Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

39 enchilada recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Wij zijn liefhebbers van de buitenlandse keuken .En aangezien ik nog vakantie heb en wat meer tijd eens gaan neuzen en kwam ik uit bij dit recept .Mijn gezin heeft  ervan gesmuld en kreeg als  reaktie deze moet op smul je kan zo in een Mexicaans restaurant beginnen !

INGREDIENTEN

 1 rode ui, * 1/2 rode, groene en gele paprika,  * 500 gr kipfilet, * 1 blik  of pakje tomaten in blokjes a 400 gram, * 2 eetlepels  creme fraiche, * 75 gram feta  in blokjes, * 1 teentje knoflook, * 8 tortilla wraps (kleinste formaat), * 2 eelt olijfolie, * Verse koriander, fijn gesneden, * 4 groene pepers uit pot, * 4 eelt geraspte kaas, * olie om in te vetten, , , Let op !! Onderstaande tip is een smaakloze tip van smulweb !!!

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-08-2014
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke klassieker uit de Mexicaanse keuken. Enchilada's zijn opgerolde maistortilla's gevuld met vlees, uien en bonen, overgoten met een heerlijke tomaten- of chilisaus en gegratineerd uit de oven. Zoals de naam doet vermoeden, gebruikte men vooral chilisaus in het orginele recept.

INGREDIENTEN

1 zakje Santa Maria Enchilada Seasoning Mix, 1 pak Santa Maria Original Wrap Tortillas, Santa Maria Taco Sauce Mild, 500 g kipfilet, in reepjes, 1-2 el boter of olie, 100 ml water, 2 uien, fijn gehakt, 400 g rode of zwarte bonen, 200 g mais, 200 g geraspte kaas

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-04-2014
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Enchilada gevuld met kip, mais, ui,salsa

INGREDIENTEN

6 bloemtortilla's, 350 gr kipfilet in kleine reepjes gesneden, klein blije uitgelekte mais, 1 grote ui fijngesneden, cacao, kaneel, cayennepeper, zout, pot salsa, 50 - 100 gr geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2001
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Enchilada gevuld met gehakt en gebakken bonen

INGREDIENTEN

6 bloemtortilla's, 1 fijngesneden ui, Ongeveer 350 gr rundergehakt, pot salsa heet, blikje gebakken bonen, cayennepeper, kaneel, cacao, zout, Ongeveer 50 tot 100 gram geraspte kaas., Klein beetje bakprodukt(ikzelf gebruik meestal olijfbraad of olijfolie)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2001
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Een tortilla uit guatemala

INGREDIENTEN

1 blik tortillas, sla, witte kool, verse tomaten, vleestomaten, uien, rundergehakt, gerapte kaas, rode bietjes, koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-09-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De Mexicaanse keuken is wereldwijd populair. Enchilada`s zijn dichtgevouwen of opgerolde zachte tortilla`s met een rijkelijke vulling. En ja, er mag al eens een blik open getrokken worden. Een koude saus met frisse zure room, limoen en koriander drijft het genot nog lichtjes op. €ndale, àndale! Dit gerecht zet je al op tafel vanaf €4 per persoon.

INGREDIENTEN

4 zachte tortilla (bv. tarwetortilla`s), 500 g kippengehakt, 2 (rode) uien (of sjalot), 1 teentje look, 400 g rode of zwarte bonen (uit blik), 400 g tomatenstukjes (uit blik), 200 g maïs (uit blik), 200 g gemalen kaas, 2 eetlepels (mild) paprikapoeder, 1 eetlepel currypoeder, 1 eetlepel komijn (naar smaak), 1 koffielepel sambal (naar smaak), enkele klontjes boter, peper, zout, , serveren, , 2 dl zure room, 1 limoen, enkele takjes koriander, peper, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-12-2012
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Makkelijke mexicaanse ovenschotel met kip, bonen en tortilla's, authentiek en pittig van smaak.

INGREDIENTEN

3 kipfilets,,, 1 ui,,, 1 wortel,,, 4 grote tortillas,,, 200 g geraspte kaas,,, 1 blik tomatenblokjes,,, 1 blik kidneybonen,,, 1 blik witte bonen in tomatensaus,,, 1 beker creme fraiche,,, 2 theelepeltjes rode chilivlokken,,, 1 eetlepelgemalen komijn,,, 2 eetlepels jalapenopepers uit een pot

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2014
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pittige Mexicaanse warme saus die we over de gevulde tortilla's gieten, dan met kaas bestrooien en de oven in om te gratineren ; dit recept is goed voor 2 porties

INGREDIENTEN

1 blik tomatenstukjes (400g), 1 teentje gehakte knoflook, 130 ml kippenbouillon, 1 el olie, 1,5 el bloem, 1/2 el bruine suiker, 1/2 el gedroogde ui, 1 tl chili, 2 tl gedroogde oregano, 1 tl komijnpoeder, 1/2 tl cacaopoeder, naar smaak zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-11-2016
  • Mexicaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

800 g mager rundergehakt, 1 gesnipperd ui, 1 blikje rode bonen, 3 lepels olijfolie, 1 lepel boter, 12 tortilla's, 2 ontvelde tomaten in kleine stukjes, 0,3 kop bloem, 1/2 theelepel paprikapoeder, 2 koppen melk, 1 blikje enchiladasaus of pakje, 150 g geraspte oude kaas, 50 g groene olijven in plakjes

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-03-2003
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

15 gedroogde chilipepertjes zonder pit, 750 ml water, 750 ml kippenbouillon lichtgezouten, 1 lepel reuzel, 2 lepels bloem, 1 theelepel zout, 1/2 theelepel witte azijn, , Er zit geen knoflook in, maar er kunnen 4 teentjes bij.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-03-2003
  • Amerikaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

5 rode pepers zonder pit, 10 anchopepers zonder pit, 1 l water, 1 lepel reuzel, 2 lepels bloem, 500 ml runderbouillon, 1/2 theelepel djinten, 1 theelepel oregano, 4 tenen knoflook ongepeld, 1 lepel tomatenpuree, zout, 1/2 theelepel witte wijnazijn, 15 gedroogde chilipepers

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-03-2003
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Een populair eenpansgerecht die ik regelmatig maakte in mijn studententijd. Blijft lekker.

INGREDIENTEN

4 kipfilets, in repen gesneden, 1 rode paprika, in stukken, ? blikje maiskorrels of blikje mini maiskolfjes, 250 g champignons, in dikke plakjes, 3 tenen knoflook, geperst of fijngesneden, 1 ui, gesnipperd, 250 g rijst, zakje tortillachips (naturel of kaas), zakje Mexicaanse kruiden (Casa Fiesta, bv. enchilada of faijtamix), zakje geraspte kaas, * Voeg eventueel Mexicaanse pepersaus of sambal toe tijdens het bakken,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2003
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Er zijn verschillende soorten burrito's, Taco en Faijta recepten op het internet te vinden. Deze zelf bedachte varriant van enchilada vind ik zelf erg lekker , maar let op is pittig. Je kunt hem minder pittig maken door wat minder chili of cayennepepper te gebruiken. De gebruikte kruiden zijn gebaseerd op de enchilada seasoningmix van het merk Santa Maria.

INGREDIENTEN

2 grote kipfilets, 4 grote mais tortilla's, 250 gr cherrytomaatjes, 100 gr geraspte kaas, 1 klein blikje mais (125gr), 1 klein blikje kidneybonen (125gr), 1 grote ui, 2 tn knoflook, 1 dl kippenbouillon, 4 el zonnebloemolie, kruidenmix*, , (*kruidenmix), 1 tl uienpoeder, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl korianderzaad, 2 tl komijnpoeder, 2 tl chili of cayennepeper, 1 el paprikapoeder, 1 el oregano, 1 tl zwarte peper, zout naar smaak, , (sour cream dip), 230 ml mayonaise, 1 klein kuipje zure room (of crème fraise ), 1 tl dille, 1 tl peterselie, mespuntje knoflookpoeder, mespuntje uienpoeder, zout en peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-01-2016
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een levendig en kleurrijk gerecht dat ondanks het ontbreken van vlees gewoon Mexicaans genoemd mag worden (vind ik).

INGREDIENTEN

4 tortilla′s, geraspte cheddar (plakjes mogen ook), 2 el. olijfolie, potje mini maïskolfjes, handjevol doperwtjes (diepvries), 1 rode paprika, in stukjes, 1 wortel, in stukjes, 1 preitje, in stukjes, 2 tenen knoflook, geperst/geraspt, 1 Spaans pepertje (gehakt), ___________________, Saus:, pakje passata (gezeefde tomaten), 2 sjalotjes, gesnipperd, 1 teen knoflook (geperst/geraspt), 2...3 dl bouillon (groente), witte suiker (naar smaak), 1 tl chilipoeder, 1/2 tl cayenne

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2013
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kruidig, aromatisch, mild pittig, bevat een rijkdom aan smaken die elkaar verdragen: chilipepers, koriander, cheddar, rookspekjes, rozijnen, nootmuskaat, kaneel, kruidnagelen, gerookt paprikapoeder etc etc etc. De vleessaus krijgt wat textuur door de grof gehakte amandelen.

INGREDIENTEN

Vleessaus:, 3 el olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 1 knoflook, fijn gehakt, 1/2 rode chilipeper, fijngesneden, 500-700 g gehakt, 3 el rookspekjes, 1 zakje Taco kruiden plus extra:, 1 tl nootmuskaat, vers geraspt, 1 el kaneel, 1 el gerookt paprikapoeder (pimenton de la vera, agridulce), 3 kruidnagelen, 2 tl chilipoeder, 3 el gehakte amandelen, 4 el rozijnen, 1 el tomatenpuree, 150 ml water, , tomatensaus:, 1 el olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 1 knoflook, fijn gehakt, 2 blikken a 500 mL tomaten in blokjes, 1 verse groene chilipeper, heel, ingekerfd, 2 el tomatenpuree, 2 el gehakte verse koriander, zout, peper, , 6 tortillas, , 100-200 g milde cheddar (evt Monterey Jack), geraspt

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-07-2008
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

- 8 tortilla`s, - Schil + Sap van 1 Limoen, - 350g Kipfilet, - 1 (zoete) ui, - Klein blikje maïs, - 1 rode paprika, - Olijfolie, - 1 Kippenbouillontablet, - Cheddarkaas (geraspt), - 100ml melk, - 250g sour cream, - Zout, - Cayennepeper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-11-2011
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 koppen zure room, 1 kop gesnipperde sjalotjes, 1/2 theelepel komijn, 4 koppen geraspte pittige kaas, 1 pot enchiladasaus (of aangemaakt uit een pakje), 12 tarwe tortilla's

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-08-2000
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk nagerecht dat er ook nog prachtig uit ziet .......gaat heel goed samen met een *café mexicano (zie onder bij tips ) 

INGREDIENTEN

500 g aardbeien, 125 g frambozen, 125 g blauwe bessen, 2 nectarines, 1 onbehandelde limoen (bio), 2 takjes munt (vers), 250 g ricotta, 4 wraps, 2 eetl. ahornsiroop

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-08-2016
  • Mexicaans Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 1 ui, * 500g kipfilet, * 1 eetlepel boter, * 100g maïs (blik), * zout, * peper, * 6 takjes koriander, * tarwe tortilla (8 stuks), * 1 eetlepel kant en klare tomatensaus (ca. 100ml), * 1 eetlepel hot peppersauce

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2007
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een tortilla gevuld met groenten en een tortilla gevuld met quorn gehakt.

INGREDIENTEN

, , , - 4 bloem tortilla's, - zakje taco seasoning mix (casa fiesta), - zakje enchilada saus mix (casa fiesta), - Een bakje champignons, - Een paprika, - 4 bosuitjes, - Een bakje quorn gehakt, - Zakje geraspte kaas, - Twee tenen knoflook, - Naar smaak: groene Pepertjes op sap

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-07-1999
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Pittig mexicaans gerecht

INGREDIENTEN

1 p. Kipfilet, 1 pak paprika 3kleur, 1 blikje minimaiskolfjes, 2 flinke rode uien, 1/2 courgette, 1/2 komkommer, 1 a 2 rode pepers, 1 blikje tomatenpuree, zonnebloem olie, 1 avocado, 200 ml zure room, 5 pruimtomaten, 1 tl chilivlokken, 3 tenen verse knoflook, 8 grote tortilla′s

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2013
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een van de meest gegeten gerechten in Mexico en Amerika. Bereidingstijd: 50 minuten.

INGREDIENTEN

1 ui, 1 rode Spaanse peper, 3 eetlepels olie, 500 gram rundergehakt, 1/2 liter gezeefde tomaten, zout en versgemalen peper, 1 pakje enchilada sausmix, 16-20 kleine maistortilla's uit blik, 75 gram geraspte belegen kaas, zure room., , ,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-07-2001
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Mexicaans smulhapje

INGREDIENTEN

4 tortilla's, 1 blik mexicaanse bonen, 1 blik fried mexican bean, 1 grote gesnipperde ui, 2 grote in blokjes gesneden tomaten, 400 gram in reepjes gesneden kipfilet, 1 zakje enchilada saus (Casa Fiesta), 1 zakje burrito saus (Casa Fiesta), 125 gram geraspte kaas, verse peterselie of koriander, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wilde bij mijn Enchilada een lekkere frisse salade maken ging dus even kijken op internet vond deze dressing die erg geslaagd was bij de ingredienten die ik zelf bijeen gezocht had voor mijn Mexicaanse salade

INGREDIENTEN

* 300 gram zwarte kleine schildpadboontjes, * Klein blijke  maiis, * ijsbergsla een  gemixt zakje kant en klaar, * half zakje rucala sla, * 10 cherry tomaatjes, , voor de dressing :, , 4 el olijfolie, 4 el rode wijnazijn, 2 el limoensap, 1 el citroensap, 1-2 el suiker, 1 tn knoflook, geperst, 1 el gehakte koriander, 1/2 el gemalen komijn (Djinten ), zout en peper, 1 scheut hot pepper sauce (bv Tabasco), 1/2 tl chilipoeder

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-08-2014
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Vegan & Lekker

INGREDIENTEN

8 kleine wraps, 1 zakje enchilada kruidenmix, 100 ml water, 400 gram gezeefde tomaten, 400 gram linzen, zwarte olijven in plakjes, een bosje koriander, , Guacamole?, 2 avocado's, wat takjes koriander, het sap van een limoen, een teentje knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-05-2015
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een vegetarisch gerecht, lekker en ziet er geestig uit.

INGREDIENTEN

1 el olie, 200 g gesneden boerensoepgroenten, 1 gele paprika in stukjes, 1 zakje Enchilada Sauce Mix, 200 g kidneybonen (blik, uitgelekt), 200 g groene linzen (blik, uitgelekt), 4 wrap-tortilla's, 2 rode uien in ringen, 100 g geraspte gruyere, 2 dl zure room, 4 teentjes knoflook, geperst.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

8 Casa Fiesta Flour Tortilla's, 1 zakje Casa Fiesta Enchilada sausmix, 2 gare kipfilets (ca. 400 gram), in dunne reepjes gesneden, 100 gram geraspte lichtbelegen kaas, voor de kip/kaasvulling, 200 gram geraspte lichtbelegen kaas, voor de kaasvulling, 50 gram geraspte lichtbelegen kaas, om te bestrooien, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-03-2004
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een van de meest gegeten gerechten in Mexico en Amerika.

INGREDIENTEN

, 1 ui, 1 rode Spaanse peper, 3 eetlepels olie, 500 gram rundergehakt, 1/2 liter gezeefde tomaten, zout en versgemalen peper, 1 pakje enchilada sausmix, 16-20 kleine maistortilla's, 75 gram geraspte belegen kaas, zure room.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-06-2001
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Http://www.woahjoyce.nl, , - 8 tortilla`s, - 3 kipfilets, - Enchiladasaus, - 115 gram barbecuesaus, - 1 zoete ui, - 1 eetlepel barbecuekruiden (als je dit niet kan vinden kun je zelf een mengsel maken), - cayennepeper (naar smaak), - olijfolie, - 150 gram gruyere kaas, - 150 gram pittige geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2011
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1ui, 1 groene paprika, 1 rode spaanse peper, 2 eetlepels olie, 400 gram shoarmavlees, 400 gram panklare prei, 1 pakje enchilada sausmix (casa fiesta), 1/4 liter gezeefde tomaten (uit een pak),1 blik kidneybonen in chilisaus(ca.400 gram), 300 gram macaroni, 2 theelepels chilipoeder,100 gram geraspte belegen kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-05-2003
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Van deze 'hete'pasta zullen je gasten nog lang napraten !!!!

INGREDIENTEN

-2 uien (fijn gesnipperd), -1 groene paprika (ontzaad en in blokjes), -3 el olie, -400 g shoarmavlees, -geraspte kaas, -250 g panklare prei, -1 klein blik tomatenblokjes op sap, -1 pakje enchilada sausmix, -1 blik kidneybonen (400 g), -1/2 l blik mais, -1 th lepel chilipoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-04-2005
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 1 groene paprika, 1 rode spaanse peper, 2 eetlepels olie, 400 gram shoarmavlees, 400 gram panklare prei, 1 zakje enchilada sausmix, 1/4 liter gezeefde tomaten(pak), 1 blik kidneybonen in chillisaus ongeveer 400 gram, 300 gram macaroni, 2 theelepels mexican seasoning mix of chillipoeder, 75 gram geraspte belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vurig stoofpotje dat snel klaar is, en overheerlijk smaakt!

INGREDIENTEN

-2 uien (gesnipperd), -1 groene paprika (in blokjes), -3 el olie, -400 g shoarmavlees, -250 g panklare prei, -1 kleine blik tomatenblokjes op sap, -1 pakje enchilada sausmix, -1 blik kidneybonen (400 g), -1/2 blik mais, -1 th lepel chilipoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-08-2003
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekkere pittige schotel

INGREDIENTEN

1 ui, 1 groene paprika, 1 rode Spaanse peper, 2 el. olie, 400 gram shoarmavlees, 400 gram panklare prei, 1 pakje enchilada saus-mix, ? liter gezeefde tomaten (uit pak), 1 blik kidneybonen in chilisaus (ca. 400 gram), 300 gram macaroni, 2 tl. Mexican seasoning mix of chilipoeder, 75 gram geraspte belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 ui*1 groene paprika*1 rode spaanse peper*2 el.olie*400gr shoarmavlees*400gr panklare prei*1 pakje enchilada sausmix*1/4 liter gezeefde tomaten(uit een pak)1 bloik kidneybonen(400gr)*300gr macaroni*2 tl.mexican seasoning mix of chilipoeder*75gr geraspte belegen kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-01-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 g rundergehakt (of lamsgehakt)-, 3 eetl. zonnebloemolie of arachideolie-, 2 uien-, 1 theel. chilipoeder-, 2 groene Spaanse pepers (of jalapenopepers in potje)-, 1 teentje knoflook-, 400 g tomatenblokjes (1/2 l blik)-, 2 eetl. tomatenpuree-, versgemalen peper-, zout-, 8 tarwe tortilla?s (kant-en-klaar)-, 150 g geraspte belegen kaas-, 250 ml (2 bekertjes) zure room-, gehakte koriander (vers of diepvries)-

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 g rundergehakt (of lamsgehakt), 3 eetl. zonnebloemolie of arachideolie, 2 uien, 1 theel. chilipoeder, 2 groene Spaanse pepers (of jalapenopepers in potje), 1 teentje knoflook, 400 g tomatenblokjes (1/2 l blik), 2 eetl. tomatenpuree, versgemalen peper, zout, 8 tarwe tortilla?s (kant-en-klaar), 150 g geraspte belegen kaas, 250 ml (2 bekertjes) zure room, gehakte koriander (vers of diepvries)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-06-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 g rundergehakt (of lamsgehakt), 3 eetl. zonnebloemolie of arachideolie, 2 uien, 1 theel. chilipoeder, 2 groene Spaanse pepers (of jalapenopepers in potje), 1 teentje knoflook, 400 g tomatenblokjes (? l blik), 2 eetl. tomatenpuree, versgemalen peper, zout, 8 tarwe tortilla's (klant-en-klaar), 150 g geraspte belegen kaas, 250 ml (2 bekertjes) zure room, gehakte koriander (vers of diepvries)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-03-2004
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gram rundergehakt, 3 eetl. zonnebloemolie, 2 uien, 1 theel. chilipoeder, 2 groene Spaanse pepers, 1 teentje knoflook, 400 gram tomatenblokjes uit blik(1/2 ltr.), 2 eetl. tomatenpuree, versgemalen peper, zout, 8 tortilla's, 150 gram geraspte belegen kaas, 250 ml(2 bekertjes) zure room, gehakte koriander,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-01-2004
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top