1. Home
  2. Recepten
  3. Eendenlever Amuse

Eendenlever amuse recepten (7) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Amuse: Eendenlever

Eendenlever met vinaigrette

INGREDIENTEN

30 gram sjalot,fijngesneden. 5 eetlepel sherry azijn, 5 eetlepel notenolie. 170 gram Eendenlever. 15 gram spek mager gerookt 5 gram suiker. peper en zout.

Bereidingswijze

1) kook de sjalot,met de azijn,suiker en wat peper en zout. 2) Van het vuur halen en de olie erdoor roeren.warm houden. 3)Snij het spek ragfijn en bak dit goed uit. daarna aan de vinaigrette toevoegen. 4)Snij de schoongemaakte eenden lever in kleine plakjes. 5)Bak deze zonder vetstof kort in een pan met anti-aanbaklaag aan. 6)Verdeel ze in de lepels en giet er wat vinaigrette op. 7)lauwwarm serveren.

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-04-2000
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Amuse van restaurant Tout a Fait te Maastricht

Glaasje gevuld met een creme van eendenlever met hollandse garnaaltjes en een gelei van champagne

INGREDIENTEN

Eendenlevercreme;, 125 gr eendenlever*18 gr.boter*125 gr room*1/2 eidooier*1 ei*scheutje cognac*, Champagnegelei, 2,5 dl champagne*2 blaadjes gelantine*peper&zout, gemarineerde garnaaltjes;, 100 gr Hollandse garnaaltjes*1 eetl gehakte peterselie*1 gesnipperd sjalotje*2 eetl. vinaigrette*peper&zout

  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

amuse met een grote A

Een combinatie van jaren lang horeca ervaring , in het eetgedeelte dan , van o.a. de oude rosmolen in hoorn, en lunch bij beluga. het is klein, simpel, maar oh zo smaak vol, en een beetje decadent, dat dan weer wel.

INGREDIENTEN

Brioche brood, 8 kwartel eitjes, 200 gram eendenlever, gezouten roomboter, 1 el cognac, 250 ml Crème fraîche, peper zout uit de molen, iets van decoratie naar keuze ( peterselie is zooo 1970 )

  • Frans Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-01-2015
  • Frans Amuse
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Culinair gourmet II

Zoveel meer mogelijk om je gourmet op te pimpen dan dat ik in deel I http://www.smulweb.nl/recepten/1447985/Culinair-gourmetten al beschreef. Er is gewoon teveel lekkers om te bakken.

INGREDIENTEN

Amuse, Kwartel omeletje met Truffel en brioche :, 12 kwartel eitjes, 4 plakken brioche van 1 cm dik, 2el Truffel tapenade ( potje, ah ), 1 el volle melk, P/z uit de molen, ( optineel, dunne plakjes eendenlever ), , Party time!, Zeebaars sate met Citroen dressing, 4 Zeebaars filets, schoon met huid in stukjes van 5 bij 5 cm, 2 el zonnenbloem olie, sap van 1 Citroen, 1 tl piccadillo kruiden ( jb ), Zout uit de molen ( op tafel ), 8 sate prikkers geweekt, Bakkwast, , Medallions met vulling:, Ruim begrip maar dit kan met zowel varkens als ossenhaas, kipdij filets etc., Ik neem als voorbeeld kip., 8 kipdijfilets, 200 gram room kaas naturel, 1 zakje slakken boter kruiden, Zakje spinazie blaadjes, 8 korte tapas prikkers, , Black tiger shrimp kerrie style:, Simpeler maar ook lekkerder kan ik het niet maken., 4 grote black tiger garnalen gekookt schoon zonder darm etc., 3 el neutrale olie, 1 el kerrie poeder, Grof zee zout, , Ossenhaas in marinade, 400 gram ossenhaas in plakjes van 2 cm, 3 el olie, 2 tl gerookt paprika poeder pittig, 2 tl bruine suiker, Sap van 1/2 sinaasappel, 4 lange tapas prikkers, , Gevulde lams koteletjes:, 8 iets dikke lams koteletjes, 4 plakjes gruyere, 4 el olie, 1 el gedroogde provinciaalse kruiden, 1 tl tuin kruiden bouillon poeder, Bloem, geklopt ei en panneer, , , , , , , , , , , ,

  • Fusion
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-11-2016
  • Fusion
  •  > 120 min.

Eendenlevermousse met gelei van sauterne

Amuse

INGREDIENTEN

250 gr. eendenlever - 8 blaadjes gelatine - ? dl. sauterne - 3 el. truffeljus - 1 dl. gevogeltefond - ? l. slagroom - peper - zout - 12 plakjes truffel

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2000
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

hartige soesjes met portstroop

" une bouche pleine jouissance "  een mondje genot. beetje mijn " signature dish, amuse " hier maak ik altijd mensen blij mee, tenzij je vegetarier bent.. hulp bij de soezen, vindt je hier, maar let op de ingredienten zijn iets anders.

INGREDIENTEN

Deeg:, 200 ml melk, 100 g boter, 100 g bloem, 4 eieren, zout, , vulling:, 250 gram eendenlever ( alternatief, pate met een zo hoog mogelijk levergehalte, grof, geen creme pate ), 4 el. room, 2 el. cognac, , saus:, pot wildfond, 200 ml. droge rode port, 2 el. butterscotch stroop,

  • Fusion Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-03-2015
  • Fusion Amuse
  •  30-60 min.
Nieuwste eendenlever amuse recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top