Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Dulce de leche recepten (26) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Goddelijke brownies . (+/- 12 brownies):

INGREDIENTEN

230 gr ongezouten/gezouten boter, 340 gr fijngehakte pure chocolade, 50 gr ongezoet cacaopoeder, 6 eieren, 400 gr kristalsuiker, 280 gr patisseriebloem, 100g walnoten/pecannoten (optioneel), 1 potje dulce de leche (ik had iets meer dan 2/3 hiervan gebruikt)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2013
  •  
  •  30-60 min.

Ijs op basis van Argentijnse Dulce de Leche

INGREDIENTEN

Voor de dulce de leche:, 300gr suiker, 750ml melk, mespunt bakpoeder, snuifje kaneel, de ijsbasis, 300ml slagroom, 500ml melk, 30gr suiker, 20gr maizena

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-06-2002
  • Argentijns Nagerecht
  •  60-120 min.

Flensjes met Argentijnse "dulce de leche".

INGREDIENTEN

Maak flensjes beslag van, 1 ei, 4,5 eetl bloem, 0,33 liter melk, 1 mespunt zout, 0,5 eetl gesmolten boter,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-07-2002
  • Argentijns Nagerecht
  •  60-120 min.

Argentijnse Zoete Melk Spread; Dit traditioneel Argentijnse Smeersel wordt op brood gesmeerd, maar ook gebruikt voor taarten, koekjes, als saus op ijs, op flensjes of als basis voor ijs.

INGREDIENTEN

400gr suiker, 1 liter melk, mespunt bakpoeder, snuifje kaneel,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2003
  • Argentijns
  •  30-60 min.

Dit zachte romige ijs, met lichte caramel smaak Maak eerst de Dulche de Leche (zie vorig recept). Je hebt ongeveer 3/4 nodig van de portie die je hier gemaakt hebt.

INGREDIENTEN

30 gr suiker, 0,5 liter melk, 20 gr maizena, 300ml slagroom,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2003
  • Argentijns
  •  30-60 min.

Lekker om te snoepen of als nagerecht

INGREDIENTEN

1 blikje gecondenseerde gezoete melk 115gr boter 170gr fondantchocolade 25gr cacaopoeder 3eieren200gr suiker 140gr bloem

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2009
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Voor wie het eerste recept te bewerkelijk vond, maar toch het heerlijke hapje lust, hier een cheatrecept...

INGREDIENTEN

1 blikje gecondenseerde melk van Friesche Vlag

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-12-1999
  • Argentijns Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk zoet pasta-achtig goedje voor op ijs, pannenkoek, boterham

INGREDIENTEN

3 liter melk en 1 kilo suiker

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-12-1999
  • Argentijns Bijgerecht
  •  60-120 min.

Vanilleijs met Dulce de Leche strepen.

INGREDIENTEN

1 liter vanille ijs, Dulce de Leche

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-07-2002
  • Argentijns Nagerecht
  •  60-120 min.

Argentijns recept van Melk jam. voor op brood, cake maar ook als zoete saus voor over ijs.

INGREDIENTEN

4 glazen melk, 2 glazen suiker, 1 mespunt bakpoede, snuifje kaneel,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-06-2002
  • Argentijns Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke super simpel te maken caramelsaus. Dit is heerlijk over vanilleijs met gecaramelliseerde noten

INGREDIENTEN

1 blikje gezoete gecondenseerde melk (AH of Toko)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-06-2009
  • Argentijns
  •  > 120 min.

Snel lekker en makkelijk

INGREDIENTEN

400 ml slagroom, blikje zoete gecondenseerde melk ( 400 gr), 1 zakje espressopoeder

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-09-2013
  • Argentijns Nagerecht
  •  0-10 min.

Snel lekker en makkelijk

INGREDIENTEN

400 ml slagroom, blikje zoete gecondenseerde melk ( 400 gr), 1 zakje espressopoeder

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-09-2013
  • Argentijns Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Dulce de leche is de Argentijnse naam voor een soort broodbeleg (karamelpasta).

INGREDIENTEN

* 7 g gelatineblaadjes (gebruik voor een strikt-vegetarische versie agar-agar), * 500 ml slagroom, * 250 ml melk, * 1 vanillestokje, * 6 + 6 eetlepels dulce de leche (250 g), * 6 eetlepels vloeibare karamel ( zie recept hieronder),

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-08-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Taart uit de koloniale tijd in Chili, mil hojas betekent duizend bladeren, of tewel een heleboel laagjes.

INGREDIENTEN

4 koppen meel, 250 gr. boter, 2 theelepels bakpoeder, 1 kop melk, 1 1/2 kop suiker, 5 eieren, 1 eetlepel pisco of cognac, , Vulling:, 700 gr dulce de leche of 2 gekookte blikken zoete gecondenseerde melk.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-12-2008
  • Chileens
  •  30-60 min.

Dulce de leche ("melk snoep" in het Spaans) is een rijke en decadente saus of een siroop, die gelijkaardig smaakt als karamel.In tegenstelling to karamel die gemaakt is door suiker te verhitten is dulce de leche gemaakt door gezoete melk te verhitten. Het proces is simpel maar het kan een lange tijd duren . Dit artikel zal verschillende manieren tonen om een romige, zoete en zijde zachte dessert maken. Ook lekker op een sneetje brood.

INGREDIENTEN

1 blik gezoete en gecondenseerde melk of, , 500 gram witte suiker, 2 liter volle melk and 1 theelepel zeezout of, , 1 kg witte suiker, 3 liter melk, en 1/2 theelepel baksoda

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-08-2010
  •  
  •  > 120 min.

~~Deze keer niet van gecondenseerde melk. ~~zijdeachtig en volledig subliem, dit dulce de leche recept

INGREDIENTEN

~~1 liter volle koemelk, 1 kopje kristalsuiker, 1/4 theelepel bakpoeder1) In een of meer van de volgende drie bestanddelen aan het begin:, 1/2 theelepel puur vanille-extract, of de zaden geschraapt van een half vanillestokje, 1/8 theelepel gemalen kaneel, 1/8 theelepel zeezout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-09-2014
  • Mexicaans
  •  60-120 min.

Dulce de leche betekent in het spaans:" snoepje van melk" en is een karamel-achtige zoetigheid, het is populair in heel Latijns-Amerika. Ze eten het op brood, maken er ijs van, gebruiken het in gebak, pudding etc. De combinatie met chocolade is erg populair.Het verschil met karamel is, dat karamel gemaakt wordt van verhitte suiker en plakkerig is.Dulce de leche wordt gemaakt van melk en suiker, het is net zo zoet als karamel, maar niet zo kleverig en heeft meer een zachte en soepele smaak. Er gaat een verhaal over het ontstaan van dulce de leche, dat een vrouw melk met suiker aan het opwarmen was en er op de deur geklopt werd en zij haar hele pannetje met melk vergat. Toen ze terug kwam was het verbrand en veranderd in een bruine stroop, Dulce de leche!

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor de dulce de leche:, 1 blik gezoete gecondenseerde melk (400 g), , Geroosterde pecannoten:,  50 g pecannoten, - 1 el boter, - 1/4 tl zout, , IJs:, - 250 ml slagroom, - 150 ml volle melk, - 1 el bruine rum (optioneel)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-07-2014
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 g Dulce de Leche voor banketbakkers, 140 g meel, 140 g boter, 1 lepel bakpoeder, 140 g suiker, 3 eieren, 100 cm3 room, 1 geraspte sinaasappelschil, 2 lepels papaverzaad

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2009
  •  
  •  20-30 min.

Dit recept komt uit Ceviche, het kookboek en gelijknamige restaurant van Martin Morales. Een heerlijk zoet nagerecht.  Lees hier ook de boekrecensie van Ceviche: http://www.smulweb.nl/artikelen/198312/Book-review-ceviche-van-martin-morales

INGREDIENTEN

1 portie Peruaanse dulce de leche , 2 eidooiers, 120 g fijne kristalsuiker, 55 ml witte port, 2 eiwitten, 1 theel. kaneel, plus extra om te bestrooien, enkele takjes munt

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2014
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

De beroemde Franse bruiloftstaart. Lijkt nogal verfijnd, maar iedereen kan `m in elkaar flansen. En waarom eigenlijk alleen voor een bruiloft? Probeer het eens met deze simpele methode. De taart is superlekker met dulce de leche, maar plakjes aardbei en room zijn ook perfect. Si tu veux. Per portie 477 kcal, 24,8 g vet (14,8 g verzadigd), 5,8 g eiwit, 57,2 g koolhydraten, 44,4 g suikers

INGREDIENTEN

100 gram Boter, 1 theelepel Fijne kristalsuiker, 200 gram Bloem, 4 Eieren - grote, 400 gram Dulce de Leche - karamelpasta op melkbasis, 300 gram Kristalsuiker, 100 gram Pure chocolade - in stukjes, 300 ml Kookroom

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2012
  • Frans
  •  30-60 min.

De Argentijnse alfajores (uitspreken als alfa-gores) van maïzena, karamel en kokos zijn een van de lievelingssnacks van kinderen uit Argentinïe. En het recept is zo eenvoudig dat kinderen het zelf kunnen bereiden.... en, natuurlijk opeten!

INGREDIENTEN

200 gram bloem, 300 g maïszetmeel, 1/2 theelepel bicarbonaat, 2 theelepel bakpoeder, 200 gram boter, 150 gram suiker, 3 eierdooiers, 1 theelepel vanille-extract, schil van 1 citroen, caramel (eigenlijk hoor je de typisch argentijnse "Dulce de leche" te gebruiken (melkpasta), geraspte kokos,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2013
  • Argentijns
  •  20-30 min.

Eva van de fijne blogEva in the Kitchenmaakte dit recept. Oreo. Salted caramel. Cheesecake. Dit is de culinaire hemel!

INGREDIENTEN

VOOR 5 MINI CHEESECAKES:, , 6 Oreo koekjes, 20 gram ongezouten boter, 100 gram roomkaas, 50 gram mascarpone, 50 gramsuiker, 1 ei + 1 dooier, Snuf zout, Zaadjes van 1 vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker, , Voor de salted caramel:, , 1 eetlepel Dulce de Leche*, 1 eetlepel mascarpone, snuf grof zeezout, ,

  •  Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op22-03-2014
  • Nagerecht
  •  
  • Eigen recept

Dit nagerecht gegeten in Londen. Ik vond het super lekker. Wel wat machtig. De banoffee pie is oorspronkelijk in 1972 in het Hungry Monk restaurant in East Sussex (Engeland) bedacht. Inmiddels is hij in veel landen populair, met name in Australië. Gekaramelliseerde gecondenseerde melk wordt ook wel als Dulce de Leche aangeduid. Dit is een Argentijnse lekkernij (o.a. als broodbeleg).

INGREDIENTEN

* 1 blik gecondenseerde melk (400 g), * 100 g witte basterdsuiker, * 200 g bloem, * zout, * 150 g boter + extra om in te vetten, * 1 eidooier, * 5 bananen, * citroensap, * 2.5 deciliter slagroom, * 1 theelepel espressopoeder, * 1 zakje vanillesuiker, * 1 theelepel versgemalen koffie, * 100 g ongezouten pecannoten of ongezouten macadamianoten, * eventueel vanille-ijs, , , ,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-02-2009
  • Engels Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Bak vanille-ijs, doosje diepvriesframbozen (of verse), Ongeveer 15 zandkoekjes (of andere koekjes of biscuits), 50g boter, Blikje gezoete gecondenseerde melk

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-06-2011
  •  
  •  10-20 min.

Ongeveer 12 koekjes

INGREDIENTEN

Koekjes:, , 1 cup/2 sticks butter, divided, ½ cup sugar, 1 egg beaten, 1tsp pure vanilla extract, 2 cups flour, ½ tsp baking powder, , , Caramel:, ½ cup butter, 4 sprigs fresh rosemary, 1-cup brown sugar, ½ cup corn syrup, 1 cup sweetened condensed milk, 1 tsp pure vanilla extract,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2013
  • Internationaal
  •  30-60 min.
Dulce de leche

Dulce de leche

Dulce de leche, een gerecht dat afkomstig is uit de Argentijnse keuken. Het gaat bij dulce de leche over een karamel pasta en deze is bekend in heel Latijns Amerika. Het wordt vaak klaargemaakt om op het brood te doen, maar ook voor taarten kan het gebruikt worden, net als voor koekjes, pudding en ijs. Zeker als het over dulce de leche met chocolade gaat dan gaat het over een zeer populair gerecht. Het wordt als nagerecht opgediend en dan is het of puur of samen met biscuitjes, dat zorgt voor een heerlijke smaak. De dulce de leche bestaat uit melk, bakpoeder en suiker en het wordt allemaal langzaamaan gekookt.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top