Engelse recepten Meer Engelse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Twee recepten: één om de karamel te maken en de ander om juist mét de eigen gemaakte karamel de fudge te maken. De karamel vergt vooral geduld, maar is wel super makkelijk en de fudge is in notime gepiept. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

Snackbar Obesitas deelt zijn mooiste keukengeheimen Varkensvlees en appel is een heel logische combinatie. Toch kom je het weinig tegen in de Nederlandse keuken. Daarom namen we onze toevlucht tot de Engelse en vonden we een herfstgerecht dat je in een handomdraai in elkaar zet... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Heerlijk voor de winterse avonden! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Dit recept van de overheerlijke scones is een recept van mijn sympathieke ex collega Johan.hij had een foto ervan op FB geplaatst en ik zat gewoon te watertanden. Verheugde me er echt over dat ik het recept van hem kreeg. THKS Johan! De foto is ook door hem gemaakt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Ik kreeg dit recept van onze vriend Ted uit Nottingham. De echte naam is eigenlijk Nottingham Gingerbread maar bij bread denken wij  gelijk aan brood en het is geen brood. De cake moet zacht en kleverig zijn en de structuur ligt een beetje tussen ontbijtkoek en cake. Na een paar dagen is hij inderdaad lekker kleverig  maar langer dan een paar dagen heeft deze cake het niet gered want toen was hij op! De 1e keer had ik (per vergissing)  in plaats van Bicarbonate of soda (Bicarbonaat)  gewoon bakpoeder gebruikt en hem wat te lang in de oven laten staan. De cake was laag en vast maar  lekker van smaak, hij leek wat op ontbijtkoek. De 2e keer heb ik de cake in een cakevorm gebakken en bicarbonaat gebruikt. De cake  smaakte super lekker en was al wat kleverig. Bij dit recept zal je dus fotos van twee verschillende cakes zien,  hetzelfde recept gebruikt  met het onbenullige verschil van bakpoeder en iets te lang in de oven en bicarbonaat en op tijd uit de oven.  Ik heb de Engelse maten omgezet vandaar dat de hoeveelheden een beetje vreemd overkomen maar ze kloppen precies.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Niet te veel werk, maar een verrukkelijk resultaat! Door de citroenzest is het niet zo zoet als het lijkt. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

Deze bagels met sesamzaad komen uit Heel Holland Bakt, de tv-uitzending van zondag 12 oktober. Heerlijk voor ontbijt, lunch of brunch! Talloze variaties om te beleggen mogelijk.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Glutenvrije Cheesecake Dit gemakkelijke recept is eigenlijk bijna lekkerder wanneer je het een dag van te voren klaar maakt, doe alleen het fruit waarmee je de taart afmaakt vlak voor gebruik erop en je hebt een heerlijke resultaat! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Dit is een heerlijk pittig kipgerecht. In het (oorspronkelijk Engelse recept ) staat; "De zalige marinade maakt dat de kip een gouden korstje krijgt en bij het proeven van de binnenkant zal het water in je mond komen het is zacht en pittig!" Wauw! En omdat ik las dat het maar 210 cal. P.p. heeft moest ik het natuurlijk proberen! Je kunt dit nog pittiger maken als je wat chili of andere pittige kruiden toevoegt maar voor ons is het pittig genoeg. Vandaag (11.01.2012) weer eens gemaakt, de marinade was vrij dik, waarschijnlijk door de mosterdpoeder die ik gebruikt heb (schoot wat uit met de lepel) maar de smaak was perfect dus de volgende keer leng ik het wat aan met water. Tip De marinade voor 4 personen heb ik gemaakt voor 2 dikke kipfilets (bij elkaar 550 gram). Heb je 4 flinke filets zou ik een dubbele hoeveelheid marinade maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Een fantastisch dessert waar je nooit genoeg van krijgt. De combinatie van toffee en appel is klassiek, maar je kunt het ook met peren, bananen of zelfs aardbeien proberen.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

John was 89 toen ik dit recept van hem kreeg, zijn moeder was kunstenares, ze beschilderde aardewerk en had dus minder tijd om in de keuken te staan. Ze bakte scones maar zonder veel "poespas", gewoon hoopjes deeg op de bakplaat. Geen deeg uitrollen dus. Het is dus een heel makkelijk recept! Je krijgt geen prachtige scones omdat je ze zelf moet vormen maar ze zijn echt lekker! Ik heb in maart 2011 deze scones weer gemaakt maar nu heb ik het beslag eens in een muffinvorm gedaan, het was weer eens wat anders. volgende keer maak ik ze weer eens op de bakplaat want die "rustieke" scones vinden mijn kinderen het leukst. Foto`s van de laatste scones staan erbij. Het recept blijft hetzelfde. Wel heb ik dit keer karnemelk gebruikt want de scones worden dan heel luchtig en ik heb één geklutst ei toegevoegd. Ik heb achter de ingrediënten- tussen haakjes- vermeld wat ik de laatste keer gebruikt heb. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Een heerlijke gekruide hartige maaltijd. Heel erg lekker, gezond en goed vullend. Een glaasje witte wijn smaakt er ook goed bij. Midden 2011 nog een prijs gewonnen, bij Smulweb. Verkozen door Jamie Oliver. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Jamie Oliver zei hierover: "Dit is de lekkerste chocoladetaart met noten die er is. Als hij een dag oud is, moet je eens proberen hem op wat ijs te kruimelen, met een beetje espresso erover. Ik bak deze taart altijd in een bak- of springvorm, of ik maak kleintjes, in de vormpjes die voor pasteitjes gebruikt worden. Maar je kunt er elke goed ingevette en met bloem bestrooide taartvorm voor nemen." …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Recept van Sue Lawrence, Sue schreef; dat ze al haar brownies recepten had weggegooid en alleen nog maar deze brownies maakt! Origineel heb je `Dark unrefined muscovado sugar` nodig maar met de Nederlandse donkerbruine basterd is het ook te proberen. De meeste brownies bevatten noten maar deze niet, simpele reden de kinderen van Sue Lawrence lusten geen noten! Maar je kunt als je wil natuurlijk noten toevoegen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Dit recept is zo lekker, het is uit mijn allereerste Engels kookboek van Mary Berry en een van de favoriete recepten als mijn kinderen/gasten komen eten. De ovenschotel die ik maak gaat altijd leeg! Probeer het eens uit bij een etentje, de gasten moeten natuurlijk wel van spinazie houden! De foto is een foto uit het blad en volgende keer plaats ik een eigen foto. Een groot gedeelte kun je al een dag van te voren maken. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

* Lams- of Runder gehakt (500 gram) * Aardappelpuree (1 zakje) * Champignons (1 bakje) * Ui (2 grote) * Champignonsoep (1 pakje) * Doperwten (1 blikje) * Wortel (1 a 2 stuks) * Ei (1 stuk) * Gepelde tomaten (1 blikje) * Tomaten puree (70 gram) * Knoflook (2 teentjes/ 2 eetlepels) * Geraspte kaas * Melk/ water * Boter Extra: * Mais (1 blikje) * Courgette en of Aubergine (1 stuk) * Prei (1 stuk) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Recept uit;`Mary Berry`s Ultimate Cake book`. Mary schreef; ` Hoewel de cake er absoluut niet spectaculair eruit ziet, is dit een heerlijke zachte cake. Bewaar de cake in de koelkast en eet binnen een week`. Ha ha..Bij mij heeft deze cake nog nooit de kans gekregen om een week oud te worden! Ik heb hem weer eens gemaakt. (maart 2011) en nieuwe foto`s geplaatst. En dit keer heb ik de cake gevuld met mijn eigengemaakte Lemon curd (link onderaan dit recept). Uiteraard is de cake ook heel lekker zonder de vulling. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Dit is een heerlijk recept! Makkelijk te maken met een bovenste laag die bijna knapperig is. Als je de tekst ziet zal je denken dat het moeilijk is .. niet dus! Ik heb alleen verschillende mogelijkheden geschreven.. vandaar.., dit recept is eenvoudig te maken. In de herfst /winter is het heerlijk met appels of een combinatie van de helft appels de helft bramen.(diepvries fruit kan ook) In de lente is het lekker met rabarber (doe er dan wat gemberpoeder bij want Gember en rabarber, dat is echt een volmaakt huwelijk!). Maar welk fruit je ook kiest in welk seizoen dan ook het is altijd lekker. Heel vaak lees ik recepten van Crumbles die je vertellen dat je eerst appels enz. moet koken of stoven! Dat is echt niet nodig! Volg dit recept want ik spreek uit ervaring omdat ik dit al ontelbare keren heb gemaakt. En ieder jaar met Kerst is dit een van de nagerechten die ik op verzoek "moet" maken en dat bewijst dus dat het lekker is. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels
Populaire Engelse kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies