Engelse recepten Meer Engelse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Heerlijk voor de winterse avonden! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

We hebben nog steeds een paar warme dagen tegoed, maar dit recept is nu ook erg lekker, en zeker voor de herfst dagen. Voorbereidingstijd is 30 min. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Dit recept komt uit het boek 'Aan Tafel' van Nigel Slater. (Een aanrader! Zie ook mijn boekrecensie hier:' http://www.smulweb.nl/artikelen/198286/Boekrecensie-aan-tafel-van-nigel-slater).' Ik heb zelf het recept ietsje aangepast: ik gebruikte Baileys Biscotti Flavour in plaats van Baileys Irish Cream. Daarnaast had ik nog wat cacaopoeder in de kast staan, die ik gebruikte als extra garnering. Wat ik zo leuk vind aan dit recept, is dat het erg origineel is én binnen 15 minuten te maken. Je moet het wel minimaal 20 minuten (maar liefst een uur) in de koelkast laten opstijven. Een heerlijk dessert, met dikke lagen gelukzaligheid.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Kapucijners uit de diepvries hebben meer beet dan potkapucijners. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Deze chocolade puddingcake is echt heerlijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Deze chocolade puddingcake is echt heerlijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Dit typisch Engelse gerecht kun je in een aantal varianten tegenkomen. De meest bekende zijn wel de Shephers Pie met lamsgehakt en de Cottage Pie met rundsgehakt. Ook de groenten die er in zitten worden willen nog wel eens varien maar erwten, wortelen en uien worden eigenlijk wel in elke Pie gebruikt. Dat worchestersaus in en een Pie zit zou je wel kunnen verwachten maar ik heb er als extra smaak maker ook nog de typische HP sauce aan toegevoegd (zie foto) die je in elke Engelse Pub standaard op tafel aantreft naast peper, zout, olie en azijn …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Een fantastisch dessert waar je nooit genoeg van krijgt. De combinatie van toffee en appel is klassiek, maar je kunt het ook met peren, bananen of zelfs aardbeien proberen.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

Een heerlijke gekruide hartige maaltijd. Heel erg lekker, gezond en goed vullend. Een glaasje witte wijn smaakt er ook goed bij. Midden 2011 nog een prijs gewonnen, bij Smulweb. Verkozen door Jamie Oliver. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

* Lams- of Runder gehakt (500 gram) * Aardappelpuree (1 zakje) * Champignons (1 bakje) * Ui (2 grote) * Champignonsoep (1 pakje) * Doperwten (1 blikje) * Wortel (1 a 2 stuks) * Ei (1 stuk) * Gepelde tomaten (1 blikje) * Tomaten puree (70 gram) * Knoflook (2 teentjes/ 2 eetlepels) * Geraspte kaas * Melk/ water * Boter Extra: * Mais (1 blikje) * Courgette en of Aubergine (1 stuk) * Prei (1 stuk) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Een heerlijke hartige/kruidige taart, met wortels. Altijd lekker ! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Dit recept komt uit het kookboek van Nigella Lawson Toffeepudding is een gerecht, waarbij je jezelf afvraagt, wat het in hemelsnaam moet worden, maar het eindresultaat is GENIETEN. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Wellant heeft van zichzelf een zoete smaak, dus u hoeft weinig suiker toe te voegen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Verrassend nagerecht met een heerlijke smaaksensatie door de combinatie van het zure van de citroen en het zoete van de merinque. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

De heilige drie-eenheid van rodekool, appel en kruidnagel, maar dan met extras en heel langzaam in de oven gestoofd. Zo lekker heb je rodekool nog nooit gegeten! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Een grote ossenhaas verpakt in bladerdeeg. Geschikt voor: *Noten-allergie *Nachtschade-allergie *kleurstoffen-allergie Niet geschikt voor: *Koemelk-allergie *gluten-allergie …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

Persoonlijke noot `Er bestaat geen variatie op deze pudding waar ik niet van houd en ik moet er in mijn tijd toch heel wat gemaakt hebben. In deze versie wordt vers gebotteld granaatappelsap gebruikt, dat de aardbeien ertoe aanzet hun zomers geurende sappen los te laten. Als je deze Eton mess buiten het aardbeienseizoen wilt maken, dan heb je de kans om zelf geperst granaatappelsap te gebruiken en in dat geval kun je wat zaden op deze voluptueuze berg meringue, zacht fruit en room strooien. Als je meringues over hebt, doe er dan twee op elkaar met roomijs ertussen. Wikkel ze in plasticfolie en leg ze in de vriezer, dan is één graai voldoende om je verlangen te bevredigen als je door snoeplust overmand wordt. Meringues hoef je nooit te laten ontdooien voor gebruik, want zelfs in de diepvries bevriezen ze niet echt.` - Nigella Lawson …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Engels
Populaire Engelse kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies