Engelse recepten Meer Engelse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Mijn vriendin Jean uit Cornwall heeft mij jaren geleden eens een boekje cadeau gedaan 'Cornisch recipes' ik zag haar 'Porter cake' staan. Jean bakte veel en graag en een van die recepten was deze cake. Ik heb de Engelse maten omgezet naar Nederlandse en het recept iets aangepast. Porter cake is vernoemd naar een speciaal bier wat in de cake gaat. Ik kon het kopen bij een speciaal zaak. Ik heb de cake nu voor de 3e keer gemaakt. De eerste keer ging er iets heel erg mis, de cake moest ongeveer 2 uur in de oven en ik moest eventjes weg dus had voldoende tijd en bovendien manlief was thuis dus wat kon er gebeuren? Het liep anders want het licht sloeg uit een stroomstoring dus!!! De stroomstoring werd verholpen en de oven ging vrolijk verdere maar wel 20 graden TE HOOG en toen ik thuis kwam was het al te laat. De cake was lekker maar wat aan de droge kant. Dus om toch helemaal zeker te zijn van de baktijd en de consistentie van de cake heb ik de cake nogmaals gebakken, deze keer met Bicarbonaat (Bicarbonate of soda) omdat mijn vriendin dat in deze cake gebruikt. De cake was inderdaad heel lekker maar toen wilde ik bakpoeder gebruiken omdat iedereen dat wel in huis heeft en bovendien is Porter bier niet bij de supermarkt te koop dus bij de supermarkt een gewoon verkrijgbaar bier  gekocht  met de naam Grimbergen  abdijbier     Dus dat bier gebruikt bij de derde cake. De smaak was eigenlijk nog lekkerder dan met het (duurdere) Porterbier. Je zou ook eens gewoon donker bier of Guinness kunnen proberen. Al met al een super lekkere cake die minstens een week of twee goed blijft (omdat er zoveel fruit in zit).  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

Oorspronkelijk is dit Britse recept afkomstig van arme boeren die geen restje eten onbenut lieten. Experimenteer dus gerust! Gebruik je lamsgehakt, dan heet het gerecht overigens Shepherd's Pie. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

Een traditioneel ovenschotel met vlees en groenten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Janny schreef: Misschien roept tijm in het gerecht verbazing op, maar het geeft de rabarber een bijzonder aroma. *In Engeland is makreel (gebakken of gepocheerd) in combinatie met rabarber een klassieker.  *Als zoet dessert kan deze rabarber natuurlijk ook. Lekker als tegenhanger van een romig zoet dessert als panna cotta of (youghurt)ijs.  *Voor een wat hartiger nagerecht combineert de rabarber goed met geitenkaas.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Dit recept is erg speciaal voor mij,  en niet alleen het recept maar ook degene die het kookboek heeft geschreven. Het is namelijk een achterneef van mij en hij is Chef-kok in het restaurant ROAST in Londen. Ik ben mijn oudste broer, die een speciaal voor mij gesigneerd boek regelde, (zie foto) dan ook erg dankbaar.   Marcus Verberne: Dit was een van de gerechten, waar ik als kind, het meest naar uitkeek. Deze rijke en romige vis pie heeft een troostend effect op een ellendige regenachtige dag. Met de vissoorten kan worden gevarieerd,  rekening houdend met beschikbaarheid, seizoen, kosten en smaak. Let er wel op dat er altijd iets van gerookte vis in moet zitten voor de diepgang van de smaak. mosselen zijn ook een welkome aanvulling. Je kunt het ook luxer maken door garnalen of zelfs kreeft toe te voegen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Twee recepten: één om de karamel te maken en de ander om juist mét de eigen gemaakte karamel de fudge te maken. De karamel vergt vooral geduld, maar is wel super makkelijk en de fudge is in notime gepiept. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

Snackbar Obesitas deelt zijn mooiste keukengeheimen Varkensvlees en appel is een heel logische combinatie. Toch kom je het weinig tegen in de Nederlandse keuken. Daarom namen we onze toevlucht tot de Engelse en vonden we een herfstgerecht dat je in een handomdraai in elkaar zet... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Heerlijk voor de winterse avonden! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Dit recept van de overheerlijke scones is een recept van mijn sympathieke ex collega Johan.hij had een foto ervan op FB geplaatst en ik zat gewoon te watertanden. Verheugde me er echt over dat ik het recept van hem kreeg. THKS Johan! De foto is ook door hem gemaakt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Dit is een heerlijk pittig kipgerecht. In het (oorspronkelijk Engelse recept ) staat; "De zalige marinade maakt dat de kip een gouden korstje krijgt en bij het proeven van de binnenkant zal het water in je mond komen het is zacht en pittig!" Wauw! En omdat ik las dat het maar 210 cal. P.p. heeft moest ik het natuurlijk proberen! Je kunt dit nog pittiger maken als je wat chili of andere pittige kruiden toevoegt maar voor ons is het pittig genoeg. Vandaag (11.01.2012) weer eens gemaakt, de marinade was vrij dik, waarschijnlijk door de mosterdpoeder die ik gebruikt heb (schoot wat uit met de lepel) maar de smaak was perfect dus de volgende keer leng ik het wat aan met water. Tip De marinade voor 4 personen heb ik gemaakt voor 2 dikke kipfilets (bij elkaar 550 gram). Heb je 4 flinke filets zou ik een dubbele hoeveelheid marinade maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Een fantastisch dessert waar je nooit genoeg van krijgt. De combinatie van toffee en appel is klassiek, maar je kunt het ook met peren, bananen of zelfs aardbeien proberen.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

John was 89 toen ik dit recept van hem kreeg, zijn moeder was kunstenares, ze beschilderde aardewerk en had dus minder tijd om in de keuken te staan. Ze bakte scones maar zonder veel "poespas", gewoon hoopjes deeg op de bakplaat. Geen deeg uitrollen dus. Het is dus een heel makkelijk recept! Je krijgt geen prachtige scones omdat je ze zelf moet vormen maar ze zijn echt lekker! Ik heb in maart 2011 deze scones weer gemaakt maar nu heb ik het beslag eens in een muffinvorm gedaan, het was weer eens wat anders. volgende keer maak ik ze weer eens op de bakplaat want die "rustieke" scones vinden mijn kinderen het leukst. Foto`s van de laatste scones staan erbij. Het recept blijft hetzelfde. Wel heb ik dit keer karnemelk gebruikt want de scones worden dan heel luchtig en ik heb één geklutst ei toegevoegd. Ik heb achter de ingrediënten- tussen haakjes- vermeld wat ik de laatste keer gebruikt heb. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Een heerlijke gekruide hartige maaltijd. Heel erg lekker, gezond en goed vullend. Een glaasje witte wijn smaakt er ook goed bij. Midden 2011 nog een prijs gewonnen, bij Smulweb. Verkozen door Jamie Oliver. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Jamie Oliver zei hierover: "Dit is de lekkerste chocoladetaart met noten die er is. Als hij een dag oud is, moet je eens proberen hem op wat ijs te kruimelen, met een beetje espresso erover. Ik bak deze taart altijd in een bak- of springvorm, of ik maak kleintjes, in de vormpjes die voor pasteitjes gebruikt worden. Maar je kunt er elke goed ingevette en met bloem bestrooide taartvorm voor nemen." …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Recept van Sue Lawrence, Sue schreef; dat ze al haar brownies recepten had weggegooid en alleen nog maar deze brownies maakt! Origineel heb je `Dark unrefined muscovado sugar` nodig maar met de Nederlandse donkerbruine basterd is het ook te proberen. De meeste brownies bevatten noten maar deze niet, simpele reden de kinderen van Sue Lawrence lusten geen noten! Maar je kunt als je wil natuurlijk noten toevoegen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Dit recept is zo lekker, het is uit mijn allereerste Engels kookboek van Mary Berry en een van de favoriete recepten als mijn kinderen/gasten komen eten. De ovenschotel die ik maak gaat altijd leeg! Probeer het eens uit bij een etentje, de gasten moeten natuurlijk wel van spinazie houden! De foto is een foto uit het blad en volgende keer plaats ik een eigen foto. Een groot gedeelte kun je al een dag van te voren maken. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

* Lams- of Runder gehakt (500 gram) * Aardappelpuree (1 zakje) * Champignons (1 bakje) * Ui (2 grote) * Champignonsoep (1 pakje) * Doperwten (1 blikje) * Wortel (1 a 2 stuks) * Ei (1 stuk) * Gepelde tomaten (1 blikje) * Tomaten puree (70 gram) * Knoflook (2 teentjes/ 2 eetlepels) * Geraspte kaas * Melk/ water * Boter Extra: * Mais (1 blikje) * Courgette en of Aubergine (1 stuk) * Prei (1 stuk) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Recept uit;`Mary Berry`s Ultimate Cake book`. Mary schreef; ` Hoewel de cake er absoluut niet spectaculair eruit ziet, is dit een heerlijke zachte cake. Bewaar de cake in de koelkast en eet binnen een week`. Ha ha..Bij mij heeft deze cake nog nooit de kans gekregen om een week oud te worden! Ik heb hem weer eens gemaakt. (maart 2011) en nieuwe foto`s geplaatst. En dit keer heb ik de cake gevuld met mijn eigengemaakte Lemon curd (link onderaan dit recept). Uiteraard is de cake ook heel lekker zonder de vulling. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Dit is een heerlijk recept! Makkelijk te maken met een bovenste laag die bijna knapperig is. Als je de tekst ziet zal je denken dat het moeilijk is .. niet dus! Ik heb alleen verschillende mogelijkheden geschreven.. vandaar.., dit recept is eenvoudig te maken. In de herfst /winter is het heerlijk met appels of een combinatie van de helft appels de helft bramen.(diepvries fruit kan ook) In de lente is het lekker met rabarber (doe er dan wat gemberpoeder bij want Gember en rabarber, dat is echt een volmaakt huwelijk!). Maar welk fruit je ook kiest in welk seizoen dan ook het is altijd lekker. Heel vaak lees ik recepten van Crumbles die je vertellen dat je eerst appels enz. moet koken of stoven! Dat is echt niet nodig! Volg dit recept want ik spreek uit ervaring omdat ik dit al ontelbare keren heb gemaakt. En ieder jaar met Kerst is dit een van de nagerechten die ik op verzoek "moet" maken en dat bewijst dus dat het lekker is. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels
Populaire Engelse kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies