1.319 dessert recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

200 Calorieen

INGREDIENTEN

1 kiwi - 100 gr. meloen - 1/2 groene appel -1 eetl.sinaasappelsap - 2 blaadjes munt.,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-01-2000
  • Slanke keuken Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

? dl. slagroom, 3 etl. honing, 150 g (bevroren) bosvruchten, 2 dl. melk.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-02-2002
  • Kinderkeuken Nagerecht
  •  0-10 min.

Ananas met fijngestampte muntsuiker.

INGREDIENTEN

1 rijpe ananas-4 volle eetlepels kristalsuiker-1 handvol verse munt.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-08-2004
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Tokkelroom met stracciatella-ijs. Een nagerecht voor de feestdagen.

INGREDIENTEN

Zie bereiding.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-03-2000
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Koffiegelei met slagroom

INGREDIENTEN

16 gr. gelatine, 80 gr. suiker,1/2 liter sterke koffie, 4 eetlepels vieux, 3 eetlepels koffielikeur, 1/4 liter slagroom, 20 gr. suiker, 1 zakje vanillesuiker, 50 gr.geschaafde amandelen

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Erg simpel nagerecht, maar zo lekker...........

INGREDIENTEN

30g bloem, gezeefd, 50g pedersuiker, gezeefd, 75g gemalen amandelen, 2 eiwitten, licht geslagen, 80g boter, gesmolten, plus extra insmeren, 160g donkere chocolade, gesmolten, 8 x 10g vierkantjes donkere chocolade

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-10-2008
  • Engels Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Bekertje slagroom (200 ml), 50 gram suiker, bakje mascarpone (250 ml), 2 eetlepels abrikozenjam, 500 gr. gewelde abrikozen, 150 gr. lange vingers, 4 eetlepels Licor 43, poedersuiker uit strooibus, 4 mooie dessert glazen

  •  …
  •  
  • Geplaatst op21-12-2010
  •  
  •  
  • Eigen recept

Een feestelijk en eenvoudig te bereiden Algerijns dessert

INGREDIENTEN

1 liter volle melk;, 4 eetlepels maizena;, 6 eetlepels suiker;, 1 a 2 eetlepels oranjebloesemwater of rozenwater., n.b.: hoe voller de eetlepels maizena, hoe dikker het dessert. Je moet dat dus zelf een beetje uitmikken...., , Versiering:, Gehakte amandelen en/of gemengde noten (walnoten, hazelnoten. etc), pistachenootjes of een paar mooie lijntjes kaneelpoeder., ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2008
  • Arabisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Werkelijk zalig toetje. Lekker gemakkelijk te maken en heel goed voor te bereiden. Om het geheel niet al te calorierijk te maken heb ik de mascarpone gemengd met een bekertje magere yoghurt.
(Vergeten foto te maken dus dan maar uit het boekje, waaruit ik de inspiratie heb opgedaan)

INGREDIENTEN

1 rijpe mango, 4 eetlepels abrikozenjam, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels abrikozenlikeur (niet noodzakelijk maar wel lekker), 2 zakjes vanillesuiker, 250 gram mascarpone, 1 klein bekertje magere joghert, 3 eetlepels Disaronno amaretto, cantuccini of amarettikoekjes naar smaak

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-03-2009
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

3 koppen quinoa (te koop in reformwinkel), 1/3 kop rozijnen, 1/2 kop donkere rum, 2 koppen slagroom, 2 koppen suiker, 1/2 theelepel zout, 1 theelepel kaneelpoeder, 1/4 theelepel kruidnagelpoeder, 1/2 kop geraspte cocos (santen), 4 eigelen, kaneelpoeder voor decoratie, slagroom of zure room, ,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-01-2009
  • Chileens Nagerecht
  •  > 120 min.

MAG NIET GEMIST WORDEN NA HET KERSTDINEE.

INGREDIENTEN

1/2 bakje yoghurtsorbetijs., 1/2 bakje citroensorbetijs., 50 gr. poedersuiker., 100 gr. witte chocolade., 8 slagroomsoesjes.(uit de diepvries), 2-3 eetl. poedersuiker., gepofte mihoen (zie recept op deze pagina)., 1 bekertje vanillemilkshake (diepvries A/H)., 4 eetl. sinaasappellikeur.,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2006
  • Fusion Nagerecht
  •  20-30 min.

Warme gecarameliseerde ananas in combinatie met koud ijs, binnen een paar minuten klaar!

INGREDIENTEN

1 verse ananas, donkerbruine basterdsuiker, ijs (m.n. caramelijs is hierbij favoriet!), evt. slagroom

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-08-2002
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  0-10 min.

Tip:
Door ongekookte mihoen heel kort in hete frituurolie te poffen, zwelt die op en wordt prachtig wit en bros. Net popcorn, eigenlijk. Bestrooi de gepofte mihoen met poedersuiker.
tip:
Je maakt het glazuur van de soesjes extra feestelijk als je in plaats van water enkele theelepels likeur gebruikt.

INGREDIENTEN

* 1/2 bakje yoghurtsorbetijs (a 500 ml), * 1/2 bakje citroensorbetijs (a 500 ml), * 50 g poedersuiker + 2-3 eetlepels extra, * 100 g witte chocolade, * 8 slagroomsoesjes (diepvries), * gepofte mihoen (zie tip), * 1 beker vanillemilkshake (diepvries, pak a 2 stuks), * 4 eetlepels sinaasappellikeur (slijter)

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-2012
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Een lekker toetje dat uit de oven komt....smullen maar!!

INGREDIENTEN

-4 grote bananen, -boter, -1 citroen, -3 eetlepels gemalen kokos, -1/8 l frambozensap

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-03-2003
  • Indiaas Nagerecht
  •  10-20 min.

Eenvoudig dessert mexicaans georienteerd

INGREDIENTEN

Kaneelijs, Honing, Walnoten, Kaneel, (slagroom)

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-12-1998
  • Mexicaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Een heel makkelijk te bereiden, sjiek uitziend en overheerlijk toetje.

INGREDIENTEN

1 bakje mascarpone, 1 pak Italiaanse amandelkoekjes, 1/2 glaasje amaretto, 1/4 reep pure chocola (>70%)

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-11-2001
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Men zegt dat de Italiaanse vrijheidstrijder Garribaldi zijn naam aan het gerecht verleende toen hij Bologna bezocht en er verrast werd met een ijsgerecht waarin zijn favoriete bitterkoekjes (amaretti) waren verwerkt en waarbij in een lichte suikersiroop gepocheerde abrikozen werden opgediend

INGREDIENTEN

4 dl slagroom;, 2 dl creme fraiche;, 50 gram poedersuiker;, 125 gram bitterkoekjes (van de banketbakker);, 2 eetl. amandellikeur zoals Amaretto di Saronno;, 12 abrikozenhelften op lichte siroop, uit pot of blik;, 2 theel. limoen of citroensap;, 2-3 eetl. licht geroosterde geschaafde amandelen, ,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-04-2000
  • Italiaans Nagerecht
  •  > 120 min.

Makkelijk en lekker

INGREDIENTEN

1 pot kersen zonder pit., 2 eieren, 2 dl. melk, 2 eetl. suiker, 1 zakje vanillesuiker, 65 gram bloem

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 1 dl sinaasappellikeur, * 0.5 lit room, * 6 eiwit, * 8 eigeel, * 10 gr citroensuiker (of sinaasappelsuiker of vanillesuiker, * 180 gr suiker,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-01-2011
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Wordt in Griekenland ook als ontbijt genuttigd; de ervaring heeft geleerd dat dit gerecht als dessert altijd een succes is.

INGREDIENTEN

11/2 dl. slagroom, 300gr. kwark, 25gr. suiker 250gr. aardbeien, schoongemaakt en in plakjes gesneden, 4 eetl. dunne honing.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-12-1999
  • Grieks Nagerecht
  •  0-10 min.

Twee kleine nagerechtjes die natuurlijk ook los van elkaar geserveerd kunnen worden

INGREDIENTEN

voor de Tiramisu a Limoncello 2 eierdooiers 60 gram suiker 125 gram mascarpone 3 lepels limoncello 1 dl room amorellikoekjes of lange vingers voor het Bastogneparfait 6 eierdooiers 100 gram suiker 200 ml slagroom 4 bastognekoeken en extra voor garnering

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-01-2010
  • Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een lekker zacht romig en fris dessert voor de pasen.

INGREDIENTEN

Amandelschaafsel, bigarreaux, 60 g gekonfijte sinaasappelschil, 60 g sukade, Banketbakkersoom, 300 ml water, 500 g roomkwark, 125 ml slagroom, Vanillesuiker

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-03-2012
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

INGREDIENTEN

1 kg Stoofperen., 2 bananen., Suiker (naar smaak), Flinke scheut Karvan Ce'vitam (framboos puur fruit), Slagroom.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-10-2007
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Kerstmenu 20

INGREDIENTEN

Zie bereiding

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-12-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Dit dessert moet ijs en ijskoud gegeten worden.Overheerlijk.!

INGREDIENTEN

1 literblik perzikhelften op sap, 1? dl water, stukje pijpkaneel, 6 kruidnagelen, vleugje gemberpoeder

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-06-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Heerlijk fris dessert

INGREDIENTEN

? watermeloen, 2? dl.yoghurt of zure room, 1 theelepel rum, geschaafde amandelen, 50 gr poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-02-2000
  • Amerikaans Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Een halve deciliter slagroom, 3 eetlepels honing, 150 gram bevroren bosvruchten, en 2 deciliter melk,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-07-2001
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

=300 gram frambozen, = 150 gram cottage cheese, = 150 gram, magere yogurt.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-07-2008
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Goedkoop, gemakkelijk te maken en heeft een royale uitstraling

INGREDIENTEN

Slagroom ijs, chocolade mouse, slagroom soesjes, fruit (b.v. kiwi) en slagroom.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-12-2002
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.

Heel eenvoudig

INGREDIENTEN

250 gr bloem - 125 gr boter - 100 gr suiker - 1 ei

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-08-1999
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Traditioneel chocoladegerecht

INGREDIENTEN

150 g pure chocolade, 1 eidooier, 3 el cointreau, 150 g eiwit, 50 g suiker, 2,5 dl slagroom

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-01-2010
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

75 gram frambozen, 1 eierdooier, 1 eetlepel fijne tafelsuiker, 1 1/4 dl stijfgeklopte slagroom, 2 topjes van een verse tak munt,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-12-1998
  • Multi-cultureel Nagerecht
  •  0-10 min.

Pastamachine van Oil & Vinegar

INGREDIENTEN

500 g. pastabloem van Oil & Vinegar, 1 theelepel zout, 4 grote eieren, 2 eetl. olijfolie Bonsecco uit Toscane of olijfolie met sinaasappel van Oil & Vinegar, 2 sinaasappels, ½ bakje mascarpone, 100 g. macadamia noten, 2 eetl. Sinaasappel-vijgen spread van Oil & Vinegar

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-02-2011
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Nagerecht uit Hollywood: Dit is zo ontzettend lekker!Het kan waarschijnlijk het best worden beschreven als een vruchtentaart, maar zo ziet het er niet uit.Het fruit valt zelfs niet op,het vormt een vochtige,heerlijke bodem terwijl de suiker in het deeg smelt en het een rijke bruine kleur geeft met erbovenop een knaperige bruine korst.De voorbereiding bedraagt 15 min. en de baktijd is 1 uur.

INGREDIENTEN

100 g bloem, 0,5 theelepel bakpoeder, 0,5 theelepel zout, 200 g kristalsuiker, 1 blikje fruitcocktail a 400 gram (uitgelekt), 1 ei, 100 g bruine basterdsuiker, 50-75 g walnoten, grof gehakt, eenachtste L slagroom, 1 eetlepel suiker

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-08-2000
  • Amerikaans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

6-8 pers., 6 eieren, gesplitst, 200 gr witte basterdsuiker, 300 gr gemalen amandelen, 60 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd, snufje kaneelpoeder, geraspte schil van sinaasappel, siroop:, 150 gr suiker, 2 dl. water, 1 kaneelstokje, schil van 1 sinaasappel, Licor43

  •  …
  •  
  • Geplaatst op30-12-2010
  •  
  •  

Brownie-achtig nagerecht, zowel warm als koud heerlijk. Bereiden +/- 15 min, oven +/- 30 min.

INGREDIENTEN

175 g bloem, 120 g fijne kristalsuiker, 3 tl bakpoeder gezeefd, 50 g cacaopoeder gezeefd, 250 ml melk, 85 g ongezouten boter, gesmolten, 2 eieren, geklopt, rasp van 1(liefst)biologische sinaasappel, slagroom of creme fraiche, voor erbij, , TOP-laag:, 185 g donkerbruine basterdsuiker, 3 el cacaopoeder, gezeefd, 400 ml kokend heet water

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2011
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Oma,s dessert een lekker dessert wat met verschillende fruitsoorten gemaakt kan worden

INGREDIENTEN

12 bananen,1pakje roomkaas of kwark 250gr 1blik gecondenseerde melk,4eiwitten 1/2kopje suiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-03-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 taartbodems (kant en klaar) of 2 pak langevingers, 1 pakje roomkaas van 200 g, 2 eierdooiers (eiwit bewaren), 2 eetlepels bloem, 1 senseokopje met suiker,1 zakje vanille suiker, 1 grote mok met koude sterke koffie, 500 ml melk, cacaopoeder.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-01-2007
  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.

Een heerlijk krokant ijsdessert

INGREDIENTEN

Vanille ijs, ontbijtkoek met honing (Belgische koek), advocaat, vier ijssigaarkoekjes en olijfolie

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-05-2000
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Licht en lekker dessertje voor twee personen. elke portie bevat ongeveer 70 cal.
Eventueel voor Valentijnochtend

INGREDIENTEN

1 peer (conference), 2 parten meloen (Galia en Cavaillon) en enkele verse muntblaadjes., ,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-10-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Zet met gemak de lekkerste salades op tafel!

van 39,99
Alleen vandaag 30,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies