Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Eendenborst recepten (622) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Dit recept is van een collega: ik heb er maanden op moeten wachten, maar het was de moeite waard.

INGREDIENTEN

4 perssinaasappels, 2 el. vloeibare honing, 2 el. droge sherry, 2 tll ketjap asin, 1 tl. kerriepoeder, 2 tamme eendenborstfilets (ca. 600 gram), 2 grote handsinaasappels, 150 gram boter, zout, peper, 4 el. slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Eendenborst met frambozensaus

INGREDIENTEN

4 st eendenborsten, 75 gr boter, 200 gr frambozen, 1 st citroenschil geraspt, 8 el frambozenjam, 2 el frambozen azijn, ? dl port, ?dl rode wijn, 2 tl ma?zena,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-03-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

50 g suiker, 1 sinaasappel, 2 dl jus, 1 plak ontbijtkoek, 4 tamme eendenfilets, zout, versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, * 2 eendenborsten * 1 sinaasappel * 3 el vers geperst sinaasappelsap * 1 sjalotje * 1 el olijfolie * 3 el droge witte wijn * 2 el cointreau * el roomculinair * 30 gr boter * 2 dl kippenbouillon * versgemalen peper & zout ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Eendenborst

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-03-2009
  • Internationaal
  •  10-20 min.

De marinade van rode wijn en creme de cassis geven het vlees een heel bijzondere smaak. DE BEREIDINGSTIJD OP DE DAG ZELF IS SLECHTS 15 MINUTEN!

INGREDIENTEN

MARINADE:, 2 dl rode wijn, 1 dl rode port, ? dl creme de cassis, 1 takje rozemarijn of 2 theelepels gedroogd, 3 eetlepels olie, peper en zout, , EN VERDER:, 2 grote of 4 kleine eendenborstfilets (zelf neem ik altijd tamme eendenborstfilets), 75 gr koude boter, 4 eetlepels bosbessenjam, 100 gram bosbessen (vers of blik),

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-12-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gerookte eendenborst, lekker als amuse, een voorgerecht of een koud tussengerecht.

INGREDIENTEN

Eendenborst, donkere basterdsuiker, keukenzout.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-11-2012
  •  
  •  > 120 min.

Eendenborst met heerlijke kruidige portsaus met speculaas

INGREDIENTEN

2 eendenborst filets, 150 ml port, 1 sinaasappel, 1 kaneelpijpje, 5 kruidnagelen, speculaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-12-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Eendenborst filet ± 300 gr., Peper, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-11-2010
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 flinke eendenborst; zout; peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-07-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Borrelhapje

INGREDIENTEN

5 verse vijgen - 10 plakjes gerookte eendenborst

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-07-2000
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

* 4 - 6 eendenborstfilets (ruim 1 kilo) * 2 eetlepels ketjap manis * 1 eetlepel balsamicoazijn * 4 eetlepels vloeibare honing * 1 theelepel gemberpoeder * 2 sjalotjes * 50 gr. koude roomboter * 1 zak cranberry?s (ca. 550 gr) * 1 pot wildfond (ca. 380 ml) * 2 dl rode port* mespunt gemalen piment * zout en (versgemalen) peper * aluminiumfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-12-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 eendenborstfilets (ca. 550 gr), 1 el ketjap manis, 1/2 el balsamicoazijn, 2 el vloeibare honing, 1/2 tl gemberpoeder, 1 sjalotje, 25 gr koude, roomboter, 1/2 zak cranberries (a 340 g), 1/2 pot wildfond (380 ml), 1 dl rode port,mespunt gemalen piment, zout (versgemalen) peper. aluminiumfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gerookte eendenborst salade met frambozendressing en ganzeleverkrullen

INGREDIENTEN

400 gram gerookte eendenborst, gemengde salade met een frambozendressing, 200 gram, verse ganzelever, 40 gram rozijnen, en 40 gram pijnpoompitjes, of fijngehakte hazelnoten., voor de dressing: Ui, Suiker, Mosterd, Frambozenazijn en Walnotenolie, Zout en Peper

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-11-2001
  • Frans Tussengerecht
  •  10-20 min.

Eendenborst is lekker en heeft een verfijnde smaak

INGREDIENTEN

40 g boter of margarine, 500 g gemengde paddestoelen, 3 sjalotjes, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 dl droge witte wijn, 4 dl wild-of vleesfond [pot 4 dl], zout, peper, 3 tamme eendenborsten, totaal - 550 g, 2 el lichte sojasaus, ? el gembersiroop, 1? el medium dry sherry

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-12-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

400 gr. Eendenborst, 2 Wortels, 1 Rode Paprika, 1 stengel Prei, 1 Rode Chilipeper, 1 blikje Ananas (stukjes), 2 eetl. Sojasaus, 2 eetl. Sherry, 1 eetl. Gemberpoeder of wat geraspte verse gember, Zout - Peper - Olie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-06-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk met meiraapjes en fettuccine.

INGREDIENTEN

L Eendenborst met vel, 1 eetl. olijfolie, 1 takje tijm, p. en z., Voor de olijvensaus:, 11/2 dl. kalfsfond, 1 eetl. balsamico-azijn, 1 volle eetl olijvenpasta, 3 eetl. olijfolie, p. en z., 2 meiraapjes, 100 gr. fettuccine, basilicum, p. en z.

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2005
  • Italiaans Tussengerecht
  •  20-30 min.

Dit is echt zo'n gerecht dat je wel elke week wilt eten

INGREDIENTEN

300 gram tagliatelle, zout, peper, 500 gram eendenborst, in reepjes, 2 el. boter, 1 rode ui, gesnipperd, 200 gram gemengde paddestoelen, grofgehakt, 1 rode paprika, in blokjes, 1 dl. kippenbouillon, 180 ml. melk, 1 zakje Maaslander Successaus, 2 el. oregano, fijngesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-08-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 eendenborst van ca 250 gram* 1 sjalotje* 2 el. balsamico azijn* 4 el. zonnebloemolie* peper* zout* 100 g. veldsla* 1 kropje radochio* Verder: aluminiumfolei

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-07-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tafel voor twee , koken met bier; Genieten met z?n tweetjes. Je kan er rustig je tijd voor nemen. De eendenborst is zo klaar

INGREDIENTEN

1 eendenborst, 1 soeplepel room, 1/2 fles Keizer Karel bier, 25 cl kalfsfond, 1 pakje (400 g) Bonduelle Select Broccoli-Wortel (diepvries), boter - 2 koffielepels frambozenazijn, 2 koffielepels vloeibare honing - peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Met krielaardappeltjes en haricot verts

INGREDIENTEN

* oesters voor 4 personen, * champignonsoep (restje), * tamme eendenborst, * pot Preiselberen, * 1 kleine ui, zeer fijn gesneden, * 1/2 appel, * haricots verts voor 4 personen, * mini krieltjes, * verse basilicum en dille,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk voorgerecht

INGREDIENTEN

1 tamme eendenborst, 1/2 krop ijsbergsla, 1 eetl. pijnboompitten., Dressing: 1 theelepel tapanade, 2 eetl. citroensap of een lekkere azijn, 4 eetl. kippen of andere bouillon, 3 eetl. olijfolie, z. en p., Voor de tapanade:, 3 ansjovisfilets,1 knoflookteentje,gepeld,1/2 sjalot,fijngehakt, 100 gr. zwarte olijven,10 gr. kappertjes, 1 eetl.olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-01-2006
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Eendenborst met Cranberry-portsaus

INGREDIENTEN

* 4 - 6 eendenborstfilets (ruim 1 kilo) * 2 eetlepels ketjap manis * 1 eetlepel balsamicoazijn * 4 eetlepels vloeibare honing * 1 theelepel gemberpoeder * 2 sjalotjes * 50 gr. koude roomboter * 1 zak cranberry?s (ca. 550 gr) * 1 pot wildfond (ca. 380 ml) * 2 dl rode port* mespunt gemalen piment * zout en (versgemalen) peper * aluminiumfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Recept gekregen van Ellen Driessen, waarvoor heel erg bedankt.

INGREDIENTEN

Eendenborst voor 4 personen, 3 dl port, 1/2 liter fond, ongeveer 8 pruimen, 3 perssinaasappelen, 1/2 citroen, 1 theelepel gembersiroop, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 1 laurierblad, 2 takjes tijm, 1-2 eetlepels sinaasappelmarmelade of jam, peper, zout, scherp mes (fileermes), houten prikkertjes, 100 gr boter, tagliatelle,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-11-1999
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Formidabel met de marcapone/room saus;lekkere ovenschotel

INGREDIENTEN

-500 g wortels (geschrapt en in plakjes gesneden), -500 g koolrabi (gewassen en gesneden in 8 parten en deze parten in plakjes gesneden), -zout en versgemalen witte peper, -250 g mascarpone kaas, -2 eetlepels citroensap; en 2 eetl.melk, -geraspte nootmuskaat, -2 bosjes gewassen en fijngehakte basilicum, -300 g gerookte eendenborst (in plakken), -boter om in te vetten

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekkere amuse voor bijvoorbeeld bij het kerstdiner

INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets, 5 eetlepels olijfolie extra vierge, 3 eetlepels honing, 3 eetlepels balsamicoazijn, peper, 3 bosuitjes, 6 satéstokjes, 3 eetlepels, sinaasappelmarmelade

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-11-2010
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een knaller op je bord, qua smaak, kleur en presentatie. en weinig werk met tijdplanner om alles op de zelfde tijd , warm op het bord te krijgen ( verwarmde borden zijn trouwens nooit weg )  

INGREDIENTEN

4 eendenborst filets, peper/zout, , saus:, 50 g suiker, 3 el sinaasappel sap, 1 el, sinaasappel likeur, 200 ml wild fond, 3 plakken kruidkoek, , 500 gram gekookte rode kool uitgelekt, 500 gram kruiden zuurkool uitgelekt, 2 gelatine blaadjes, 200 ml riesling, , 500 gram roseval aardappels, olijfolie, grof zout, platte peterselie gesnipperd, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 500 g witlof, * 1 bosje rucola, * 2 eendenborstfilets, * olijfolie, * voor de dressing:, * 100 ml rode wijn, * 100 g suiker, * 1 zakje cranberry`s (ca. 350 g) of 1 potje cranberrycompote, * 1 eidooier, * 1 theelepel wittewijnazijn, * 1 theelepel mosterd, * 2 eetlepels bouillon, * 3 eetlepels olijfolie,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk klein hapje met gerookte eendenborst en ardennerpat Combinatie van zout / gerookt / zoet / vlees / vrucht

INGREDIENTEN

100 / 200 gram gerookte eendenborst of ander gerookt vlees. Afhankelijk van formaat hapje dat je wil maken., 100 gram ardenner pat Liefst met cranberries., Stijfgeslagen ongezoete room, Veenbessen gelei of veenbessencompe. evt. andere vruchtengelei... citroen en sinaasappel zijn voor het gerecht te nadrukkelijk denk ik., Een scheutje Mirabelle, andere eau de vie of een ander destillaat van fruit. Geen echte gesuikerde drank, daarmee wordt het gerecht veel te zoet., , , , ,

  •  Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-12-2013
  • Europees Amuse
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

De Fransen noemen dit gerecht Canard à l'Orange. De eenvoud van de gebraden eendenborst in combinatie met deze heerlijke tongstrelende sinaasappel-tijmsaus maken dit gerecht tot een regelrechte topper. Serveer het met schijfjes gebakken sinaasappel erbij. Niet alleen een geweldige combinatie maar die het ook nog eens een keer een hele mooie uitstraling geven, want het oog wil natuurlijk ook wat. Zeker als je het je gasten wilt voorzetten. Unaniem besloten dat dit hier zeer zeker nog vaker op tafel zal komen  *;

INGREDIENTEN

- 2 eendenborsten van +/- 350 gram p/st, - 4 sinaasappels (2 in schijfjes om te bakken, 2 uitgeperst voor de saus), - 1 tak tijm, - 1 el sinaasappel marmelade, - scheutje Cointreau, - 1 dl fond (wild of gevogelte), - takje tijm, - 75 gram (koude)roomboter in blokjes, - peper en zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2017
  • Frans
  •  20-30 min.

Feestelijk hoofdgerecht, lekker door de rozemarijn

INGREDIENTEN

2 tamme eendeborsten, zout, peper, 2 el boter, 21/2 dl kalfsfond, 1 tl rozemarijnnaaldjes, 1 dl slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 g eendenborstfilet, 40 g pijnboompitjes, 500 g rode bieten gekookt, 2 el balsamicoazijn, 1 tl pittige mosterd, 1 tl honing, 6 el olijfolie extra vierge, 1 zak veldsla,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2012
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2-3 eendenborstfilets, -2 dl (eenden)fond, -sap van 2 sinaasappels, -1 el sinaasappelrasp, -1 el honing, -30 g boter, -peper en zout, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2002
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Amuse de bouche

INGREDIENTEN

Blaadjes koriander, blaadjes basiclicum, bieslook, olijfolie, limoensap, 100 g gerookte eendenborst, pesto

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-06-2004
  • Frans
  •  0-10 min.

Dit is een heerlijk hoofdgerecht op z'n Frans

INGREDIENTEN

6 eendenborsten, bakboter of margarine, 2 kleine uien, verse Rozemarijn, 8 kleine handappels, 100 g walnoten, 3? dl droge cider of appelwijn, 1 pakje roomfris, 3 el calvados,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-12-1998
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 tamme eendenborsten, 24 blaadjes salie, 4 plakken serranoham, zout, peper, 50 g boter, 2 dl kalfsfond, 1 dl room, 300 g verse tagliatelle, 2 stronkjes witlof,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*4 kleine eendenborstjes, *zout en peper, *2 1/2 theelepels vijfkruidenpoeder, *35 gram boter, *12 dunne lente uitjes, in stukken van 5 centimeter, *2 tot 3 stronkjes witlof, de blaadjes losgesneden, *1 tot 2 theelepels donkere basterdsuiker, *2 eetlepels olie, *2 teentjes knoflook, *1 eetlepels geraspte gemberwortel, *2 lente uitjes, fijngesneden, *3 1/2 deciliter kippenbouillon, *2 gedroogde shii-take, verkruimeld, *1/2 eetlepel hoisinsaus, *1 theelepel sambal oelek, *1/2 eetlepel lichte sojasaus,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-04-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 eendenborstfilets (a ca. 150 g), 1 blikje rode kersen (350 g), 1 sjalotje, 1 flesje kriekenbier (2 dl), 2 cl sherrybrandy (slijter), 1 pot gevogeltefond (380 ml), 50 g boter of margarine, zout, peper, aluminiumfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gemarineerde eendenborst (met vel)

INGREDIENTEN

Eendenborst,thijm,rozemarijn,knoflook, olijfolie, zout om te pekelen en suiker., ,

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-02-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Eendenborst, roomboter, olijfolie, zout, peper, sinaasappel, citroen, honing, Licor 43

  •  …
  •  
  • Geplaatst op30-12-2010
  •  
  •  
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top