Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

108 duif recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Een recept van Jos Liefting

INGREDIENTEN

12 duivenborstjes, peper en zout, olie, roomboter,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 duiven, 8 sneden brood, boter, peper en zout, basielkruid.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 jonge duifjes, 200 gram kalfsvlees, 200 gram hesp, 20 asperges, 20 zilveruitjes, een kruidentuiltje (tijm, laurier, peterseliestaarten), suike,r peper, zout, ? liter braadjus of bruine fond, maiszetmeel., ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-07-2003
  • Belgisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 panklare duiven (a 400 gr) met de levertjes), zout, peper, 1 eetlepel rozemarijnnaaldjes, 16 salieblaadjes, 4 teentjes knoflook, 4 plakken Parmaham (50 gr), , voor de saus:, 200 gr kippenlevertjes, 1 plak ontbijtspek van 50 gr, 1 plak Parmaham van 50 gr, 1 citroen, 1 theelepel jeneverbessen, 1 laurierblaadje, 1 eetlepel kappertjes, 4 ansjovisfilets, 1 theelepel zwarte peperkorrels, 1/8 liter rode wijn, 4 eetlepels olijfolie, 30 gr boter

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-03-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 kg witte asperges, 1 liter gevogelte-of kippenbouillon, 4 kleine duiven, 1 potje gevogeltefond, 5 stukjes basilicum, 50 g koude boter, mespunt saffraan, 4 plakken Ganda Ham, olie voor het frituren, boter voor het bakken, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-05-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

* Hamam mahshy bi lahm *In Egypte at men graag duif en de Joodse gemeenschap at het liefst duif met gehaktvulling. Met rijst erbij is dat een stevige maaltijd. Gebruik jonge, mediterrane duiven (pigeonneaux) of piepkuikens.

INGREDIENTEN

1 ui, sap van 1/2 citroen, 4 el maisolie of andere plantaardige olie, zout en peper, 1 tl gemalen kardemomzaad, 1 tl kaneel, 1/2 tl piment, 4 jonge duiven of piepkuikens, Voor de vulling:, 1 grote ui (in vieren gesneden), 2 el neutrale plantaardige olie, 350 g mager rundergehakt, 2 el rozijnen, 4 el pijnboompitten (goudbruin geroosterd), zout en peper, 1 tl kaneel, 1/4 tl piment

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-07-2000
  • Joods Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een snel en lekker recept voor de liefhebbers

INGREDIENTEN

-4 duifjes (panklaar en de levertjes apart), -3 kippelevertjes, -50 g boter, -2 cl Cognac, -15 cl droge witte wijn, -zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

In 1909 pleitte A.L.G. Westenberg, kok te Hilversum, voor meer onderwijs in de kookkunst."Een grote dosis halfgeleerdheid, die het jonge meisje als onnutten ballast van de kostschool meedraagt, zal daarvoor gevoeglijk gemist kunnen worden". Stevige duif is uit de mode, het moeten nu enkel de soepele borstjes zijn. Maar indertijd voelde Koningin Wilhelmina zich, volgens een verrukte ooggetuige die als kind bij haar aan tafel zat, volstrekt niet te goed om er uitgebreid van te kluiven. Een salade met een kluifje dus. Recept naar: A.L.G. Westenberg, Nationaal Kookboek, Leiden, A.. Sijthoff's Uitg. Mij., 1909.(N.B. dit recept is wat aangepast, destijds werden de duiven helemaal gaargestoofd en dus taai)

INGREDIENTEN

2 duiven, borstjes en poten er los bij, peper, zout, 50 g boter, blaadje laurier, greepje tijm en rozemarijn, 11/2 dl rode wijn, 4 sneetjes wittebrood, olijfolie, 1 el boter, 50 g mager spek in blokjes, 50 g gepelde sjalotjes, 100 g champignons, 200 g doperwtjes (diepvries), peper, zout, 100 g gemengde sla, 3 el olijfolie, 1 el azijn, 1 el fijngesneden prei, tl sojasaus, peper, zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Piccioni con sals piselli

INGREDIENTEN

4 JONGE DUIVEN, ZOUT, PEPER, 4 TAKJES VERSE TIJM, 60 GRAM BOTER, 5 EETLEPELS OLIJFOLIE, 2 DL DROGE WITTE WIJN, 200 GRAM DOPERWTJES, 2 DL KIPPEBOUILLON, SNUFJE NOOTMUSKAAT, 4 EETLEPELS CReME FRAiCHE, 2 EETLEPELS PETERSELIE, 1 EETLEPEL BIESLOOK,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-07-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

INGREDIENTEN

1 kg witte asperges * 1 liter gevogelte-of kippenbouillon * 4 kleine duiven * 1 potje gevogeltefond * 5 stukjes basilicum * 50 g koude boter * mespunt saffraan * 4 plakken Ganda Ham * olie voor het frituren * boter voor het bakken * peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-06-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 Bresse Duif, , 40 gr Farce van gevogelte, , Geconfijte sinaasschilletjes, , 20 gr ganzeleverblokjes, , Cognac, , Rode port, , 1/2 dl slagroom, , **Voor de saus:, , 1 dl kookroom, , 1 dl gevogelte glace, , 1/2 dl honing

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-07-2003
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 wilde duiven, 4 el rode port, 100 gr. boter of margarine, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-1998
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Middeleeuws Saksisch recept, waarschijnlijk uit de 7e eeuw.

INGREDIENTEN

, 6 plakken bacon; 3 teentjes knoflook; 4 duiven; 250 gr veldpaddestoelen (bijv honingzwammen); 50 gram hazelnoten; 50 gram walnoten; 300 ml donker bier (herfstbok); 1 kopje water; 3 laurierbladeren; boter om in de bakken.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-11-1999
  • Engels Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een warm voorgerecht

INGREDIENTEN

4 duiven of duivenborstjes, zout en versgemalen peper,50 gr.boter, 4 kwarteleitjes, 1 eetl boter, 1 kleine krop ijsbergsla, 40 gr. veldsla,1 theel.notenolie, Saus: 1 dl kalfsfond, 1 dl. droge witte Vermouth, 2 dl. rode wijn, 1 theel. franse mosterd, 100 gr. ijskoude boter

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-04-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 wilde duiven, *4 el rode port, *100 gr. boter of margarine, *zout en peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Een niet echt gebruikelijk vogelsoort dat in Nederland word genuttigd.

INGREDIENTEN

4 wilde duiven, *4 el rode port, *100 gr. boter of margarine, *zout en peper,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2001
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*2 wilde duiven, *600 gr. zuurkool, *200 gr. mager rook- of katenspek, *1 1/2 dl. witte wijn, *75 gr. boter of margarine, *milde paprikapoeder, *zout en peper, , Tip:, Vervang paprikapoeder door cayennepeper (pittig) en voeg dit toe bij het stoven van de zuurkool.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 wilde duiven, 2 dl madeira, 150 gr gemengd gehakt, 1 ui, 1 tl tijm, 1 el bloem, 80 gr boter of margarine, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Weer een Duifje

INGREDIENTEN

2 wilde duiven, *600 gr. zuurkool, *200 gr. mager rook- of katenspek, *1 1/2 dl. witte wijn, *75 gr. boter of margarine, *milde paprikapoeder, *zout en peper,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-2001
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*4 wilde duiven, *2 dl. madeira, *150 gr. gemengd gehakt, *1 ui, *1 tl. tijm, *1 el. bloem, *80 gr. boter of margarine, *zout en peper, , Tip:, Vervang madeira door rode port of sherry.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 wilde duiven, *600 gr. zuurkool, *200 gr. mager rook- of katenspek, *1 1/2 dl. witte wijn, *75 gr. boter of margarine, *milde paprikapoeder, *zout en peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*4 wilde duiven, *4 el rode port, *100 gr. boter of margarine, *zout en peper, , Tip:, Vervang port door sherry en gebruik wildkruiden.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*2 wilde duiven*600 gr. zuurkool*200 gr. mager rook- of katenspek*1 1/2 dl. witte wijn*75 gr. boter of margarine*milde paprikapoeder*zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 wilde duiven, *250 gr. champignons, *100 gr. boter of margarine, *zout en peper, *200 gr. mager spek, *2 sjalotten, *1 el. Worchestershiresauce, *2 tl. bonekruid, *1 1/2 tl. nootmuskaat, *Cocktailprikkers, of keukendraad.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Lekker duifje met een lekker sausje

INGREDIENTEN

40 g Solo margarine, 4 duiven, peper, zout, 5 wortelen, 3 ajuinen, 2 teentjes look, 2 stengels bleekselderij, 1 prei, 1 bosje kervel, 100 g ontvet spek, 500 ml bruine gevogeltefond, 1 scheutje cognac, 250 ml rode wijn, pitloze groene druiven, 300 ml room (20% vet), 300 ml volle melk, 1 kg aardappelen (vastkokend), nootmuskaat, 1 takje rozemarijn, 3 takjes verse tijm, 1 blaadje verse laurier, 150 g geraspte Gruyère,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-04-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde wilde duif uit de oven

INGREDIENTEN

4 wilde duiven, 250 gr. champignons, 100 gr. boter of margarine, zout en peper, 200 gr. mager spek, 2 sjalotten, 1 el. Worchestershiresauce, 2 tl. bonekruid, 1 ? tl. nootmuskaat, Cocktailprikkers of keukendraad

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een Vlaamse klassieker in een nieuw jasje en... een verrassend lekkere combinatie.

INGREDIENTEN

4 duiven (mogen van een zekere leeftijd zijn) - 16 rivierkreeftjes - 3/4 l gevogeltebouillon - 4 stronken witloof - enkele jonge worteltjes - 1 dl room - 2 eierdooiers - het sap van 1 citroen - een snuifje zout en peper - enkele takjes verse kervel

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-07-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een hartversterkend gerecht van top chef Wouter Keersmaekers,van restaurant ' De Schone van Boskoop'

INGREDIENTEN

-1 meisavooikool, -2 dl room, -peper, -zout, -nootmuskaat, -4 jonge duiven, -olijfolie, -truffelsaus, -4 gestoofde sjalotten (in witte wijn en gevogeltefond), , , , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-05-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*4 wilde duiven, *250 gr. champignons, *100 gr. boter of margarine, *zout en peper, *200 gr. mager spek, *2 sjalotten, *1 el. Worchestershiresauce, *2 tl. bonekruid, *1 1/2 tl. nootmuskaat, *Cocktailprikkers, of keukendraad, , Tip:, Maak jus door 1 dl. witte wijn of bouillon aan het braadvocht toe te voegen.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bron; Gevleugelde ratten

INGREDIENTEN

2 wilde duiven, *4 el rode port, *100 gr. boter of margarine, *zout en peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2003
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*4 wilde duiven, *250 gr. champignons, *100 gr. boter of margarine, *zout en peper, *200 gr. mager spek, *2 sjalotten, *1 el. Worchestershiresauce, *2 tl. bonekruid, *1 1/2 tl. nootmuskaat, *Cocktailprikkers of keukendraad

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-1998
  •  
  •  30-60 min.

Voor 4 personen

INGREDIENTEN

4 schoongemaakte jonge duiven, 2 zoete Spaanse uien, olijfolie, zout en peper, 1/2 koffielepel gemalen kaneel, 1/2 koffielepel gemalen gember, snuifje gemalen saffraan, 16 gedroogde abrikozen (een halve dag geweekt in water met 3 el oranjebloesemwater), 4 el vloeibare honing, 250 gram geblancheerde en gepelde amandelen, 12 hardgekookte kwarteleitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-06-2003
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tajine van duif met honing en amandelen

INGREDIENTEN

4 schoongemaakte jonge duiven, 2 zoete Spaanse uien, olijfolie, zout en peper, 1/2 koffielepel gemalen kaneel, 1/2 koffielepel gemalen gember, snuifje gemalen saffraan, 16 gedroogde abrikozen (een halve dag geweekt in water met 3 el oranjebloesemwater), 4 el vloeibare honing, 250 gram geblancheerde en gepelde amandelen, 12 hardgekookte kwarteleitjes ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2004
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

INGREDIENTEN

4 duiven * 150g frambozen * salieblaadjes * 1 eetlepel verse gemberblokjes * boter * 1 eetlepel frambozenazijn, Fond : karkassen van de duiven * 1/2 fles bourgogne (pinot noir) * 2 wortelen * 2 uien * 2 blaadjes salie * 2 laurierblaadjes * tijm * 2 tenen ongepelde knoflook

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

1933

INGREDIENTEN

4 duiven, 200 gram boter, zout, , APPELCOMPOTE, 8 appelen (van een stevig soort), 1 1/2 dl. rijnwijn, 1 1/2 dl. water, schil van 1/2 citroen, ca. 75 gram suiker, 10 gram aardappelmeel

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-02-1999
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

*4 wilde duiven, *4 el rode port, *100 gr. boter of margarine, *zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 wilde duiven, *600 gr. zuurkool, *200 gr. mager rook- of katenspek, *1 1/2 dl. witte wijn, *75 gr. boter of margarine, *milde paprikapoeder, *zout en peper., , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

4 personen

INGREDIENTEN

4 duifjes, - 900 g erwtjes (diepvries), - 100 g gerookt spek, - 16 zilveruitjes, - 50 g bak en braadvet, - peper en zout, - 4 dl bruine fond,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-06-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 duifjes, 200 g hopscheuten, 4 plakken ganzenlever, 3 dl wijn (rood), 1.5 dl bruine fond, 50 g boter (roomboter), 1 wortel, 1 ui, 1 stengel groene selderij, 1 takje peterselie, 50 g boter (bakboter), peper, zout, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-05-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 schoongemaakte jonge duiven, 2 zoete Spaanse uien, olijfolie, zout en peper, 1/2 koffielepel gemalen kaneel, 1/2 koffielepel gemalen gember, snuifje gemalen saffraan, 16 gedroogde abrikozen (een halve dag geweekt in water met 3 el oranjebloesemwater), 4 el vloeibare honing, 250 gram geblancheerde en gepelde amandelen, 12 hardgekookte kwarteleitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-01-2002
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top