1. Home
  2. Recepten
  3. Eendenborst

Eendenborst recepten (640) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Eendenborst Met Sinaasappel-Honingsaus

Dit recept is van een collega: ik heb er maanden op moeten wachten, maar het was de moeite waard.

INGREDIENTEN

4 perssinaasappels, 2 el. vloeibare honing, 2 el. droge sherry, 2 tll ketjap asin, 1 tl. kerriepoeder, 2 tamme eendenborstfilets (ca. 600 gram), 2 grote handsinaasappels, 150 gram boter, zout, peper, 4 el. slagroom

Voorbereiding

(kan een halve dag van te voren) Perssinaasappels uitpersen. In kom door elkaar roeren: 2 dl. sinaasappelsap, honing, sherry, ketjap en kerriepoeder. Van eendenborstfilets vel aftrekken. Eendenborst eerst door de marinade wentelen en er dan inleggen. Minstens 2 uur afgedekt in koelkast zetten (af en toe keren). 1 Handsinaasappel dun schillen en schil in dunne reepjes snijden. Beiden handsinaasappels zo dik schillen dat ook vliesje rond partjes meegeschilt wordt. Met scherp mesje partjes tussen vliesjes snijden. 100 gram boter in stukjes snijden en tot gebruik in koelkast leggen.

Bereidingswijze

Eendenborstfilets uit de marinade nemen en met keukenpapier goed droogdeppen. In braadpan 50 gram boter verhitten. Eendenborstfilets in ca. 10 minuten bruin en rose bakken (halverwege keren). Intussen schaal en 4 bordjes voorverwarmen. Eendenborstfilets op schaal leggen en bestrooien met zout en peper. Afdekken met aluminiumfolie en ca. 10 minuten laten rusten. Intussen braadvet uit braadpan schenken. Marinade in de pan schenken en op hoog vuur (zonder deksel) in ca. 5 minuten tot tweederde laten inkoken. Slagroom erdoor roeren en nog 3 minuten laten inkoken. Braadpan van vuur nemen en met garde stukjes boter een voor een door vocht kloppen tot een gebonden saus ontstaat (pas volgende stukje boter toevoegen als vorige stukje is opgenomen). Op smaak brengen met zout en peper. Saus overdoen in sauskom. Eendenborstfilets in dunne plakjes snijden. Op 4 warme borden plakjes eendenborst waaiervormig rangschikken. Beetje saus erover schenken. Sinaasappelschilreepjes erover strooien en garneren met partjes sinaasappel.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

eendenborst

Eendenborst met frambozensaus

INGREDIENTEN

4 st eendenborsten, 75 gr boter, 200 gr frambozen, 1 st citroenschil geraspt, 8 el frambozenjam, 2 el frambozen azijn, ? dl port, ?dl rode wijn, 2 tl ma?zena,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-03-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Eendenborst

INGREDIENTEN

50 g suiker, 1 sinaasappel, 2 dl jus, 1 plak ontbijtkoek, 4 tamme eendenfilets, zout, versgemalen peper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

eendenborst

INGREDIENTEN

, * 2 eendenborsten * 1 sinaasappel * 3 el vers geperst sinaasappelsap * 1 sjalotje * 1 el olijfolie * 3 el droge witte wijn * 2 el cointreau * el roomculinair * 30 gr boter * 2 dl kippenbouillon * versgemalen peper & zout ,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Eendenborst bakken

INGREDIENTEN

Eendenborst

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-03-2009
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Eendenborst gemarineerd in rode wijn en creme de cassis met

De marinade van rode wijn en creme de cassis geven het vlees een heel bijzondere smaak. DE BEREIDINGSTIJD OP DE DAG ZELF IS SLECHTS 15 MINUTEN!

INGREDIENTEN

MARINADE:, 2 dl rode wijn, 1 dl rode port, ? dl creme de cassis, 1 takje rozemarijn of 2 theelepels gedroogd, 3 eetlepels olie, peper en zout, , EN VERDER:, 2 grote of 4 kleine eendenborstfilets (zelf neem ik altijd tamme eendenborstfilets), 75 gr koude boter, 4 eetlepels bosbessenjam, 100 gram bosbessen (vers of blik),

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-12-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Eendenborst roken

Gerookte eendenborst, lekker als amuse, een voorgerecht of een koud tussengerecht.

INGREDIENTEN

Eendenborst, donkere basterdsuiker, keukenzout.

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-11-2012
  •  
  •  > 120 min.

Eendenborst ,Cranberry-portsaus,om je vingers bij op te eten

INGREDIENTEN

* 4 - 6 eendenborstfilets (ruim 1 kilo) * 2 eetlepels ketjap manis * 1 eetlepel balsamicoazijn * 4 eetlepels vloeibare honing * 1 theelepel gemberpoeder * 2 sjalotjes * 50 gr. koude roomboter * 1 zak cranberry?s (ca. 550 gr) * 1 pot wildfond (ca. 380 ml) * 2 dl rode port* mespunt gemalen piment * zout en (versgemalen) peper * aluminiumfolie.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-12-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Eendenborst filet

INGREDIENTEN

Eendenborst filet ± 300 gr., Peper, Zout

  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-11-2010
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

eendenborst met portsaus

Eendenborst met heerlijke kruidige portsaus met speculaas

INGREDIENTEN

2 eendenborst filets, 150 ml port, 1 sinaasappel, 1 kaneelpijpje, 5 kruidnagelen, speculaas

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-12-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

eendenborst naturel

INGREDIENTEN

1 flinke eendenborst; zout; peper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-07-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Vijgen met eendenborst

Borrelhapje

INGREDIENTEN

5 verse vijgen - 10 plakjes gerookte eendenborst

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-07-2000
  •  
  •  0-10 min.

Eendenborst Met Cranberry-Portsaus

INGREDIENTEN

4 eendenborstfilets (ca. 550 gr), 1 el ketjap manis, 1/2 el balsamicoazijn, 2 el vloeibare honing, 1/2 tl gemberpoeder, 1 sjalotje, 25 gr koude, roomboter, 1/2 zak cranberries (a 340 g), 1/2 pot wildfond (380 ml), 1 dl rode port,mespunt gemalen piment, zout (versgemalen) peper. aluminiumfolie

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

eendenborst salade

Gerookte eendenborst salade met frambozendressing en ganzeleverkrullen

INGREDIENTEN

400 gram gerookte eendenborst, gemengde salade met een frambozendressing, 200 gram, verse ganzelever, 40 gram rozijnen, en 40 gram pijnpoompitjes, of fijngehakte hazelnoten., voor de dressing: Ui, Suiker, Mosterd, Frambozenazijn en Walnotenolie, Zout en Peper

  • Frans Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-11-2001
  • Frans Tussengerecht
  •  10-20 min.

Eendenborst Met Paddestoelensaus

Eendenborst is lekker en heeft een verfijnde smaak

INGREDIENTEN

40 g boter of margarine, 500 g gemengde paddestoelen, 3 sjalotjes, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 dl droge witte wijn, 4 dl wild-of vleesfond [pot 4 dl], zout, peper, 3 tamme eendenborsten, totaal - 550 g, 2 el lichte sojasaus, ? el gembersiroop, 1? el medium dry sherry

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-12-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Eendenborst met Ananas

INGREDIENTEN

400 gr. Eendenborst, 2 Wortels, 1 Rode Paprika, 1 stengel Prei, 1 Rode Chilipeper, 1 blikje Ananas (stukjes), 2 eetl. Sojasaus, 2 eetl. Sherry, 1 eetl. Gemberpoeder of wat geraspte verse gember, Zout - Peper - Olie, ,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-06-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Eendenborst met olijvensaus.

Heerlijk met meiraapjes en fettuccine.

INGREDIENTEN

L Eendenborst met vel, 1 eetl. olijfolie, 1 takje tijm, p. en z., Voor de olijvensaus:, 11/2 dl. kalfsfond, 1 eetl. balsamico-azijn, 1 volle eetl olijvenpasta, 3 eetl. olijfolie, p. en z., 2 meiraapjes, 100 gr. fettuccine, basilicum, p. en z.

  • Italiaans Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2005
  • Italiaans Tussengerecht
  •  20-30 min.

veldsla met eendenborst

INGREDIENTEN

1 eendenborst van ca 250 gram* 1 sjalotje* 2 el. balsamico azijn* 4 el. zonnebloemolie* peper* zout* 100 g. veldsla* 1 kropje radochio* Verder: aluminiumfolei

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-07-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tagliatelle Met Eendenborst

Dit is echt zo'n gerecht dat je wel elke week wilt eten

INGREDIENTEN

300 gram tagliatelle, zout, peper, 500 gram eendenborst, in reepjes, 2 el. boter, 1 rode ui, gesnipperd, 200 gram gemengde paddestoelen, grofgehakt, 1 rode paprika, in blokjes, 1 dl. kippenbouillon, 180 ml. melk, 1 zakje Maaslander Successaus, 2 el. oregano, fijngesneden

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-08-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Keizerlijke eendenborst

Tafel voor twee , koken met bier; Genieten met z?n tweetjes. Je kan er rustig je tijd voor nemen. De eendenborst is zo klaar

INGREDIENTEN

1 eendenborst, 1 soeplepel room, 1/2 fles Keizer Karel bier, 25 cl kalfsfond, 1 pakje (400 g) Bonduelle Select Broccoli-Wortel (diepvries), boter - 2 koffielepels frambozenazijn, 2 koffielepels vloeibare honing - peper en zout,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Carpaccio van eendenborst

Heerlijk voorgerecht

INGREDIENTEN

1 tamme eendenborst, 1/2 krop ijsbergsla, 1 eetl. pijnboompitten., Dressing: 1 theelepel tapanade, 2 eetl. citroensap of een lekkere azijn, 4 eetl. kippen of andere bouillon, 3 eetl. olijfolie, z. en p., Voor de tapanade:, 3 ansjovisfilets,1 knoflookteentje,gepeld,1/2 sjalot,fijngehakt, 100 gr. zwarte olijven,10 gr. kappertjes, 1 eetl.olijfolie

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-01-2006
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Tamme eendenborst

Met krielaardappeltjes en haricot verts

INGREDIENTEN

* oesters voor 4 personen, * champignonsoep (restje), * tamme eendenborst, * pot Preiselberen, * 1 kleine ui, zeer fijn gesneden, * 1/2 appel, * haricots verts voor 4 personen, * mini krieltjes, * verse basilicum en dille,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Spiesjes met eendenborst

Lekkere amuse voor bijvoorbeeld bij het kerstdiner

INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets, 5 eetlepels olijfolie extra vierge, 3 eetlepels honing, 3 eetlepels balsamicoazijn, peper, 3 bosuitjes, 6 satéstokjes, 3 eetlepels, sinaasappelmarmelade

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-11-2010
  •  
  •  0-10 min.

Gevulde Eendenborst

Recept gekregen van Ellen Driessen, waarvoor heel erg bedankt.

INGREDIENTEN

Eendenborst voor 4 personen, 3 dl port, 1/2 liter fond, ongeveer 8 pruimen, 3 perssinaasappelen, 1/2 citroen, 1 theelepel gembersiroop, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 1 laurierblad, 2 takjes tijm, 1-2 eetlepels sinaasappelmarmelade of jam, peper, zout, scherp mes (fileermes), houten prikkertjes, 100 gr boter, tagliatelle,

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-11-1999
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Eendenborst met Cranberry-portsaus

Eendenborst met Cranberry-portsaus

INGREDIENTEN

* 4 - 6 eendenborstfilets (ruim 1 kilo) * 2 eetlepels ketjap manis * 1 eetlepel balsamicoazijn * 4 eetlepels vloeibare honing * 1 theelepel gemberpoeder * 2 sjalotjes * 50 gr. koude roomboter * 1 zak cranberry?s (ca. 550 gr) * 1 pot wildfond (ca. 380 ml) * 2 dl rode port* mespunt gemalen piment * zout en (versgemalen) peper * aluminiumfolie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Groentegratin met eendenborst

Formidabel met de marcapone/room saus;lekkere ovenschotel

INGREDIENTEN

-500 g wortels (geschrapt en in plakjes gesneden), -500 g koolrabi (gewassen en gesneden in 8 parten en deze parten in plakjes gesneden), -zout en versgemalen witte peper, -250 g mascarpone kaas, -2 eetlepels citroensap; en 2 eetl.melk, -geraspte nootmuskaat, -2 bosjes gewassen en fijngehakte basilicum, -300 g gerookte eendenborst (in plakken), -boter om in te vetten

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

eendenborst menu

Een knaller op je bord, qua smaak, kleur en presentatie. en weinig werk met tijdplanner om alles op de zelfde tijd , warm op het bord te krijgen ( verwarmde borden zijn trouwens nooit weg )  

INGREDIENTEN

4 eendenborst filets, peper/zout, , saus:, 50 g suiker, 3 el sinaasappel sap, 1 el, sinaasappel likeur, 200 ml wild fond, 3 plakken kruidkoek, , 500 gram gekookte rode kool uitgelekt, 500 gram kruiden zuurkool uitgelekt, 2 gelatine blaadjes, 200 ml riesling, , 500 gram roseval aardappels, olijfolie, grof zout, platte peterselie gesnipperd, , , ,

  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Eendenborst met sinaasappel-tijmsaus

De Fransen noemen dit gerecht Canard à l'Orange. De eenvoud van de gebraden eendenborst in combinatie met deze heerlijke tongstrelende sinaasappel-tijmsaus maken dit gerecht tot een regelrechte topper. Serveer het met schijfjes gebakken sinaasappel erbij. Niet alleen een geweldige combinatie maar die het ook nog eens een keer een hele mooie uitstraling geven, want het oog wil natuurlijk ook wat. Zeker als je het je gasten wilt voorzetten. Unaniem besloten dat dit hier zeer zeker nog vaker op tafel zal komen  *;

INGREDIENTEN

- 2 eendenborsten van +/- 350 gram p/st, - 4 sinaasappels (2 in schijfjes om te bakken, 2 uitgeperst voor de saus), - 1 tak tijm, - 1 el sinaasappel marmelade, - scheutje Cointreau, - 1 dl fond (wild of gevogelte), - takje tijm, - 75 gram (koude)roomboter in blokjes, - peper en zout,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2017
  • Frans
  •  20-30 min.

Gerookte eendenborst

Heerlijk klein hapje met gerookte eendenborst en ardennerpat Combinatie van zout / gerookt / zoet / vlees / vrucht

INGREDIENTEN

100 / 200 gram gerookte eendenborst of ander gerookt vlees. Afhankelijk van formaat hapje dat je wil maken., 100 gram ardenner pat Liefst met cranberries., Stijfgeslagen ongezoete room, Veenbessen gelei of veenbessencompe. evt. andere vruchtengelei... citroen en sinaasappel zijn voor het gerecht te nadrukkelijk denk ik., Een scheutje Mirabelle, andere eau de vie of een ander destillaat van fruit. Geen echte gesuikerde drank, daarmee wordt het gerecht veel te zoet., , , , ,

  • Europees Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-12-2013
  • Europees Amuse
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Eendenborst met cranberrydressing

INGREDIENTEN

* 500 g witlof, * 1 bosje rucola, * 2 eendenborstfilets, * olijfolie, * voor de dressing:, * 100 ml rode wijn, * 100 g suiker, * 1 zakje cranberry`s (ca. 350 g) of 1 potje cranberrycompote, * 1 eidooier, * 1 theelepel wittewijnazijn, * 1 theelepel mosterd, * 2 eetlepels bouillon, * 3 eetlepels olijfolie,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Eendenborst met rode biet carpaccio

INGREDIENTEN

250 g eendenborstfilet, 40 g pijnboompitjes, 500 g rode bieten gekookt, 2 el balsamicoazijn, 1 tl pittige mosterd, 1 tl honing, 6 el olijfolie extra vierge, 1 zak veldsla,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2012
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Eendenborst Met Rozemarijn

Feestelijk hoofdgerecht, lekker door de rozemarijn

INGREDIENTEN

2 tamme eendeborsten, zout, peper, 2 el boter, 21/2 dl kalfsfond, 1 tl rozemarijnnaaldjes, 1 dl slagroom

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Eendenborst met kruidensalade

Amuse de bouche

INGREDIENTEN

Blaadjes koriander, blaadjes basiclicum, bieslook, olijfolie, limoensap, 100 g gerookte eendenborst, pesto

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-06-2004
  • Frans
  •  0-10 min.

Eendenborst met perziken

INGREDIENTEN

4 verse perziken, 5 dl. witte wijn, 2 eetlepels suiker, 4 eendenborsten, 1 dl. olijfolie, peper en zout, mespuntje gemalen kruidnagel, mespuntje kaneel, 1 sneetje geroosterd witbrood, ,

  • Fusion
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2004
  • Fusion
  •  30-60 min.

Eendenborst met perziken

INGREDIENTEN

4 verse perziken, , 5 dl. witte wijn, , 2 eetlepels suiker, , 4 eendenborsten, , 1 dl. olijfolie, , peper en zout, , mespuntje gemalen kruidnagel, , mespuntje kaneel, , 1 sneetje geroosterd witbrood

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-08-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Eendenborst met perziken

INGREDIENTEN

*4 verse perziken, *5 dl. witte wijn, *2 eetlepels suiker, *4 eendenborsten, *1 dl. olijfolie, *peper en zout, *mespuntje gemalen kruidnagel, *mespuntje kaneel, *1 sneetje geroosterd witbrood, ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

eendenborst (gemarineerd)

Gemarineerde eendenborst (met vel)

INGREDIENTEN

Eendenborst,thijm,rozemarijn,knoflook, olijfolie, zout om te pekelen en suiker., ,

  • Frans Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-02-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Eendenborst met sinaasappelsaus

INGREDIENTEN

Eendenborst, roomboter, olijfolie, zout, peper, sinaasappel, citroen, honing, Licor 43

  •  
  •  
  • Geplaatst op30-12-2010
  •  
  •  

Eendenborst met sinaasappelsaus

INGREDIENTEN

2-3 eendenborstfilets, -2 dl (eenden)fond, -sap van 2 sinaasappels, -1 el sinaasappelrasp, -1 el honing, -30 g boter, -peper en zout, ,

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2002
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Eendenborst met bosvruchtensaus

Eendenborst met een makkelijke saus.

INGREDIENTEN

4 eendenborstfilets, 1.5 dl gevogeltje fondpot, 1 dl rode wijn, 25 gr boter, zout en peper, eventueel bindmiddel

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Eendenborst Met Appels

Dit is een heerlijk hoofdgerecht op z'n Frans

INGREDIENTEN

6 eendenborsten, bakboter of margarine, 2 kleine uien, verse Rozemarijn, 8 kleine handappels, 100 g walnoten, 3? dl droge cider of appelwijn, 1 pakje roomfris, 3 el calvados,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-12-1998
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste eendenborst recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top