Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

184 eendenlever recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Eendenlever met appeltjes op verloren brood.

INGREDIENTEN

2 sneden wit brood,4 sneetjes eendenlever,2 appelen,olijfolie,boter,melk,eieren,groene peper,suiker,Luikse siroop.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-1999
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Lekker amuze met flinke wildsmaak

INGREDIENTEN

Eendenlever

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2012
  •  
  •  20-30 min.

Recept uit de Aude, heel eenvoudig maar zeer lekker

INGREDIENTEN

Een mooie eendenlever, borrelglaasje cognac, peper en zout, look

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-05-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Een uiterst simpel, erg smakelijk voorgerechtje.

INGREDIENTEN

600 g groene asperges, 200 g eendenlever in 4 plakjes, bloem, olijfolie, 4 el balsamici-azijn

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-01-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Een duur maar heerlijk tussengerecht Gebakken eendenlever met peer.

INGREDIENTEN

500 g eendenlever, 3 stevige peren, 1 el truffelvocht, 1 cl rode port, 1 dl kalfsjus, 50 g boter, 20 g bloem, p&z.,

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2005
  • Frans Tussengerecht
  •  20-30 min.

Eendenlever met vinaigrette

INGREDIENTEN

30 gram sjalot,fijngesneden. 5 eetlepel sherry azijn, 5 eetlepel notenolie., 170 gram Eendenlever., 15 gram spek mager gerookt, 5 gram suiker. peper en zout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-04-2000
  • Internationaal
  •  10-20 min.

De eendenlever wordt gekruid met 'quatre-epices', het beroemde mengsel dat uit peper, nootmuskaat, kruidnagel en gember bestaat. Het is een typisch Frans mengsel, waarin de peper domineert. Het gerecht moet voor het opdienen 3 dagen rusten!

INGREDIENTEN

1 rauwe eendenlever van 600 g, 1 el quatre-epices, 1 el tarwebloem, 2 tl fijne tafelsuiker, 2 tl fijn zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-08-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Enige warme bereidingen met het oog op de feestdagen.

INGREDIENTEN

Witloof,boter, kruiden, eendenlever of ganzenlever, honing, , of appels, bruine suiker, calvados, boter en kruiden, , of verse vijgen, vijgenconfituur, eendenlever, boter en kruiden

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Maak zelf u eigen foi gras klaar, op eigen smaak. De lever schoonmaken an alle adertjes verwijderen. De lever zouten en peperen, drank sprenkelen, inrollen en in het water droppen. Enige dagen laten rusten in de koelkast.

INGREDIENTEN

1 Eendenlever rauw (Ook als diepvries te koop), 1 glas Port of Cognac, zout, peper

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-12-2010
  • Frans Voorgerecht
  •  > 120 min.

De bereiding van de saus kost meer tijd dan het bakken van de plakken eendenlever, wat supersnel (15 seconden per kant) gaat.

INGREDIENTEN

300 g (wilde) eendenlever, 550 g frambozen, citroensap, 5 dl rode wijn, 3 dl rode port, een scheutje creme de cassis, 5 dl gevogelte fond, 0,5 dl kalfsglace (verder ingekookte kalfsfond), 1 el honing, 1 klontje boter, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-10-2000
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

12 vellen brickdeeg (filodeeg) * 400 g eendenlever * 200 g roomboter * 400 g griessuiker * 400 g poedersuiker * 200 g aalbessen * 16 blaadjes munt * 400 g griessuiker * 40 g suikerstroop * 4 cl ciderazijn * 8 cl sinaasappelsap * 20 g acaciahoning * 1 eetlepel geraspte gember * peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-2001
  • Frans
  •  30-60 min.

Lepelhapje, voor 10 lepels

INGREDIENTEN

1 sjalot, 5 eetl sherryazijn, peper, zout, 5 eetl notenolie, 150 gr eendenlever, enkele sprietjes bieslook,

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-02-2000
  • Nederlands Tussengerecht
  •  0-10 min.

"Salade de cailles au foie de canard"

INGREDIENTEN

4 kwartels - 100 gr eendenleverterrine - 1 eikenbladsla - 1 struik witloof - 100 gr champignons - 50 gr boter - 3 el ciderazijn - 1 el hazelnotenolie - peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-12-2000
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 kwartels, 100 g eendenleverterrine, 1 eikenbladsla, 1 witloofstronkje, 100 g champignons, 50 g boter, 3 eetlepels ciderazijn, 1 eetlepel walnoten of hazelnotenolie, zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-04-2001
  • Internationaal
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

1,2 kg rauwe eendenlevers (3 levers van 400 g of 2 levers van 600 g) - 16 g fijn zout - 4 g poedersuiker - 3 g versgemalen peper - 2 mespuntjes vierkruidenmengeling - 1 soeplepel grof zout - 3 soeplepels bloem

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-05-2001
  • Frans
  •  > 120 min.

Tussen- of voorgerecht.

INGREDIENTEN

200 g blauwe bosbessen. 100 g koude boter,3 eetl creme de cassis, 1 dl. vleesfond, 4 kleine hoge ossenhaasbiefstukjes van 50 of 75 g elk. 100 g eendenlevermousse(blikje)., zout,peper, 1 theel. fijngehakte salie, 1 theel. Provencaalse mosterd, 1 theel.balsamico-azijn.

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-02-2001
  • Frans Tussengerecht
  •  10-20 min.

Bij deze simpele versie van de traditionele Franse foie gras komt de zuivere smaak van de lever door toevoeging van de druiven volledig tot zijn recht.

INGREDIENTEN

? 4 plakken, verse eendelever, ca 80 gr. per stuk en 1 cm dik., bewaar ze in de koeling., ? 150 gr. witte muskaatdruiven, ? 1 el armagnac., ? Zout en vers gemalen peper.,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-05-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

EENDENLEVER ONGEVEER 120 GR. PP ZOUT EN PEPER EN DOOR DE BLOEM HALEN, HEEL KORT BAKKEN , KNOFLOOK EVEN BAKKEN EN DAARNA KORT DE SPINAZIE DE DRESSING MAKEN VAN KALFSFOND EN PORT, VOORZICHTIG LATEN INKOMEN ! ANDERS KANS VAN AANBRANDEN

INGREDIENTEN

EENDENLEVER, SPINAZIE, KNOFLOOK, VLOEIBARE BOTER, LEMON CURD (MACKAYS), DRESSING VAN KALFSFOND EN PORT

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-09-2012
  • Frans Tussengerecht
  •  10-20 min.

"Salade Perigourdine"

INGREDIENTEN

Eikenbladsla - lamsoorsla - lollo bianco - frisee - raketsla - 1 eendeborstfilet - 150 gr eendenlever - 1/2 el rode wijnazijn - 1 1/2 el frambozenazijn - 2 el extra-virgin olijfolie - 1 el arachideolie - versgemalen zwarte peper en zout - suiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-10-2000
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 tournedos,200 gr parfait van eendenlever,1 dl rode porto,1/2 koffiel.vleesextract,1,5 dl room,2 eetl olijfolie met truffel,p+z.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2003
  •  
  •  20-30 min.

Hoofdgerecht voor 4 personen; Voorbereiding (15 min., mag enkele uren vooraf)Bereiding (5 min. + 10 min. in de oven)

INGREDIENTEN

4 tournedos, - 200 g parfait van eendenlever (Louis Davignac), - 1 dl rode porto, - 1/2 koffiel. vleesextract, - 1,5 dl room, - 2 eetl. olijfolie met truffel (al tartufo bianco), - peper en zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Verassend

INGREDIENTEN

4 fazantenfilets, 4 sjalotjes, gesnipperd, groene-koolbladeren, 8 plakken parmaham, 4 plakjes verse eendenlever, versgemalen peper, zout, keukengaren of crepinette(darmnet), boter, voor de saus:, --------------, 15 cl gevogeltefond, 1 dl cream sherry, 15 cl room, 50 gr eendenlever

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-12-2000
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 g eendenlever, kalfsfond (pot), 4 sneetjes casinobrood, boter, 1 glas muskaat dessertwijn, muskaatdruiven, zout, peper

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-11-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

INGREDIENTEN

3 cl notenolie - 1 cl champagneazijn - 1 tomaat - 1 mango - 200 g tarbotfilet - 200 g eendenlever - 4 takjes dille - 8 sprietjes bieslook - zout - peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-04-2001
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Belangrijk:De voorbereiding moet een dag van te voren gebeuren!!!

INGREDIENTEN

200 gr. eendenlever, 1 l. ganzenvet, 1 takje rozemarijn, 1 teentje knoflook, 6 el. olijfolie, extra vergine, 2 el. witte wijnazijn, 1 mespunt truffelpat?, 100 gr. gemengde sla, Peper, Zout

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-11-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  > 120 min.

"Carpaccio de foie de cananrd aux truffes"

INGREDIENTEN

200 gr eendenlever - 1 liter ganzenvet - 1 takje rozemarijn - 1 teentje knoflook - 6 el olijfolie, extra virgin - 2 el witte wijnazijn - 1 mespunt truffelpasta - 100 gr gemengde sla - peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-12-2000
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

600 gr. tonijnfilet, , 300 gr. eendenlever, , 1 el. Sherryazijn, , 2 el. Appelsap, , 2 el. Ciderzijn, , 1 tl. Basamicoazijn, , 2 el. Honing, , 1 mp. Mosterd, , 4 el.olijfolie, , 1 dl. Hazelnoten, , zout / peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2000
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een culinaire hoogstandje! FOICE GRAS POELE . Dit is een recept van Chef Kok Albert Verschoor.

INGREDIENTEN

Ca. 500 gram eendenlever 4 appels (Golden Delicious) Pineau des Chantes 3 el jus de volaille bloem citroen suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 gram eendenlever -, 1 liter ganzenvet -, 1 takje rozemarijn -, 1 teentje knoflook -, 6 eetlepels olijfolie extra vergine -, 2 eetlepels witte wijnazijn -, 1 mespunt truffelpate -, 100 gram gemengde sla -, zout en peper,

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-09-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

600 gram tonijnfilet -, 300 gram eendenlever -, 1 eetlepel sherry-azijn -, 2 eetlepels appelsap -, 2 eetlepels honing -, 4 eetlepels olijfolie -, 2 eetlepels ciderazijn -, 10 eetlepels hazelnoot-olie -, 1 mespunt dijonmosterd -, 1 theelepel balsamicoazijn -, zeezout --, gedroogde koriander -, veldsla -, zout en peper, notensla,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-09-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

INGREDIENTEN

600 gr tonijnfilet - 300 gr eendenlever - 1 el sherry-azijn - 2 el appelsap - 2 el honing - 4 el olijfolie - 2 el ciderazijn - 10 el hazelnoot-olie - 1 mespunt dijonmosterd - 1 tl balsamicoazijn - zeezout - gedroogde koriander - veldsla - peper en zout - notensla.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2001
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Dit is een recept dat a la minute gemaakt wordt. Het is goed te doen en smaakt sensationeel. Het recept is van Rick Stein, chefkok van "the Seafood restaurant" in Padstow, Engeland

INGREDIENTEN

12 grote verse(!) St. Jacobsschelpen (liefst schotse king scallops), 100g eendenlever, 300 ml visbouillon, 120 ml double-cream of creme fraiche, 120ml Muscat de Beaumes de Venise of een soortgelijke zoete dessertwijn, 175g gedroogde spaghettini of een soortgelijke dunne pastasoort, 25g ongezouten boter, zout en versgemalen zwarte peper, peterselie ter garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2000
  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept komt uit het kookboek "Jonge wortels" van Stichting Kunstboek. zie artikel: http://www.smulweb.nl/160629/artikel/kookboek-jonge-wortels-stichting-kunstboek WIL JE NIET WERKEN MET EENDENLEVER, GEBRUIK DAN ROOMPATÉ en lees verder bij serveertips. Dit recept is wat mij betreft sterwaardig, al was het allen maar vanwege de presentatie. In de eindfase, dwz als je het gerecht gaat opmaken op de borden, heb je er baat bij als iemand even meehelpt. Voor het overige prima te doen.

INGREDIENTEN

4 hele sliptongen, zonder vel, 150 gram rauwe eendenlever, 4 sjalotten, 125 g room, 3/4 dl kalfsfond, (solera) sherry, 1/2 blaadje gelatine, 2 el bruine suiker, 1/2 teen knoflook, zout, peper, balsamicoazijn, bloem, olijfolie extra vergine, rucola, rietsuiker

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-01-2010
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

6 tongscharfilet -, 200 gram zalmfilet -, 250 gram eendenlever -, 5 dl. visfond -, 1 dl. vermout -, 2 dl. room -, 50 gram koude bopter in klontjes -, 4 blaadjes kropsla -, frisee -, 2 tomaten in achten -, 4 draadjes saffraan -, kervel -, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 g verse eendenlever, -1 l ganzenvet, -1 takje rozemarijn, -1 klein teentje knoflook, -6 el olijfolie extra vierge, -2 el witte wijnazijn, -1 mespunt truffelpasta, -peper en zout, -100 g geplukte gemengde sla,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 tournedos,200g parfait van eendenlever,1 dl. rode porto,1/2 kl.vleesextract,1,5 dl.room,2 eetl.olijfolie met truffel(al tartufo bianco),peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-12-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Eikenbladsla -, lamsoor -, lollo bianco -, frisee -, roquette -, 1 eendenborstfilet -, 150 gram eendenlever -, 2/3 eetlepel rode wijnazijn -, 1 1/2 eetlepel frambozenazijn -, 2 eetlepels olijfolie extra vergine -, 1 eetlepel arachideolie -, zout -, gedroogde versgemalen peper -, suiker,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-09-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Een recept van Niels van Halen van De Hoefslag.

INGREDIENTEN

250 g pekelvlees, in plakken gesneden van 3 mm dikte, 400 g gekonfijte eendenlever, in plakken gesneden van 4 mm dikte, 100 g gedroogde appelpartjes, in niet te grote stukken gesneden, 4,5 dl rode port, 3 el olijfolie, peper en zout.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor de pompoensoep:, 500 g schoongemaakte pompoen, 2 middelgrote uien, 1 preiwit, 2 wortelen, 1 aardappel, 1,5 liter gevogeltebouillon, 50 g boter, peper en zout, , Voor de eendenlever:, 4 driehoekjes toastbrood, boter, 4 plakken eendenlever van 100 g elk, grof zeezout en versgemalen zwarte peper, wat room

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-10-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Geleent van het mooie restaurant SENSA (Den Dolder)

INGREDIENTEN

* Rucola Sla * Rode Sla * Frisee Sla * Gandaham (of andere rauwe ham bijv. Parma of Serrano) * Eendenlever krullen * Frambozen dressing * Croutons (neutraal),

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-03-2003
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top