1. Home
  2. Recepten
  3. Eendenborstfilet

Eendenborstfilet recepten (318) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

eendenborstfilet

Eendenborstfilet in rode portssaus op een bedje van waterkers en alfalfa

INGREDIENTEN

2 eendenborstfiltes a 250 gram, zout, peper, 2 theelepels gedroogde thijm, 3 eetlepels roomboter, 1,5 dl rodwe port, 1 eetlepel balsamicoazijn, 2 eetlepels groene peperkorrels,, 1 zakje waterkers, 1 zakje alfalfa, 8 cherry tomaten

Voorbereiding

Vel van eendenborstfilets met scherp mes in ruitpatroon inkruisen. filets bestooien met peper en zout en thijm.

Bereidingswijze

In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten en filets op velkant 5 minuten bakken, keren en aan andere kant dichtschroeien in 1 minuut. filets uit de pan nemen. port en azijn bij het bakvet in de pan schenken en aan de kookbrengen. port in 2 minuten op middelhoog vuur laten inkoken. af en toe roeren. filtes in de pan leggen en in de saus laten opwarmen. filets uit de pan nemen en op snijplank laten rusten. groene peper door saus heen roeren en restje boter er doorheen kloppen. filets in dunne plakken snijden en op bedje van alfalfa met waterkers schikken. opmaken met cherry tomaatjes en saus erover heen schenken.

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Eendenborstfilet

Eendenborstfilet met gekaramelliseerde witlof en stukjes sinaasappelschil

INGREDIENTEN

6 eendenborstfilets, , - 6 stronken witlof, , - suiker of honing, , - 3 sinaasappels, , - aardappelpuree,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-05-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Eendenborstfilet

Met specerijen gekruide eendenborstfilets, rose`gebakken en geserveerd met frisse sinaasappelsaus en knapperige groen groenten.

INGREDIENTEN

4 tamme eendenborstfilets,1 eetl.korianderpoeder,1/2 eetlp.versgemalezwartepeper, 1 theelp.kaneelpoeder,snufje nootmuskaat,verse koriander(om te garneren).Voor de sinaasappelsaus:, 240 ml rode wijn,het sap van 1 sinaasappel,2 eetlp.balsamicoazijn,2 eetlp. japanse sojasaus, scheutje tabassco,1 eetlp. suiker, schil van 1 kleine sinaasappel,(in hele dunne reepjes)1 volle eetlp. rode bessengelei.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2004
  •  
  •  30-60 min.

Eendenborstfilet

Met vanille-portsaus

INGREDIENTEN

1 vanillestokje, 3 dl rode port, ? dl basis-runderbouillon, peper, 50 g boter, 4 eendenborstfilets, 1 bekertje creme fraiche, zout,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-04-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Eendenborstfilet

INGREDIENTEN

4 eendenborsten, 2 gele paprika`s, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 25 gram boter, tijm1 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel olijfolie, 1/2 dl witte droge vermouth, 2 eetlepels creme fraiche, peper en zout naar smaak

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-08-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Eendenborstfilet

INGREDIENTEN

Boter, kervel, water: 2 soeplepel(s), verse geraspte gember: 1 koffielepel(s), Doyenne peer (-eren): 3, peper en zout, suiker: 4 soeplepel(s), magret van gerookte eend: 2

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Eendenborstfilet met stoofperensaus

INGREDIENTEN

Eendenborstfilet met stoofperensaus, Benodigdheden:, 1 flinke eendenborstfilet, 0,5 dl. ingedikt stoofperenkookvocht, zout, peper,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-12-2010
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

EENDENBORSTFILET IN RODE PORTSAUS

INGREDIENTEN

, , 2 eendenborstfilets (ca. 250 g), , zout en peper, , 2 el gedroogde tijm, , 3 el boter of margarine, , 1 1/2 dl rode port, , 1 el balsamicoazijn, , 2 el groene peperkorrels (potje), , 1/2 zakje waterkers( 75 g), , , ,

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Eendenborstfilet met stoofperensaus

INGREDIENTEN

1 flinke eendenborstfilet, 0,5 dl. ingedikt stoofperenkookvocht, zout, peper.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Eendenborstfilet met stoofperensaus

INGREDIENTEN

1 flinke eendenborstfilet, 0,5 dl. ingedikt stoofperenkookvocht, zout, peper

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-09-2009
  • Frans
  •  60-120 min.

Eendenborstfilet met stoofperensaus

INGREDIENTEN

1 flinke eendenborstfilet, 0,5 dl. ingedikt stoofperenkookvocht, zout, peper.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gewone eendenborstfilet

INGREDIENTEN

* 2 eendenborstfilet, * naar smaak zout en peper,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Eendenborstfilet met stoofperensaus

Voor het geval je niet weet wat je met het kookvocht van de stoofperen moet doen, hier een suggestie.

INGREDIENTEN

1 flinke eendenborstfilet * 0,5 dl. ingedikt stoofperenkookvocht * zout * peper.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Salade met eendenborstfilet

Een bijzonder voorgerecht voor een bijzonder diner!!

INGREDIENTEN

1 eendenborstfilet, 1 zak slamelange (100 g), 1 cup vinaigrette (100 g), 1 bakje verse frambozen (150 g), 4 eetlepels zonnebloempitten,

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-11-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Salade met eendenborstfilet

INGREDIENTEN

1 eendenborstfilet, ? 1 zak slamelange (100 g), ? 1 cup vinaigrette (100 g), ? 1 bakje verse frambozen (150 g), ? 4 eetlepels zonnebloempitten,

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-01-2003
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Salade met eendenborstfilet

INGREDIENTEN

, 1 eendenborstfilet, , , 1 zak slamelange (100 g), , , 1 cup vinaigrette (100 g), , , 1 bakje verse frambozen (150 g), , , 4 eetlepels zonnebloempitten,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Eendenborstfilet met sinaasappelsaus

INGREDIENTEN

1 handsinaasappel - 1 1/2 dl. sinaasappelsap - 1 dl. gevogelte-fond (pot = 380 ml) 1 mespuntje gedroogde tijm - allesbinder - zout en peper - 50 gram boter - 4 eendenborstfilet a 150 gram

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-03-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Eendenborstfilet Met Cassissaus.

Met dank aan Anke K.

INGREDIENTEN

1 eendenborstfilet met vel van ca. 350 gr., 1 dl creme de cassis, pot gevogelte fond, zout en peper, creme fraiche 3 el, 3 sjalotjes, olie.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-11-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Eendenborstfilet in sherry-sinaasappelsaus

Verrukkelijke eendenborst. Eenvoudig klaar te maken en snel klaar. Op deze manier vind ik eendenborst het allerlekkerst.De eend moet wel een paar uur marineren! Een heerlijk feestgerecht.

INGREDIENTEN

Plm. 600 gram eendenborst - 1 flink glas sinaasappelsap - 1 eetlepel honing - 2 theelepels mosterd (ik gebruik altijd Dijon mosterd) - 1 glaasje sherry - zout, peper

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

eendenborstfilet met sinaasappelssaus

Canard a l'orange is het officiele recept. Kaargemaakt met een hele eend. Maar wij zijn lekkerbekken dus nemen we eendeborstfilet vinden we het lekkerste aan de eend.

INGREDIENTEN

4 eendenborstfilet, 1 ui, boter, 1 stengel selderij, 1 wortel, 1 beetje tijm, zout,zwarte peper, 1dl droge witte wijn, 1/2 dl madeira, schil en sap van 1 sinaasappel, 3 eetl (arachide) olie, 30 ml cointreau, 2 sinaasappels geschild en in plakjes.,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Salade met eendenborstfilet

Een heerlijk voorgerecht voor 2 personen

INGREDIENTEN

Zak slamelange, cupje vinaigrette (AH Huistraiteur), verse frambozen, 1 rose gebakken eendenborstfilet, 4 el. zonnebloempitten

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2003
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Roergebakken Eendenborstfilet

Voorbereiding 15 min, weken 40 min. Bereiding 10 min.

INGREDIENTEN

300 g eendenborstfilet, ontveld (of kip of kalkoenfilet) , 200 g spinazie (of lente-uitjes) , 2 chinese paddestoelen , 150 g tahoe , 5 dl plantaardige olie , 7 el sojaolie , 1-2 teentjes knoflook, fijngehakt (of gember) , 2 el lichte sojasaus , 2 el donkere sojasaus , 1 el rijstwijn , 1 tl zout , versgemalen peper , 1 el suiker , anderhalf tl aardappelmeel , 5 el kippenbouillon

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2001
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

EENDENBORSTFILET MET CLEMENTINES

INGREDIENTEN

Ca 700 gram wilde eendenborstfilet met vel, cayennepeper, Chinese 5-kruidenpoeder, zout, 3 bananensjalotjes, 1 1/2 dl rode Port, 1/2 dl Cointreau of Mandarine Napoleon, 2 dl wildfond, 2 eetlepels tijmhoning, 4 clementines, 2 lente-uitjes, 2 eetlepels gehakt vers korianderblad, 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-12-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Sterrensalade Met Eendenborstfilet.

Kerst

INGREDIENTEN

2 kleine gekookte bietjes. 1/2 rammenas, 1 stevige mango, 20 gr rijstmie, olie om te frituren, 200 gr, eendenborstfilet in plakjes, 3 el olijfolie, 1 el sherryazijn, 1/2 el vloeibare (acacia)honing, peper, zout, 1 el roze pepertjes, 200 gr gemengde sla, groene tabasco.,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2000
  •  
  •  30-60 min.

Eendenborstfilet met mangosaus

INGREDIENTEN

1 kleine ui, 1 grote, niet overrijpe mango, 50 gr boter, 600 verse eendenborstfilet zonder vel, zout, peper, 1 eetlepel citroensap, 2 theelepels bruine basterdsuiker, 1 theelepel ketoembar, 4 takjes munt,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Eendenborstfilet met kersenbier

INGREDIENTEN

4 eendenborstfilet -, boter -, 1 glas maraskijnen -, 100 gram koude boter -, 100 gram mirepoix -, 1 teentje gehakte knoflook -, 1 takje tijm -, 1 blaadje laurier -, 1 takje peterselie -, 0.6 dl. kersenbier -, 1 potje kersen op lichte siroop zonder pit -, zout en peper, ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

eendenborstfilet met kersenbier

INGREDIENTEN

4 eendenborstfilet, -Boter, -1 glas maraskijnen, -100 gr. boter, koude, -100 gr. mirepoix, -1 teentje knoflook, gehakte, -1 takje tijm, -1 blaadje laurier, -1 takje peterselie, -0.6 dl. kersenbier, -1 potje kers, op lichte siroop, zonder pit, -Peper, -Zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Eendenborstfilet Met Rode-Portsaus

INGREDIENTEN

5 el rode port, 3 el gevogeltefond, 1 tl aardappelzetmeel, zout, peper, 25 gram boter, 2 eendenborstfilets a 150 gram, ? tl dragon

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Herfstsalade met gerookte eendenborstfilet

INGREDIENTEN

150-200 g gerookte eendenborstfilet,*2 el rode wijnazijn,*1 tl mosterd,*7 el olijfolie,*1,5 el notenolie,zout,peper,100 g druiven zonder pit,* 60 g magere spekreepjes,*30 g pijnboompitten,*150 g slamelange.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Eendenborstfilet met portsaus

INGREDIENTEN

300 ml rode port *, 1 pot wildfond of vleesfond (400 ml) *, 1 sjalotje, gesnipperd *, 1 el verse tijmblaadjes *, 2 eendenborstfilets (van elk 300-400 gr), op kamertemperatuur *, 1 el grove mosterd *, versgemalen zwarte peper *, 100 gr koude boter, in blokjes

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2005
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Eendenborstfilet met vijgen.

Bak eendenborst altijd eerst op het vel, zodat deze lekker knapperig wordt en het vet voor een deel wegloopt. Zijn de borsten erg groot, neem er dan eventueel drie, snijd ze na het bakken in repen, verdeel dit in 4 porties en garneer met de saus en vijgen.

INGREDIENTEN

6 vijgen, 2dl rode port, 4 eendenborstfilets, zout, peper, 1dl wildfond (pot).

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-01-2009
  •  
  •  30-60 min.

salade van eendenborstfilet

Een heerlijk voorgerecht, die in ons gezin erg faforiet is.

INGREDIENTEN

4 eetl (olijf)olie, 2 eetl. rode port, 1 eetl balsamicoazijn, 1 theel vloeibare honing, peper en zout, 4 eetl pijnboompitten, 2 bosuitjes, 2 zakjes waterkers,rucola of veldsla. e.v. een mix daarvan., 100 gr. roompaté, 2 eendenborstfilets, peper en zout., , 2

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-11-2011
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Eendenborstfilet met sinaasappelsaus

INGREDIENTEN

50 gr suiker, 1 sinaasappel, 2 dl jus, 1 plak ontbijtkoek, 4 tamme eendenfilets, Zout, Versgemalen peper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Eendenborstfilet met portsaus

INGREDIENTEN

12 kleine uien of sjalotten - 40 gram boter - 2 eetlepels suiker - 1/2 pot wildfond a 400 ml - 1 dl kookroom - 1 1/2 dl rode port - 2 eetlepels rode bessengelei - 1? 1/2 eetlepel roze peperkorreltjes - 2 tamme eendenborstfilets a 350 gram - peper en zout - 1 takje peterselie,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Eendenborstfilet met champignonroomsaus

Makkelijk en feestelijk, met een superlekkere roomsaus

INGREDIENTEN

-2 eendenborstfilets, -2 el. olijfolie, **VOOR DE SAUS** :, -400 ml Lacroix wildfond, -2 el. boter, -1 middelgrote, fijngesneden ui, -250 g in schijfjes gesneden champignons, -1 dl droge rode wijn, -150 ml slagroom, -3 el. rode bessen, -peper en zout,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2006
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Eendenborstfilet met cranberrycoulis

INGREDIENTEN

1 eendenborstfilet, , Voor de knolselderij zalf:, 1/2 knolselderij, 2 aardappels, , Voor de cranberry coulis:, 150 g cranberries, 70 g suiker, Schil van 1 sinaasappel, 180 ml water, , 1/2 zakje amandelschaafsels,

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-2012
  • Frans
  •  30-60 min.

Gebakken eendenborstfilet

Geen zin om lang in de keuken te staan met de feestdagen? Gebakken eendenborstfilet is een makkelijk en snel hoofdgerecht dat je binnen no time op tafel zet. Eendenborst bak je zonder boter of olie in z'n eigen vet, zo wordt het vel lekker krokant. 

INGREDIENTEN

4 eendenborstfilets, 1 snufje zout, 1 snufje peper

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Eendenborstfilet met paprikasaus

Recept van Jan Schijf, chefkok van restaurant de Amstelhoek te Nieuwegein.

INGREDIENTEN

4 eendenborsten, 2 gele paprika`s, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 25 gr boter, 1 tl paprikapoeder, 1 el olijfolie, 1/2 dl witte droge vermouth, 2 el creme fraiche, peper en zout,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

roergebakken eendenborstfilet

Een eenvoudig roerbakgerecht van eend,tahoe [tofoe] en chinese groente.

INGREDIENTEN

300 gr. eendenborst,ontveld, 200 gr. spinazie, 3 chenese paddestoelen 40 min.in koud water geweekt en uitgelekt., 150 gr. tahoe[tofoe], 5 dl. plantaardige olie, 7 eetl. sojaolie, 1-2 teentjes knoflook fijngehakt, 2 eetl. lichte sojasaus, 2 eetl. donkere sojasaus, 1 eetl. rijstwijn, 1 theel. zout, versgemalen zwarte peper, 1 eetl suiker, 1 1/2 theel.aardappelmeel, 5 eetl. kippenbouillon

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

EENDENBORSTFILET MET SINAASAPPEL

* Velkant insnijden De vetlaag van tamme eendenborstfilet is behoorlijk dik, bijna 3/4 cm. Door de vette velkant van de eenden borst in te snijden kan het vet tijdens het bakken makkelijker uitsmelten. Bovendien trekt zo de filet tijdens het bakken niet krom. * Vossebessen Vossebessen ofwel rode veenbessen zijn familie van de bosbessen. De smaak is enigszins vergelijkbaar met cranberry's. Kunt u geen vossebessencompote vinden, gebruik dan cranberrycompote. * Gemengde salade Haal de blaadjes van 1 krop eikenbladsla, 1 krop gewone sla en 2 struikjes witlof los, was en droog ze en scheur ze kleiner. Was 1/2 bosje (of 1 bakje) rucola en slinger goed droog. Klop een dressing van 1 el notenolie, 3 el maisolie, l el vloeibare honing, 2 tl grove mosterd, 1 tl sojasaus en 2 el witte wijnazijn (of kies voor een kant-en-klare dressing). Meng alles vlak voor het serveren.

INGREDIENTEN

8 eendenborstfilets met vel, 2 1/2 el korianderzaad, 1 tl komijnzaad, 1/2 el gemengde peperkorrels, 4 handsinaasappels, 1 tl kaneelpoeder, 1 snuf kruidnagelpoeder, 1/2 rood pepertje, gesnipperd, 2 1/2 dl gevogeltefond (pot), 1 dl vossebessencompote,

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-01-2004
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Roergebakken eendenborstfilet

Een eenvoudig roerbakgerecht van eend,tahoe en Chinese groenten.

INGREDIENTEN

300gr:eendenborstfilet ontveld,200gr:spinazie,3chinese padenstoelen, 40min:in koud water geweekt en uitgelekt,150gr:tahoe,5dl:plantaardige olie, 7 eetlp:sojaolie,4 eetlp: sajasaus, 2 teentjes knoflook,1eetlp:rijstwijn,1theelp:zout,zwarte peper,1eetlp:suiker,1 1/2 theelp:aardappelmeel,5 eetlp:kippenbouillon.

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste eendenborstfilet recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top