Dim Sum
Met een vulling van shii-take, varkensgehakt en rauwe ham.
1/2 eetl. olie30 gr. fijngehakte shii-take250 gr. mager, varkensgehakt50 gr. fijngehakte, rauwe ham2 eetl. fijngehakte, lente uizout1 theel. sambal2 eetl. fijngehakte koriander, 1 blaadje djeroek poeroet (citroenblad)wontonvellen 10 x 10
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-06-2002Chinees30-60 min.
Dim Sum
Zoete dim sum; Eier-custardtaartjes. Zoete dim sum worden, gewoonlijk, na de hartige aangeboden
Voor het deeg:, 375 gr. bloem180 gr. reuzel5 eetl. heet water,, Voor de vulling:, 3 eieren, op kamertemperatuur50 gr. suiker of poedersuiker3 3/4 dl. melkevt. gele voedingskleurstof
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-02-2004Chinees30-60 min.
DIM SUM
Chinese gehaktballetjes
, , > 300 g rundergehakt, , > 50 g heel fijn gehakt ontbijtspek, , > 1 el sojasaus, , > 1 el medium dry sherry, , > 1 tl oestersaus, , > 2 el maizena, , > 1 tl vijfkruidenpoeder, , > wat peper, , > wat zout, , > ? 8 loempiavellen, , > olie, , > 'n zoetzure chilisaus
- Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-08-2002Chinees Bijgerecht10-20 min.
Dim sum
Heerlijk Chinees voorgerecht
200 gr tarwebloem, 150 gr mager varkensvlees, 20 gr vet spek in blokjes van 2 mm, 50 gr fijngesneden paksoi (het groene blad), ca. 5 el bouillon van kalkoen, 1 kleine theelepel zout, 2 theelepels lichte Chinese sojasaus, 1 theelepel sesamolie
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-11-2006Chinees Voorgerecht10-20 min.
DIM SUM
? 250 gr mager varkensvlees of kipfilet, ? 20 gr vetspek, fijngesneden, ? 75 gr groene kool, fijngesneden, ? 4-5 eetl kippenbouillon, ? ? -1 theel zout, ? 2 theel lichte sojasaus, ? 1 theel sesamolie, ? 200 gr tarwebloem, ? groot stuk bananenblad of paksoi, ? Thaise chilisaus,
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-12-200220-30 min.
Dim Sum
Driehoekjes, gevuld met krabvlees
Wontonvelletjes320 gr. krabvlees(vers of blik)10 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 lenteuitje, fijngehakt3 eetl. bloem1 eetl. kerriepoeder1 eiwit, losgeklopt, arachideolie om te frituren, Voor de marinade:, 3 eetl. arachideolie, 2 theel. lichte sojasaus1 theel. rijstwijn of zoete sherry1 theel. water1/2 theel., suikereen paar druppels sesamoliepeper en zout naar smaak
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-02-2004Chinees30-60 min.
Dim sum
Kuo Tieh Guozi
200 gr tarwebloem, 150 gr mager varkensvlees, 20 gr vet spek in, blokjes van 2 mm, 50 gr fijngesneden paksoi (het groene blad), 5 eetl kippenbouillon, 1 kleine theel zout, 2 theel lichte Chinese, sojasaus, 1 theel sesamolie
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-01-2002Chinees30-60 min.
Dim Sum
- 250 gram ongepelde, middelgrote garnalen, - 3 gedroogde paddestoelen, - 300 gram speklap, - witte peper en beetje zout, - sesamolie, - 1 bosui, - 1 pakje wonton deegvellen (te koop bij de toko), - ½theelepel gesneden gember, - sojasaus, - azijn,
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-01-20080-10 min.
- Eigen recept
Dim sum
Dim sum (Kuo Tieh Guozi) (± 20 stuks)
200 gr tarwebloem, 150 gr mager varkensvlees, 20 gr vet spek in blokjes van 2 mm, 50 gr fijngesneden paksoi (het groene blad), ± 5 eetlepels bouillon van kalkoen (zie recept gepocheerde kalkoen met gembersaus), 1 kleine theelepels zout, 2 theelepels lichte Chinese sojasaus, 1 theelepel sesamolie, , En verder:, een grote koekenpan met anti-aanbaklaag, ,
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-02-2009Chinees0-10 min.
Dim Sum
Gestoomde open pasteitjes
Voor de wontonvelletjes:, 120 gr. bloem2 eetl. geklopt ei, maizena voor het bestuiven, Voor de vulling:, 100 gr., fijngehakte garnalen175 gr. varkensgehakt2 Chinese paddestoelen (klein gesneden), zout1/2 theel. bruine suiker, De kruiden:, 1/2 theel., ve-tsin1 eetl. maizena1 theel. donkere sojasaus1 theel. lichte sojasaus, zwarte peper1 eetl. sesamolie, 24 wontons
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-02-2004Chinees30-60 min.
Dim Sum
Grote garnalen in een kokosdeegjasje
Grote garnalen (hoeveelheid naar gelang het aantal eters)125 gr. bloem125 gr., geraspte kokos2 theel. zelfrijzend bakmeelijswaterarachideolie om te frituren
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-02-2004Chinees30-60 min.
Dim sum
Gebakken vleespasteitjes
Voor de pasteideeglapjes:, 275 gr. bloem2 dl. koud water,, Voor de vulling:, 2 eetl. olie225 gr. gehakte biefstuk2, fijngesneden kleine sjalotjes2 eetl. sojasaus1/2 theel. zout1 1/2 eetl. rijstwijn of, droge sherry2 theel. maizena aangelengd met 2 theel. water2 eetl. bloempap, arachide- of zonnebloemolie om in te frituren
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-02-2004Chinees30-60 min.
Dim Sum
Gowgees. Deegmaantjes gevuld met garnalen. Deze worden, in China, meestal 's ochtends bij de thee gegeten, maar hier kunnen wij het als borrelhapje eten.
500 gr gepelde en schoongemaakte garnalen, 4 in dunne ringen gesneden lente-uien, 1 eetl. verse geraspte gemberwortel., 2 eetl. fijngehakte waterkastanjes, 3 theel. maizena, 2 theel. sesamolie, 1 theel. sojasaus, 1/2 Theel. suiker, zout en peper, 40 wontonvelletjes
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-01-2002Chinees30-60 min.
Dim Sum
Gebakken garnalenballetjes. Eigenlijk een voorgerecht, maar ook zeer geschikt als borrelhapje.
225 gr. gemalen gekookte garnalen125 gr. gekookt gemalen vlees, je kunt alle soorten, gebruiken, kip, rundvlees, varkensvlees of vis2 1/2 gr. fijngehakte, gemberwortel1, eetl. fijngehakte lenteui1/2 eetl. witte wijn1/2 theel. zout1 eiwit2 eetl., maizena6 sneden witbrood, zonder korst, verkruimeldplantaardige olie om in te, friturenzoete chillisaus om in te dippen
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-01-2004Chinees20-30 min.
Dim Sum
Chinese gestoomde garnalenbeignets
Voor de beignets:, 275 gr. bloem1 eetl. tapiocapoeder1 eetl., bakpoeder2 theel. basterdsuiker70 gr. zachte reuzel0,6 dl. warm water, Voor de vulling:, 250 gr. rauwe garnalen2 eetl. varkens- of, hamvet, fijngehakt1 eetl. sojasaus2 theel. droge sherry1 theel. sesamolie2, bosuitjes, alleen het witte deel, fijngehakt3 eetl. bamboescheuten, fijngehakt, Voor, de dipsaus:, 3 eetl. arachideolie1 theel. knoflook, geperst2 theel., gedroogde chilipepers, fijngehakt1 eetl. donkere sojasaus1 theel. citroensap1, theel. sesampasta, naar keuze
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-03-2004Chinees30-60 min.
Dim Sum
Eirol gevuld met varkensvlees
200 gr. tauge3 eetl. arachideolie250 gr. varkensgehakt10 stengels, fijngehakte bleekselderij6 grote champignons in plakjes van 1/2 cm.1 eetl. sojasaus, 1 eetl. Chinese rijstwijn of droge sherry2 theel. zout1/2 theel. suiker1 eetl., maizena, opgelost in 2 eetl. water400 gr. eirolvelletjesarachideolie om te frituren
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-02-2004Chinees30-60 min.
Dim Sum
Siu Mai
1 pond kleine rauwe garnalen, schoongemaakt1 pond varkens gehakt, 1 theel zout2 eetl. ketjap1 theel. suikerwitte peper2, eetl. olie2 theel. sesamoliewonton vellen1 losgeklopt eiwit,
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-05-2002Chinees30-60 min.
Dim Sum
Viergelukspasteitjes. Lekker als borrelhapje
Voor het deeg:, 225 gr. bloemmespunt zout2 dl. kokend, water, Voor de vulling:, 175 gr. fijngehakt varkensvlees of gehakt2 gewelde en gesneden Chinese paddestoelen50 gr. fijngehakte, soepgroenten1/2 theel. bruine suiker2 theel. sojasaus1/2 theel., zwarte peper1 ei2 eetl. fijngehakte bieslookzout1 eetl., olie1 1/2 theel. maizena2 eetl. bloem, vermengd met water
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-01-2002Chinees30-60 min.
dim sum
Lekker maar aan de pikante kant toen ik het gekocht heb maar je kan het zelf maken
Pastablaadjes, 2 kippenborsten, 1 ei, 1 dl room, look, paprikapoeder, 1 sla, sojasaus, 1 eigeel, basilicum,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-05-2002Aziatisch Hoofdgerecht20-30 min.
Gestoomde dim sum
Gestoomde Chinese hapjes
Ingredienten voor ongeveer 10 dim sum:, ? eetlepel olie, 30 gram fijngehakte shii-take, 250 gram mager varkensgehakt, 50 gr fijngehakte rauwe ham, 2 eetlepels fijngehakte lente ui, zout, 1 theelepel sambal, 2 eetlepels fijngehakte koriander, 1 blaadje djeroek poeroet (citroenblad).,
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-03-2004Chinees Voorgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Dim sum met garnalen
Dim sum of Diem sam (niet uitspreken als [dim soem]) zijn een soort kleine hapjes die in de Zuidelijke Chinese keuken (Kantonese/Hongkong, Chaozhou, Hakka en Fujian) vaak voorkomen. Dimsum zijn er in allerlei soorten en maten, wij maken ze met garnalen.
Ca. 16 stuks, , 16 ronde wontonvelletjes, 2 lente-uitjes, 2 theelepels geraspte gemberwortel, ½ à 1 theelepel red curry paste, 250 g garnalen, 2 takjes platte peterselie, fijngehakt, ,
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-10-2008Japans0-10 min.
- Eigen recept
Vegetarische dim sum
Deze dim sum zijn erg makkelijk te maken, zeer smaakvol en ook nog eens laag in de calorieën.
Voor de dim sum:, , 1 el. olie - 3 fijngesneden bosuitjes - 2 teentjes fijngehakte knoflook - 2 tl. geraspte verse gember - 3 el versgehakte knoflookbieslook (als je dat niet kunt vinden neem je gewone bieslook) - 400 gram fijngesneden paksoi - 2 el. zoete chillisaus - e el. fijngesneden verse koriander - 50 gram fijngesneden waterkastanjes (blikje bij de toko) - 24 ronde velletjes dumplingdeeg (vriezer, toko), , Voor de dipsaus:, , 1/2 tl. sesamolie - 1/2 tl arachide-olie - 1 el zoute sojasaus - 1 el limoensap - 1 kleine rode peper, zeer fijn gesneden.
- Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-05-2009Chinees Voorgerecht30-60 min.
Dim sum: gevulde deeghapjes
Dim sum: Chinese lunch (recept voor ca 20 stuks) Dim sum zijn gestoomde of gefrituurde hapjes. Met liefde bereid want letterlijk betekent het 'een stukje hart'. Omdat uitgebruid 'dim summen' nu eenmaal tijd kost, doen veel Chinese gezinnen het op zondagmiddag. In Chinese restaurants is het dan een drukte van belang. Bestellen hoeft niet: men kiest gewoon iets van de voortdurend langrijdende trolleys.
250 g mager varkensvlees of kipfilet; 20 g vet spek, fijngesneden (of spekblokjes); 75 g groene kool, fijngesneden; 4-5 el kippenbouillon (van tablet); 0,5-1 tl zout; 2 tl lichte sojasaus; 1 tl sesamolie; 200 g tarwebloem; groot stuk bananenblad of paksoi; Thaise chilisaus
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-02-2003Chinees30-60 min.
Dim sum: Chinese gehaktballetjes.
, , 300 gram rundergehakt., 50 gram heel fijn gehakt ontbijtspek., 1 eetlepel sojasaus., 1 eetlepel medium dry sherry, 1 theelepel oestersaus., 2 eetlepels maizena., 1 theelepels vijfkruidenpoeder., peper en zout., 8 loempiavellen., , ,
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-12-2003Chinees10-20 min.
Dim Sum met garnalen
* wontonvelletjes te koop bij de Toko
350 gram rauwe gamba`s, (gepeld en ontdaan van darmkanaal) Of 500 gram diepvriesgamba`s., 2 bosuitjes, in smalle ringen, 4 kastanjechampignons, in plakjes, 1 teen knoflook, uitgeperst, 1 cm gemberwortel, geraspt, 1 pakje wontonvelletjes*, frituurolie, 4 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel azijn, zoete chilisaus
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-03-2011Chinees20-30 min.
Dim Sum Siu Mai
Dim sum met garnalen, paddestoelen en varkensvlees
250 gr. ongepelde, middelgrote garnalen3 gedroogde paddestoelen300 gr. schouderkarbonade zonder bot, witte peperbeetje zoutsesamolie1 lenteui1 pakje wonton deegvellen (toko), 1/2 theel. gesneden gemberdonkere sojasausazijn
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-10-2003Chinees20-30 min.
Dim Sum Siu Mai
Maak altijd 1 dim sum extra om te kijken wanneer ze gaar zijn.
250 gram ongepelde, middelgrote garnalen, 3 gedroogde paddestoelen, 300 gram varkensnek, witte peper en beetje zout, sesamolie, 1 bosui, 1 pakje wonton deegvellen (te koop bij de toko), ½theelepel gesneden gember, sojasaus, azijn
- Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-10-2009Voorgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Dim sum met kipgehakt
Deze dim sum-rolletjes worden gemaakt met kipgehakt en gestoomd. Ze zijn daardoor vrij mager. Dim sum-velletjes (wontonvelletjes) kun je bij de meeste toko's kopen. Het stomen gaat het mooist in een bamboemandje (ook van de toko) die op een passende pan met zacht kokend water wordt gezet.
16 ronde wonton velletjes (diepvries in de toko), 2 lente-uitjes, 2 tl geraspte gemberwortel ( of theelepel gembersiroop), 0,5 á 1 tl rode currypasta (toko of grotere supers), 250 kippengehakt, 2 el kokosmelk (toko), 2 takjes peterselie, fijngehakt,
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-01-2015Chinees Voorgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Bieslook Dim Sum met garnalenvulling
Deze dim sums krijgen een prachtige zachtgroene kleur door de toevoeging van bieslook water.
Vulling:, Grote rauwe gepelde garnalen, fijngehakt 500 gram, shii take paddestoelen, gehakt 100 gram, Bieslook in stukjes geknipt 20 sprieten, zout 10 gram, poedersuiker 40 gram, zonnebloem olie 90 gram, bouillonblokje van kip, verkruimeld 1 stuk, , Deeg:, rijstbloem 75 gram, maizena 75 gram, bieslookwater van 2 bosjes bieslook die zijn vermalen tot puree, opgelost in 100 gram water 105 gram,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-08-2009Chinees Hoofdgerecht30-60 min.
Dim sum Chinese gehaktballetjes
Van "moesje2"
300 gram rundergehakt., 50 gram heel fijn gehakt ontbijtspek., 1 eetlepel sojasaus., 1 eetlepel medium dry sherry, 1 theelepel oestersaus., 2 eetlepels maizena., 1 theelepels vijfkruidenpoeder., peper en zout., 8 loempiavellen.,
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-05-20020-10 min.
Gestoomde dim sum met teriyakisaus
4 ronde bananenbladeren * 12 dumplinghapjes * 12 hacaohapjes * 4 takjes koriander * 4 eetlepels teriyakisaus.
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-09-2006Nederlands Voorgerecht10-20 min.
Dim sum saus
Voor eigengemaakte of kant en klaar gekochte dim sums.
2 el ketchup, 2 el honing, 1 el sojasaus, 4 el sweet & sour sauce, beetje limoensap., Bieslook voor garnering.
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-10-2001Aziatisch0-10 min.
Dim Sum, vegetarisch
Shui Mai
2 eetl. arachideolie1 teentje knoflook1 theel. fijngehakte, gemberwortel1 fijngehakte lenteuitje1 fijngesnipperde uica., 350 gr. fijngesnipperde kool2 theel. lichte sojasaus1/2 theel., sesamolie1 theel. rijstwijn of droge sherry1 theel. maizena, opgelost in 1 theel. koud waterwontonvellenca. 75 gr. voorgekookte of bevroren erwtjes
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-06-2002Chinees30-60 min.
Dim sum: gestoomde gehaktbroodjes
Dim sum: de Chinese variant van tapas. Deze gehaktbroodjes zijn heerlijk sappig en vol van smaak.
Deeg:, 1 tl gedroogde gist, 1 dl warm water, 150 gr bloem, 60 gr zelfrijzend bakmeel, 45 gr boter, 50 gr zeer fijne suiker, , vulling:, 250 gram gehakt naar keuze, 2 lente-uitjes, 1 el maïzena, 1 el water, plantaardige olie, 1 el oestersaus, 1 el hoisinsaus (verkrijgbaar bij toko of chinese supermarkt, kan evt. weggelaten worden), 1 el sojasaus, 1 tl sesamolie, ---, 1 teen knoflook of ½ tl knoflookpoeder, 1½ cm verse gember of 1 tl gemberpoeder, evt. snuf cayennepeper
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-02-2012Chinees Hoofdgerecht20-30 min.
Wonton soep met dim sum
300 gram ongepelde garnalen, - wontonvelletjes (te koop bij toko), - gestoomde paksoi, - flinke theelepel sesamolie, - 1 bosui, - 6 gedroogde paddestoelen, - sesamolie, - witte peper, - beetje zeezout, - gember,
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-01-20080-10 min.
dim sum van ching
Ingrediënten (voor +- 20 stuks):
200 gram tarwebloem, 150 gram mager varkensvlees, 20 gram vet spek in blokjes van 2 mm., 50 gram fijngesneden paksoi (het groene blad), +- 5 el. bouillon van kalkoen, 1 kleine tl. zout, 2 tl. lichte Chinese sojasaus, 1 tl. sesamolie
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-03-2007Chinees Bijgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Dim Sum Siu Mai
- 250 gram ongepelde, middelgrote garnalen, - 3 gedroogde paddestoelen, - 300 gram varkensnek, - witte peper en beetje zout, - sesamolie, - 1 bosui, - 1 pakje wonton deegvellen (te koop bij de toko), - ½theelepel gesneden gember, - sojasaus, - azijn,
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-02-2009Aziatisch20-30 min.
Dim sum hapjes
100 g kipgehakt, 1 theelepel geraspte gemberwortel, 1 lente-ui, 1 mespuntje vijfkruidenpoeder, peper, zout, 3 wontonvelletjes, 2 lepels tomatenketchup, 1 lepel gembersiroop, 1 a 2 theelepels chilisaus
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-03-2003Chinees0-10 min.
Dim sum met varkensvlees en garnalen
Amuse, warm
20 diepvries wonton-velletjes - 1 gedroogde Chinese paddestoel - 20 gr. mager varkensvlees - 30 gr. vet spek - ? tl. suiker - 1 tl. zout - peper - sesamolie, Saus:, 3 el. lichte sojasaus - 1 el. gembersaus - 1 tl. sambal,
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-09-2000Chinees20-30 min.
Dim Sum Schelpen
Niet goedkoop, wel makkelijk en origineel Oosters voorgerechtje of hapje
-24 Sint Jakobsvruchten, MARINADE:, -2 eetlepels teriyaki saus, -1 eetlepel sojasaus en 1 el droge sherry, -2 bosuitjes fijngehakt, -2 th lepels citroensap, -2 th lepels oestersaus, -1 th lepel sesamolie, -1 teentje knoflook (uit de pers), -1/2 th lepel vers geraspte gember,
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-03-2003Aziatisch Voorgerecht10-20 min.

Dim Sum
Dim sum is de verzamelnaam voor allerlei soorten kleine hapjes uit de Chinese keuken. Bijzonder aan dim sum is dat de hapjes traditioneel niet op een bepaalde tijd gegeten horen te worden, je kunt ze de hele dag door eten. Dim sum is over het algemeen makkelijk te bereiden. Bekende dim sum gerechtjes zijn haa kaauw, een Chinese garnaal omwikkeld in speciaal deeg, siew maai, dit is vlees of groente gestoomd in deeg, een custardbroodje en de bekende loempia. Maak eens een tafel met allerlei van dit soort kleine, eenvoudig te bereiden hapjes en kijk of het in de smaak valt.
-
Dim sum, pasteitjes
van ChanDevries , 184 recepten, 0 volgers
-
dim sum
van richardbeems , 12 recepten, 0 volgers
-
dim sum
van monicakater , 4 recepten, 0 volgers
-
Dim Sum hapjes
van 2Borneo , 1 recepten, 0 volgers
-
DIM SUM
van peterheididh , 1 recepten, 0 volgers
-
Chinees Dim Sum
van nickvanzwieteren , 1 recepten, 0 volgers
-
dim sum
van CindyRZ1 , 1 recepten, 0 volgers

Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »