Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

1.148 ei zalm recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Verschillende warme en koude hapjes voor een tapas avond, een feestje of bij de borrel. Simpel, zonder teveel ingrediënten en iedereen lust ze! Alle hapjes kunnen (deels) van tevoren gemaakt worden.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2011
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Een waanzinnig leuk voorgerechtje of eventueel borrelhapje. De soesjes worden gevuld met zalm, monchou en kruiden.

INGREDIENTEN

VOOR DE SOEZEN 50 gr boter 60 gr gezeefde bloem 2 eieren zout VOOR DE VULLING 1 klein blikje zalm 150 gr zachte Mon Chou 1 el tomatenketchup 3 el creme fraiche 1/2 el citroensap zout en peper., ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Dit is echt een van mijn belangrijkste voorgerechten die ik regelmatig maak maar nog nooit op smul heb gezet. Met dit recept (niet te moeilijk) verwen ik echt mezelf en onze vrienden

INGREDIENTEN

200 gram gerookte zalmfilet 4 eieren ca. 40 gr pijnboompitten 2 el creme fraiche zout en peper 2 el verse geknipte bieslooktakje dille garnering

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-09-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

800 g. aardappels geschild (binten), Boter, klontje, 100 g. Ontbijtspek in plakken, 2 eieren, 500 g. verse spinazie, 1 blik John West Rode Zalm uitgelekt, Nootmuskaat, Peper & Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Zalm, bladerdeeg, cherrytomaatjes, pesto, sesamzaadjes, ei

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-03-2011
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Maaltijdsalade met komkommer, zalm en ei

INGREDIENTEN

1 komkommer, 1 blikje roze zalm a 213 g, uitgelekt, 5 el olijfolie extra vierge (C1000 Selectie), 2 el citroensap, vers geperst, 2 tl mosterd, 1 sjalot, gesnipperd, peper, zout, 300 g gemengde sla naar keuze, 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd, 2 zoetzure augurken, in plakjes, 4 scharreleieren (M), hardgekookt en in vieren, 2 el fijngeknipt bieslook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

150 gram Gerookte Zalm, dun gesneden;, 10 plakjes Hardgekookte Ei;, 2 Hardgekookte Eieren, geraspt;, Zwarte peper, vers uit de molen;, Kleine dotjes Mayonaise;, 10 sneetjes Stokbrood, zo vers en knapperig mogelijk;, Cocktailprikkers of Tandenstokers;, Citroensap of Limoensap.,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-02-2011
  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Op een bedje van spinazie. Paasgerecht

INGREDIENTEN

4 eieren, 500 gram spinazie, 4 mooie plakken gemarineerde zalm, 1 eetl. arachideolie. water, zout peper, azijn, saus hollandaise

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-03-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Een heerlijke TAPAS waar je echt je vingers bij op eet. Leuk en simpel om te maken!!

INGREDIENTEN

4 sneetjes stokbrood 4 plakje Serranoham4 plakjes gerookte zalm8 plakjes hardgekookt ei4 gamba gepeld en gekooktmayonaiseolijfolie3 teentjes knoflook geperst4 cocktailprikker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-02-2005
  • Frans
  •  10-20 min.

Leuk om dit te serveren op een lepel. Heel simpel te maken, je hebt alleen kleine vormpjes nodig.

INGREDIENTEN

3 plakjes bladerdeeg 1 ei, 2 el slagroom, 1 el fijngehakte peterselie, 1 el fijngehakte bieslook, 100 gr franse kaas (bijvoorbeeld roqeufort) 100 gr gerookte zalm ? el boter zout en peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-2005
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke tapas waar je echt je vingers bij op eet. Leuk en simpel om te maken

INGREDIENTEN

4 sneetjes Stokbrood, 4 plakjes Serranoham, 4 plakjes Gerookte zalm, 8 plakjes Hardgekookt ei, 4 Gamba´s - Gekookt en gepeld, 1 scheutje Olijfolie, 2 eetlepels Mayonaise, 3 teentjes Knoflook,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-05-2009
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud)

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , * naar smaak, ** optioneel, , Voor de saucijzenworstebroodjes:, 1 kleine braadworst/saucijs, * peper en zout, , Voor de appelflap met bite:, 1 kleine pot boerenjongens, 1 goudrenet of andere stevige zure appel, * suiker, * kaneel, ** vanillesuiker, , Voor de picantobroodjes:, 1 picanto, doorgesneden en gehalveerd, ** curry, ** tomatenketchup, , Voor de asperges in bladerdeeg:, 1 klein blikje/potje asperges, dun, voorgekookt, wit en/of groen, 2 plakken (boeren)ham, ** 2 plakken jonge of jong belegen kaas, 1 hardgekookt ei, kleingesneden, 1 bundeltje peterselie, kleingesneden, , Voor de kersenflappen, 1 klein potje kersen op sap, ontpit, * suiker, ** stukjes (pure) chocolade, , Voor de verborgen duivelsworstjes, 1 blikje knakworstjes of pick-ups. De "gewone" knakworstjes in 3 parten snijden, * mosterd (dijon of löwenmosterd), ** tomatenketchup of curry, 1 klein potje jalapeño pepertjes, ** sambal oelek, pedis, badjak of brandal. Voor de durvers: sambal Gledek., ** Thaise red of green curry-pasta, ** (op eigen risico) wasibi-pasta (zie recept), , Voor de amandelbroodjes traditioneel, 1 klein pakje amandelspijs, 1 ei, * suiker, * kaneel, , Voor de panga en zalmsnip, 1/2 pak pangafilet met zalm en kruidenboter (diepvries, niet ontdooien!), , Voor de aardappelpouche met spek, ei en ui:, 1 zakje voorgekookte aardappelschijfjes met spekblokjes, 1 ui, gepeld en gesnipperd, 1 hardgekookt ei, 1 el olijfolie, * bieslook, # siliconen bakblik voor tortina`s of muffins, ingevet, , Voor de champignontasjes met tuinkruiden:, 1 blikje champignonragout, 1 klein potje champignons op water, * verse peterselie, * verse bladselderij, * verse bieslook, * peper, zout, maggi, ** verse citroenmelisse of paar druppels citroen, ** maïzena of allesbinder, , Voor de Halve Kaasrondjes (met zangzaad):, 1 pakje smeerkaas, 20+, 40+ of 48+, 1 pakje kaas in plakjes naar keuze. Ook: rookkaas of komijnenkaas, 1 pakje gekookte (boeren)ham, ** tuinkruiden, ** maanzaad, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (1), 1 kipfilet, in plakjes, 1 flesje Yakatorisaus óf, 150 ml Japanse Sojasaus, 100 ml sake (vervangbaar met droge sherry), 100 ml mirin (vervangbaar met zoete sherry) (mirin is een soort kook sake), 2 à 3 el rietsuiker, Bosuitjes, gesnipperd, ** peper en zout, ** five of sevenspice kruiden, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (2), 1 kipfilet, in plakjes, 1 Flesje terryaki-saus/marinade, ** peper en zout, ** five of sevenspice kruiden, Bosuitjes, gesnipperd, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (3), 1 kipfilet, in plakjes, Voor de marinade:, 1 el Worchestersauce, 80 ml tomatensaus (passata), 1 el japanse sojasaus, 2 el saké, 1 el mosterd, 1 tl gemberpoeder, ** limoensap, ** limoenrasp, ** peper en zout, , Extra voor alle hapjes:, * losgeslagen eieren naar behoefte, * water, * per recept ongeveer 3-5 plakjes bladerdeeg uit de diepvries. max. 10 min. voor gebruik ontdooien. De juiste hoeveelheid blkaderdeeg is afhankelijk van het aantal verschillende hapjes en de hoeveelheden ingredienten per soort. Zorg dus dat je een voorraadje in de diepvries hebt liggen. Zeker bij grotere hoeveelheden is het ook te overwegen om bladerdeeg uit de koeling te gebruiken. Rol deze voor gebruik uit tot ongeveer de helft van de dikte. Niet alleen heb je dan meer deeg (voor meer hapjes), het wordt ook iets krokanter. Zorg er wel voor dat het bladerdeeg niet scheurt!

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2011
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 el olie, 700 g prei, in ringen, 1 el kerriepoeder, 300 g zilvervliesrijst, 750 ml visbouillon (van 1 tablet), 3 eieren, 1 bakje gerookte zalmsnippers (250 g), 1 bakje peterselie (20 g), fijngesneden..

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2011
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Het Mingus Minus-Dieet voor 19 september; 300 Kcal

INGREDIENTEN

100 gr gerookte zalm, 1 ei, 2 eetl melk, peper en zout, nootmuskaat, olie, bieslook, 1 knackebrod,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-09-2001
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Lekker van te voren te bereiden en SUPER simpel

INGREDIENTEN

1 klein blikje zalm 10 hardgekookte eieren 100 gr verse roomkaas 3 el mayonaise 2 el creme fraiche gehakte dikke zout en peper., ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-03-2004
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke sandwich voor liefhebbers van zalm en ei

INGREDIENTEN

1 ei, 2 plakjes zalm, 3 sneetjes brood (vers is het lekkerst), 2 blaadjes sla naar keuze en eventueel een tomaat (hoeveelheid naar keuze)., En eventueel honey moster

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-09-2010
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Heerlijk vers in de aspergetijd, en heel snel klaar

INGREDIENTEN

-800 g asperges (gegaard), -400 a 600 g gerookte zalm, -4 eieren, -(verse)dille, -peper en een snufje zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-05-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

75 gr. rijst, 150 gr. broccoli, 1 ei, 1 kleine ui, 75 gr. gerookte zalm, 1 eetlepel olie, 1 theelepel kerrie, 2 eetlepels koksroom, zout, versgemalen peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk lunch- of brunchgerecht dat binnen 7 minuten op tafel staat.

INGREDIENTEN

* 4 stukjes gerookte zalm van 100 gram, * 4 eieren, * 4 el boter, * 1 snuifje peper, * 1/2 komkommer, * 1 el gehakte peterselie voor de versiering,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-03-2000
  • Russisch
  •  0-10 min.

Dit is een heerlijk luch recept maar ook een heerlijk voorafje!!!!Dit recept heb ik van een spaanse kok!!!Het is echt heel makkelijk om te maken.En hopelijk kan je er net zo van genieten als dat wij doen!!!

INGREDIENTEN

6 eieren, 1/2 pakje boursin of een ander kruidensmeerkaasje. Zout en peper 4 plakken gerookte zalm. 4 boterhammen(wit) 4 eetlepels melk.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Voor dit gerecht kun je ook een restje rijst gebruiken en inplaats van zalm, gerookte kip of kalkoenfilet.

INGREDIENTEN

300 gram rijst,1 groente of kruidenbouillontablet,30 gram boter,300 gram gerookte zalm, 4 hardgekookte eieren,200 ml schenkbare room,zout,peper, 4 eetlepels dille of fijngeknipte peterselie, scheutje droge wijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-09-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 eieren, 4 witte Italiaanse bollen, 200 g gerookte zalm, 1 lente-uitje, in zeer fijne ringetjes gesneden, 100 g mascarpone, zout en versgemalen zwarte peper, , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-02-2009
  •  
  •  10-20 min.

Super-sandwiches, lekker pittig met radijs en tuinkers.

INGREDIENTEN

3 eieren., 3 eetl. mayonaise., zout en peper., 6 sneetjes wit casinobrood., 1/3 komkommer., 6-8 radijsjs., 100 gr. gerookte zalm., tuinkers.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2006
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 komkommer, 1 blikje roze zalm a 213 g, uitgelekt, 5 el olijfolie extra vierge (C1000 Selectie), 2 el citroensap, vers geperst, 2 tl mosterd, 1 sjalot, gesnipperd, peper, zout, 300 g gemengde sla naar keuze, 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd, 2 zoetzure augurken, in plakjes, 4 scharreleieren (M), hardgekookt en in vieren, 2 el fijngeknipt bieslook,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-03-2003
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

400 g sperziebonen, zout, 2 eieren, 3 plakjes gerookte zalm, 4 eetl. vinaigrettesaus, 4 slabladeren, (1 eetl. imitatie-kaviaar).

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-05-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Dit is echt een toppertje, smullen maar!

INGREDIENTEN

Eieren 4 stuks, 1 eetlepel Truffelolie, 50 gram Gerookte zalm, in reepjes, Zwarte peper, 1 eetlepel Bieslook, fijn gehakt,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-03-2005
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

75 gram rijst -, 150 gram broccoli -, 1 ei -, 1 kleine ui -, 75 gram gerookte zalmsnippers -, 1 eetlepel olie -, 1 theelepel kerrie -, 2 eetlepel koksroom of koffieroom -, zout en versgemalen peper, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker en makkelijk

INGREDIENTEN

4 x 500 gr witte asperges , 1 kg Malta-aardappels , 8 eieren , 1 zakje verse peterselie , 2 x 100 g gerookte zalm, in plakjes, 125 g boter , nootmuskaat ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-12-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 eieren=0,3dl room=2etl.fijngehakte selderij=zout=olie=200gr.gerookte zalm in dunne plakken=6takken waterkers=1dl.creme fraiche=12blaadjes mooie sla=amandelolie=1etl.kappertjes.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-03-2001
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 ei, 3 el. olijfolie, 1 el. citroensap, 1/2 el. kappertjes, zout, zwarte peper, 12 blaadjes witlof, 100 gr. gerookte Noorse zalmfilet, 1 takje peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-05-2002
  • Spaans
  •  10-20 min.

Heerlijk voor 'n paaslunch

INGREDIENTEN

2 hardgekookte eieren halveren en eidooiers er voorzichtig uitwippen., , Voeg aan de dooier toe wat gepureerde zalm, 2 el creme fraiche, snufje dille en 1 tl dyonmosterd.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-03-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 komkommer -, 1 blikje roze zalm a 213 gram, uitgelekt -, 5 eetlepels olijfolie extra vierge -, 2 eetlepels citroensap, vers geperst -, 2 theelepels mosterd -, 1 sjalot, gesnipperd -, peper en zout -, 300 gram gemengde sla naar keuze -, 250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd -, 2 zoetzure augurken, in plakjes -, 4 scharreleieren M, hardgekookt en in vieren -, 2 eetlepels fijngeknipt bieslook, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-04-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Snel gerecht, niet moeilijk, restje gekookte rijst etc

INGREDIENTEN

Gekookte koude rijst, diepvriesdoperwten, 2 eieren losgeklopt, lichte sojasaus, gerookte zalm en peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-05-2013
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 sneetjes briochebrood naturel, boter, 4 mooie plakken gerookte zalm (± 125 g), 1 el azijn, 4 scharreleieren, 1 kuipje Hollandaisesaus met pis­tachenootjes à 120 ml (Verstegen), 4 volle tl lompviskaviaar, potje à 100 g,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-12-2007
  •  
  •  10-20 min.

Te gebruiken als tapas

INGREDIENTEN

1 ei, 3 el. olijfolie, 1 el. citroensap, ? el. kappertjes, zout, versgemalen peper, 12 blaadjes witlof, 100 gram gerookte Noorse zalmfilet, 1 takje peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-08-2000
  • Spaans
  •  10-20 min.

Energie 575 kcal- Eiwit 31 g- Vet 23 g- Koolhydraten 60 g (per eenpersoonsportie)

INGREDIENTEN

2 el olie, 700 g prei, in ringen, 1 el kerriepoeder, 300 g zilvervliesrijst, 750 ml visbouillon (van 1 tablet), 3 eieren, 1 bakje gerookte zalmsnippers (250 g), 1 bakje peterselie (20 g), fijngesneden

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-04-2011
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

75 g rijst, circa 150 g broccoli, 1 ei, 1 kleine ui, 75 g gerookte zalmsnippers, 1 eetl. olie, 1 theel. kerrie, 2 eetl. koksroom of koffieroom, zout en versgemalen peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

75 g rijst, circa 150 g broccoli, 1 ei, 1 kleine ui, 75 g gerookte zalmsnippers, 1 eetl. olie, 1 theel. kerrie, 2 eetl. koksroom of koffieroom, zout en versgemalen peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-03-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200gr.gerookte zalm,100gr Huttenkase,2el verse bieslook,fijngesneden 1 el. dille(vers od diepvries)fijngesneden 75gr.waterkers,4 eieren(klein), versgemalen peper.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2006
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde aardappelen met roerei en gerookte zalm.

INGREDIENTEN

2 grote aardappelen, 2 eieren, 2 el melk, zout, peper, mespunt nootmuskaat, mespunt cayennepeper, 45 g boter, 60 g gerookte zalmsnippers, 1 tl fijngesneden bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-10-1999
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top