in het verschiet. Denk erom, de cake is wel zwaar en nogal machtig en niet geschikt voor iemand met een notenallergie of gluten intollerantie. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Als je van een rijke tomatensmaak houdt voeg dan ook tomatenpuree toe. Bak het dan een paar minuten mee met het vlees. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

Deze chocolade puddingcake is echt heerlijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Deze chocolade puddingcake is echt heerlijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Mijn kleindochter was jarig en ze houdt van cake met citroen. Dus heb ik eens een ronde cake gemaakt met een vulling van mijn zelfgemaakte lemon curd. Onder het laagje Lemon curd heb ik dikke gesteriliseerde room (Kaymak) gesmeerd uit een blikje van Nestle. Ik had dat gekocht omdat mij verteld werd dat die room (uit het blikje dus) vergelijkbaar zou zijn met de Engelse Clotted cream en te koop was bij Turkse/Marokkaanse winkel. Helaas! De enige vergelijking met de Clotted cream was dat de Kaymak dik was, de smaak was niet slecht maar de volgende keer klop is zelf gewoon echte slagroom. Als je geen zelfgemaakte Lemon curd hebt of je hebt geen zin om het te maken dan is het te koop bij de supermarkt. (pot van Chivers bijv.) De gele kleur van de Lemon curd vind ik vrolijk en past bij Pasen dus met Pasen maak ik hem weer maar dan met echte room. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Mijn kleindochter was jarig en ze houdt van cake met citroen. Dus heb ik eens een ronde cake gemaakt met een vulling van mijn zelfgemaakte lemon curd. Onder het laagje Lemon curd heb ik dikke gesteriliseerde room (Kaymak) gesmeerd uit een blikje van Nestle. Ik had dat gekocht omdat mij verteld werd dat die room (uit het blikje dus) vergelijkbaar zou zijn met de Engelse Clotted cream en te koop was bij Turkse/Marokkaanse winkel. Helaas! De enige vergelijking met de Clotted cream was dat de Kaymak dik was, de smaak was niet slecht maar de volgende keer klop is zelf gewoon echte slagroom. Als je geen zelfgemaakte Lemon curd hebt of je hebt geen zin om het te maken dan is het te koop bij de supermarkt. (pot van Chivers bijv.) De gele kleur van de Lemon curd vind ik vrolijk en past bij Pasen dus met Pasen maak ik hem weer maar dan met echte room. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Dit is een heerlijk pittig kipgerecht. In het (oorspronkelijk Engelse recept ) staat; "De zalige marinade maakt dat de kip een gouden korstje krijgt en bij het proeven van de binnenkant zal het water in je mond komen het is zacht en pittig!" Wauw! En omdat ik las dat het maar 210 cal. P.p. heeft moest ik het natuurlijk proberen! Je kunt dit nog pittiger maken als je wat chili of andere pittige kruiden toevoegt maar voor ons is het pittig genoeg. Vandaag (11.01.2012) weer eens gemaakt, de marinade was vrij dik, waarschijnlijk door de mosterdpoeder die ik gebruikt heb (schoot wat uit met de lepel) maar de smaak was perfect dus de volgende keer leng ik het wat aan met water. Tip De marinade voor 4 personen heb ik gemaakt voor 2 dikke kipfilets (bij elkaar 550 gram). Heb je 4 flinke filets zou ik een dubbele hoeveelheid marinade maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Een fantastisch dessert waar je nooit genoeg van krijgt. De combinatie van toffee en appel is klassiek, maar je kunt het ook met peren, bananen of zelfs aardbeien proberen.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

John was 89 toen ik dit recept van hem kreeg, zijn moeder was kunstenares, ze beschilderde aardewerk en had dus minder tijd om in de keuken te staan. Ze bakte scones maar zonder veel "poespas", gewoon hoopjes deeg op de bakplaat. Geen deeg uitrollen dus. Het is dus een heel makkelijk recept! Je krijgt geen prachtige scones omdat je ze zelf moet vormen maar ze zijn echt lekker! Ik heb in maart 2011 deze scones weer gemaakt maar nu heb ik het beslag eens in een muffinvorm gedaan, het was weer eens wat anders. volgende keer maak ik ze weer eens op de bakplaat want die "rustieke" scones vinden mijn kinderen het leukst. Foto`s van de laatste scones staan erbij. Het recept blijft hetzelfde. Wel heb ik dit keer karnemelk gebruikt want de scones worden dan heel luchtig en ik heb één geklutst ei toegevoegd. Ik heb achter de ingrediënten- tussen haakjes- vermeld wat ik de laatste keer gebruikt heb. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Een heerlijke gekruide hartige maaltijd. Heel erg lekker, gezond en goed vullend. Een glaasje witte wijn smaakt er ook goed bij. Midden 2011 nog een prijs gewonnen, bij Smulweb. Verkozen door Jamie Oliver. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Jamie Oliver zei hierover: "Dit is de lekkerste chocoladetaart met noten die er is. Als hij een dag oud is, moet je eens proberen hem op wat ijs te kruimelen, met een beetje espresso erover. Ik bak deze taart altijd in een bak- of springvorm, of ik maak kleintjes, in de vormpjes die voor pasteitjes gebruikt worden. Maar je kunt er elke goed ingevette en met bloem bestrooide taartvorm voor nemen." …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Recept van Sue Lawrence, Sue schreef; dat ze al haar brownies recepten had weggegooid en alleen nog maar deze brownies maakt! Origineel heb je `Dark unrefined muscovado sugar` nodig maar met de Nederlandse donkerbruine basterd is het ook te proberen. De meeste brownies bevatten noten maar deze niet, simpele reden de kinderen van Sue Lawrence lusten geen noten! Maar je kunt als je wil natuurlijk noten toevoegen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Dit recept is zo lekker, het is uit mijn allereerste Engels kookboek van Mary Berry en een van de favoriete recepten als mijn kinderen/gasten komen eten. De ovenschotel die ik maak gaat altijd leeg! Probeer het eens uit bij een etentje, de gasten moeten natuurlijk wel van spinazie houden! De foto is een foto uit het blad en volgende keer plaats ik een eigen foto. Een groot gedeelte kun je al een dag van te voren maken. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

* Lams- of Runder gehakt (500 gram) * Aardappelpuree (1 zakje) * Champignons (1 bakje) * Ui (2 grote) * Champignonsoep (1 pakje) * Doperwten (1 blikje) * Wortel (1 a 2 stuks) * Ei (1 stuk) * Gepelde tomaten (1 blikje) * Tomaten puree (70 gram) * Knoflook (2 teentjes/ 2 eetlepels) * Geraspte kaas * Melk/ water * Boter Extra: * Mais (1 blikje) * Courgette en of Aubergine (1 stuk) * Prei (1 stuk) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Recept uit;`Mary Berry`s Ultimate Cake book`. Mary schreef; ` Hoewel de cake er absoluut niet spectaculair eruit ziet, is dit een heerlijke zachte cake. Bewaar de cake in de koelkast en eet binnen een week`. Ha ha..Bij mij heeft deze cake nog nooit de kans gekregen om een week oud te worden! Ik heb hem weer eens gemaakt. (maart 2011) en nieuwe foto`s geplaatst. En dit keer heb ik de cake gevuld met mijn eigengemaakte Lemon curd (link onderaan dit recept). Uiteraard is de cake ook heel lekker zonder de vulling. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Dit is een heerlijk recept! Makkelijk te maken met een bovenste laag die bijna knapperig is. Als je de tekst ziet zal je denken dat het moeilijk is .. niet dus! Ik heb alleen verschillende mogelijkheden geschreven.. vandaar.., dit recept is eenvoudig te maken. In de herfst /winter is het heerlijk met appels of een combinatie van de helft appels de helft bramen.(diepvries fruit kan ook) In de lente is het lekker met rabarber (doe er dan wat gemberpoeder bij want Gember en rabarber, dat is echt een volmaakt huwelijk!). Maar welk fruit je ook kiest in welk seizoen dan ook het is altijd lekker. Heel vaak lees ik recepten van Crumbles die je vertellen dat je eerst appels enz. moet koken of stoven! Dat is echt niet nodig! Volg dit recept want ik spreek uit ervaring omdat ik dit al ontelbare keren heb gemaakt. En ieder jaar met Kerst is dit een van de nagerechten die ik op verzoek "moet" maken en dat bewijst dus dat het lekker is. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels
Populaire Engelse kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies