Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Egyptisch recepten (10) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Lekker kruidig brood van de plaat,gemaakt met verse gist,waarschijnlijk wel te vervangen door de droge variant.Neem dan 7 gram.Rozenwater kun je bij de Turkse of Marokkaanse winkel kopen.Selderijzout is gewoon te koop in de supermarkt,bij de kruiden.

INGREDIENTEN

* 500 g bloem, * 5 g selderiezout, * 5 g zout, * 50 g zachte boter, * 20 g verse gist,verkruimeld, * 300 ml handwarm rozenwater eventueel gewoon water, * 2 zeer fijn gehakte uien, * 2 zeer fijngesneden teentjes knoflook, * 2 eetl fijngesneden basilicum, * 2 eetl fijngesneden koriander, * 2 eetl fijngesneden tijmblaadjes, * 2 eetl fijngesneden platte peterselie, * 3 eetl olijfolie, * sesamzaadjes., ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-08-2009
  • Arabisch
  •  > 120 min.

Dit is een heerlijk hapje voor de mezze tafel, ,maar ook lekker bij de borrel, of om mee te nemen op een Egyptsche picknick.

INGREDIENTEN

200 g gaar gekookte kikkererwten(of uit blik)200 g gemengde noten( bv. amandelen, walnoten) en pitten( bv. pijnboom-, pompoen-, zonnebloempitten)sap van 2 citroenen(zee)zout en versgemalen peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2000
  • Arabisch
  •  30-60 min.

Een moussaka op Egyptische manier

INGREDIENTEN

1 pond in dunne plakken gesneden groente bestaande uit aubergine, courgette en aardappelen in ongeveer even grote delen., 2 middelgrote uien grofgehakt, 4 knoflooktenen, uitgeperst, 500 gram lams- of rundergehakt, 1,5 theelepel kaneel, 0,5 theelepel piment, peper, 1 blik tomatenpuree, peterselie (1 bos fijngehakt), 3 tomaten in dunne plakken gesneden, 1 theelepel suiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-08-1999
  •  
  •  60-120 min.

Dukkah is een specerijenmengsel dat in vrijwel alle Egyptische huishoudens te vinden is. Het wordt op elk moment van de dag gegeten. Vaak wordt brood in olijfolie gedoopt, waarna het door de specerijen wordt gehaald. Dukkah wordt meestal in grote hoeveelheden tegelijk gemaakt en kan worden bewaard in een pot. Dit is een recept voor kleine hoeveelheden. U kunt uw eigen mengsel maken door te experimenteren met de hoeveelheden van de verschillende kruiden. 

INGREDIENTEN

4 el korianderzaad, 4 el ongezouten pinda's, 1 el komijnzaad, 2 el sesamzaad, 2 el gedroogde kikkererwten, 8 el zout, 2 el gedroogde muntblaadjes, 1,5 tl zwarte peperkorrels, , Brood of groenten (bijv. wortel, selderij, komkommer), Olijfolie om te dippen,  

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2014
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept vond ik in de METRO. Met hier en daar wat kleine aanpassinkjes kwam ik tot dit resultaat. Zo kun je ook kippendijen of andere kip delen nemen. Ik wou het met kipfilet 'ns maken. Mijn kruiden verzameling kun je ook vervangen door wat Italiaanse kruiden erin in te doen. Is maar wat je zelf lekker vindt. Wie het maken of uitproberen wil volgt hier het recept, oja alvast smakeleijk eten voor dan!

INGREDIENTEN

Pasta, 1 pak Fusilli of andere, 1 hele Kipfilet, in blokjes of andere Kip stukjes, 'n beetje olie (blijven de kruiden beter plakken) bv Arachideolie, 2 eetlepels Pimenton (Pikante Variant), verkrijgbaar bij Egyptisch Winkeltje, 2 eetlepels Italiaanse Kruiden of wat Kipkruidenmix, gedroogde Oregano, Salie, Marjolein, Rozemarijn, Tijm, Kurkuma, Kerriepoeder, Paprikapoeder, Gemberpoeder, Knoflookpoeder en Uienpoeder, 'n plukje verse Peterselie, Olijfolie, om in te bakken (ik heb Kokosvet gebruikt), Boter, bv Bleuband voor erbij, 1 theelepel Harissa, 3 teentjes Knoflook, klein gesneden of uitgeperst, 'n stukje Gember, in kleine stukjes, 1 vers rood Pepertje, klein gesneden, 1 emmertje Cherry Tomaatjes of zie leuke tips, in tweeën gesneden, 1 groot blikje Tomatenpuree, 200 ml Kokosmelk, voor wat meer saus, , extra wat geraspte Kaas erover

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een Egyptisch vlees en groente gerecht uit de oven.

INGREDIENTEN

1/2 kg lamsvlees, 1 ui, 1 uitgeperste knoflook, 1 winterwortel, 1 courgette, 3 aardappels, handvol spercieboontjes, handvol doperwten, 1 ontvelde tomaat, zout, bouillonblokje, 1 laurierblaadje, 2 cardemom zaden, gemalen komijn, gemalen peper, gemalen paprikapoeder, scheutje olie, eetlepel boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-11-2004
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

(Egypte) Serveer deze heerlijke, luxe cake bij de koffie of als nagerecht. Gebruik zo fijn mogelijk griesmeel. Omdat de cake in siroop gedrenkt wordt, is hij lang houdbaar.van "dzjen"

INGREDIENTEN

120 g boter, romig geroerd, 150 g fijne kristalsuiker, 2 eieren, ? dl melk, 1 eetlepel oranjebloesemwater, 1 theelepel vanille-essence, 450 g griesmeel, 1? theelepel bakpoeder, 25 g amandelschaafsel of -snippers, , SUIKERSIROOP, 125 g fijne kristalsuiker, sap van ? citroen, 2 eetlepels oranjebloesemwater,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-07-2002
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

* Melochiya (of Moeloechiya) *Ik had wel eens van de juteplant (Chorchorus olitorius) gehoord (inderdaad van de zakken!), maar wist niet dat je het blad als groente kunt eten. Het is zelfs in Nederland te koop: 's zomers soms vers op de zaterdagmarkt in Beverwijk, of anders gedroogd in Griekse winkels en diepgevroren in de Van Woustraat 89 in Amsterdam (of dat laatste nog klopt, weet ik niet). De juteplant, met de stroperigheid van okra, is het belangrijkste groene gewas van Afrika, aangeplant met ontwikkelingshulp, maar al verzameld sinds mensenheugenis. In Egypte wordt de soep opgediend met een gegrild kippetje en brood en eventueel koolrolletjes met rijst. De kip wordt in stukjes gescheurd en in de soep gedoopt. Hier een beknopte versie van het recept, waarbij de soep wordt opgediend met kipfilet en taqliya-saus.

INGREDIENTEN

* 1 teentje knoflook, 2 el olijfolie, 2 tl geplet korianderzaad, peper, zout, 2 el citroensap, * 1 kipfilet, boter, olijfolie, zout, * 500 g vers juteblad of 50 g gedroogd, 1 kippenbouillounblokje

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-06-2001
  • Arabisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Linzen zijn rijk aan ijzer, vezels en eiwitten. Daarom zijn linzen een goede vleesvervanger. Deze Egyptische linzensoep bewijst dat gezond eten bereiden niet moeilijk hoeft te zijn. Bij het maken van de Egyptische linzensoep ben ik geïnspireerd door mijn Egyptische roots. De soep is lekker om te eten met Egyptisch pitabrood en wat olijven erbij. Het is een lekkere, gezonde, kruidige soep, vol van smaak. De soep kan gemakkelijk de volgende dag weer worden gegeten. Geniet ervan!

INGREDIENTEN

450 gram rode linzen, 2 liter water, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 1 el tomatenpuree, 2 tomaten, 2 paprika's, 3,5 maggie bouillonblokjes, 1 el kerriepoeder, 1 tl paprikapoeder, 0,5 tl komijn, 0,5 tl chilipeper, halve verse Spaanse peper, 20 gram verse koriander, snufje zout, 1 el olijfolie om te bakken

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2017
  • Mediterraan
  •  20-30 min.

Echt een lekker en apart gerecht vooral de gehaktballetjes zijn super. Eigenlijk valt er niet veel meer over te zeggen alleen dat je dat zelf wel zult proeven als je het maakt. Alvast iedereen bedankt die het wil gaan maken

INGREDIENTEN

Galavat Kebabs=Lamsgehaktbal, 250 gram Lamsgehakt, 1 middelgrote Ui, rood, fijngehakt, 1 stukje Gember, geraspte ongeveer 1 1/2 theelepel, 3 teentjes Knoflook, geraspt, 1 theelepel Garam Masala met 'n beetje Asafoetida, 1/2 theelepel Cayenne of Chili Pepertje, Paneermeel, net zoveel dat alles een vast geheel vormt, 1 Ei of 50 gram Roomkaas, , Paneermeel en Roomkaas heb ik gebruikt voor Chickpeaflour = Kikkererwten meel en Yoghurt, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-06-2017
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top