58 dim sum recepten

Met een vulling van shii-take, varkensgehakt en rauwe ham.

INGREDIENTEN

1/2 eetl. olie30 gr. fijngehakte shii-take250 gr. mager, varkensgehakt50 gr. fijngehakte, rauwe ham2 eetl. fijngehakte, lente uizout1 theel. sambal2 eetl. fijngehakte koriander, 1 blaadje djeroek poeroet (citroenblad)wontonvellen 10 x 10

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-06-2002
  • Chinees
  •  30-60 min.

Chinese gehaktballetjes

INGREDIENTEN

, , > 300 g rundergehakt, , > 50 g heel fijn gehakt ontbijtspek, , > 1 el sojasaus, , > 1 el medium dry sherry, , > 1 tl oestersaus, , > 2 el maizena, , > 1 tl vijfkruidenpoeder, , > wat peper, , > wat zout, , > ? 8 loempiavellen, , > olie, , > 'n zoetzure chilisaus

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-08-2002
  • Chinees Bijgerecht
  •  10-20 min.

Zoete dim sum; Eier-custardtaartjes. Zoete dim sum worden, gewoonlijk, na de hartige aangeboden

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 375 gr. bloem180 gr. reuzel5 eetl. heet water,, Voor de vulling:, 3 eieren, op kamertemperatuur50 gr. suiker of poedersuiker3 3/4 dl. melkevt. gele voedingskleurstof

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2004
  • Chinees
  •  30-60 min.



INGREDIENTEN

? 250 gr mager varkensvlees of kipfilet, ? 20 gr vetspek, fijngesneden, ? 75 gr groene kool, fijngesneden, ? 4-5 eetl kippenbouillon, ? ? -1 theel zout, ? 2 theel lichte sojasaus, ? 1 theel sesamolie, ? 200 gr tarwebloem, ? groot stuk bananenblad of paksoi, ? Thaise chilisaus,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-12-2002
  •  …
  •  20-30 min.

Gestoomde Chinese hapjes

INGREDIENTEN

Ingredienten voor ongeveer 10 dim sum:, ? eetlepel olie, 30 gram fijngehakte shii-take, 250 gram mager varkensgehakt, 50 gr fijngehakte rauwe ham, 2 eetlepels fijngehakte lente ui, zout, 1 theelepel sambal, 2 eetlepels fijngehakte koriander, 1 blaadje djeroek poeroet (citroenblad).

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2004
  • Chinees Voorgerecht
  •  10-20 min.

Kuo Tieh Guozi

INGREDIENTEN

200 gr tarwebloem, 150 gr mager varkensvlees, 20 gr vet spek in, blokjes van 2 mm, 50 gr fijngesneden paksoi (het groene blad), 5 eetl kippenbouillon, 1 kleine theel zout, 2 theel lichte Chinese, sojasaus, 1 theel sesamolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2002
  • Chinees
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

- 250 gram ongepelde, middelgrote garnalen, - 3 gedroogde paddestoelen, - 300 gram speklap, - witte peper en beetje zout, - sesamolie, - 1 bosui, - 1 pakje wonton deegvellen (te koop bij de toko), - ½theelepel gesneden gember, - sojasaus, - azijn

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2008
  •  …
  •  0-10 min.

Driehoekjes, gevuld met krabvlees

INGREDIENTEN

Wontonvelletjes320 gr. krabvlees(vers of blik)10 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 lenteuitje, fijngehakt3 eetl. bloem1 eetl. kerriepoeder1 eiwit, losgeklopt, arachideolie om te frituren, Voor de marinade:, 3 eetl. arachideolie, 2 theel. lichte sojasaus1 theel. rijstwijn of zoete sherry1 theel. water1/2 theel., suikereen paar druppels sesamoliepeper en zout naar smaak

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2004
  • Chinees
  •  30-60 min.

Heerlijk Chinees voorgerecht

INGREDIENTEN

200 gr tarwebloem, 150 gr mager varkensvlees, 20 gr vet spek in blokjes van 2 mm, 50 gr fijngesneden paksoi (het groene blad), ca. 5 el bouillon van kalkoen, 1 kleine theelepel zout, 2 theelepels lichte Chinese sojasaus, 1 theelepel sesamolie

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-11-2006
  • Chinees Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dim sum
(Kuo Tieh Guozi)
(± 20 stuks)

INGREDIENTEN

200 gr tarwebloem, 150 gr mager varkensvlees, 20 gr vet spek in blokjes van 2 mm, 50 gr fijngesneden paksoi (het groene blad), ± 5 eetlepels bouillon van kalkoen (zie recept gepocheerde kalkoen met gembersaus), 1 kleine theelepels zout, 2 theelepels lichte Chinese sojasaus, 1 theelepel sesamolie, , En verder:, een grote koekenpan met anti-aanbaklaag

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-02-2009
  • Chinees
  •  0-10 min.

Gestoomde open pasteitjes

INGREDIENTEN

Voor de wontonvelletjes:, 120 gr. bloem2 eetl. geklopt ei, maizena voor het bestuiven, Voor de vulling:, 100 gr., fijngehakte garnalen175 gr. varkensgehakt2 Chinese paddestoelen (klein gesneden), zout1/2 theel. bruine suiker, De kruiden:, 1/2 theel., ve-tsin1 eetl. maizena1 theel. donkere sojasaus1 theel. lichte sojasaus, zwarte peper1 eetl. sesamolie, 24 wontons

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2004
  • Chinees
  •  30-60 min.

Gebakken vleespasteitjes

INGREDIENTEN

Voor de pasteideeglapjes:, 275 gr. bloem2 dl. koud water,, Voor de vulling:, 2 eetl. olie225 gr. gehakte biefstuk2, fijngesneden kleine sjalotjes2 eetl. sojasaus1/2 theel. zout1 1/2 eetl. rijstwijn of, droge sherry2 theel. maizena aangelengd met 2 theel. water2 eetl. bloempap, arachide- of zonnebloemolie om in te frituren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2004
  • Chinees
  •  30-60 min.

Grote garnalen in een kokosdeegjasje

INGREDIENTEN

Grote garnalen (hoeveelheid naar gelang het aantal eters)125 gr. bloem125 gr., geraspte kokos2 theel. zelfrijzend bakmeelijswaterarachideolie om te frituren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2004
  • Chinees
  •  30-60 min.

Eirol gevuld met varkensvlees

INGREDIENTEN

200 gr. tauge3 eetl. arachideolie250 gr. varkensgehakt10 stengels, fijngehakte bleekselderij6 grote champignons in plakjes van 1/2 cm.1 eetl. sojasaus, 1 eetl. Chinese rijstwijn of droge sherry2 theel. zout1/2 theel. suiker1 eetl., maizena, opgelost in 2 eetl. water400 gr. eirolvelletjesarachideolie om te frituren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-2004
  • Chinees
  •  30-60 min.

Gebakken garnalenballetjes. Eigenlijk een voorgerecht, maar ook zeer geschikt als borrelhapje.

INGREDIENTEN

225 gr. gemalen gekookte garnalen125 gr. gekookt gemalen vlees, je kunt alle soorten, gebruiken, kip, rundvlees, varkensvlees of vis2 1/2 gr. fijngehakte, gemberwortel1, eetl. fijngehakte lenteui1/2 eetl. witte wijn1/2 theel. zout1 eiwit2 eetl., maizena6 sneden witbrood, zonder korst, verkruimeldplantaardige olie om in te, friturenzoete chillisaus om in te dippen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2004
  • Chinees
  •  20-30 min.

Siu Mai

INGREDIENTEN

1 pond kleine rauwe garnalen, schoongemaakt1 pond varkens gehakt, 1 theel zout2 eetl. ketjap1 theel. suikerwitte peper2, eetl. olie2 theel. sesamoliewonton vellen1 losgeklopt eiwit,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-05-2002
  • Chinees
  •  30-60 min.

Gowgees. Deegmaantjes gevuld met garnalen. Deze worden, in China, meestal 's ochtends bij de thee gegeten, maar hier kunnen wij het als borrelhapje eten.

INGREDIENTEN

500 gr gepelde en schoongemaakte garnalen, 4 in dunne ringen gesneden lente-uien, 1 eetl. verse geraspte gemberwortel., 2 eetl. fijngehakte waterkastanjes, 3 theel. maizena, 2 theel. sesamolie, 1 theel. sojasaus, 1/2 Theel. suiker, zout en peper, 40 wontonvelletjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2002
  • Chinees
  •  30-60 min.

Viergelukspasteitjes. Lekker als borrelhapje

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 225 gr. bloemmespunt zout2 dl. kokend, water, Voor de vulling:, 175 gr. fijngehakt varkensvlees of gehakt2 gewelde en gesneden Chinese paddestoelen50 gr. fijngehakte, soepgroenten1/2 theel. bruine suiker2 theel. sojasaus1/2 theel., zwarte peper1 ei2 eetl. fijngehakte bieslookzout1 eetl., olie1 1/2 theel. maizena2 eetl. bloem, vermengd met water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2002
  • Chinees
  •  30-60 min.

Chinese gestoomde garnalenbeignets

INGREDIENTEN

Voor de beignets:, 275 gr. bloem1 eetl. tapiocapoeder1 eetl., bakpoeder2 theel. basterdsuiker70 gr. zachte reuzel0,6 dl. warm water, Voor de vulling:, 250 gr. rauwe garnalen2 eetl. varkens- of, hamvet, fijngehakt1 eetl. sojasaus2 theel. droge sherry1 theel. sesamolie2, bosuitjes, alleen het witte deel, fijngehakt3 eetl. bamboescheuten, fijngehakt, Voor, de dipsaus:, 3 eetl. arachideolie1 theel. knoflook, geperst2 theel., gedroogde chilipepers, fijngehakt1 eetl. donkere sojasaus1 theel. citroensap1, theel. sesampasta, naar keuze

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2004
  • Chinees
  •  30-60 min.

Lekker maar aan de pikante kant toen ik het gekocht heb maar je kan het zelf maken

INGREDIENTEN

Pastablaadjes, 2 kippenborsten, 1 ei, 1 dl room, look, paprikapoeder, 1 sla, sojasaus, 1 eigeel, basilicum

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-05-2002
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Deze dim sum zijn erg makkelijk te maken, zeer smaakvol en ook nog eens laag in de calorieën.

INGREDIENTEN

Voor de dim sum:, , 1 el. olie - 3 fijngesneden bosuitjes - 2 teentjes fijngehakte knoflook - 2 tl. geraspte verse gember - 3 el versgehakte knoflookbieslook (als je dat niet kunt vinden neem je gewone bieslook) - 400 gram fijngesneden paksoi - 2 el. zoete chillisaus - e el. fijngesneden verse koriander - 50 gram fijngesneden waterkastanjes (blikje bij de toko) - 24 ronde velletjes dumplingdeeg (vriezer, toko), , Voor de dipsaus:, , 1/2 tl. sesamolie - 1/2 tl arachide-olie - 1 el zoute sojasaus - 1 el limoensap - 1 kleine rode peper, zeer fijn gesneden.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2009
  • Chinees Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dim sum of Diem sam (niet uitspreken als [dim soem]) zijn een soort kleine hapjes die in de Zuidelijke Chinese keuken (Kantonese/Hongkong, Chaozhou, Hakka en Fujian) vaak voorkomen. Dimsum zijn er in allerlei soorten en maten, wij maken ze met garnalen.

INGREDIENTEN

Ca. 16 stuks, , 16 ronde wontonvelletjes, 2 lente-uitjes, 2 theelepels geraspte gemberwortel, ½ à 1 theelepel red curry paste, 250 g garnalen, 2 takjes platte peterselie, fijngehakt

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-10-2008
  • Japans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

200 g tarwebloem, 150 g mager varkensvlees, 20 g vetspek in blokjes van 2 mm, 50 g paksoi groen fijngesneden, 5 lepels kalkoenbouillon, 1 theelepel zout, 2 theelepels lichte Chinese sojasaus, 1 theelepel sesamolie, , Het varkensvlees in dim sum kun je door kip of garnalen vervangen.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-03-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Dim sum: Chinese lunch (recept voor ca 20 stuks)
Dim sum zijn gestoomde of gefrituurde hapjes. Met liefde bereid want letterlijk betekent het 'een stukje hart'. Omdat uitgebruid 'dim summen' nu eenmaal tijd kost, doen veel Chinese gezinnen het op zondagmiddag. In Chinese restaurants is het dan een drukte van belang. Bestellen hoeft niet: men kiest gewoon iets van de voortdurend langrijdende trolleys.

INGREDIENTEN

250 g mager varkensvlees of kipfilet; 20 g vet spek, fijngesneden (of spekblokjes); 75 g groene kool, fijngesneden; 4-5 el kippenbouillon (van tablet); 0,5-1 tl zout; 2 tl lichte sojasaus; 1 tl sesamolie; 200 g tarwebloem; groot stuk bananenblad of paksoi; Thaise chilisaus

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-02-2003
  • Chinees
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 gram rundergehakt., 50 gram heel fijn gehakt ontbijtspek., 1 eetlepel sojasaus., 1 eetlepel medium dry sherry, 1 theelepel oestersaus., 2 eetlepels maizena., 1 theelepels vijfkruidenpoeder., peper en zout., 8 loempiavellen.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-12-2003
  • Chinees
  •  10-20 min.

Dim sum met garnalen, paddestoelen en varkensvlees

INGREDIENTEN

250 gr. ongepelde, middelgrote garnalen3 gedroogde paddestoelen300 gr. schouderkarbonade zonder bot, witte peperbeetje zoutsesamolie1 lenteui1 pakje wonton deegvellen (toko), 1/2 theel. gesneden gemberdonkere sojasausazijn

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-2003
  • Chinees
  •  20-30 min.

* wontonvelletjes te koop bij de Toko

INGREDIENTEN

350 gram rauwe gamba`s, (gepeld en ontdaan van darmkanaal) Of 500 gram diepvriesgamba`s., 2 bosuitjes, in smalle ringen, 4 kastanjechampignons, in plakjes, 1 teen knoflook, uitgeperst, 1 cm gemberwortel, geraspt, 1 pakje wontonvelletjes*, frituurolie, 4 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel azijn, zoete chilisaus

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2011
  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Deze dim sums krijgen een prachtige zachtgroene kleur door de toevoeging van bieslook water.

INGREDIENTEN

Vulling:, Grote rauwe gepelde garnalen, fijngehakt 500 gram, shii take paddestoelen, gehakt 100 gram, Bieslook in stukjes geknipt 20 sprieten, zout 10 gram, poedersuiker 40 gram, zonnebloem olie 90 gram, bouillonblokje van kip, verkruimeld 1 stuk, , Deeg:, rijstbloem 75 gram, maizena 75 gram, bieslookwater van 2 bosjes bieslook die zijn vermalen tot puree, opgelost in 100 gram water 105 gram

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 ronde bananenbladeren * 12 dumplinghapjes * 12 hacaohapjes * 4 takjes koriander * 4 eetlepels teriyakisaus.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-09-2006
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Van "moesje2"

INGREDIENTEN

300 gram rundergehakt., 50 gram heel fijn gehakt ontbijtspek., 1 eetlepel sojasaus., 1 eetlepel medium dry sherry, 1 theelepel oestersaus., 2 eetlepels maizena., 1 theelepels vijfkruidenpoeder., peper en zout., 8 loempiavellen.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-05-2002
  •  …
  •  0-10 min.

Maak altijd 1 dim sum extra om te kijken wanneer ze gaar zijn.

INGREDIENTEN

250 gram ongepelde, middelgrote garnalen, 3 gedroogde paddestoelen, 300 gram varkensnek, witte peper en beetje zout, sesamolie, 1 bosui, 1 pakje wonton deegvellen (te koop bij de toko), ½theelepel gesneden gember, sojasaus, azijn

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-10-2009
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Shui Mai

INGREDIENTEN

2 eetl. arachideolie1 teentje knoflook1 theel. fijngehakte, gemberwortel1 fijngehakte lenteuitje1 fijngesnipperde uica., 350 gr. fijngesnipperde kool2 theel. lichte sojasaus1/2 theel., sesamolie1 theel. rijstwijn of droge sherry1 theel. maizena, opgelost in 1 theel. koud waterwontonvellenca. 75 gr. voorgekookte of bevroren erwtjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-06-2002
  • Chinees
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 gram ongepelde garnalen, - wontonvelletjes (te koop bij toko), - gestoomde paksoi, - flinke theelepel sesamolie, - 1 bosui, - 6 gedroogde paddestoelen, - sesamolie, - witte peper, - beetje zeezout, - gember

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2008
  •  …
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

- 250 gram ongepelde, middelgrote garnalen, - 3 gedroogde paddestoelen, - 300 gram varkensnek, - witte peper en beetje zout, - sesamolie, - 1 bosui, - 1 pakje wonton deegvellen (te koop bij de toko), - ½theelepel gesneden gember, - sojasaus, - azijn

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2009
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Voor eigengemaakte of kant en klaar gekochte dim sums.

INGREDIENTEN

2 el ketchup, 2 el honing, 1 el sojasaus, 4 el sweet & sour sauce, beetje limoensap., Bieslook voor garnering.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-10-2001
  • Aziatisch
  •  0-10 min.

Ingrediënten (voor +- 20 stuks):

INGREDIENTEN

200 gram tarwebloem, 150 gram mager varkensvlees, 20 gram vet spek in blokjes van 2 mm., 50 gram fijngesneden paksoi (het groene blad), +- 5 el. bouillon van kalkoen, 1 kleine tl. zout, 2 tl. lichte Chinese sojasaus, 1 tl. sesamolie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2007
  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.

Dim sum: de Chinese variant van tapas. Deze gehaktbroodjes zijn heerlijk sappig en vol van smaak.

INGREDIENTEN

Deeg:, 1 tl gedroogde gist, 1 dl warm water, 150 gr bloem, 60 gr zelfrijzend bakmeel, 45 gr boter, 50 gr zeer fijne suiker, , vulling:, 250 gram gehakt naar keuze, 2 lente-uitjes, 1 el maïzena, 1 el water, plantaardige olie, 1 el oestersaus, 1 el hoisinsaus (verkrijgbaar bij toko of chinese supermarkt, kan evt. weggelaten worden), 1 el sojasaus, 1 tl sesamolie, ---, 1 teen knoflook of ½ tl knoflookpoeder, 1½ cm verse gember of 1 tl gemberpoeder, evt. snuf cayennepeper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2012
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Amuse, warm

INGREDIENTEN

20 diepvries wonton-velletjes - 1 gedroogde Chinese paddestoel - 20 gr. mager varkensvlees - 30 gr. vet spek - ? tl. suiker - 1 tl. zout - peper - sesamolie, Saus:, 3 el. lichte sojasaus - 1 el. gembersaus - 1 tl. sambal

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2000
  • Chinees
  •  20-30 min.

Niet goedkoop, wel makkelijk en origineel Oosters voorgerechtje of hapje

INGREDIENTEN

-24 Sint Jakobsvruchten, MARINADE:, -2 eetlepels teriyaki saus, -1 eetlepel sojasaus en 1 el droge sherry, -2 bosuitjes fijngehakt, -2 th lepels citroensap, -2 th lepels oestersaus, -1 th lepel sesamolie, -1 teentje knoflook (uit de pers), -1/2 th lepel vers geraspte gember

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-03-2003
  • Aziatisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

100 g kipgehakt, 1 theelepel geraspte gemberwortel, 1 lente-ui, 1 mespuntje vijfkruidenpoeder, peper, zout, 3 wontonvelletjes, 2 lepels tomatenketchup, 1 lepel gembersiroop, 1 a 2 theelepels chilisaus

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-03-2003
  • Chinees
  •  0-10 min.
Dim Sum

Dim Sum

Dim sum is de verzamelnaam voor allerlei soorten kleine hapjes uit de Chinese keuken. Bijzonder aan dim sum is dat de hapjes traditioneel niet op een bepaalde tijd gegeten horen te worden, je kunt ze de hele dag door eten. Dim sum is over het algemeen makkelijk te bereiden. Bekende dim sum gerechtjes zijn haa kaauw, een Chinese garnaal omwikkeld in speciaal deeg, siew maai, dit is vlees of groente gestoomd in deeg, een custardbroodje en de bekende loempia. Maak eens een tafel met allerlei van dit soort kleine, eenvoudig te bereiden hapjes en kijk of het in de smaak valt.

Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies