22 durum recepten

Durum dan met eigen twist.

INGREDIENTEN

400 gram wokgroente/macatoni/spaghetti/bamigroenten, 6 mini braadworsten (ah)1 klein potje of blikje appelmoes, 1 pak durum, yoghurt,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2010
  • Turks
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekkere Turkse fastfood snack

INGREDIENTEN

750 g kalfsvlees of (schnitzel), Vleesmarinade:, 2 uien, ½ l melk, zout, peper, scheutje azijn, Olijfolie, , Vleeskruiden:, 1 el paprikapoeder, 1 el komijnpoeder, 1 el tijm, 1/8 tl cayennepoeder, 1/4 tl uienpoeder, 2 el Olijfolie, , 4 turkse durum, 1 rode ui, 2 tomaten, ½ ijsbergsla, , knoflooksaus:, 125 ml sour cream, 1 tn knoflook (uitgeperst), 2 el fijngesneden bosui, Mespuntje zout en peper, 1/2 tl dille, , Sambalsaus: ( koken en 15 minuten sudderen), 3 kleine blikjes tomatenpuree, 4 el water, 1/2 tl harissa, 2 tn knoflook (uitgeperst), 1 tl citroensap, 1 tl fijngehakte bladpeterselie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2013
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit behoort tot het fastfood maar is toch gezond en lekker.

INGREDIENTEN

400 gr kipfilet, , kip kruidenpasta:, 2,5 el tomatenpuree, olijfolie, 1/2 tl zout, 2 tl peper, 2,5 el oregano of tijm, 2 tl piment, 2 tl komijn, 1 tl uienpoeder (of 1 geraspte ui), 1/2 tl knoflookpoeder (of 1/2 teentje knoflook fijngesneden), , groenten voor in de wrap:, 1 vleestomaat in plakjes, 250 gr ijsbergsla of andijvie, 1 ui (in ringen), 1 komkommer in dunne plakjes, , 1 pak wraps of plain tortillas,  

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-08-2014
  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Deze goedgevulde rol is perfect als snelle lunch of als een stevige snack. Het is een soort fast food met gebakken kip, veel groenten en een smakelijk sausje. Als je zelf een bescheiden salad bar op de tafel zet, dan kan iedereen zijn dürüm naar persoonlijke smaak vullen.

INGREDIENTEN

Voor de saus:, , 6 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels ketchup, 1 eetlepel zoete chilisaus,  een toefje harissa (Tunesische hete saus), 1 theelepel tandoorikruiden (kruidenmix), 1 theelepel currypoeder,  enkele takjes verse dragon, , voor de salad bar:, , 1⁄2 rode ui, 1⁄2 ijsbergsla, 1⁄4 witte kool, 2 tomaten, 1 komkommer, , voor de kipbereiding:, , 4 kipfilets, 1 klontje boter,  kipkruiden, , voor de afwerking:, , 4 tortillavellen (wrap)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-09-2014
  • Turks
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 gram durum tarwe (pasta meel), 2 eieren, Eventueel snufje zout en 1 eetlepel olie.,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-07-2012
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pizzoccheri is pasta op basis van durum tarwemeel en boekweitmeel. Het deeg is de eerste minuten kneden vrij nat en korrelig. Geen zorgen, na een minuut of 3 wordt het een vaste bal. Dit is een grote hoeveelheid, maar je kunt de pasta vrij lang bewaren nadat je het gedroogd hebt. En een extra voorraad scheelt je de volgende keer een hoop werk.

INGREDIENTEN

* 400 gr durum tarwemeel, * 200 gr boekweitmeel, * 4 eieren, * 2 el grappa, * 6 el bier, * snuf zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-11-2008
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Het lijkt zo simpel en dat is het ook. Toch komt deze simpele spaghetti alleen maar volop tot zijn recht als je hele goede ingrediënten gebruikt en niet alles zonder nadenken door elkaar smijt. Dus voor deze pasta open je dat geweldige flesje olijfolie (extra vergin) en neem je een goede kwaliteit spaghetti van harde tarwe(durum). als je goede olie gebruikt ruik je wonder boven wonder na het eten niet naar knoflook.

INGREDIENTEN

250 gram spekblokjes, olijfolie, 4 bollen knoflook, 2 spaanse pepers, spaghetti van durum tarwe, 2 bouillon blokjes(runder boillon), 250 gram tijger garnalen, 2 laurierblaadjes, verse peterselie, gedroogde chilipepers

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pizza`s zoals we die in de meeste pizzeria`s en supermarkten in Nederland kunnen kopen zijn vernederlands, aangepast aan de Hollandse smaak en hier makkelijk en goedkoop verkrijgbare ingrediënten.
De ingredienten in dit recept zijn niet de goedkoopste, maar veelal wel verkrijgbaar bij de grotere supermarkten (in elk geval met AH en Jumbo kom je een heel eind; als je naar de Sligro kan, nog beter).
Deze pizza`s in dit recept zijn ook duidelijk gezonder dan de hier gewoonlijk verkrijgbare.

Laat maar weten als je nog meer varianten wilt, ik heb er genoeg. Hier slechts onze 5 favorieten.

INGREDIENTEN

Bodem:, 400 g farina di grana duro (= meel van harde tarwe (durum tarwe) type 0 of 00 (dus hel fijn gemalen) en 100 g semola di grano duro, eventueel vervangen door grano duro (dus totaal 500 g grana duro), 1 pakje verse gist (Jumbo) of 1,5 zakje droge gist (10g)., Het meel en gist kan ook vervangen worden door een pakje La Tua Pizzeria: meel voor pizza en foccacia (maak klaar volgens dat recept), 330 ml water, 5 g zout (mag ook 10g als je van zouter eten houdt), , Voor op de pizza:, , Voor de tomaten saus:, 400g gepelde tomaten or tomatenstukjes (mag ook met smaakje zoals knoflook of basilicum als je dat lekker vindt), 1 el crema di pomodori secci, Kruiden, knoflook en zout naar smaak (gebruik wienig zout, dat is gezonder en komt de smaak van de overige ingredienten ten goede), Olijfolie (extra vergine), , 1 zakje gemalen pizzakaas (Arla is het lekkerst, huismerk AH is te zout), , Verder nog:, Pizza Italiana:, Buffelmozzarella (Galbani is redelijk goedkoop en het lekkerste, neem wel de nog langst houdbare), Smaakvolle kleine tomaatjes (bijv. AH Cherrytomaten aan de tak, maar de snoeptomaatjes, romaatjes zijn ook lekker), Biologische rucola (de gewone is meer een sla, dit is een kruid)., , Pizza Deliciosa:, (Room) brie, Gegrilde artisjokken (in het Italiaanse producten vak), Truffelpasta (dat staat er ook), Spekjes of pancetta (liefst blokjes, maar plakjes kan ook), eventueel (of gewoon een keer) vervangen door verse worst (bijvoorbeeld, Toscaanse worstjes, Chorizo, of echt salciccia vlees als je het kunt vinden (of het meegenomen uit Italie)), Truffelolie, , Pizza classico:, Parma ham, Parmezaanse kaas (Grana Pardano of parmiggiano) in schilfers, niet geraspt, Biologische rucola, , Pizza millenium:, Philadelphia, Pikante worst (bijv van de Jumbo (per twee kleine (gedroogde) worstjes), Raddicchio Rosso (te vervangen door roodlof). Het lekkerst is de Trevsiano, maar die is alleen einde winter, vroeg voorjaar verkrijgbaar, , Pizza wurstel:, Knakworst (neem goed knapperige, liefst verse (AH of slager), Pikante worst (zie hierboven), Verse worst, liefst grof, Dik gesneden goede ham, in stukjes (geen dikke plak)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-03-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een zeer aparte, maar echt lekkere smaakcombinatie!

INGREDIENTEN

500 gr. bieten, schoongemaakt, 500 gr. durum of volkoren spaghetti, 50 gr. ongezouten boter, 1 eetlepel maanzaad, 1 theelepel zeezout, 1/4 glas pasta water, 150 gr. zachte geitenkaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-12-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Omdat ik mijn gebitsprothese niet in kon hebben vanwege een ontsteking achter in de mond heb ik dit gerecht ontworpen en het was heerlijk.Ook voor mensen met tanden.

INGREDIENTEN

250 gr. durum elleboogjes macaroni, 8 tomaten, 2 grote uien, 3 grote tenen knoflook, 400 gr. diepvries spinazie,250 gr. mascarpone, 125 gr. julienne hamreepjes, 500gr. rundergehakt, 1 el italiaanse kruiden, 1 tl paprikapoedeer, beetje cayennepeper, zeezout naar smaak, 3 eieren, 200 gr. geraspte kaas, klontje roomboter voor in de spinazie, peper uit de molen, olijfolie naar eigen idee.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-01-2013
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Spaghetti met broccoli, gerookte zalm, garnalen en champignons

INGREDIENTEN

2 ons gerookte zalm, (Tip: de Noorse gerookte zalm in 2 ons verpakking van de Lidl is bijzonder goed en kost maar iets van 2,50), 125 gram garnalen, (Bij voorkeur de euroshopper gepelde rauwe grote roze garnalen uit de diepvries van Appie, lekker en heel voordelig (2,38 voor 250 gram), 1 sjalotje, Teentje knoflook, Wat gedroogde oregano, Bosje verse bieslook, 600 gram broccoli, 1/2 doosje champignons, 10 cherry tomaatjes, Geraspte oude kaas, Scheut kookroom light en wat melk, Spaghetti van durum tarwe, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-05-2009
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke zelfgemaakte pasta met gambas in een lekkere roomsaus.

INGREDIENTEN

Voor het Pastadeeg:, , 400 gram durum tarwe, 4 eieren, scheut olijfolie, zout, , , Voor de Saus:, , 1 kilo ongepelde gambas (30/40), olijfolie, goedkope cognac, droge witte wijn, klein rood pepertje, beetje verse tijm, 1 tomaat, pot visfond, 2 sjalotjes, 2 teentje knoflook, 2 dl room, zout, evt peper, , Voor de garnering:, , Veldsla, parmasan

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-03-2010
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

75 gr witte amandelen, 75 gr blanke hazelnoten, 125 gr fijne tafelsuiker, 175 gr pastameel (meel van durum of harde tarwe; te verkrijgen bij de italiaanse speciaalzaak of bij de natuurwinkel), 125 gr maismeel, 1 citroen, mespunt zout, 3 eierdooiers, 125 gr roomboter, in kleine blokjes, op kamertemperatuur,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-01-2009
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Italiaanse Gerecht met een Surinaamse swing

INGREDIENTEN

Zonnebloemolie, 1 pak (500gram) Spaghetti TIP: Bij dit gerecht kan het beste spaghetti worden gebruikt, die gemaakt is van 100% durum tarwe., 500 gram kipfilet, 5 sjalotjes, 1/2 theelepel witte peper, 1/2 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder), 1 blik (400 gram) tomaatblokjes, 100 gram doperwten (diepvries), 1 eetlepel tomatenpuree, 2 eetlepels bruine suiker, 1/2 kopje (75ml) water, 1 po(360ml) Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-08-2013
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Verrukkelijke gevulde pasta met subtiele citroenrasp - nootmuskaat pijnboompit tonen. Kost even tijd, maar je hebt er ook wat voor.

INGREDIENTEN

Verse pasta:, 400 g durum bloem type 00, snufje zeezout, 4 middelgrote eieren, 1 el olijfolie, , , , vulling:, 400 g ricotta, 1/3 nootmuskaat, vers geraspt, 150 g parmesan, vers geraspt, 2 kleine gedroogde chilies, geplet en gehakt, 75 g pijnboompitten, getoast en gehakt, sap van 1/3 citroen, rasp van 1 citroen, zout en peper, , saus:, sap van 2 grote citroenen, 200 ml slagroom, 75 g zachte boter, 100 g parmesan, geraspt, zeezout, peper, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-04-2009
  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Rijstpilav met arpa sehriye en Turlu

INGREDIENTEN

200gr Lamsvleesgoulash in blokjes van 1 a 2 cm gesneden, 1el boter, Zout, peper, 1 1/2el tomatenpuree, 1/2el paprikapuree (Turkse winkel), olijfolie, zout, 1 pot ingemaakte Turlu (Turkse winkel, merk: Sera) of zelf vers snijden: 100gr grote Tuinbonen, 1 kleine aubergine in stukjes van 1 bij 1cm, 1 groene appelpaprika 1 kleine tomaat., , Voor de pilav:, 200gr arborio rijst, 50gr cornpasta van durum tarwe, 400ml kokend water.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2013
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zelfgemaakte pasta is onweerstaanbaar !

INGREDIENTEN

Voor de pasta: 3 takjes peterselie, 2 takjes basilicum, klein bosje kervel, 200 gram meel van harde (durum) tarwe, 1 tl. zout, 2 eieren, 1 el. olijfolie, voor de vulling: 2 el. olijfolie, 1 teentje knoflook, geperst, 2 el. pijnboompitten, 150 gram gedroogde ham (Bayonne of Parma), ? kg. spinazie, gewassen, droog geslingerd, 250 gram ricotta, zout, peper, 1 ei, voor de saus: 2 el. olijfolie, 1 kleine ui, fijngesneden, 1 teentje knoflook, geperst, 400 gram pomodore tomaten, zout, peper, suiker, voor de garnering: ? 75 gram parmezaanse kaas, dun geschaafd, 6 toefjes peterselie

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-05-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Smakelijk sausje.

INGREDIENTEN

2 eetlepels mayonaise, 4 eetlepels Turkse yoghurt, 2 eetlepels ketchup, 1 eetlepel zoete chilisaus, een toefje harissa (Tunesische hete saus), 1 theelepel tandoorikruiden (kruidenmix), 1 theelepel currypoeder, enkele takjes verse dragon

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-01-2012
  • Turks
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Zonnebloemolie, 1 pak (500gram) Grand`Italia Spaghetti, 1 po(360ml) Faja Lobi Bami Trafasie (roerbakmix), 500 gram kipfilet, 5 sjalotjes, 1/2 theelepel witte peper, 1/2 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder), 1 blik (400 gram) tomaatblokjes, 100 gram doperwten (diepvries), 1 eetlepel tomatenpuree, 2 eetlepels bruine suiker, 1/2 kopje (75ml) water

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2011
  • Surinaams
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 g kamut -, 2 rode bieten -, 8 stengels bleekselderij -, 4 eieren (hardgekookt) -, 4 appelen -, 2 uien -, 100 g walnoten -, 4 eetlepels peterselie (fijngehakt) -, 10 dl yoghurt -, 4 eetlepels mayonaise -, 2 eetlepels citroensap -, zout en peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-04-2005
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Zonnebloemolie, 500 gram kipfilet, 5 sjalotjes, 1/2 tl witte peper, 1 tl zout, 150 gram doperwten (diepvries), 1 pak (500gram) spaghetti, 200 gram pruimen (gedroogde en ontpit), 1 pot (360ml) Faja Lobi Roti Redie Masala (vers bereide woksaus): thans alleen verkrijgbaar bij de toko.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2011
  • Surinaams
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een lekkere rode pasta saus met gehakt en verschillende groeten zonder pakjes of zakjes. De saus is prima in te vriezen!
Mocht je de tijd hebben dan kun je saus beter een uur voor dat je gaat eten maken dan komen de smaken nog beter uit.

INGREDIENTEN

400 gr rundergehakt, 2 knoflooktenen, 1 ui, 2 courgettes, 2 paprika′s ( rood of geel), 2 blikken gepelde tomaten, 4 eetlepels balsamico azijn, 3 eetlepels port ( wit of rood), 6 eetlepels olijfolie, 1 potje rode pesto, 2 eetlepels parmezaanse kaas, 2 eetlepels room of koffiemelk, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies