138 soep recepten uit de Duitse keuken

  • Top 100

Het recept van deze echt verrukkelijke goulashsoep vond ik achter op een krantje van een supermarkt hier in Duitsland. Het leek me een heerlijke soep voor Nieuwjaarsdag en dat was het ook. We hebben er van genoten! Echt een TOPPER!
Toevallig gisteren (7-11-2012) deze heerlijke goulashsoep voor onze buren gekookt. Mijn buurvrouw en ook haar dochter wilden allebei het recept. Ze vonden de soep heerlijk!

INGREDIENTEN

2 flinke uien -, 3 teentjes knoflook -, 500 gram aardappelen -, 3 winterpenen -, 500 gram rundvlees voor goulash -, 2 eetlepels zonnebloemolie -, 2 eetlepels tomatenpuree -, 1 blikje gepelde tomaten -, 1 pot geroosterde paprika`s (720 gr) -, 4 runderbouillon-tabletten -, zout, peper -, paprikapoeder naar smaak -, cayennepeper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-01-2011
  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit is een soep uit berlijn die behalve smakelijk ook voedzaam is en als complete maaltijd kan dienen.

INGREDIENTEN

750 gr rundsschenkel met been, 2 l water, zout, soepgroenten( flink veel), 750 gr aardappelen, witte vers gemalen peper, 1 snufje nootmuskaat, 1/2 tl gedroogde marjolein, 50 gr gerookt doorregen spek, 2 uien, peterselie, kervel

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op10-08-2000
  • Duits
  •  120 min. <

Deze soep wordt traditiegetrouw na de wijnoogst gegeten.

INGREDIENTEN

250g hamlappen,50g boter,mespuntje gedroogde tijm, mespuntje karwijzaad,1 laurierblad,peper,zout,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-12-2002
  • Duits Voorgerecht
  •  30-60 min.

De lekkerste soep die er bestaat

INGREDIENTEN

Water, bouillonblokjes, 1l melk, 500g bloem, 5 eieren, olie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-04-2001
  • Duits
  •  20-30 min.

Met eiersterren,

INGREDIENTEN

1 ossenstaart(ong 600 gram), 200 gr rundermergbeen, zout, 2 bosjes gemengde kruiden (selderij/peterselie/bieslook), 1 el zwarte peperkorrrels, 3 eieren, 1/8 l melk, boter voor vorm, nootmuskaat, 2 steeltjes marjoraan, 1/2 bosje krulpeterselie

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-06-1999
  • Duits Voorgerecht
  •  60-120 min.

Een bouillon met kleine deegballetjes, zoals mijn moeder me heeft geleerd.

INGREDIENTEN

Bouillon, zelfgemaakt of met een beetje hulp van..., gehakt, ketjap manis, peper, paprikapoeder, dunne prei, kleine wortel, boter, griesmeel, koffiemelk, ei, peper, nootmuskaat

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2002
  • Duits
  •  20-30 min.

Lekkere pittige Goulash soep volgens Duits recept .

INGREDIENTEN

, -1 kilo rungergoulash, - 6 paprika's (rood en groen), - 2 grote uien, - 3 blikjes gepelde tomaten, - 1 blik kidneybonen, - paprika poeder (mild en scherp), - zout en peper, - runderboullion (4 blokjes van de Knorr)., -wat allesbinder

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op30-03-2004
  • Duits
  •  120 min. <

Gewoon een lekkere Duitse soep.

INGREDIENTEN

6 plakken bakbacon, 2 wortels, 2 tomaten, 1 prei, 1 ui, 1 bouillonblokje, 1 liter water, 2 deciliter erwten (diepvries), 1 theelepel zout, peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-01-2005
  • Duits
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

We aten in een restaurant dit zalige cantharellensoepje. Thuis geprobeerd het na te maken en het is aardig gelukt. We hebben gesmuld.

INGREDIENTEN

100 gram cantharellen, 1 klein sjalotje, 1 eetlepel mager gerookte spekblokjes, 1 teentje knoflook, 1 glas witte wijn, 125 ml slagroom, 2 paddenstoelen-bouillontabletten, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 1 eetlepel zonnebloemolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2008
  • Duits
  •  20-30 min.

Soep uit Duitsland.

INGREDIENTEN

1/4 selderieknol (120 g), 2 preien (240 g), 21 worteltjes (120 g), 60 g margarine of ganzevet, 1 ui, 2 eetl. bloem, 2 l. hete vleesbouillon, 4 aardappelen (250 g), 2 eierdooiers, 2 eetl. zure room, 1 bosje verse gehakte kervel of 2 theel. gedroogde kervel.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2001
  • Duits
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Koolrabi is een groente die in Nederland niet zo vaak gegeten wordt. Toch is het een heerlijke zachte groente, die zeker in zijn recht komt in deze verrukkelijke soep. Wij vonden het erg lekker. Ik heb de soep inmiddels al 2x gemaakt en hij komt zeker vaker op ons programma.

INGREDIENTEN

800 gram koolrabi, 2 sjalotjes of een kleine ui, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel zonnebloemolie, 1 flink glas witte wijn, 2 groentebouillontabletten, 100 ml slagroom of crème fraiche, zout, peper, 1/2 eetlepel citroensap, eventueel wat kervel of peterselie om te garneren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-07-2009
  • Duits
  •  20-30 min.

Een lekkere, romige soep die je, door toevoeging van meer of minder kerrie, zo pittig kunt maken als je zelf wilt. De banaan en de kip brengen alles weer een beetje in balans.

INGREDIENTEN

3 bananen30 gr. boter2 uien1 a 2 eetl. kerrie4 dl. kippenbouillon2, dl. slagroomzoutpepersuikercitroensap200 gr. kipfilet1 eetl. olie, 30 gr. geschaafde amandelen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2004
  • Duits
  •  20-30 min.

Een lekkere, romige, vrij stevige soep. Heel lekker met koud weer, voor bij de lunch bijvoorbeeld.

INGREDIENTEN

Voor de balletjes, 1 ui2 sneetjes oud witbrood500 gr., rundergehakt1 eimespuntje nootmuskaat, Voor de soep:,, 30 gr. (room)boter of gee100 gr. mager, gerookt spek3 uien7 1/2 dl. vleesbouillon, 2 dunne preien1 theel. majoraan600 gr. aardappels1 1/4 dl. slagroom2 eetl., verse gehakte peterseliepeperzout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-10-2004
  • Duits
  •  30-60 min.

Lauchsuppe mit Schinken heet ze in duitsland waar het een bijzonder populaire maaltijdsoep is

INGREDIENTEN

1 kg prei schoongemaakt,50gr boter,500 gram aardapplen,geschild,in stukken gesneden, 1 3/4 liter groeten- of kippenbouillon,eventueel van tabletten,1,25 dl kookroom,zout,witte peper uit de molen,eventueel vleugje nootmuskaat,1 1/2 eetlepel fijngehakte bladselderij,250-350 gram gekookte ham,in smalle reepjes gesneden.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2002
  • Duits
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heel bijzondere soep, speciaal geschikt voor je Kerstdiner. Ik heb hiervoor een Duitse Riesling gebruikt. De soep wordt gebonden door de groenten. De gerookte eendenborst geeft een extra smaakaccent.
De soep kun je al een dag tevoren maken. De eendenborst doe je er vlak voor het opdienen in.

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 2 middelgrote aardappels, 2 middelgrote worteltjes, 1 dunne stengel bleekselderij, 1 dunne prei, 2 sjalotjes, 20 gram boter, ½ liter kippenbouillon, 1/8 liter Mosel Riesling (Spätlese), 1/8 liter slagroom, zout, peper, nootmuskaat

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2008
  • Duits
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk gerecht, kinderen smullen hiervan

INGREDIENTEN

4 ongepaneerde snitzels, 1/4 slagroom (mag de goedkoopste zijn), 1 zakje uiensoep

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2008
  • Duits
  •  30-60 min.

Deze soep is een heerlijk begin van een feestelijke maaltijd

INGREDIENTEN

1 a 2 uien, 1 kg knolselderij, 250 gram kruimige aardappelen, 2 el boter/margarine, zout, zwarte peper, 1 bosje dille en 1 bosje bieslook, 125 gram gerookte zalmsnippers, 200 gram slagroom

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2005
  • Duits
  •  20-30 min.



Weer zo'n lekkere, aparte soep van onze oosterburen, hartig, voedzaam en romig.

INGREDIENTEN

, * 1/2 witte kool, * 1 eetlepel boter, * 600 ml. vleesbouillon, * 300 ml.room, * peper, zout en nootmuskaat naar smaak, * 1/2 theelepel kummel, * 200 gram gekookte ham, * 2 eetlepels bieslook

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2002
  • Duits
  •  30-60 min.

Een heerlijk frisse soep, die zeker past in een zomers buffet.

INGREDIENTEN

Voor de soep:, 3 komkommerszout1 l. koude, goed gekruide, groentebouillon1 1/4 dl. zure room2 dl. creme fraichepepersherryazijn,, Voor de vulling:, 5 nieuwe haringen, gefileerd1 bosje, gladde, peterselie10 grote radijsjes, in blokjes gesneden10 eetl. croutons

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-05-2004
  • Duits
  •  30-60 min.

Deze soep uit het Duitse Baden is het lekkerst als U ze even in de oven laat gratineren....subliem!

INGREDIENTEN

-2 uien (in blokjes gesneden), -125 g rauwe ham (in kleine dobbelsteentjes), -30 g boter, -5 preien (circa 500 g)in stukjes van 1 cm gesneden, -1 l hete vleesbouillon, -zout, witte peper, -1/8 l witte droge wijn, -1 eetlepel bloem, -2 eetlepels zure room, -1 eierdooier, -peterselie, -4 eetlepels belegen geraspte kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2002
  • Duits
  •  20-30 min.

Het recept voor deze soep komt uit Duitsland. De Duitse bijnaam 'Katzenjammer suppe' (= katersoep) heeft de soep te danken aan het feit dat men gelooft dat het eten van de soep tegen een kater (van drank) werkt.



De soep wordt vaak tussen de middag gegeten op de dag na een feestje.

INGREDIENTEN

1 ui, 1 zeer volle eetlepel bloem (15 gram), 1 flinke eetlepel boter, 1 theelepel paprikapoeder, 2 theelepels kummel (karwijzaad), 1 liter vlees- of kippenbouillon (of water bouillonblokjes), 250 gram zuurkool, 100 gram boerenmetworst (stuk van een dunne boerenmetworst, kan eventueel vervangen worden door andere gerookte droge worst), , , De opgegeven hoeveelheid kummel in deze soep wordt alleen door liefhebbers gewaardeerd (eventueel helemaal weglaten of de helft toevoegen).

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-07-2002
  • Duits
  •  10-20 min.

Deze soep kan als voorgerecht en ook als hoofdgerecht voor 8 personen geserveerd worden. En is vooraf te maken en kan ook goed invriezen.

INGREDIENTEN

1 kg varkens krabbetjes, 2 liter water, 2 laurierbladeren, 3 kruidnagels, genoeg zout, genoeg zwarte peper, 1 vol t aromat, 500 g droge witte bonen (geweekt), 2 uien, fijn, 3 preien in dunne ringen, 500 g aardappels, in blokjes, 2 geklopte eieren met net zoveel melk

  •  Voorgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op11-11-2009
  • Duits Voorgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

750gr uien * 3 teentjes knoflook * Boter * 1-2 el bloem * 1,5 l kippebouillon * peper * zout * 4 sneetjes stokbrood * 75gr geraspte kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2005
  • Duits
  •  20-30 min.

Een overheerlijke, bijzonder aromatische soep met oregano en een snufje knoflook. De soep heb ik gemaakt bij een dinertje vorige week. Wij en onze gasten hebben gesmuld! Ik had de plakjes eendenborst om een soepstengel gedaan en naast het kommetje gelegd.

INGREDIENTEN

100 gram ui - 2 teentjes knoflook - 1 theelepel gedroogde oregano - 1 vastkokende aardappel (100 gram) - 2 appels (300 gram) bijvoorbeeld Elstar - 40 gram boter - 1/2 dl witte wijn - 1/2 liter groentebouillon - 1/4 liter slagroom - zout - 100 gram gerookte eendenborst - 4 soepstengels

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2004
  • Duits
  •  20-30 min.

Een hartige, romige uiensoep

INGREDIENTEN

800 gr. uien150 gr. bacon3 theel. rozemarijn8 3/4 dl. bouillon200 gr., gehalveerde kerstomaatjes150 gr. creme fraiche2 eigelen1 eetl. olijfoliezout, (witte) peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2004
  • Duits
  •  30-60 min.





Deze Bretzeln und Salzstangen komen oorspronkelijk uit Duitsland, waar deze knappende hapjes bij de soep of in de avond bij een glas gekoeld tapbier worden gegeven. Maar persoonlijk ga ik voor een lekker glas wijn erbij!

INGREDIENTEN

, Voor 12 stengels en 8 krakelingen:, * 15 gram gist, * ruim 175 ml. warm water, * 1 theelepel suiker, * 300 gram bloem, * 2 theelepels zout, * 1 losgeklopt ei, * grof zout, * maanzaad, * karwijzaad, * sesamzaad

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-04-2002
  • Duits
  •  30-60 min.

Makkelijke en lekkere roomsoep uit Duitsland, die gepureerd geserveerd moet worden !

INGREDIENTEN

-1 kg kastanjeboleten, -2 el fijngesneden bosui, -50 g boter, -1,25 dl kippenbouillon of groentebouillon, -1 el marjolein, -1 el fijn gesneden peterselie, -4 el room, -sap 1/2 citroen, -zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2004
  • Duits
  •  20-30 min.

Stevig gevulde maaltijdsoep.

INGREDIENTEN

500 g rundvlees (stooflappen), 2 l water, zout, 1 handje soepgroente, 750 g aardappelen, witte peper, snufje nootmuskaat, 1/2 tl marjolein, 50 g gerookt vet spek, 2 uien, 1/2 bosje peterselie, 1/2 bosje kervel

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op10-10-1999
  • Duits
  •  120 min. <

Het originele recept.

INGREDIENTEN

700 gr aardappelen, 1/2 knolselder, 2 grote winterwortelen, 2 tomaten, 3 uien, boter, 1.5 liter vleesbouillon, nootmuskaat, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-1999
  • Duits
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2.5 kg vastkokende aardappelen; 11 eieren;klein potje augurken (zoet-zuur); 2 grote uien, zakje tuinkruiden dressing, mayonaise; olie; azijn;2 bakjes vleessalade; dille.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-1999
  • Duits
  •  20-30 min.

Zo moet een soep zijn!

INGREDIENTEN

1 kleine rookworst, 25 g boter, 200 g gesneden prei, 1 blik linzen (ca. 400 g), 1 runderbouillontablet, zout, peper, 4 eetl. zure room

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-01-1999
  • Duits
  •  10-20 min.

Maaltijdsoep
http://youtu.be/hPJhVcr2UNo

INGREDIENTEN

Geconcentreerde rundvleesbouillon, 1,5 liter bouillon, klontje boter,4 bakjes smeerkaas, 4 uien, 2 a 3 teentjes knoflook, 1 pond gehakt, gehaktkruiden, 3 ons preireepjes, bosui

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-2006
  • Duits
  •  20-30 min.

Deze uiensoep moet zeker niet onderdoen voor de Franse; ze is een ware ontdekking

INGREDIENTEN

500 g uien, 40 g boter, 15 g bloem, 1 l warme vleesbouillon, zout en vers gemalen witte peper, verder :, 2 sneden brood om te toasten, 20g boter, 2 eierdooiers, 1 glas witte droge wijn, 4 eetlepels room, zout - verse witte gemalen peper, peterselie en bieslook

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-05-2002
  • Duits
  •  30-60 min.

Bron: de recepten van Cris

INGREDIENTEN

700 gr aardappels (afkokers zoals eigenheimers), 1 knolselderij, 3 wortels, 50 gr boter, 1,5 l vleesbouillon (van een blokje), 1 middelgrote ui, 1 laurierblad, 1 kruidnagel, 1 prei, 1/8 l slagroom, zout, witte peper, fijngewreven majoraan, geraspte nootmuskaat, 200 gr champignons, 1 middelgrote ui, 2 eetl fijngehakte kruiden (kervel, bieslook, peterselie), 50 gr boter,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-01-2002
  • Duits
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke romige soep met de zachte smaak van de koolrabi (lijkt wat op bloemkool). Extra lekker door de broccoli-roosjes die ook wat kleur aan de soep geven!

INGREDIENTEN

Plm. 800 gram koolrabi, 2 sjalotjes of 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, 30 gram boter, 100 ml droge witte wijn, 800 ml groentenbouillon (kan van blokje), 200 ml slagroom of slankroom, zout, peper, 1/2 eetlepel citroensap, 250 gram broccoli, eventueel paprikapoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2012
  • Duits
  •  20-30 min.

Deze soep is op zijn lekkerst als je ze even in de oven laat gratineren

INGREDIENTEN

-2 uien, -125 g rauwe ham, -30 g boter, -5 preien (circa 500 g), -1 l hete vleesbouillon, -zout en witte peper, -1/8 l witte wijn, -1 eetlepel bloem, -2eetlepels zure room, -1 eierdooier, -peterselie, -4 eetlepels geraspte belegen kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-07-2002
  • Duits
  •  20-30 min.

Alhoewel manlief "Franse" uiensoep lekkerder vindt; komt hier toch het recept van de "Duitse" versie.

INGREDIENTEN

500 gr uien, 40 gr boter of margarine, 15 gr bloem, 1 liter hete vleesbouillon (zelfgemaakt of van blokjes), witte peper, bovendien:, 2 sneetjes witbrood, 20 gr boter of margarine, 2 eidooiers, 1 glas witte wijn, 4 eetlepels (slag)room, zout, witte peper, 1/2 bosje peterselie, 1/2 bosje bieslook, (eventueel 1 fijngehakt knoflookteentje)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2003
  • Duits
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke zacht romige soep. Gebruik je in plaats van Goudse kaas een geitenkaas dan krijg je een soep met een heel ander karakter en ook erg lekker. Een soep waarmee je veel kunt variëren.

INGREDIENTEN

600 gram kruimige aardappelen, 0,75 liter halfvolle melk, 2 kruidenbouillontabletten, 150 gram geraspte belegen Goudse kaas, 1/2 dl (koffie)room of slagroom, 2 theelepels mosterd, 2 eetlepels fijngehakte bieslook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-04-2012
  • Duits
  •  10-20 min.

Lauchsuppe mit Schinken is bij onze oosterburen een bijzonder populaire maaltijdsoep. Ze wordt er het gehele door opgediend. De aardappelen spelen, zoals in alle recepten voor de soepen die u deze week krijgt voorgezet een opvallende rol. Ook bij ons kan de soep het gehele jaar door worden gegeten want ook bij ons onderscheiden we zomer- en winterprei. Van de laatste is bekend dat ze wat meer smaak heeft dan de zomerprei die op haar beurt zachter van structuur dan die van de winterprei is.

INGREDIENTEN

1 kg prei, schoongemaakt; 50 gram boter; 500 gram aardappelen (afkokers), geschild, in stukken gesneden; 1 3/4 liter groenten- of kippenbouillon, eventueel van tabletten; 1,25 dl kookroom; zout; witte peper uit de molen; eventueel vleugje nootmuskaat; 1 1/2 eetl. fijngehakte bladselderij; 250 - 350 gram gekookte ham, in smalle reepjes gesneden.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2002
  • Duits
  •  20-30 min.

Lekker van restjes pannenkoek, maar ook de moeite waard om speciaal pannenkoeken voor te bakken

INGREDIENTEN

1 schenkel, 1 mergpijp, 500 gr. soepvlees, 1/2 liter water, verse knolselderij, wortel, peterselie, prei, bloemkool, zout, peper, 250 gr. bloem, 1 ei, 1/2 liter melk

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op25-06-1999
  • Duits
  •  120 min. <
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies