294 eendenborstfilet recepten

Eendenborstfilet in rode portssaus op een bedje van waterkers en alfalfa

INGREDIENTEN

2 eendenborstfiltes a 250 gram, zout, peper, 2 theelepels gedroogde thijm, 3 eetlepels roomboter, 1,5 dl rodwe port, 1 eetlepel balsamicoazijn, 2 eetlepels groene peperkorrels, 1 zakje waterkers, 1 zakje alfalfa, 8 cherry tomaten

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Eendenborstfilet met gekaramelliseerde witlof en stukjes sinaasappelschil

INGREDIENTEN

6 eendenborstfilets, , - 6 stronken witlof, , - suiker of honing, , - 3 sinaasappels, , - aardappelpuree

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-05-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Met specerijen gekruide eendenborstfilets,
rose`gebakken en geserveerd met frisse sinaasappelsaus en knapperige groen groenten.

INGREDIENTEN

4 tamme eendenborstfilets,1 eetl.korianderpoeder,1/2 eetlp.versgemalezwartepeper, 1 theelp.kaneelpoeder,snufje nootmuskaat,verse koriander(om te garneren).Voor de sinaasappelsaus:, 240 ml rode wijn,het sap van 1 sinaasappel,2 eetlp.balsamicoazijn,2 eetlp. japanse sojasaus, scheutje tabassco,1 eetlp. suiker, schil van 1 kleine sinaasappel,(in hele dunne reepjes)1 volle eetlp. rode bessengelei.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2004
  •  …
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 eendenborsten, 2 gele paprika`s, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 25 gram boter, tijm1 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel olijfolie, 1/2 dl witte droge vermouth, 2 eetlepels creme fraiche, peper en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-08-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Met vanille-portsaus

INGREDIENTEN

1 vanillestokje, 3 dl rode port, ? dl basis-runderbouillon, peper, 50 g boter, 4 eendenborstfilets, 1 bekertje creme fraiche, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-04-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Boter, kervel, water: 2 soeplepel(s), verse geraspte gember: 1 koffielepel(s), Doyenne peer (-eren): 3, peper en zout, suiker: 4 soeplepel(s), magret van gerookte eend: 2

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Eendenborstfilet met stoofperensaus, Benodigdheden:, 1 flinke eendenborstfilet, 0,5 dl. ingedikt stoofperenkookvocht, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-12-2010
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets (ca. 250 g), , zout en peper, , 2 el gedroogde tijm, , 3 el boter of margarine, , 1 1/2 dl rode port, , 1 el balsamicoazijn, , 2 el groene peperkorrels (potje), , 1/2 zakje waterkers( 75 g)

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 flinke eendenborstfilet, 0,5 dl. ingedikt stoofperenkookvocht, zout, peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-09-2009
  • Frans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 flinke eendenborstfilet, 0,5 dl. ingedikt stoofperenkookvocht, zout, peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 2 eendenborstfilet, * naar smaak zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 flinke eendenborstfilet, 0,5 dl. ingedikt stoofperenkookvocht, zout, peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Voor het geval je niet weet wat je met het kookvocht van de stoofperen moet doen, hier een suggestie.

INGREDIENTEN

1 flinke eendenborstfilet * 0,5 dl. ingedikt stoofperenkookvocht * zout * peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een bijzonder voorgerecht voor een bijzonder diner!!

INGREDIENTEN

1 eendenborstfilet, 1 zak slamelange (100 g), 1 cup vinaigrette (100 g), 1 bakje verse frambozen (150 g), 4 eetlepels zonnebloempitten,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-11-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

, 1 eendenborstfilet, , , 1 zak slamelange (100 g), , , 1 cup vinaigrette (100 g), , , 1 bakje verse frambozen (150 g), , , 4 eetlepels zonnebloempitten

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 eendenborstfilet, ? 1 zak slamelange (100 g), ? 1 cup vinaigrette (100 g), ? 1 bakje verse frambozen (150 g), ? 4 eetlepels zonnebloempitten

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-01-2003
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Verrukkelijke eendenborst. Eenvoudig klaar te maken en snel klaar. Op deze manier vind ik eendenborst het allerlekkerst.De eend moet wel een paar uur marineren! Een heerlijk feestgerecht.

INGREDIENTEN

Plm. 600 gram eendenborst - 1 flink glas sinaasappelsap - 1 eetlepel honing - 2 theelepels mosterd - 1 glaasje sherry - zout, peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2004
  • Frans
  •  20-30 min.

Een heerlijk voorgerecht voor 2 personen

INGREDIENTEN

Zak slamelange, cupje vinaigrette (AH Huistraiteur), verse frambozen, 1 rose gebakken eendenborstfilet, 4 el. zonnebloempitten

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2003
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

150-200 g gerookte eendenborstfilet,*2 el rode wijnazijn,*1 tl mosterd,*7 el olijfolie,*1,5 el notenolie,zout,peper,100 g druiven zonder pit,* 60 g magere spekreepjes,*30 g pijnboompitten,*150 g slamelange.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Met dank aan Anke K.

INGREDIENTEN

1 eendenborstfilet met vel van ca. 350 gr., 1 dl creme de cassis, pot gevogelte fond, zout en peper, creme fraiche 3 el, 3 sjalotjes, olie.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-11-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 handsinaasappel - 1 1/2 dl. sinaasappelsap - 1 dl. gevogelte-fond (pot = 380 ml) 1 mespuntje gedroogde tijm - allesbinder - zout en peper - 50 gram boter - 4 eendenborstfilet a 150 gram

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-03-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Canard a l'orange is het officiele recept.
Kaargemaakt met een hele eend. Maar wij zijn lekkerbekken dus nemen we eendeborstfilet vinden we het lekkerste aan de eend.

INGREDIENTEN

4 eendenborstfilet, 1 ui, boter, 1 stengel selderij, 1 wortel, 1 beetje tijm, zout,zwarte peper, 1dl droge witte wijn, 1/2 dl madeira, schil en sap van 1 sinaasappel, 3 eetl (arachide) olie, 30 ml cointreau, 2 sinaasappels geschild en in plakjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voorbereiding 15 min, weken 40 min. Bereiding 10 min.

INGREDIENTEN

300 g eendenborstfilet, ontveld (of kip of kalkoenfilet)
, 200 g spinazie (of lente-uitjes)
, 2 chinese paddestoelen
, 150 g tahoe
, 5 dl plantaardige olie
, 7 el sojaolie
, 1-2 teentjes knoflook, fijngehakt (of gember)
, 2 el lichte sojasaus
, 2 el donkere sojasaus
, 1 el rijstwijn
, 1 tl zout
, versgemalen peper
, 1 el suiker
, anderhalf tl aardappelmeel
, 5 el kippenbouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2001
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kerst

INGREDIENTEN

2 kleine gekookte bietjes. 1/2 rammenas, 1 stevige mango, 20 gr rijstmie, olie om te frituren, 200 gr, eendenborstfilet in plakjes, 3 el olijfolie, 1 el sherryazijn, 1/2 el vloeibare (acacia)honing, peper, zout, 1 el roze pepertjes, 200 gr gemengde sla, groene tabasco.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2000
  •  …
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Ca 700 gram wilde eendenborstfilet met vel, cayennepeper, Chinese 5-kruidenpoeder, zout, 3 bananensjalotjes, 1 1/2 dl rode Port, 1/2 dl Cointreau of Mandarine Napoleon, 2 dl wildfond, 2 eetlepels tijmhoning, 4 clementines, 2 lente-uitjes, 2 eetlepels gehakt vers korianderblad, 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-12-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kleine ui, 1 grote, niet overrijpe mango, 50 gr boter, 600 verse eendenborstfilet zonder vel, zout, peper, 1 eetlepel citroensap, 2 theelepels bruine basterdsuiker, 1 theelepel ketoembar
, 4 takjes munt,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 eendenborstfilet -, boter -, 1 glas maraskijnen -, 100 gram koude boter -, 100 gram mirepoix -, 1 teentje gehakte knoflook -, 1 takje tijm -, 1 blaadje laurier -, 1 takje peterselie -, 0.6 dl. kersenbier -, 1 potje kersen op lichte siroop zonder pit -, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 eendenborstfilet, -Boter, -1 glas maraskijnen, -100 gr. boter, koude, -100 gr. mirepoix, -1 teentje knoflook, gehakte, -1 takje tijm, -1 blaadje laurier, -1 takje peterselie, -0.6 dl. kersenbier, -1 potje kers, op lichte siroop, zonder pit, -Peper, -Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

5 el rode port, 3 el gevogeltefond, 1 tl aardappelzetmeel, zout, peper, 25 gram boter, 2 eendenborstfilets a 150 gram, ? tl dragon

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Warme lepel met eendenborstfilet met appel en balsamico azijn

INGREDIENTEN

15 cl slagroom, Zout, ½ dessertlepeltje kerriepoeder, 2 appels, 10 gr boter, Rietsuiker, 6 plakjes eendenborstfilet

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-08-2011
  • Frans
  •  20-30 min.

Een bijzonder geslaagde zoet-zoutcombinatie van honing, sinaasappel en eendenborstfilet. Op een amuselepel ziet dit eenvoudige hapje er nog geraffineerder uit. Topklasse

INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets, zout en peper, 1 sinaasappel, 20 cl sinaasappelsap, 3 el vloeibare honing

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2011
  • Frans
  •  30-60 min.

Een prachtige amuse uit een boek van Meneer Heijn

INGREDIENTEN

5 gewelde pruimen zonder pit1 eetl .droge sherry1 pakje gerookte eendenborstfilet4 eetl. Cranberrycompote6 takjes kervel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-01-2007
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300 ml rode port *, 1 pot wildfond of vleesfond (400 ml) *, 1 sjalotje, gesnipperd *, 1 el verse tijmblaadjes *, 2 eendenborstfilets (van elk 300-400 gr), op kamertemperatuur *, 1 el grove mosterd *, versgemalen zwarte peper *, 100 gr koude boter, in blokjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2005
  •  …
  •  20-30 min.

Recept van Jan Schijf, chefkok van
restaurant de Amstelhoek te Nieuwegein.

INGREDIENTEN

4 eendenborsten, 2 gele paprika`s, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 25 gr boter, 1 tl paprikapoeder, 1 el olijfolie, 1/2 dl witte droge vermouth, 2 el creme fraiche, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

12 kleine uien of sjalotten - 40 gram boter - 2 eetlepels suiker - 1/2 pot wildfond a 400 ml - 1 dl kookroom - 1 1/2 dl rode port - 2 eetlepels rode bessengelei - 1? 1/2 eetlepel roze peperkorreltjes - 2 tamme eendenborstfilets a 350 gram - peper en zout - 1 takje peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een eenvoudig roerbakgerecht van eend,tahoe en Chinese groenten.

INGREDIENTEN

300gr:eendenborstfilet ontveld,200gr:spinazie,3chinese padenstoelen, 40min:in koud water geweekt en uitgelekt,150gr:tahoe,5dl:plantaardige olie, 7 eetlp:sojaolie,4 eetlp: sajasaus, 2 teentjes knoflook,1eetlp:rijstwijn,1theelp:zout,zwarte peper,1eetlp:suiker,1 1/2 theelp:aardappelmeel,5 eetlp:kippenbouillon.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een eenvoudig roerbakgerecht van eend,tahoe [tofoe] en chinese groente.

INGREDIENTEN

300 gr. eendenborst,ontveld, 200 gr. spinazie, 3 chenese paddestoelen 40 min.in koud water geweekt en uitgelekt., 150 gr. tahoe[tofoe], 5 dl. plantaardige olie, 7 eetl. sojaolie, 1-2 teentjes knoflook fijngehakt, 2 eetl. lichte sojasaus, 2 eetl. donkere sojasaus, 1 eetl. rijstwijn, 1 theel. zout, versgemalen zwarte peper, 1 eetl suiker, 1 1/2 theel.aardappelmeel, 5 eetl. kippenbouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 sjalot -, 2 gele paprika's -, 4 eendenborstfilets -, 25 gram boter -, 1/2 dl vermout -, 1 eetlepel olijfolie -, 2 eetlepels creme fraiche -, 1 teentje knoflook -, 1 theelepel gedroogde tijm-, 1 theelepels paprikapoeder -, peper -, zout -, tauge -, 4 kerstomaatjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 eendenborstfilet - 8 el zonnebloemolie - 2 el vloeibare honing - 2 el zaanse mosterd - 2 el witte wijnazijn - zout - peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-07-2003
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 eendenborstfilet, , Voor de knolselderij zalf:, 1/2 knolselderij, 2 aardappels, , Voor de cranberry coulis:, 150 g cranberries, 70 g suiker, Schil van 1 sinaasappel, 180 ml water, , 1/2 zakje amandelschaafsels

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-2012
  • Frans
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies