Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

302 eendenborstfilet recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Eendenborstfilet in rode portssaus op een bedje van waterkers en alfalfa

INGREDIENTEN

2 eendenborstfiltes a 250 gram, zout, peper, 2 theelepels gedroogde thijm, 3 eetlepels roomboter, 1,5 dl rodwe port, 1 eetlepel balsamicoazijn, 2 eetlepels groene peperkorrels, 1 zakje waterkers, 1 zakje alfalfa, 8 cherry tomaten

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Eendenborstfilet met gekaramelliseerde witlof en stukjes sinaasappelschil

INGREDIENTEN

6 eendenborstfilets, , - 6 stronken witlof, , - suiker of honing, , - 3 sinaasappels, , - aardappelpuree,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-05-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Met specerijen gekruide eendenborstfilets, rose`gebakken en geserveerd met frisse sinaasappelsaus en knapperige groen groenten.

INGREDIENTEN

4 tamme eendenborstfilets,1 eetl.korianderpoeder,1/2 eetlp.versgemalezwartepeper, 1 theelp.kaneelpoeder,snufje nootmuskaat,verse koriander(om te garneren).Voor de sinaasappelsaus:, 240 ml rode wijn,het sap van 1 sinaasappel,2 eetlp.balsamicoazijn,2 eetlp. japanse sojasaus, scheutje tabassco,1 eetlp. suiker, schil van 1 kleine sinaasappel,(in hele dunne reepjes)1 volle eetlp. rode bessengelei.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2004
  •  
  •  30-60 min.

Met vanille-portsaus

INGREDIENTEN

1 vanillestokje, 3 dl rode port, ? dl basis-runderbouillon, peper, 50 g boter, 4 eendenborstfilets, 1 bekertje creme fraiche, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-04-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 eendenborsten, 2 gele paprika`s, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 25 gram boter, tijm1 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel olijfolie, 1/2 dl witte droge vermouth, 2 eetlepels creme fraiche, peper en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-08-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Boter, kervel, water: 2 soeplepel(s), verse geraspte gember: 1 koffielepel(s), Doyenne peer (-eren): 3, peper en zout, suiker: 4 soeplepel(s), magret van gerookte eend: 2

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Eendenborstfilet met stoofperensaus, Benodigdheden:, 1 flinke eendenborstfilet, 0,5 dl. ingedikt stoofperenkookvocht, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-12-2010
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

, , 2 eendenborstfilets (ca. 250 g), , zout en peper, , 2 el gedroogde tijm, , 3 el boter of margarine, , 1 1/2 dl rode port, , 1 el balsamicoazijn, , 2 el groene peperkorrels (potje), , 1/2 zakje waterkers( 75 g), , , ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 flinke eendenborstfilet, 0,5 dl. ingedikt stoofperenkookvocht, zout, peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-09-2009
  • Frans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 flinke eendenborstfilet, 0,5 dl. ingedikt stoofperenkookvocht, zout, peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 2 eendenborstfilet, * naar smaak zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 flinke eendenborstfilet, 0,5 dl. ingedikt stoofperenkookvocht, zout, peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een bijzonder voorgerecht voor een bijzonder diner!!

INGREDIENTEN

1 eendenborstfilet, 1 zak slamelange (100 g), 1 cup vinaigrette (100 g), 1 bakje verse frambozen (150 g), 4 eetlepels zonnebloempitten,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-11-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Voor het geval je niet weet wat je met het kookvocht van de stoofperen moet doen, hier een suggestie.

INGREDIENTEN

1 flinke eendenborstfilet * 0,5 dl. ingedikt stoofperenkookvocht * zout * peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 1 eendenborstfilet, , , 1 zak slamelange (100 g), , , 1 cup vinaigrette (100 g), , , 1 bakje verse frambozen (150 g), , , 4 eetlepels zonnebloempitten,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 eendenborstfilet, ? 1 zak slamelange (100 g), ? 1 cup vinaigrette (100 g), ? 1 bakje verse frambozen (150 g), ? 4 eetlepels zonnebloempitten,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-01-2003
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 handsinaasappel - 1 1/2 dl. sinaasappelsap - 1 dl. gevogelte-fond (pot = 380 ml) 1 mespuntje gedroogde tijm - allesbinder - zout en peper - 50 gram boter - 4 eendenborstfilet a 150 gram

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-03-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Met dank aan Anke K.

INGREDIENTEN

1 eendenborstfilet met vel van ca. 350 gr., 1 dl creme de cassis, pot gevogelte fond, zout en peper, creme fraiche 3 el, 3 sjalotjes, olie.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-11-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijk voorgerecht voor 2 personen

INGREDIENTEN

Zak slamelange, cupje vinaigrette (AH Huistraiteur), verse frambozen, 1 rose gebakken eendenborstfilet, 4 el. zonnebloempitten

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2003
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Canard a l'orange is het officiele recept. Kaargemaakt met een hele eend. Maar wij zijn lekkerbekken dus nemen we eendeborstfilet vinden we het lekkerste aan de eend.

INGREDIENTEN

4 eendenborstfilet, 1 ui, boter, 1 stengel selderij, 1 wortel, 1 beetje tijm, zout,zwarte peper, 1dl droge witte wijn, 1/2 dl madeira, schil en sap van 1 sinaasappel, 3 eetl (arachide) olie, 30 ml cointreau, 2 sinaasappels geschild en in plakjes.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Verrukkelijke eendenborst. Eenvoudig klaar te maken en snel klaar. Op deze manier vind ik eendenborst het allerlekkerst.De eend moet wel een paar uur marineren! Een heerlijk feestgerecht.

INGREDIENTEN

Plm. 600 gram eendenborst - 1 flink glas sinaasappelsap - 1 eetlepel honing - 2 theelepels mosterd (ik gebruik altijd Dijon mosterd) - 1 glaasje sherry - zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voorbereiding 15 min, weken 40 min. Bereiding 10 min.

INGREDIENTEN

300 g eendenborstfilet, ontveld (of kip of kalkoenfilet) , 200 g spinazie (of lente-uitjes) , 2 chinese paddestoelen , 150 g tahoe , 5 dl plantaardige olie , 7 el sojaolie , 1-2 teentjes knoflook, fijngehakt (of gember) , 2 el lichte sojasaus , 2 el donkere sojasaus , 1 el rijstwijn , 1 tl zout , versgemalen peper , 1 el suiker , anderhalf tl aardappelmeel , 5 el kippenbouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2001
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Ca 700 gram wilde eendenborstfilet met vel, cayennepeper, Chinese 5-kruidenpoeder, zout, 3 bananensjalotjes, 1 1/2 dl rode Port, 1/2 dl Cointreau of Mandarine Napoleon, 2 dl wildfond, 2 eetlepels tijmhoning, 4 clementines, 2 lente-uitjes, 2 eetlepels gehakt vers korianderblad, 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-12-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kerst

INGREDIENTEN

2 kleine gekookte bietjes. 1/2 rammenas, 1 stevige mango, 20 gr rijstmie, olie om te frituren, 200 gr, eendenborstfilet in plakjes, 3 el olijfolie, 1 el sherryazijn, 1/2 el vloeibare (acacia)honing, peper, zout, 1 el roze pepertjes, 200 gr gemengde sla, groene tabasco.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2000
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kleine ui, 1 grote, niet overrijpe mango, 50 gr boter, 600 verse eendenborstfilet zonder vel, zout, peper, 1 eetlepel citroensap, 2 theelepels bruine basterdsuiker, 1 theelepel ketoembar, 4 takjes munt,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 eendenborstfilet -, boter -, 1 glas maraskijnen -, 100 gram koude boter -, 100 gram mirepoix -, 1 teentje gehakte knoflook -, 1 takje tijm -, 1 blaadje laurier -, 1 takje peterselie -, 0.6 dl. kersenbier -, 1 potje kersen op lichte siroop zonder pit -, zout en peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 eendenborstfilet, -Boter, -1 glas maraskijnen, -100 gr. boter, koude, -100 gr. mirepoix, -1 teentje knoflook, gehakte, -1 takje tijm, -1 blaadje laurier, -1 takje peterselie, -0.6 dl. kersenbier, -1 potje kers, op lichte siroop, zonder pit, -Peper, -Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150-200 g gerookte eendenborstfilet,*2 el rode wijnazijn,*1 tl mosterd,*7 el olijfolie,*1,5 el notenolie,zout,peper,100 g druiven zonder pit,* 60 g magere spekreepjes,*30 g pijnboompitten,*150 g slamelange.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

5 el rode port, 3 el gevogeltefond, 1 tl aardappelzetmeel, zout, peper, 25 gram boter, 2 eendenborstfilets a 150 gram, ? tl dragon

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Bak eendenborst altijd eerst op het vel, zodat deze lekker knapperig wordt en het vet voor een deel wegloopt. Zijn de borsten erg groot, neem er dan eventueel drie, snijd ze na het bakken in repen, verdeel dit in 4 porties en garneer met de saus en vijgen.

INGREDIENTEN

6 vijgen, 2dl rode port, 4 eendenborstfilets, zout, peper, 1dl wildfond (pot).

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-01-2009
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 ml rode port *, 1 pot wildfond of vleesfond (400 ml) *, 1 sjalotje, gesnipperd *, 1 el verse tijmblaadjes *, 2 eendenborstfilets (van elk 300-400 gr), op kamertemperatuur *, 1 el grove mosterd *, versgemalen zwarte peper *, 100 gr koude boter, in blokjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2005
  •  
  •  20-30 min.

Een heerlijk voorgerecht, die in ons gezin erg faforiet is.

INGREDIENTEN

4 eetl (olijf)olie, 2 eetl. rode port, 1 eetl balsamicoazijn, 1 theel vloeibare honing, peper en zout, 4 eetl pijnboompitten, 2 bosuitjes, 2 zakjes waterkers,rucola of veldsla. e.v. een mix daarvan., 100 gr. roompaté, 2 eendenborstfilets, peper en zout., , 2

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-11-2011
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

12 kleine uien of sjalotten - 40 gram boter - 2 eetlepels suiker - 1/2 pot wildfond a 400 ml - 1 dl kookroom - 1 1/2 dl rode port - 2 eetlepels rode bessengelei - 1? 1/2 eetlepel roze peperkorreltjes - 2 tamme eendenborstfilets a 350 gram - peper en zout - 1 takje peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

50 gr suiker, 1 sinaasappel, 2 dl jus, 1 plak ontbijtkoek, 4 tamme eendenfilets, Zout, Versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Recept van Jan Schijf, chefkok van restaurant de Amstelhoek te Nieuwegein.

INGREDIENTEN

4 eendenborsten, 2 gele paprika`s, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 25 gr boter, 1 tl paprikapoeder, 1 el olijfolie, 1/2 dl witte droge vermouth, 2 el creme fraiche, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 eendenborstfilet, , Voor de knolselderij zalf:, 1/2 knolselderij, 2 aardappels, , Voor de cranberry coulis:, 150 g cranberries, 70 g suiker, Schil van 1 sinaasappel, 180 ml water, , 1/2 zakje amandelschaafsels,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-2012
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 sjalot -, 2 gele paprika's -, 4 eendenborstfilets -, 25 gram boter -, 1/2 dl vermout -, 1 eetlepel olijfolie -, 2 eetlepels creme fraiche -, 1 teentje knoflook -, 1 theelepel gedroogde tijm-, 1 theelepels paprikapoeder -, peper -, zout -, tauge -, 4 kerstomaatjes, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een eenvoudig roerbakgerecht van eend,tahoe en Chinese groenten.

INGREDIENTEN

300gr:eendenborstfilet ontveld,200gr:spinazie,3chinese padenstoelen, 40min:in koud water geweekt en uitgelekt,150gr:tahoe,5dl:plantaardige olie, 7 eetlp:sojaolie,4 eetlp: sajasaus, 2 teentjes knoflook,1eetlp:rijstwijn,1theelp:zout,zwarte peper,1eetlp:suiker,1 1/2 theelp:aardappelmeel,5 eetlp:kippenbouillon.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een eenvoudig roerbakgerecht van eend,tahoe [tofoe] en chinese groente.

INGREDIENTEN

300 gr. eendenborst,ontveld, 200 gr. spinazie, 3 chenese paddestoelen 40 min.in koud water geweekt en uitgelekt., 150 gr. tahoe[tofoe], 5 dl. plantaardige olie, 7 eetl. sojaolie, 1-2 teentjes knoflook fijngehakt, 2 eetl. lichte sojasaus, 2 eetl. donkere sojasaus, 1 eetl. rijstwijn, 1 theel. zout, versgemalen zwarte peper, 1 eetl suiker, 1 1/2 theel.aardappelmeel, 5 eetl. kippenbouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Apart maar zeer geslaagd

INGREDIENTEN

500 g lente-uitjes of zilveruitjes, 60 g Solo, 2 afgestreken eetlepels kristalsuiker, zout en peper van de molen, 2 eendenfilets, 2 lookteentjes, 2 takjes rozemarijn, 12 jeneverbessen, 33 cl kriekenbier (1 flesje), 1 koffielepel bindmiddel voor bruine express saus (eventueel), 1 eetlepel kriekenjam, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top