Doperwtenmousse met munt
Doperwtjes, maar dan trendy met gegrilde gamba's.Ook lekker als amuse!
750 gram verse grote zoete doperwten met doperwtjes uit blik gaat het ook prima! 125 gram boter wat muntblaadjes eetlepel creme fraiche of room kalfsfond of wat groetenbouillon 8 gamba?s Gebruik je dit gerecht als amuse (=8 personen)
Kook de doperwten in 3 liter water met zout (10 gram water per liter)in ongeveer 15 minuten gaar. -Blikje; laat doperwtjes uitlekken en bewaar het vocht. Daarna goed laten uitlekken in een vergiet en bewaar het kookvocht. Blancheer de muntblaadjes en hak deze daarna fijn.
Pureer de doperwten samen met de boter met een staafmixer. Voeg wat creme fraiche of room toe en de fijngehakte muntblaadjes. Voeg zonodig wat van het kookvocht of wat kalfsfond toe om tot de gewenste dikte te komen en klop het geheel schuimig op met de staafmixer. Grill de gamba's met wat peper en zout en een drupje olijfolie todat ze een mooi roze zijn.
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-05-2004Frans Voorgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Amuse van gerookte Makreel en Doperwtenmousse
Zeer geschikt als Amuse
50 gram (koelverse) doperwten, 1 eetlepel crème fraîche, 5 blaadjes munt, 50 gram gerookte makreel
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-09-2009Frans20-30 min.
(Amuse) Gerookte makreel met doperwtenmousse
Een lekkere binnenkomer
50 gram ( koelverse ) doperwten, 1 eetlepel creme fraiche, 5 blaadjes munt, 50 gram gerookte makreel, peper en zout
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-02-2010Nederlands20-30 min.
Gerookte makreel met doperwtenmousse
50 gram (koelverse) doperwten, 1 eetlepel crème fraîche, 5 blaadjes munt, 50 gram gerookte makreel
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-12-201210-20 min.
- Eigen recept
(Amuse)
Een heerlijk en snel klaar gerecht, waar je zeker succes mee zult hebben.
50 gram doperwten Diepvries of koelverse, 1 el. creme fraiche, 5 blaadjes munt, 50 gram gerookte makreel, peper en zout
- Nederlands Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-09-2009Nederlands Voorgerecht0-10 min.
Doperwtjesmousse met gerookte makreel en munt
Op een gezellig dinertje bij vrienden kregen we als "mondvermaakje" ,zoals onze Zuiderburen dat zo mooi weten uit te drukken....... deze eenvoudige, maar heerlijke amuse voorgeschoteld. Natuurlijk kreeg ik van de gastvrouw het recept. Dit hapje is perfect voor te bereiden ( doperwtenmousse) en klaar in 10 minuten.
50 gr doperwten, 1 el crème fraîche, 5 blaadjes munt in flinterdunne reepjes, 50 gr gerookte makreel
- Frans Amuse
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-05-2019Frans Amuse0-10 min.
- Eigen recept
Risotto met gamba`s en groene asperges
Zalige & feestelijke risotto die wij ook graag op een doordeweekse dag eten. Voor mensen die niet van gamba`s houden is stukjes biefstuk een lekker alternatief. Houd je niet van paddestoelen? Het recept is ook lekker zonder shii-takes.
-(Risotto) rijst voor 2 (andere rijst kan ook), - 2 tuinkruiden bouillonblokjes, - 1-2 stengels bleekselderij, - 1 grote ui, - 10-15 gepelde rauwe gamba`s evt. in stukken, - handje peterselie, - 1 citroen, - 1 teen knoflook, - diepvries doperwten, - olijfolie, - boter, - een scheut witte wijn, - 10 groene asperges, - 1 bakje shii take`s, - mascarpone, - evt chili, - 1 bosuitje, - geraspte grana padano (of een andere lekker kaas), - peper en zout
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-03-2011Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.