Engelse recepten Meer Engelse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Verras je gasten met Engelse soep vol Aziatische ingrediënten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Mijn vriendin Jean uit Cornwall heeft mij jaren geleden eens een boekje cadeau gedaan 'Cornisch recipes' ik zag haar 'Porter cake' staan. Jean bakte veel en graag en een van die recepten was deze cake. Ik heb de Engelse maten omgezet naar Nederlandse en het recept iets aangepast. Porter cake is vernoemd naar een speciaal bier wat in de cake gaat. Ik kon het kopen bij een speciaal zaak. Ik heb de cake nu voor de 3e keer gemaakt. De eerste keer ging er iets heel erg mis, de cake moest ongeveer 2 uur in de oven en ik moest eventjes weg dus had voldoende tijd en bovendien manlief was thuis dus wat kon er gebeuren? Het liep anders want het licht sloeg uit een stroomstoring dus!!! De stroomstoring werd verholpen en de oven ging vrolijk verdere maar wel 20 graden TE HOOG en toen ik thuis kwam was het al te laat. De cake was lekker maar wat aan de droge kant. Dus om toch helemaal zeker te zijn van de baktijd en de consistentie van de cake heb ik de cake nogmaals gebakken, deze keer met Bicarbonaat (Bicarbonate of soda) omdat mijn vriendin dat in deze cake gebruikt. De cake was inderdaad heel lekker maar toen wilde ik bakpoeder gebruiken omdat iedereen dat wel in huis heeft en bovendien is Porter bier niet bij de supermarkt te koop dus bij de supermarkt een gewoon verkrijgbaar bier  gekocht  met de naam Grimbergen  abdijbier     Dus dat bier gebruikt bij de derde cake. De smaak was eigenlijk nog lekkerder dan met het (duurdere) Porterbier. Je zou ook eens gewoon donker bier of Guinness kunnen proberen. Al met al een super lekkere cake die minstens een week of twee goed blijft (omdat er zoveel fruit in zit).  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

Dit recept is erg speciaal voor mij,  en niet alleen het recept maar ook degene die het kookboek heeft geschreven. Het is namelijk een achterneef van mij en hij is Chef-kok in het restaurant ROAST in Londen. Ik ben mijn oudste broer, die een speciaal voor mij gesigneerd boek regelde, (zie foto) dan ook erg dankbaar.   Marcus Verberne: Dit was een van de gerechten, waar ik als kind, het meest naar uitkeek. Deze rijke en romige vis pie heeft een troostend effect op een ellendige regenachtige dag. Met de vissoorten kan worden gevarieerd,  rekening houdend met beschikbaarheid, seizoen, kosten en smaak. Let er wel op dat er altijd iets van gerookte vis in moet zitten voor de diepgang van de smaak. mosselen zijn ook een welkome aanvulling. Je kunt het ook luxer maken door garnalen of zelfs kreeft toe te voegen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Deze superschnitzel komt uit 'Comfort Food', de nieuwste titel van Jamie Oliver.  Jamie: 'Het concept van de schnitzel, oftewel een gepaneerd, gebakken lapje vlees, is al heel oud en het is eigenlijk heel logisch dat vlees er op deze manier altijd mooi uitziet en heerlijk mals wordt. Je kunt er elk soort vlees voor gebruiken, en in combinatie met een beetje zuur, wat aardappelsalade en bramenjam heb je echt een overheerlijk maal. De schnitzels worden het allerlekkerst als je ze een voor een bakt.' Fotografie: © Jamie Oliver Enterprises (2014 Jamie's Comfort Food) Photographer: David Loftus. Lees hier ook de boekrecensie en nog meer recepten uit Comfort Food!  http://www.smulweb.nl/artikelen/198320/Comfort-food-van-jamie-oliver-book-review …  Lees verder »

Niet te veel werk, maar een verrukkelijk resultaat! Door de citroenzest is het niet zo zoet als het lijkt. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

Engelse kipsandwich …  Lees verder »

Een volle botercake populair in het Victoriaanse Engeland. Dankzij het hoge botergehalte is het een heerlijke smeuige cake.  …  Lees verder »

Op deze mayonaise  kun je variëren door verschillende kruiden toe te voegen en als basis voor tal van sauzen zoals cocktail- en tartaarsaus. In de koelkast is deze mayonaise 5 dagen houdbaar. …  Lees verder »

Past goed bij gebakken aardappelen en geroosterd vlees. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Afrikaans

In dit artikel leer je eenvoudige recepten om zelf heerlijke en gezonde kruidenboter kunt maken. Kruidenboter is roomboter waarin tuinkruiden en specerijen zitten. Dat alles wordt door de boter gemengd. Kruidenboter kun je goed zelf maken en dat smaakt vele malen beter dan uit pakje van de een winkel. …  Lees verder »

Recept van Sue Lawrence, Sue schreef; dat ze al haar brownies recepten had weggegooid en alleen nog maar deze brownies maakt! Origineel heb je `Dark unrefined muscovado sugar` nodig maar met de Nederlandse donkerbruine basterd is het ook te proberen. De meeste brownies bevatten noten maar deze niet, simpele reden de kinderen van Sue Lawrence lusten geen noten! Maar je kunt als je wil natuurlijk noten toevoegen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Dit is zo`n leuk recept!Je hebt geen ijsmachine nodig wel een (hand)mixer, even ( 10- 13 minuten)in de mixer laten draaien, in de vriezer zetten en 6 uur later is je heerlijke ijs klaar! Voor de 1e keer gegeten bij mijn dochter en ik wilde het absoluut maken en op Smulweb zetten. Ik ga dit zeker maken voor de Kerst dan heb ik in ieder geval al één van de nagerechten klaar. Maar gewoon bij een etentje of welke gelegenheid dan ook zal dit zeker in de smaak vallen. Nigella gebruikt `double cream` maar die kan je in Nederland niet of nauwelijks kopen dus koop slagroom met een vetgehalte van 30 tot35 % (De Lidl heeft houdbare slagroom van 35 %) Omdat te compenseren heb ik 60 gram meer gecondenseerde melk gebruikt. Je zou bvb ook een dubbele hoeveelheid ijs kunnen maken en dan het hele blikje gecondenseerde melk gebruiken en de rest van de ingrediënten gewoon verdubbelen. Het ijs blijft prima in de vriezer. Tussen haakjes staat wat ik gebruikt heb. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Een erg leuk recept om te maken.Vooral als je kleine kinderen aan tafel hebt met de feestdagen!! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Eggs benedict is een Amerikaans ontbijt/lunchgerecht dat bestaat uit twee gepocheerde eieren op een Engelse muffin (of brioche) met ham en hollandaisesaus. Er zijn veel varianten. Deze is met spinazie maar het kan ook met zalm, bacon, tomaat en veel meer. Wikipedia heeft een lijst met variaties en de bijbehorende namen: http://en.wikipedia.org/wiki/Eggs_Benedict#Variations …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Deze polulaire klassieker kan indien gewenst nog overstrooid worden met geraspte kaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Dit gezellig onderonsje, overgewaaid van de westerburen, kan in zijn geheel zelf worden voorbereid. Dit neemt echter enkele uren in beslag. Veel lekkernijen kunnen ook kant en klaar worden gekocht. Een winkel als Mark's en Spencer heeft een zeer uitgebreid assortiment. Bij de beter gesorteerde supermarkten zijn bakprodukten voor het maken van muffins en scones verkrijgbaar …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

185 gr boter 255 gr donkerbruine suiker 255 gr havermout 1,5 theelepel bakpoeder …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Daar lekt je jou vingers bij af/op! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Multi-cultureel

Ik kreeg een vriendin op bezoek en besloot om eens een Pavlova te maken. Het recept wat ik zag van Nigella was voor 10 personen maar dat was voor ons drietjes een beetje teveel, dus ik heb het recept door 2 gedeeld. Hij ging (bijna) want hij was oh zo lekker met dat zachte taaie van binnen! De ingrediënten hieronder zijn dus voor 10 personen maar wil je het verminderen zoals ik deel het dan door twee. Let er wel op dat dit een Engels recept is en de theelepels groter zijn dan de Nederlandse lepels. Helaas had ik de verkeerde slagroom (slanke room) die werd dus niet stijf genoeg om uit te strijken maar de smaak was er niet minder om. Ik heb wel een cirkel getrokken van 23 cm gewoon om het op de foto te laten zien. Uiteraard ben ik (dit keer) binnen die cirkel gebleven. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels
Populaire Engelse kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies