1. Home
  2. Recepten
  3. Empananda

Empananda recepten (3) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Fruitempanada's

Tortilla's op hun zoet. Voorbereidingstijd:40 minuten tot 1 uur voor de tortilla's en circa 20 minuten om het gerecht af te maken.

INGREDIENTEN

Olie om te frituren, poedersuiker Tortilla's: 225 gram bloem, 2 theelepels bakpoeder, snufje zout, 60 gram plantaardige vet, 1,2-1,75 deciliter heet water. Vulling: 10 rijpe ontpitte abrikozen, gehalveerd, of 460 gram abrikozen uit blik, goed uitgelekt, 460 gram roomkaas.

Bereidingswijze

Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven een kom. Werk het plantaardige erdoor tot er een kruimige massa ontstaat. Roer water erdoor tot het opgenomen is. Kneed zachtjes en voeg meer bloem toe als het deeg te plakkerig is. Laat het deeg 15 minuten afgedekt staan. Verdeel het deeg in 10 porties. Rol er op een met bloem bestoven werkblad bolletjes van en laat ze afgedekt 20 minuten rusten. Rol daarna elke bol uit tot een cirkel van 18 centimeter doorsnede. Bedek de cirkels die klaar zijn. Verhit minstens 5 centimeter olie in een (frituur)pan tot 190 graden. Snijd de abrikozen in kwarten en kaas in tien gelijke stukken. Leg een stukje kaas en een even aantal stukjes abrikoos op de ene helft van elke tortilla. Vouw de andere helft erover, druk de randjes goed dicht en knijp er decoratieve plooitjes in. Frituur per keer een empananda tot beide kanten goudbruin zijn. Bedruip de bovenkant steeds met olie zodat de tortilla luchtig wordt. Laat de empanada's op keukenpapier uitlekken en serveer ze heet, bestrooi ze met poedersuiker.

  • Mexicaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-07-2001
  • Mexicaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Fruitempanada'S

Tortilla's op hun zoet

INGREDIENTEN

Olie om te frituren, poedersuiker, Tortilla's: 225 gram bloem, 2 theelepels bakpoeder, snufje zout, 60 gram plantaardige vet, 1,2-1,75 deciliter heet water., Vulling: 10 rijpe ontpitte abrikozen, gehalveerd, of 460 gram abrikozen uit blik, goed uitgelekt, 460 gram roomkaas.

  • Mexicaans Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-01-2000
  • Mexicaans Nagerecht
  •  > 120 min.

fruit empanada's

Tortilla erg zoet.

INGREDIENTEN

Olie om te frituren, poedersuiker, Tortilla's: 225 gram bloem, 2 theelepels bakpoeder, snufje zout, 60 gram plantaardige vet, 1,2-1,75 deciliter heet water., Vulling: 10 rijpe ontpitte abrikozen, gehalveerd, of 460 gram abrikozen uit blik, goed uitgelekt, 460 gram roomkaas.,

  • Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-05-1999
  • Nagerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste empananda recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top