Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

39 ei citroensaus recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Saus op basis van een roux. Lekker bij vis.

INGREDIENTEN

1/2 l visbouillon (visnat), 40 g boter, 40 g bloem, 1 ei, sap van een grote citroen, mespunt suiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-10-2000
  • Joods
  •  10-20 min.

Ook heerlijk als lunch of bruncht gerecht

INGREDIENTEN

8 plakjes bacon (dunne plakjes) , 4 eieren , 2 tl suiker , 2 beschuitbollen , 2 citroenen , 2 el bieslook fijngeknipt (ongeveer 12 sprietjes) , 2 el azijn , 2 dl bouillon (vleesbouillon) , 1,5 dl slagroom , peper en zout

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-04-2001
  • Nederlands Tussengerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

? 4 plakjes bacon (dunne plakjes), ? snufje peper, ? 1 dl slagroom, ? 1 citroen, ? 1 beschuitbol, ? 1 theelepel suiker, ? 2 eieren, ? snufje zout, ? 1 eetlepel bieslook (fijngeknipt + 12 sprietjes), ? 1 eetlepel azijn, ? 1 dl bouillon (vleesbouillon)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-12-2004
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Snufje peper, ? snufje zout, ? 1 beschuitbol, ? 1 citroen, ? 1 deciliter bouillon (vleesbouillon), ? 1 deciliter slagroom, ? 1 eetlepel azijn, ? 1 eetlepel bieslook (fijngeknipt 12 sprietjes), ? 1 theelepel suiker, ? 2 eieren, ? 4 plakjes bacon (dunne plakjes), , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

In al z'n pure eenvoud een bijzonder smakelijk tussengerecht.

INGREDIENTEN

8 dunne plakjes bacon, 2 eetlepels azijn, 4 verse eieren, peper en zout, 1 1/2 dl slagroom, 2 citroenen, 2 dl vleesbouillon, 2 theelepels suiker, 2 eetlepels fijngeknipte bieslook, 2 beschuitbollen.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-10-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

8 dunne plakjes bacon, 2 eetl azijn, 4 verse eieren, zout, peper, 1 ? dl slagroom, 2 citroenen, 2 dl vleesbouillon, 2 theel suiker, 2 eetl fijngeknipte bieslook, 12 sprietjes, 2 beschuitbollen., ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-12-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Bijzonder lekker, en zeer eenvoudig te bereiden.

INGREDIENTEN

200 gr gerookte paling, 1 ei, 120 gr roomboter, 250 gr creme fraiche, 5 eetlepels akvavit (of wodka), 1 citroen, 5 eetlepels witte wijn

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 kleine ui, 1 ei, 4 tartaartjes, zout, peper, 1 1/2 tl paprikapoeder, 2 beschuiten, 1 citroen, 3 el boter of margarine, 4 el groentensausbinder(pakje), 1 el bieslook(diepvries), 2 el koffieroom, 2 toefjes peterselie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2000
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 500 gr lamsgehakt, 1 ei, 2 theelepels zout, mespunt cayennepeper, 1 theelepel gemalen komijn, 1/8 l zure room, 2 eetlepels paneermeel, 1 bosje munt, fijngesneden, 5 takjes peterselie, fijngesneden, 1 citroen, 2 eidooiers, 2 dl gevogeltefond, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 1 eetlepel maizena,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-07-2002
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Pittige lamsgehaktballetjes in een warme citroensaus......makkelijk en overheerlijk met rijst erbij !

INGREDIENTEN

-50 g geroosterde hazelnoten (fijn gehakt), -2 sneetjes brood (geweekt in water), -1 citroen, -500 g mager lamsgehakt, -1 ui, -1/2 th lepel komijn, -2 th lepel koreander, -zout en peper, -olie en boter om te bakken, CITROENSAUS:, -2 dl kippenbouillon, -sap van een uitgeperste citroen, -2 el gembersiroop, -1 el aardappelmeel, -20 g boter in blokjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

50 g margarine of boter, 50 g bloem, 1/2 liter bouillon van 1 vleeskruiden of vegetarisch bouillontablet of zelf gemaakt van vlees of groente, 3-4 eetlepels citroensap, aroma, zout, peper, takje verse dille of 1 theelepel dillezaad

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-07-2007
  •  
  •  0-10 min.

Heerlijk vegetarisch groentegerecht

INGREDIENTEN

1 selderijknol, sap van 1 citroen, 1 gesn. ui, 2 dl. bouillon, peper, zout, fijngehakte peterselie of selderijblad.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-05-1999
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

750 gr h.o.h. gehakt, 2 eieren, paar druppels aroma, 1 theel. zout, peper, 3 in plakken gesneden uien, 1? dl water, 1 dikke plak fijngesneden knolselderij, sap van 1 citroen, 3 eetl. bruine suiker, 1 theel. stroop, 1 eetl. sojasaus,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Nu eens een ander recept van een varkenshaasje. Ik zag een recept op een Engelse website en heb dit 3x gemaakt voordat het goed was want er klopte echt niets van! Dus gewoon helemaal veranderd! Alleen het idee van de citroen en Rozemarijn bleef over. Eindelijk smaakte het dus echt super en daarom zet ik het op Smulweb als mijn eigen recept. Gewoon om het niet kwijt te raken tussen de wir war van mijn recepten want dit maak ik beslist meer! Ik heb er gebakken aardappeltjes en sperziebonen bij gemaakt maar bij varkenshaas smaken nog heel veel andere groenten. Wil je dit maken voor meer personen? dan verdubbel je gewoon de hoeveelheid.

INGREDIENTEN

1 varkenshaasje van ongeveer 3 tot 4 ons., 100 gram roomboter (50 gram boter om te braden en 50 gram voor de saus), Klein scheutje olijfolie., Voor het paneermengsel, 50 gram paneermeel., 1 citroen.(goed gewassen en de schil geraspt), 1 takje verse rozemarijn. (de naaldjes heel fijn gesneden), 1 ei., 50 ml melk. (klop ei met melk eerst even los in een kom), 50 g bloem., Peper en zout naar smaak.(ik heb 2 tl zout en pepermix gebruikt), Zout en pepermix maak ik zelf, * Maal 3 theelepels (grof)zeezout en 1 theelepel (zwarte)peper dat is een mooie verhouding van zout en peper en gebruik naar smaak., Voor de saus, 50 gram boter., 1tl bloem., 1 klein sjalotje.(heel fijn gesneden), 1 theelepel grove mosterd., 60 ml slagroom., 50 ml witte wijn., 10 ml sap van citroen., 1tl pittige paprikapoeder.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2008
  • Engels
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

700 gram Krielaardappeltjes, 700 gram Kipfilet, 2 Citroen - schoongeboend, 100 gram Paneermeel, 2 eetlepel Cornflakes - verkruimeld, 20 gram Platte peterselie - fijngesneden, 75 gram Bloem, 2 Eieren - losgeklopt, 100 gram Boter, 2 Sjalotjes - gesnipperd, 250 ml Slagroom,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-01-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 ui * 2 sneetjes oud brood * melk * 3 teentjes knoflook * 1 citroen * 1 ei * 2 theel. oregano * 750 gram rundergehakt * zout en peper * olijfolie., voor de saus:, * 2 eieren * sap van 1 citroen * 30 gram boter * 2 eetlepels bloem * ? liter vleesbouillon * 2 eetlepels fijngehakte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit gerecht is een echt feest gerecht en bewijst meteen hoe verrukkelijk de simpele pladijs kan worden. voor 4 personen: Voorbereiding: 15 minuten Bereiding: 35 minuten

INGREDIENTEN

3 pladijzen van 500 g, gefileerd en zonder vel, 250 g spinazie, 200 g grote champignons, 2 tomaten, 1 citroen, 1 ei, 40 g boter, 15 g bloem, ? dl visfumet, 65 g broodkruim, een handvol gehakte peterselie, 100 g amandelschilfers, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-05-2004
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*250 gr rundergehakt*4 eieren*3 el paneermeel*1 el ouzo*zout*peper*1/2 ui*1 teentje knoflook*4 takjes peterselie*1 takje verse munt of 1 tl gedroogde kruizemunt*4 el olijfolie*1 citroen*1 zakje witte saus*2 1/2 dl melk*

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-05-2001
  • Grieks Bijgerecht
  •  20-30 min.

Eenvoudig en erg lekker!

INGREDIENTEN

150 gr. worteltjes, 1 venkelknol van 300 gr., 1 ei, 1/2 citroen, 4 eetl. koffieroom, 1 eetl. boter of margarine, 2 eetl. bloem, zout, peper, evt 1 dl witte wijn

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-09-2016
  • Europees
  •  10-20 min.

Youvarelakia avgholemono. Uit het kookschrift (wel 100 jar oud) van Penelope Michail, de grootmoeder van een Griekse vriendin van mij.

INGREDIENTEN

1/2 kilo gehakt, 1/2 kopje broodkruim, 1 kleine ui, heel fijn gehakt, 1 ei, losgeklopt, 1/4 kopje water, zout en peper naar smaak, ong 75 gr boter om in te bakken, 3 grote theelepels bloem, 3 kopjes bouillon of water, gehakte peterselie, voor de saus:, 3 hele eieren, losgeklopt, het sap van een grote citroen, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2002
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chinees zoet/zuur kipgerecht

INGREDIENTEN

 2 kipfilets in reepjes gesneden,  ca. ? tl ma?zena gemengd met 2 tl water,  ma?zena om te bestuiven, , Marinade voor de kip,  1 ? el custard poeder (voor de gele kleur) of ma?zena,  ? tl zout,  mespuntje suiker,  1 eigeel of ? geklopt ei,  indien nodig water, , Citroensaus,  sap van 1 citroen (ongeveer 4 el),  water,  3 volle tl suiker (of meer naar smaak),  mespuntje zout,  1 tl custard poeder of ma?zena,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-07-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een overheerlijk chinees recept met veel variaties

INGREDIENTEN

450 g. kabeljauw-, schelvis- of koolvisfilets of 4 platvisjes (zie serveertips), bloem, zout, peper, 750 ml plantaardige olie om in te frituren, 80 ml. versgeperst citroensap (ca. 2 citroenen), 1 el Shaoshing rijstwijn of droge sherry, 2.5 el suiker, 1.5 tl maizena, blikje lychees (of ca. 250g verse, gepeld en ontpit), 2 lente-uien voor de garnering, in ringetjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De keuken uit Peking is wereldberoemd om zijn gefrituurde gerechten. Dit is er een van.

INGREDIENTEN

2 kipfilets;, 1 e.l. gembersiroop;, 6 e.l. droge sherry;, zout en peper;, 2 e.l. suiker;, 100 gram + 1/2 t.l. maizena;, 1 t.l. lichte chineese!!! sojasaus;, 1 losgeklopt ei;, sap van 1 citroen;, 3 e.l. azijn;, 2 e.l. custard;, 3 e.l. water;, 2 e.l. olie;, 1 1/2 dl kippenbouillon;, 1/2 t.l. sesamolie;, , Voor de garnering:, 1 in plakjes gesneden kleine citroen;, enkele toefjes waterkers;, 1 coctailkers.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-10-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Griekse saus met ei en citroen

INGREDIENTEN

5 dl bouillon, 8 eidooiers, sap van 3 citroenen, zout, witte peper, nootmuskaat, 2 el griekse cognac (= Metaxa),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-09-1999
  • Grieks
  •  30-60 min.

Gemaakt, gegeten & goedgekeurd

INGREDIENTEN

1 dubbele kipfilet, 1 plakje verse gember, sap van 1 citroen, pale medium sherry, sojasaus, azijn, 1 1/2 dl kippenbouillon, sesamolie, 1 ei, bloem, suiker, 4 dl olie, zout en peper, bindpapje (1 el maïzena en 2 el water)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-08-2011
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300 gr varkenslapjes, 1 ei, zout, peper, 1/2 theelepel serehpoeder, paneermeel, 2 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel citroensap, 1/2 theelepel citroenrasp, 1 eetlepel gembersiroop, 2 eetlepels mayonaise, 25 gr boter, 3 eetlepels slaolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-08-2002
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

200 g zelfrijzend bakmeel, 60 g suiker, 4 eieren, gescheiden, 125 ml karnemelk, 150 g ricotta, olie of boter om te bakken, , citroensaus (lemon curd), 150 ml citroensap, 75 g boter, in blokjes, 125 g suiker, 1 ei plus 3 eidooiers

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-05-2011
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke citroenkip, op Chinese wijze gemaakt

INGREDIENTEN

500gr. kipfilet, 1 el lichte sojasaus, 1 el. shaoxing rijstwijn, 1 lente ui, 1 el fijngehakte gember (of gemberpoeder), 1 teen fijngehakte knoflook, 1 ei, licht geklopt, 100 g. Maizena, olie, voor het frituren, , Voor de Citroensaus:, 2 el citroensap, 2 tl suiker, 1/2 tl zout, 1/2 tl donkere sesamolie, 3 el kippenbouillon, of water, 1/2 tl maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-10-2012
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Serveer de balletjes als voorgerecht met de citroensaus of maak ze kleiner en serveer ze als hapje of cocktailprikkers.

INGREDIENTEN

350 gr kip 1/2 kop pistachenoten fijngehakt 1 el citroensap 2 eieren, geklopt 1 ? kop geblancheerde gehakte amandelen ? kip paneermeel zout en peper. Voor de citroensaus 1,75 dl kippenbouillon 1 kop roomkaas 1 el citroensap 1 el fijngehakte peterselie 1 el fijngehakte verse bieslook.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-07-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*4-6 tl Chinese rijstwijn*1 tl verse gember, gekneusd*2 tl zout*1 tl gemalen witte peper*500 gr kipfilet, doormidden gesneden*1 ei, losgeklopt*75 gr maizena*500 ml plantaardige olie*1 citroen, in dunne schijfjes*, Citroensaus:, *90 ml citroensap*3 tl azijn*175 ml kippenfond*90 gr suiker*6 tl maizena*een paar druppels gele levensmiddelen(eventueel) 1 citroen, in dunne plakjes*

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-2001
  • Chinees
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 1 ui, * 2 sneetjes oud brood, * naar behoefte melk, * 3 teentjes knoflook, * 1 citroen, * 1 ei, * 2 theel oregano, * 750 gr runder gehakt, * naar smaak zout en peper, * naar smaak olijfolie, * voor de saus:, * 2 eieren, * sap van 1 citroen, * 30 gr boter, * 2 eetl bloem, * 1/4 lit vleesbouillon, * 2 eetl fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-02-2011
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

- 1 ui - 2 sneetjes oud brood - melk - 3 teentjes knoflook - 1 citroen - 1 ei - 2 theelepels oregano - 750 gram rundergehakt - peper en zout - olijfolie - Voor de saus - 2 eieren - sap van 1 citroen - 30 gram boter - 2 eetlepels bloem - ? L. vleesbouillon - 2 eetlepels fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 ui -, 2 sneetjes oud brood -, melk -, 3 teentjes knoflook -, 1 citroen -, 1 ei -, 2 theelepels oregano -, 750 gram rundergehakt -, zout en peper -, olijfolie -, Voor de saus :, 2 eieren -, sap van 1 citroen -, 30 gram boter -, 2 eetlepels bloem -, 1/4 liter vleesbouillon -, 2 eetlepels peterselie, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2002
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

1 ui, 2 sneetjes oud brood, melk, 3 teentjes knoflook, 1 citroen, 1 ei, 2 theel. Oregano, 750 g rundergehakt, zout, peper, , voor de saus:, 2 eieren, sap van 1 citroen, 30 g boter, 2 eetl. bloem, ? liter.vleesbouillon, 2 eetl. fijngehakte peterselie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2001
  • Grieks
  •  30-60 min.

Griekse gehaktballetjes met citroen-eiersaus

INGREDIENTEN

- 1 ui, - 2 sneetjes oud brood, - melk, - 3 teentjes knoflook, - 1 citroen, - 1 ei, - 2 theelepels oregano, - 750 gram rundergehakt, - peper en zout, - olijfolie, - Voor de saus, - 2 eieren, - sap van 1 citroen, - 30 gram boter, - 2 eetlepels bloem, - ? L. vleesbouillon, - 2 eetlepels fijngehakte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2003
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 2 sneetjes oud brood, melk, 3 teentjes knoflook, 1 citroen, 1 ei, 2 theelepels oregano, 750 gr. rundergehakt, zout en peper, olijfolie, Voor de saus:, 2 eieren, sap van 1 citroen, 30 gr. boter, 2 eetlepel bloem, ? liter vleesbouillon, 2 eetlepels fijngehakte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-11-2003
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 gr rundergehakt, 1 ei, 2 sneetjes oud witbrood, verkruimeld, zout, vergemalen peper, 1 teentje knoflook, geperst, 1 volle el kappertjes, 15 zwarte olijven zonder pit, in vieren, 3 el verse groene tapenade, 2 el peterselie, fijngehakt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-2009
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 2 sneetjes oud brood, melk, 3 teentjes knoflook, 1 citroen, 1 ei, 2 theel. oregano, 750 gr. rudergehakt, zout en peper, olijfolie. SAUS: 2 eieren, sap van 1 citroen, 30 gr. boter, 2 eetl. bloem, 1/4 l. vleesbouillon, 2 eetl. fijngehakte peterselie.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2002
  • Grieks
  •  30-60 min.

Chinese krokante citroenkip, lekker makkelijk recept

INGREDIENTEN

300 g kipfilet, , marinade:, 1 tl geraspte gember, 3 tl rijstewijn, 1/2 tl zout, 1 tl bloem, 1 tl kurkuma, 1/2 tl suiker, 1 tl sojasaus, , citroensaus:, 45 ml citroensap, 3 tl azijn, 1 tl rijstwijn, 1 dl kippenbouillon, 45 g suiker, 1 el maizena, 2 el water, zout, peper, , korstje:, 1 ei, bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-10-2004
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top