Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

838 eend recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Eend met Whisky (humor)

INGREDIENTEN

Eend en whisky

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-03-1999
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Als men, zoals die walvisvaarders op het droge, verstoken was van uitgebreid kookgerei, en vogels ving, gooide men die met veer en al, klein en groot, in een grote pan en kookte ze voor. Dat kon ongelooflijk stinken, maar het vel kon er dan zo afgehaald worden. Wist men een eendvogel neer te leggen dan was men zogezegd spekkoper. Hier een ouderwets eenvoudige, om niet te zeggen: armoedige, bereiding van een eend.

INGREDIENTEN

1 eend1 kleine ui of appelwaterpeper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-02-2003
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gerecht uit de Romertopf!

INGREDIENTEN

*1 Eend - 1 kilo Tomaten-300gr.zwarte Olijven(zonder pit)-2 glaasjes Cognac-2 glaasjes Witte Wijn-1 teen Knoflook-Peper-Zout-rozemarijn-Tijm-Aromat.*

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-07-1999
  • Frans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 eend, 6 uien, 6 worteltjes, 6 grote champignons, 1 knolselderij, 2 eetlepels bloem, 2 glazen rode wijn, 4 eetlepels olie, 1 teentje knoflook, 2 blaadjes laurier, 1 takje tijm, peper en zout.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-04-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Wilde Eend in De Koninck

INGREDIENTEN

- 4 wilde eenden (3 pers.), - 1 kilo wortelen & rapen, - ? kilo savooikool, - ? knolselderij, - 100 gr gerookt & ontzwoerd spek, - 7 eieren, - 2 dl room, - kasteelaardappeltjes, , Saus:, - 1 ltr bouillon, - tijm/laurier, - peterselie, - ? knolselderij, - De Koninck-bier, - 1 eetl honing, - ? deciliter room,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-06-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Eend met lentepannenkoekjes

INGREDIENTEN

2 kg Pekingeend of gewone eend, 6 lentjeuitjes, 1/2 komkommer, hoisinsaus, honingsiroop: 2 eetl.sojasaus, 2 eetl honing en 2 dl water., , Lente pannenkoekjes:, 60 ml kokend water, 80 ml koud water, 2 eetl sesamolie, 280 gr bloem, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-08-1999
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Eend

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-01-2005
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Eend

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-11-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Dit is geen echt recept, maar wel leuk om te lezen.

INGREDIENTEN

Eend, Whiskey

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-02-2000
  •  
  •  > 120 min.

Lekkere eend met veel whiskey

INGREDIENTEN

Whiskey en een eend

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-06-2001
  • Schots
  •  > 120 min.

Pekingeend heb ik gegeten bij het bekendste restaurant van peking QUANJUDE ROAST DUCK. Het bestaat sind 1870 en is nog steeds van dezelfde familie

INGREDIENTEN

1 eend ongeveer 2 kg., 1/2 komkommer, 6 bosuitjes, __________________, volgende dag, Om de eend te besmeren meng:, , 4 el rijstwijn, 100 ml. sojasaus, 1/2 tl zout, 5 tl.Sichuanpeper(toko), 1 tl steranijspoeder(toko), 1/2 tl kaneelpoeder, 1/2 tl kruidnagel, 1 el verse gember fijngemaald, 2 el bonenpasta, , Voor de saus, , klein blikje zoet bonensaus gefermenteerd(toko), 2 el olie, 2 el suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-02-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is één en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo`n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter dit is dan mijn versie van Tjap Tjoy, lekker gezond, kleurrijk, ziet er leuk uit, slank, vol vitamines en een mooie combinatie van Oosterse smaken. Probeer zelf maar en dan hoor ik graag of deze versie van mij lekkerder was dan van jouw (afhaal)Chinees.

INGREDIENTEN

300 gr kipfilet (in reepjes), 1 rode ui (halve ringen), 1 grote ui (halve ringen), ½ rode peper (zonder zaad), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 wortels (in reepjes), 200 gr peulen, 1 prei (in halve ringen), 1 gele paprika (in reepjes), 200 gr champignons (gehalveerd), 125 gr taugé, 1 t sereh, 1 t laos, Mestpuntje ve-tsin, 1 t gemberpoeder of 1 ½ cm verse gember, 2 el zonnebloemolie of wokolie, 1 ½ el oestersaus, 1 ½ - 2 el lichte chinese sojasaus, 100 ml warme kippenbouillon, Beetje maizena (indien nodig)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2013
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kerstrecept

INGREDIENTEN

1 eend (ca. 1.5 - 2 kg), 3/8 l bouillon, keukengaren, 4 sinaasappels, 1 onbehandelde sinaasappel, 1 citroen, 1 el honing, een scheutje sinaasappellikeur, olie om te braden, 3-4 tl suiker.,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-12-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een vrij basic recept om de lekkere smaak van de eend niet te verdoezelen onder dikke sauzen. En doodsimpel om te doen. De lekkerste wilde eenden zijn er van half augustus tot zeg begin oktober.

INGREDIENTEN

1 wilde eend. 4 tot 6 rijpe pruimen (of 4 vijgen of een handje vol ontpitte kersen). Boter. Rozemarijn. zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk eend en makkelijk te bereiden

INGREDIENTEN

1 eend van ca. 5 kilo, 2 flessen ierse whiskey, spekreepjes, 1 fles olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2004
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Eend van ongeveer 5 Kg, twee flessen Whiskey, Spekreepjes, Olijfolie

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-12-2000
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 eend, 50 gram boter, 5 sjalotten, 2 dl muskaatwijn, 2 1/2 dl room, peper en zout.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-2002
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 eend, 150 gram boter, 5 dl calvados, 12 goudrenetten, peper en zout.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een zeer bijzonder gerecht.... geheel aandachtig lezen!

INGREDIENTEN

Benodigdheden: Een eend van 5 kg, 2 grote flessen whisky, 500 gr, speklapjes, 1 fles olijfolie.,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-05-2005
  •  
  •  > 120 min.

Een indrukwekkend en ludiek receptuur voor eend

INGREDIENTEN

, een eend van ongeveer 5 Kg voor 6 personen, 2 grote flessen scotch, whiskey, spekreepjes en een fles olijfolie, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-12-1999
  •  
  •  > 120 min.

En Vruchten. Gerecht uit de ROMERTOPF!

INGREDIENTEN

* 1 Eend -750 gr. Zuurkool-250 gr.Fruitcocktail -Peper -Zout -1/4 l Bouillon -1 Paprika -1 lepel Maizena.*

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-07-1999
  • Frans
  •  60-120 min.

Een recept met een knipoog!

INGREDIENTEN

Eend van ongeveer 5kg, twee grote flessen Schotse Whisky, Spekreepjes en Olijfolie.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-09-2005
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 Eend, 2 eetlepels Wijn, 2 eetlepels honing., 1 prei, halve eetlepel zwarte peper, 1 eetlepel zout., 1 flink stuk gember, 1 eetlepel sojasaus, Slaolie of andere frituurolie, , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-09-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Wat zal ik zeggen...

INGREDIENTEN

· een eend van ongeveer 1, 5 á 2 kg, · twee grote flessen Schotse whisky, · spekreepjes, · een fles olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-2007
  • Engels
  •  20-30 min.

Komisch recept voor 6 personen

INGREDIENTEN

Een eend van ongeveer 5 kilo, Twee grote flessen met schotse whisky, Spekreepjes en een fles olijfolie, peper en zout, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2001
  • Schots
  •  20-30 min.

Gewoon doen, erg lekker !!

INGREDIENTEN

1 Eend - 2 flessen Schotse whisky - 500 gr. spekreepjes - olijfolie - peper - zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2003
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 Eend van ongeveer 5 kilo, peper en zout, twee grote flessen Schotse whisky, spekreepjes, een fles olijfolie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-2008
  • Schots
  •  30-60 min.

Eend met een vleugje whiskey

INGREDIENTEN

Koop een eend van ongeveer 5 Kg voor 6 personen, twee grote flessen scotch whiskey, spekreepjes en een fles olijfolie.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-11-1999
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit recept moét je proberen: het is MIJ zelfs gelukt! Ik ben nooit een culinair wonder geweest, en zal het ook nooit wórden, maar DIT is me wél gelukt! Daarom wil ik jullie het recept niet onthouden, deze keer! Lees eerst maar eens helemaal door...

INGREDIENTEN

Benodigdheden:, Een eend van ca. 5 kg., 2 grote flessen Schotse Whisky, 500 gr. speklapjes, 1 fles olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2008
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 tamme eend van ca. 1750 gr, zout, zwarte peper uit de molen, 2 eetlepels honing, 1,5 dl sinaasappelsap, 4 sinaasappels, 3 eetlepels Grand marnier of andere sinaasappellikeur

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-11-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dit recept niet al te serieus nemen

INGREDIENTEN

Eend ca. 5 kg.;, TWEE grote flessen Schotse wishky;, Spekreepjes;, Fles olijfolie;, Zout en peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2000
  • Schots
  •  30-60 min.

Voor hele flinke jongens

INGREDIENTEN

1,5 kilo eend; 2 grote flessen schotse whisky; 250 gram spekreepjes, 1 liter olijfolie

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-08-2000
  • Engels
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

, 1 eend van ongeveer 5 kilo, 2 grote flessen Schotse whiskey, spekreepjes, 1 fles olijfolie

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-08-2000
  •  
  •  > 120 min.

Het kerstmenu

INGREDIENTEN

Koop een eend van ongeveer 5 kg voor 6 personen, twee grote flessen whisky, spekreepjes en een fles olijfolie.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-11-1999
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 eend, 1 blikje fruit cocktail, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 4 eetlepels olijf olie, 5 eetlepels ketjap, 2 eetlepels azijn, 1 1/2 lepel chinese poeder, 1 1/2 dl water, snufje vetsin., , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-03-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Eend in een bladerdeegjasje

INGREDIENTEN

-1 panklare wilde eend, -1 pakje diepvries bladerdeeg, -zout,witte peper, -40 g gerookt vet spek in dunne plakjes, -50 g boter, -bloem om uit te rollen, -1 eierdooier om te bestrijken

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-10-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 eend van 2 kilo - 500 gram appelen - 1 eetlepel bloem - 2 eetlepels boter - 1 glas rode wijn - 1 teentje knoflook - zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Cantonese zoet zure eend die heerlijk smaakt.

INGREDIENTEN

1 peking eend heel,4eetl. plumsaus,wat sherry of rum soya saus en zout en azijn. en bosuitjes, 2 sjalottjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-06-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een redelijke klassieker, vrij gemakkelijk te bereiden (kost wel wat tijd, maar nauwelijks inspanning) en is altijd een succes !

INGREDIENTEN

1 tamme eend van 21/2 kg of twee eenden van ruim 1 kg, knoflook, zout, 150 g gesmolten boter, sap van 1 citroen, sap van 4 sinaasappels, 2 dl honing, 2 dl cognac, 8 verse vijgen.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Belgisch
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 eend van 1,5 kg., 30 gram reuzel of olie., 2 geschoongemaakte en gesnipperde uien ., 15 ml gevogeltefond., 30 ml cognac., 5 uitgeperste sinaasappelen., 5 ml zout., 2 ml peper., 100 ml water.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-08-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top