1. Home
  2. Recepten
  3. Doperwtenmousse

Doperwtenmousse recepten (7) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Doperwtenmousse met munt

Doperwtjes, maar dan trendy met gegrilde gamba's.Ook lekker als amuse!

INGREDIENTEN

750 gram verse grote zoete doperwten met doperwtjes uit blik gaat het ook prima! 125 gram boter wat muntblaadjes eetlepel creme fraiche of room kalfsfond of wat groetenbouillon 8 gamba?s Gebruik je dit gerecht als amuse (=8 personen)

Voorbereiding

Kook de doperwten in 3 liter water met zout (10 gram water per liter)in ongeveer 15 minuten gaar. -Blikje; laat doperwtjes uitlekken en bewaar het vocht. Daarna goed laten uitlekken in een vergiet en bewaar het kookvocht. Blancheer de muntblaadjes en hak deze daarna fijn.

Bereidingswijze

Pureer de doperwten samen met de boter met een staafmixer. Voeg wat creme fraiche of room toe en de fijngehakte muntblaadjes. Voeg zonodig wat van het kookvocht of wat kalfsfond toe om tot de gewenste dikte te komen en klop het geheel schuimig op met de staafmixer. Grill de gamba's met wat peper en zout en een drupje olijfolie todat ze een mooi roze zijn.

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Amuse van gerookte Makreel en Doperwtenmousse

Zeer geschikt als Amuse

INGREDIENTEN

50 gram (koelverse) doperwten, 1 eetlepel crème fraîche, 5 blaadjes munt, 50 gram gerookte makreel

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-2009
  • Frans
  •  20-30 min.

(Amuse) Gerookte makreel met doperwtenmousse

Een lekkere binnenkomer

INGREDIENTEN

50 gram ( koelverse ) doperwten, 1 eetlepel creme fraiche, 5 blaadjes munt, 50 gram gerookte makreel, peper en zout

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gerookte makreel met doperwtenmousse

INGREDIENTEN

50 gram (koelverse) doperwten, 1 eetlepel crème fraîche, 5 blaadjes munt, 50 gram gerookte makreel

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-12-2012
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

(Amuse)

Een heerlijk en snel klaar gerecht, waar je zeker succes mee zult hebben.

INGREDIENTEN

50 gram doperwten Diepvries of koelverse, 1 el. creme fraiche, 5 blaadjes munt, 50 gram gerookte makreel, peper en zout

  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-09-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Doperwtjesmousse met gerookte makreel en munt

Op een gezellig dinertje bij vrienden kregen we als "mondvermaakje" ,zoals onze Zuiderburen dat zo mooi weten uit te drukken....... deze  eenvoudige, maar heerlijke amuse  voorgeschoteld. Natuurlijk kreeg ik van de gastvrouw het recept. Dit hapje is perfect voor te bereiden ( doperwtenmousse) en klaar in 10 minuten.

INGREDIENTEN

50 gr doperwten, 1 el crème fraîche, 5 blaadjes munt in flinterdunne reepjes, 50 gr gerookte makreel

  • Frans Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-05-2019
  • Frans Amuse
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Risotto met gamba`s en groene asperges

Zalige & feestelijke risotto die wij ook graag op een doordeweekse dag eten. Voor mensen die niet van gamba`s houden is stukjes biefstuk een lekker alternatief. Houd je niet van paddestoelen? Het recept is ook lekker zonder shii-takes.

INGREDIENTEN

-(Risotto) rijst voor 2 (andere rijst kan ook), - 2 tuinkruiden bouillonblokjes, - 1-2 stengels bleekselderij, - 1 grote ui, - 10-15 gepelde rauwe gamba`s evt. in stukken, - handje peterselie, - 1 citroen, - 1 teen knoflook, - diepvries doperwten, - olijfolie, - boter, - een scheut witte wijn, - 10 groene asperges, - 1 bakje shii take`s, - mascarpone, - evt chili, - 1 bosuitje, - geraspte grana padano (of een andere lekker kaas), - peper en zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste doperwtenmousse recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top