Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Engelse recepten Meer Engelse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Schnitsel en dan zelf maken, kan het lekkerder? Ga ik nog proberen heb hier 2 schnitsel liefhebbers bij me zitten …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Vandaag is het feest! voor de Ieren, en iedereen die zich Iers voelt , en zoals de ieren zelf zeggen " today everyone is irish " een beetje goede bodem kan daarom geen kwaad. ook lekker op andere dagen natuurlijk …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Iers

Dit recept haalde ik van een Engelse blog en van zodra ik het zag wou ik het meteen maken! Het is een erg makkelijk recept, maar zo lekker! Aangezien het recept Engelse maten gebruikte kan het zijn dat sommige ingrediënten niet 100% juist vertaald zijn. Ik heb het echter met deze ingrediënten gemaakt en vond het erg lekker, je kan evt. zelf nog dingen aanpassen.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Deze eenvoudige maar uitermate lekkere bruinebonensoep is één van mijn favoriete weekendrecepten (vooral in de winter) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Mini scotch egg , maar dan anders. omdat ik 2 van mijn favorieten kan gebruiken, het er erg leuk uit ziet, het leuk is om te maken en omdat het perfect als borrelhap picknink of zelfs amuse kan.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Op deze mayonaise  kun je variëren door verschillende kruiden toe te voegen en als basis voor tal van sauzen zoals cocktail- en tartaarsaus. In de koelkast is deze mayonaise 5 dagen houdbaar. …  Lees verder »

Paprikagehakt …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

~~Een heerlijke, verwarmende, gezonde soep uit Sichuan: Suan La Tang (酸辣湯), misschien beter bekend onder de Engelse naam Hot and Sour Soup. Het hete van deze soep komt niet van chilipeper maar van gemalen peper en het zure komt van die typische, zwarte rijstazijn uit Chinkiang. De van origine vaak beige, gelige soep fleurt helemaal op door het toevoegen van kleurige reepjes puntpaprika. Niet erg traditioneel maar als je niet beter wist zou je denken dat het zo hoort. Bovendien verandert de soep ermee van voorgerecht in maaltijdsoep, weer eens wat anders dan die eeuwige pan erwtensoep. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Dit recept heb ik bij een Grieks buffet gemaakt, het recept is van een Engelse kok (David Laris) die het weer van "een Griekse kok" had. Ik heb meerdere keren Tzatziki gemaakt maar ik vind deze echt de lekkerste. Leuk om te lezen (en/of te proberen) zijn de tips die de lezers van dit recept hebben geschreven. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

 Het is bijna niet te geloven maar dit recept is  meer dan 100 jaar oud! Heel veel jaren geleden kreeg ik dit recept van onze Engelse vriend John. Het oorspronkelijke recept was van zijn moeder die kunstenares was en aardewerk beschilderde in Stoke-on-trent. Scones bakken betekende kneden, uitrollen, uitsteken enzovoort. Daar had ze geen tijd voor. Ze maakte scones maar zonder veel "poespas", gewoon hoopjes deeg op de bakplaat en bakken maar. Het is een makkelijk te maken recept, je krijgt geen prachtige scones maar ze zijn heel lekker! Een paar jaar geleden begon ik deze scones eens te maken in een cupcake vorm. Het is weer eens wat anders. Ik wissel nu af of op de bakplaat de grote scones, ongeveer  8,  of in cupcakevorm ongeveer 12 stuks.  John is niet meer onder ons helaas, maar het zal hem zeker plezieren dat zoveel mensen nog steeds de scones van zijn moeder maken.     …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

In dit artikel leer je eenvoudige recepten om zelf heerlijke en gezonde kruidenboter kunt maken. Kruidenboter is roomboter waarin tuinkruiden en specerijen zitten. Dat alles wordt door de boter gemengd. Kruidenboter kun je goed zelf maken en dat smaakt vele malen beter dan uit pakje van de een winkel. …  Lees verder »

Eggs benedict is een Amerikaans ontbijt/lunchgerecht dat bestaat uit twee gepocheerde eieren op een Engelse muffin (of brioche) met ham en hollandaisesaus. Er zijn veel varianten. Deze is met spinazie maar het kan ook met zalm, bacon, tomaat en veel meer. Wikipedia heeft een lijst met variaties en de bijbehorende namen: http://en.wikipedia.org/wiki/Eggs_Benedict#Variations …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Dit recept heb ik uit een (heel oud) Engels tijdschrift. Ik heb het vaak op de menukaart in Engelse restaurants gezien maar hier ben ik het nog nooit tegengekomen. Je kan dit ook "gewoon" bakken in de koekenpan als je geen zin hebt in frituren! De kip kan je eventueel vervangen door Kalkoen of Varkensschnitzels. Het is wel belangrijk dat je VERS vlees koopt want vlees uit de diepvries sla je snel "tot moes". …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Dit recept haalde ik van een Engelse blog en van zodra ik het zag wou ik het meteen maken! Het is een erg makkelijk recept, maar zo lekker! Aangezien het recept Engelse maten gebruikte kan het zijn dat sommige ingrediënten niet 100% juist vertaald zijn. Ik heb het echter met deze ingrediënten gemaakt en vond het erg lekker, je kan evt. zelf nog dingen aanpassen.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Volgens het artikel het lievelingsgerecht van de Engelse vriending van Florine Boucher. Telkens als dit gerecht ter sprake komt zegt zij: Jum Jum Jum! Ik heb het gerecht iets aangepast. In het oorspronkelijke recept worden de eieren gescheiden. De eiwitten stijf geklopt en over de witte bonen verdeeld en dan daarin de eidooiers. Ik heb het hele ei in de ovenschotel gedaan. Iets minder werk en ook lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Si-iew (spreek uit met de Engelse worden "see jew") is de naam voor een zoete en donkere sojasaus, afkomstig bij de grens met China. In Thailand wordt dit gerecht gegeten als lunchgerecht. Wij 'Hollanders' en uiteraard ook 'andere' landslieden kunnen dit als hoofdgerecht eten!!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Ik ben dus de engelse maaltijden aan het ontdekken. Gisteren voor het eerst zelf een engelse lunch (gegrilde lamsbout, met groenten en aardappels) gemaakt. Vrij eenvoudig. Alles was erg lekker en de groenten waren een verrassing. Vanavond weer ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Geen hightea, zonder zalmsandwich. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels
Populaire Engelse kookboeken:
Top