Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Empanada recepten (44) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Heerlijk Spaanse vleespasteitjes

INGREDIENTEN

1 el olie, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 2 rode pepers, 375 gr rundergehakt, 2 dl passata (gezeefde tomaten), 3 tl kruidenmix, 2 tl gemalen komijn, ca. 1 kg zandtaartdeeg **, 1 dl zure room, 1 kop geraspte cheddar, wat plantaardige olie om te frituren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-1999
  • Spaans
  •  30-60 min.

Een lekkere pastei van bladerdeeg en een lekkere vulling van kip en bacon en nog veel meer.

INGREDIENTEN

1 kg kippenbouten, 2 uien, 1 grote groene paprika, 3 vleestomaten, 100 gr bacon, 7 plakjes bladerdeeg, 2 eetl olie, 2 teentjes knoflook, zout en peper, 1 ei, wat bloem, 4 eetl. paneermeel, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-11-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijke spaanse hartige taart

INGREDIENTEN

1 pak broodmix (wit), 1 of 2 blikjes tonijn in olie, 1 pot paprika reepjes, 2 uien, olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-06-2001
  • Spaans
  •  30-60 min.

Spaans hoofdgerecht

INGREDIENTEN

1 aubergine, 1 courgette, (zonnebloem)olie, zout en peper, 200 gr. tartaar, 75 gr Vooraf&Toe, 1 klein blikje tomatenpuree, bloem voor het bestuiven, 1 blik gekoeld pizzadeeg, 10 plakjes salami.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2000
  • Spaans
  •  30-60 min.

Een heerlijke hartige taart met een Spaans/Grieks tintje.

INGREDIENTEN

250 gram champignons, 200 gram feta, 2(rode)uien, 300 gram chorizo in blokjes gesneden, 100 gram olijven (groene), bladerdeeg, Knoflook naar smaak

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-06-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 250 gr gesneden prei, 150 gr sperzieboontjes (in kleine stukjes), 150 gr chorizo, 75 gr feta, 4 zwarte olijven zonder pit, 1 groot blik croissantdeeg, 1 tl majoraan, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2011
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 g chorizo (worst), in blokjes, 1 grote ui, gesnipperd, 1 rode paprika, in blokjes, 1 gele paprika, in blokjes, 1/2 eetlepel oregano, 1 pak mix voor pizzabodem, 100 g pittige kaas (bijv. grana padano), geraspt, 2 eetlepels olijfolie extra vierge, 1/2 zakje verse peterselie, fijngehakt, (versgemalen) peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-2011
  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Empanada is een typisch argentijns gerecht, ideaal als hapje, voorgerecht of bijgerecht. 

INGREDIENTEN

1 flinke blanke ui, fijngesneden, 1 flinke rode ui, fijngesneden, 6 tomaten, in blokjes, 2el fijngehakte peterselie, 450gr gehakt, 2el italiaanse kruiden, 15 velletjes bladerdeeg of hartige taartdeeg, 3el zonnebloemolie, paar druppels tobasco, 3 hardgekookte eieren, 1 losgeklopt ei

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-08-2014
  • Argentijns
  •  20-30 min.

Deze empanada met tonijn is een populaire Spaanse snack, die vaak in bars als tapas geserveerd wordt.

INGREDIENTEN

50 ml olijfolie, 1 ui, gesnipperd (rode ui), 1 groene paprika, in blokjes, 1 rode paprika, in blokjes, 500 gr tomaten, in blokjes (of lekker makkelijk, tomatenblokjes in blik), zout naar smaak, 200 gr tonijn uit blik, 1 hardgekookt ei, in kleine stukjes, 2 grote vellen deeg voor empanada's of bladerdeeg, 1 ei, losgeklop

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-12-2016
  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

50 g chorizo (stukje), 2 tomaten, 200 g verse tonijn of kipfilet, 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepels olijfolie, 5-6 eetlepels witte wijn, 2 eetl. oregano en 2 eetl. peterselie, halve eetlepel pittige paprikapoeder, suiker, 2 eieren, 1 theelepel suiker, versgemalen zwarte peper, zout, 250 g bloem, halve rode paprika, 1 eetlepel citroensap, 1 grote ui

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2009
  • Spaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor de vulling:, 2 el olijfolie, 3 rode uien, fijngesneden, 150 g ontbijtspek, in dunne reepjes gesneden, 6 el room, 250 g tuinbonen, gedopt, 250 g kapucijners, gedopt, 250 g doperwten, gedopt, 2 el salieblaadjes, fijngesneden, 2 el munt, fijngehakt, 2 el peterselie, fijngehakt, 6 of meer el geraspte kaas naar keuze (parmezaan, oud, jong belegen=, versgemalen peper, zeezout, zeezout, 1 tl nootmuskaat, , Voor het deeg:, 275 g bloem, 1 tl zout, 4 el olijfolie, 2 el witte wijn of sherry, 150 ml kokend water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-06-2011
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 g zelfrijzend bakmeel, mespuntjes zout, 125 g harde boter, 1 ei, 1 eiwit, 100 g oude geraspte kaas, 1 theelepel paprikapoeder, tabasco, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2001
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Van een spaanse medecursiste geleerd

INGREDIENTEN

3 tenen knoflook,5 a 6 uien,5 blikken tonijn in olie, 3 theelepels tomatenpuree, 1 pak gezeefde tomaten, 2 pakken honig mix voor pizzabodem, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-2005
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

350 gram tarwebloem, 1 theelepel bakpoeder, zout, 75 gram margarine, 2 eieren, 1dl. water, Voor de vulling:, 1pepertje zonder zaadjes( fijngehakt), 1ui ( fijn gehakt), 3 eetlepels zonnebloemolie, 300gram shoarma reepjes, 1theelepel cacaopoeder, 1 grote gekookte aardappel (fijngeprakt), 4 eetlepels doperwten (uit pot), 2 eetlepels amandelen (fijngehakt), 2 eetlepels rozijnen, 3 eetlepels chilisaus, zwarte peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2009
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Een heerlijk recept voor tonijn empanadas. past perfect bij een avondje tapas. (recept voor ca 10 stuks)

INGREDIENTEN

1pakjes koopmans bladerdeeg (roomboter), uienpoeder, dille, oregano, chilivlokken (of verse chilipeper), 1ui, 1/2 rode paprika, 1blikje tonijn op zonnebloemolie, 1teentje knoflook, 3kleine tomaten, paneermeel

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-12-2013
  • Spaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

, 1 el olijfolie, 1 gesnipperde ui, 150 gr gehakt, 1 teentje knoflook, 1/2 blikje tomatenpuree, 3 el fijngehakte peterselie, 1 tl kaneel, 4 plakjes bladerdeeg, paprikapoeder, chilisaus, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2007
  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een ‚€Ěempanada‚€Ě is een gevulde deegwaar die gebakken of gefrituurd wordt. De naam komt van het Spaanse, Portugese en Galicische werkwoord empanar, dat inpakken of inwikkelen betekent.

INGREDIENTEN

Voor de vulling:, 4 eieren M.- grootte (53 tot 63grs), 1 middelgrote rode paprika (160 g schoon), 1 middelgrote groene paprika (140 g schoon), 1 grote ui (schoon 400grs), 750grs van gepelde rijpe tomaten., 180 gram tonijn (naturel) (3 blikjes uitgelekt gewicht)., 60 gram olijfolie., Zout en bruine suiker., , Voor het deeg:, 660 g broodmeel, 250 milliliter olijfolie (een deel daarvan is het restant van de gefrituurde vulling), 250 milliliter bier., 1 theelepel (dessert) zout., 1 vers ei voor het bestrijken van de bovenkant

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-05-2015
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 gr gesneden prei - 150 gr chorizo (plakjes) - 75 gr feta - paa r zwarte olijven (zonder pit) - 1 tl oregano - 1 blikje croissantdeeg - 2 el olie - zout + peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-1999
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 g zelfrijzend bakmeel, 200 g boter, gesmolten, 3 eieren, 10 groene pepers (pot a 310 g), heel fijngesneden, 2 zakjes bosuitjes (a 3 stuks), in fijne ringetjes, 1 zakje verse koriander (15 g), fijngesneden, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 4 eetlepels olie, 1/2 theelepel cayennepeper, 200 g scharrelkipfilets, in stukjes, 100 g chorizoworst, in kleine blokjes, 100 g groene olijven zonder pit, in stukjes

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-10-2007
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

* 1.5 eetl olijfolie, * 250 gr rundergehakt, * 2 tomaten in stukjes, * naar smaak zout en vers gemalen peper, * 1 rode ui fijngesneden, * 1 stevige appel (Elstar) geschild in blokjes, * 15 gr verse basilicum in reepjes, * 1 eetl citroensap, * 8 plakjes bladerdeeg,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2011
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

, * 1 pakje diepvries bladerdeeg, * 1 kleine gekookte kip, * 1 grote ui, * 1 knoflookteen, * 1 gele paprika, * 1 groene paprika, * 15-20 roodgevulde olijven, * 1/2 theelepel zout, * snuifje zwarte peper, * 1 eetlepel gehakte peterselie, * ca. 2 eetlepels bloem, * 1 eierdooier

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-06-2002
  • Spaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Geleerd van de vriendin van een kok

INGREDIENTEN

450 gram bloem, 2 th zout, 2 th bakpoeder, 2 eierdooier, 125 gram koude boter, 2e recept is voor empanadas, 375 gram bloem, 75 gram margarine, 1 eetlepel suiker, 1 th zout, 175 ml water, 3e recept, 125 gram bloem, 45 gram boter, 1 eetl zaijn, zout water suiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-07-2017
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

250 gr bladerdeeg in rondjes van 10 cm, 150 gr fijngehakte gekookt varkensvlees, 100 gr fijngehakte gekookte abrikozen, 1/2 eetlepel suiker, 100 gr gemengde krenten en rozijnen, 50 gr gehakte amandelen => gemengd

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2009
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.

Gevuld brood

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie, 1 theelepel marjoraan of marjolein, 250 gram prei, 1 blik croissantdeeg, 150 gram chorizo (of vleesvervanger), 1 zakje veldsla, 75 gram feta, sladressing, 4 zwarte olijven, peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2000
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Empanadas, 2 lepels olijfolie, 1 gesnipperd ui, 2 teentjes knoflook, 250 g kipfilet in blokjes, 50 g gedroogde abrikozen in stukjes, 70 g fijngesneden zwarte olijven, 75 g gehakte blanke amandelen, 2 gekookte eieren in kleine stukjes, 6 lepels zure room, 1 theelepel djinten, 60 g tortillachips nachocheese Casa Fiesta, 4 takjes peterselie, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-03-2003
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

100 gram mais (blik), 150 gram boeren belegen kaas in kleine blokjes, 2 ontvelde en in blokjes gesneden tomaten, 1 theelepel grove mosterd, 4 takjes fijngeknipte peterselie, zout en peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2009
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 g mais uit blik, 150 g boeren belegen kaas in blokjes, 2 ontvelde tomaten in blokjes, 1 theelepel grove mosterd, 4 takjes peterselie, zout, peper, empanadas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-03-2003
  • Mexicaans
  •  0-10 min.

Heerlijk Spaans smullen van deze lekker gevulde empanada's. De chorizo kan je eventueel vervangen door bv Serranoham, ook lekker!

INGREDIENTEN

2 rollen vers pizzadeeg van tante Fanny, 12 dunne plakjes chorizo, 250 gr kabeljauwfilet, in 4 stukken, 1 stang dunne prei, in ringetjes, 1 gele paprika, in kleine blokjes, 1 el (verse) tijmblaadjes, 2 el melk, (Versgemalen) peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2016
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Empanadas, 2 lepels olijfolie, 200 g kabeljauwfilet in stukjes, 6 gepelde tomaten in stukjes, 60 g olijven met ansjovis in drieen, 100 g doperwten diepvries, 1 lepel kappertjes, 4 lepels Mexinaanse pepersaus Calve, 2 theelepels paprikapoeder, 2 theelepels oregano, 200 g gepelde garnalen, 4 takjes kervel, 4 takjes koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-03-2003
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Empanada zijn deegenvelopjes met een inhoud van groente, vaak in combinatie met vlees. deze zijn zonder vlees, maar met ei.

INGREDIENTEN

Olijfolie
, 6 teentjes knoflook (fijngehakt), 2 hardgekookte eieren, 
500 gr verse spinazie (fijngesneden), 
1 pimiento, 1 theelepel zoete paprika poeder, 1/2 theelepel pittige paprika poeder, 
zout, peper, 
bladerdeeg, 
1 ei (losgeklopt met 1 el water)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2011
  • Spaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie, 1 ui, fijngesnipperd, 150 g rundergehakt, 1 teentje knoflook, geperst, 5 plakjes chorizoworst, in reepjes, 1 blikje tomatenpuree (70 g), 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g), fijngehakt, 1 theelepel gemalen komijn (djinten), 1 theelepel kaneel, hot peppersauce (flesje a 85 ml), 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid, paprikapoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2010
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Argentijnse Empanada's gevuld met gehakt

INGREDIENTEN

Benodigdheden voor 30 empanada's, , Deeg, 500 gram meel, 250 gram reuzel, 8 eetlepels koud water, 2 eetlepels kurkuma, 2 theelepels paprikapoeder, 0,5 theelepel zout, , Eiwit van 2 eieren, Wat extra meel, , Vulling, 600 gram rundergehakt, Olie, 4 teentjes knoflook, 4 uien, 4 rode chilipepertjes, 2 theelepels oregano, Cayennepeper, Jamaicapeper, Chiliketchup, 200 gram rozijnen, Zout, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-04-2008
  • Argentijns
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie, 1 uii, fijngesnipperd, 150 g rundergehakt, 1 teentje knoflook, geperst, 5 plakjes chorizoworst, in reepjes, 1 blikje tomatenpuree (70 g), 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g), fijngehakt, 1 theelepel gemalen komijn (djinten), 1 theelepel kaneel, hot peppersauce (flesje a 85 ml), 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid, paprikapoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-2003
  • Argentijns
  •  20-30 min.

Een echte Spaanse tapas, lekker met een glaasje Manzanilla Sherry

INGREDIENTEN

1 eetl. olijfolie, 1 ui, fijngehakt, 1 teentje knoflook, geperst, 1 kleine oranje paprika, in blokjes, 1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngehakt, 250 g rundergehakt, 1/2 theel. gemalen komijn (djinten), 1 eetl. bloem, 1/2 theel. paprikapoeder, 2 eetl. tomatenpuree, 1 blikje ansjovis, 2 eetlepels Manzanilla sherry, 2 pak diepvriesbladerdeeg, ontdooid, 1 ei, Eventueel Empanada vormpjes, te koop bij Xenos

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-09-2009
  • Spaans
  •  10-20 min.

Een heerlijke Arubaanse snack die samen met een mango-salsa ook een tropisch voorgerecht is.

INGREDIENTEN

Deeg:, 4 cups zelfrijzend bakmeel (600 gram), 1-2 eetlepels lichte basterdsuiker, 2 eetlepels zonnebloem-olie, 2 eetlepels margarine/boter, 1 ei + 1 dooier,1 theelepel zout en 1-2 cups water., , Vulling:, 500 gram HO gehakt, 1 rode peper, 1 ui (klein gesneden), 2 takken selderij (gesneden), 20 gram diepvries doperwten, 1 eetl. piccalilly of mosterd, 50 gram gewelde rozijnen (grof gesneden), Scheutje Ketjap, zwarte peper en nootmuskaat naar smaak.

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-03-2010
  • Antiliaans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Een lekker hapje uit de Zuid-Amerikaanse keuken.

INGREDIENTEN

450 gr. bloem15 gr. bakpoederzout1 eierdooier1 heel ei, geklutst3, 3/4 dl. warme melk2 eetl. olie1 theel. paprikapoeder4 uien, fijngehakt1/2, theel. chilipoeder1/2 theel. komijnpoeder1/2 theel. oregano500 gr. rundergehakt, 3 hardgekookte eieren, in plakjes20 zwarte olijvenca. 40 grote rozijnen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-04-2004
  • Braziliaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een super snel hapje voor een gezellige avond met vrienden of familie! 

INGREDIENTEN

250 gr chorizo, 1 grote ui, 1 teen knoflook, 2 paprika's, 1 Pak bladerdeeg, 100 g Parmezaanse kaas, geraspt, 50 g Peterselie, fijn gesneden, 1 el oregano, Eigeel om mee te bestrijken

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-10-2017
  • Wereld
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

12 plakken bladerdeeg, ontdooid, 1 ei, losgeklopt, Voor de vulling:, 250 gr. rundergehakt, 1 el. vloeibare boter of olijfolie, 1 kleine ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 tl. milde paprikapoeder, 1 tl. gemalen komijn, 1 tl. gedroogde oregano, 4 el. runderbouillon van tablet, zout, peper, 1 hardgekookt ei, fijngesneden, 40 gr. ontpitte olijven, 40 gr. rozijnen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-07-2009
  • Braziliaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vanille empanada`s

INGREDIENTEN

1 pakje bladerdeeg, 1 kop rozijnen, 1 el vanille extract, 1 kop blokjes geschilde appel, 1/3 kop bruine suiker, 1/2 tl kaneelpoeder, 1 ei, geklopt

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-01-2009
  • Chileens Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

? 150 g Rundergehakt, ? ? ui (gesnipperd), , ? 2 teentjes knoflook (gesnipperd), , ? 15 g boter, , ? 1 eetlepel olijfolie, , ? 25 g amandel (schaafsel), , ? 25 g rozijnen, , ? ? theelepel kaneel, ? ? theelepel djinten (gemalen komijn), , ? ? theelepel ketoembar (gemalen koriander), , ? ? blikje tomatenpuree (? 68 g), , ? rode tabasco, , ? 2 eetlepels koriander (vers, fijngehakt), , ? 6 plakjes deeg (voor hartige taart, ontdooid), , ? 1 ei, ? ? dl chilisaus (zoete), , ? snufje zout, , ? snufje peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-12-2005
  • Spaans
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top