1. Home
  2. Recepten
  3. Dawet

Dawet recepten (5) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Dawet

INGREDIENTEN

Kokosmelk (toko) totaal 1 liter suiker sereh 2 stengels geplet pandan-essence sliertjes jong kokosvlees (toko) of maizenasliertjes (in gloeiend heet water maizena strooien en dan uitscheppen afkoelen en door een zeef drukken)

Bereidingswijze

Kook de kokosmelk en de sereh-stengels aangevuld met 3 kopjes water met 10 eetlepels suiker (meer of minder zelf bepalen) Na dat de vloeistof is afgekoeld, de pandan-essence (begin met 2 tot drie druppeltjes) er in en roeren Af en toe even proeven. De smaak van Pandan is erg sterk., dus voorzichtig. Ook soesoe kan u er in doen. Geeft ook een mooi roze kleurtje. In een glas, gecrushed ijs wat sliertjes en een scheutje dawat. aangelengd met water. Even roeren en lekker opdrinken. Heerlijk op een zomerse dag.

  • Surinaams
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-04-2004
  • Surinaams
  •  0-10 min.

Dawet

INGREDIENTEN

Anders

  •  
  •  
  • Geplaatst op24-09-2000
  •  
  •  

Dawet - Dessert

INGREDIENTEN

300 ml. Faja Lobi Su Su / Dawet (siroop), -600 ml. volle melk,

  • Surinaams Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-10-2002
  • Surinaams Nagerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste dawet recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top