161 dip saus recepten

Lekker bij de mosselen

INGREDIENTEN

1 prei,4 schijfjes gemberwortel,1 eetlepel sherry,2 eetlepels ketjap,2 eetlepels olijfolie,enkele druppels sesamolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-08-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Tomaten puree(klein blik)., olijf olie, thym,sjalot,look,oregano,basilicum,aller handen tuinkruiden(volgens sezoen)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-11-2006
  • Italiaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 dl Conimex Sweet Chili Saus *, 3 el dikke yoghurt *, 0.5 theel limoensap *, 2 theel sesamolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-03-2005
  • Thais
  •  0-10 min.

Dipausje voor bij de Gyoza

INGREDIENTEN

Chili olie, rode rijstazijn, soja saus, water

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-04-2001
  • Japans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 klein uitje, paprika poeder, kerrie poeder, 2 theelepels ketjap manis, frites saus (of nog minder vet), scheutje water, knoflook, peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-10-1999
  •  …
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 kop tahini1/4 kop rijstazijn1/2 kop groente of kippenbouillon3 theelepels tamarinde1/2 theelepel gembernat1/4 kop koriander, grof gehakt

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-07-2005
  • Marokkaans
  •  0-10 min.

Een heerlijke pittige dip.

INGREDIENTEN

2 sjalotten of lente ui * 2 tot 3 kleine chipotle chillies en 1/4 theelepel van de saus * 1 1/4 dl mayonnaise * 2 1/2 dl uitgelekte yogurt * theelepel citroensap

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-08-2002
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Sesam dip voor bij Falafel/ shoarma en andere Arabisch /Israelische gerechten

INGREDIENTEN

1/2 kopje tahina (is sesampasta en te koop in mediterrane tokos), 2 eetlepels citroensap, 3 fijn gehakte knoflooktenen, zout, naar smaak, ½ kopje water (of meer afhankelijk van de gewenste dikte)., Naar smaak Cyennepeper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-08-2010
  • Arabisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 blik Unox hot dogs, 2 dl halvanaise, eetlepels room, 4 eetlepels chilisaus, zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-09-2001
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Vrij pittige dipsaus!

INGREDIENTEN

100 gr. monchou, 1 potje zoetzure paprika salade, 1/2 a 1 theelepel sambal, zout, tortillachips

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-03-2001
  • Mexicaans
  •  0-10 min.

Lekkere dip! Recept is voor 250 ml.

INGREDIENTEN

40 gr tomatenpuree, 150 ml groentebouillon, 8 gr aardappelzetmeel, 3 gr gemberpoeder, 3 gr korianderpoeder, 5 gr sambal, 12 gr bruine suiker, 40 gr rode paprika reepjes, 1 teen knoflook, 1 bleekselderij, 1/2 rode ui, 5 takjes koriander en 20 gr extra vierge olijfolie.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-10-2010
  •  …
  •  10-20 min.

Het Mingus Minus-Dieet voor 27 september; 300 Kcal

INGREDIENTEN

100 gr magere kwark, 1 eetl boter, 4 eetl melk, 1 kleine ui (25 gr), paprikapoeder, peper, zout, kummel, 1 theel kappertjes, 1 theel mosterd, 300 gr bleekselderij, 1 knackebrod,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-10-2001
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Dit is een gewijzigde versie van de Amerikaanse thousand-island-dressing

INGREDIENTEN

2-3 zure augurkjes*1/2 rode paprika*1 kleine ui of sjalot*1 dl mayonaise*3 eetl.tomatenketchup*2 eetl.yoghurt*peper,zout*mespuntje paprikapoeder*

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-01-2002
  •  …
  •  0-10 min.

Met de pot biermosterd van stadsbrouwerij De Hemel uit Nijmegen blijf ik experimenteren.

INGREDIENTEN

3 eetlepels biermosterd - 1 theelepel sambal oelek - 1 kopje olijfolie - sap van een halve citroen - 3 teentjes knoflook - eetlepel gehakte peterselie - 10 zwarte olijven zonder pit - peper en zout naar smaak

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-06-2003
  •  …
  •  0-10 min.

Mocht je een dipje hebben, deze swingende bite haalt je er zo weer uit!

INGREDIENTEN

250 g gehakt, half zakje Old el Paso kruidenmix (merk fajita of Taco), 125 ml zure room, 125 gr roomkaas (philadelphia of mon chou of roomkaas van de Aldi), 1 eetlepel mayonaise, 1/2 pot tomatensalsa mild of medium van Old el Paso), geraspte kaas (cheddar, oude kaas of mozzarella), verder een 1/2 ui, 1/2 paprika en 3 kleine tomaten in stukjes gesneden

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-12-2003
  • Mexicaans
  •  0-10 min.

Dipsauzen zijn erg geliefd,kijk hoe u gasten zich verdringen rond de schaaltjes en hun best doen niet al te gulzig te lijken

INGREDIENTEN

, ROMIGE ZALM SAUS., , 200 gr roomkaas met, , 100 gr gerookte zalm en, , 5 el lepels room tot, , een gladde massa in een keuken machine ., , voeg wat peper en gehakte bieslook toe ., , bewaar in een koelkast., , , PITTIGE APPELCHUTNEY., , 60 gr zure room met, , 125 gr yoghurt en, , 70 gr kant en klare pittige appelchutney en, , 1 tl ahornsiroop tot een gladde saus roeren ., , voeg naar smaak zout en peper toe ., , bewaar in de koelkast.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2002
  •  …
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

0.5 komkommer *, 2 el Conimex Teriyaki saus *, 1 el sesamolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-03-2005
  •  …
  •  0-10 min.

Lekker en snel. Kip met een japanse tint.

INGREDIENTEN

4 dikke kipfilet moten, Conimex wok-olie, flesje kikoman soja saus, Wasabi.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2004
  • Japans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 el conimex sweet chili sauce, 3 el sinaasappelsap, 1-2 el (griekse) yoghurt

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-05-2005
  • Chinees
  •  0-10 min.

Mosselen uit frituur met dipsaus.

INGREDIENTEN

250g mosselen gekookt, 100gr bloem, zout, 1/2, eetlepelslaolie,11/2dl spuitwater., saus:10 gr boter,1/4ui geraspt,1 theelepel chilipoeder, zout, kleinblikje tomatenpuree, 1/2 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel bruine suiker, cocktailprikker.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2001
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept was 1 van de hapjes op de bruiloft van elvis

INGREDIENTEN

Een half kopje blauwe kaas, een derde kop roomkaas, 2 soeplepels mayonaise, een halve theelepel worcester saus, 1 teentje knoflook, 1theelepel citroensap, een halve kop krabvlees

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-11-2003
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

* Saus van blauwschimmelkaas *
Deze saus is heerlijk bij kippenvleugeltjes, verse groenten, hartige taarten en zelfs bij een hamburger. Gebruik een blauwschimmelkaas die je lekker vindt: magor galbani of roquefort of gorgonzola. Schep de kaas heel voorzichtig door de saus; als je te stevig roert wordt het mengsel grauw - net zo lekker, maar ziet er minder smakelijk uit.

INGREDIENTEN

2,5 dl zure room, 2,5 dl mayonaise, 70 g zachte blauwschimmelkaas (verbrokkeld), 1 el appelazijn, 1 el vers citroensap, 2 scheutjes tabasco, 1 el fijngesnipperde ui, 1/2 tl geperste knoflookteen, 2 el fijngehakte peterselie, zout, versgemalen zwarte peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-05-2001
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Een hoop mensen eten alleen de harten van de artisjok, veel lekkerder vind ik de bladeren waar je mee kunt dippen in dit heerlijke avocado sausje. En wil je een keer makkelijk doen, koop je gewoon kant en klare guacomole, creme fraiche erdoorheen. Artisjok op hoog vermogen in de magnetron, C'est tout !

INGREDIENTEN

2 grote artisjokken; zout; 2 rijpe avocado's; bekertje creme fraiche 200 ml; evt.citroensap en teentje knoflook; verse zwarte peper & zout van de molen

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-04-1999
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Prikkel de eetlust met deze romige bonendipsaus en verse, knapperige groenten: reepjes wortel, cherrytomaatjes en reepjes paprika zijn er heerlijk bij.

INGREDIENTEN

1 blik van 400 gr flageolets, afgespoeld en uitgelekt, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, ¼ theel. Gedroogde chilivlokken, 3 ½ eetl. Groene pesto, 2 eetl. Olijfolie, 1 theel. Citroensap

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-06-2009
  • Frans
  •  10-20 min.

Een recept zelfbedacht door ons Canadese nichtje Rita, heerlijk bij als snack bij de borrel

INGREDIENTEN

1 pakje cremekaas, ? kopje sourcream, 3 eetl. Mayonaise (biologische, d.i. zonder suiker en veel lekkerder!!!), klein beetje chilipoeder, enkele gehakte groene pepers, enkele gehakte sjalotjes, enkele gehakte tomaten, zakje geraspte (belegen) kaas, grote zak taco chips (naturel, anders zit er suiker in)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-09-2002
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Een bijzonder voorgerecht of borrelhapje.

INGREDIENTEN

-500 g kipfilets (in blokjes gesneden van 3 x 3 cm), -1 1/2 eetlepel droge sherry, -1 eetlepel lichte sojasaus, -1 th lepel sesamolie, -2 th lepel maizena, -2 eetlepels arachideolie, -100 g wortel (in dunne plakjes), -250 g komkommer (dunne plakjes), -3 bosuitjes (in ringetjes), -100 g tauge, DIPSAUS:, -2 eetlepels grofgesneden sjalot, -2 eetlepels grofgesneden knoflook, -2 kl verse rode pepertjes (zonder zaadjes en fijngesneden), -3 eetlepels water en 3 el limoensap, -2 eetl vissaus of lichte sojasaus, -2 th lepel suiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2003
  • Thais
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Sans MS">* 125 gr magere kwark naturel * 2 el slasaus 5% of 25% vet * 1 sjalotje of kleien ui * 1 teentje geperste knoflook * paar druppels citroensap

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-2002
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 dl. Room Fris1 1/2 tot 2 eetl. pesto genovesezoutpeper1/2 komkommer1/2 bloemkool, in roosjes12 kerstomaatjesbrocolli in roosjeschips

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-11-2002
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

? 2 pakjes groenteloempia's (diepvries, a 2 stuks), ? 6 gewelde pruimen zonder pit (zak a 500 g), ? 1 teentje knoflook, ? 1 rode peper, ? 1 eetlepel zonnebloemolie, ? 4 eetlepels zoute ketjap, ? 2 eetlepels pindakaas

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-02-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

? 2 pakjes groenteloempia's (diepvries, a 2 stuks), ? 6 gewelde pruimen zonder pit (zak a 500 g), ? 1 teentje knoflook, ? 1 rode peper, ? 1 eetlepel zonnebloemolie, ? 4 eetlepels zoute ketjap, ? 2 eetlepels pindakaas

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2004
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 125 gr magere kwark naturel * 2 el slasaus 5% of 25% vet * 1 sjalotje of kleien ui * 1 teentje geperste knoflook * paar druppels citroensap

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-11-2001
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Lekker bij tortilla chips en verschillende rauwe groente.

INGREDIENTEN

*100 gr mascarpone, *2 eetl koofieroom, *tube Danisch Chef (naturel), *6 fijngehakte walnoten, *peper en zout.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-01-2000
  •  …
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 sjalotjes, 1/4 rode paprika, 1 teentje knoflook, 100 gr mayonaise, 1 eetlepel gehakte bieslook, 1 eetlepel ketchup, 1 eetlepel room

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-01-2000
  •  …
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

12 scampi, 12 basilicumblaadjes, 12 plakjes pancetta, 2 eetlepels rode pesto, 2 eetlepels mayonaise

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-07-2008
  •  …
  •  10-20 min.

1 1/2 dl

INGREDIENTEN

2 sjalotjes, 1/4 rode paprika, 1 teentje knoflook, 100 gr mayonaise, 1 eetlepel gehakte bieslook, 1 eetlepel ketchup, 1 eetlepel room

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-07-2000
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Gebakken pastinaak friet met romige balsamico dip. Leuk om te serveren als verjaardag hapje of bij een ander feestje

INGREDIENTEN

2 pond pastinaak, gepeld en gesneden in de maat van Belgische friet., 2 eetlepels aardappelzetmeel, 4 eetlepels olijfolie, Zout en peper naar smaak, Romige balsamico dip, ½ kop balsamico azijn, 3 eetlepels bruine suiker, ½ kop zure room

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-04-2013
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Voor deze kebabs kan bijna elke stevige witvis worden gebruikt. De vis wordt gemarineerd in de chermoula en dan in wijnbladeren gegrild. (Chermoula is een marinade die zijn oorsprong vindt in Marokko, Algerije en Tunesië.)
De bladeren worden lekker knapperig, de vis blijft mooi zacht en de dip is verrukkelijk.

INGREDIENTEN

Pakketje of pot (ingelegde) wijnbladeren (te koop in Turkse/Marokkaanse winkels), 600-800 gram stevige witvis filet (zeeduivel, zeewolf, schelvis etc.), , Voor de chermoula:, bosje verse koriander, de blaadjes, fijngehakt, 2-3 knoflooktenen, fijngehakt, 1-2 tl komijnpoeder, 4 el olijfolie, sap van 1 citroen, zout, , Voor de dipsaus:, 50 ml witte wijnazijn of citroensap, 115 gram fijne kristalsuiker, 1-2 el water, 2-3 saffraandraadjes, 1 sjalot, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 3 lente-uitjes, in dunne ringen, 25 gram verse gemberwortel, geschild, geraspt, 2 rode of groene chilipepers, zonder zaad, fijngehakt, bosje koriander, de blaadjes, fijngehakt, bosje munt, de blaadjes, fijngehakt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2012
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

Een pittige dip, heerlijk bij de papas arrugadas (Canarische aardappeltjes in de schil), waarvan het recept ook op mijn pagina staat.

INGREDIENTEN

1 of 2 rode Spaanse pepers; 4 tenen knoflook, gepeld, een snufje komijnpoeder; 1 tl milde paprikapoeder; zout; 1 wijnglas olijfolie; 3 el wijnazijn; 2 el koud water.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2007
  •  …
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 g avocado, 125 ml sour cream, 1 el limoensap, 2 el sweet chilli saus, 50 g rode ui, 130 g tomaten

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-09-2003
  • Engels
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Dit is volgens een hotel chef het beste recept die hij ooit zelf heeft geprobeert! Hij gebruikt dit recept exclusief thuis voor zijn eigen gasten!! Mijn familie en gasten vinden het ook onvoorstelbaar lekker!

INGREDIENTEN

375 gr. grote Garnalen, , 35 gr. Witte Bloem, 35 gr. Maizena, 1/2 El zout, 1/4 Tl. witte of zwarte gemalen peper, 1 El. slaolie, 115-125 ml. koud water, , een beetje bloem in een schaaltje, 75 gr. geraspte kokos

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-07-2009
  • Canadees Voorgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies