Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Daube boeuf recepten (13) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Een daube recept uit Cuisine et Vin. Rundvlees wordt langzaam gestoofd met rode wijn. Later worden dui uien toegevoegd die gecaramelliseerd zijn. Erg smakelijk in het geheel.

INGREDIENTEN

1 kilo rundvlees (in groffe stukken gesneden), olijfolie om in te bakken, 2 tomaten (ontveld en in stukken gesneden), 3 teentjes knoflook (gepersd), 1 klein blikje tomatenpuree, 1 fles rode wijn, sap van 1 sinaasappel, 2 lepels meel, tijm, rozemarijn, 2 blaadjes laurier, zout en peper naar smaak, rookspek (in blokjes gesneden), 1 winterwortel (in stukken gesneden), wat bleekselderij (in stukken gesneden), 3 uien (grof gesneden), wat suiker, wat roomboter om in te bakken.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-03-2007
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Franse rundvleesstoofpot

INGREDIENTEN

800 gram magere runderlappen, 1 ons vetspek, 2 uien, 300-400 gram wortelen, 2 tenen knoflook uit de knijper, rode wijn, 1 blikje tomatenpuree, 2 blaadjes laurier, enkele takken peterselie en tijm, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-10-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

750 g dikke magere runderlappen - 2 uien - 250 g worteltjes - 5 takjes peterselie - 3 takjes tijm - 2 laurierblaadjes - 100 g spekblokjes - zout - peper - 1 teentje knoflook - ? ? l rode wijn (Cotes du Rhone) - 1 el tomatenpuree - allesbinder of maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Franse Hachee.

INGREDIENTEN

600 gr sucadelappen, 2 uien, 2 tenen knoflook, 4 el olijfolie, 2 el tomatenpuree, 1 el bloem, 2 dl rode wijn, 2 el cognac, 2 dl bouillon, zout en peper, 2 tl paprikapoeder, 1 tl franse mosterd, 2 tl provencaalse kruiden, 1 kleine winterwortel, 1 courgette, 2 gegrilde paprika's uit een potje, 2 el madera.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-09-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gesmoord rundvlees in rode wijn uit de Perigord

INGREDIENTEN

750 gram rundvlees (schouderstuk of schenkel), verse spekzwoerdjes om de pan mee te bekleden (circa 125 g), 200 g mager rookspek zonder zwoerd, 2 bosjes peterselie, 4 tenen knoflook, 6 sjalotten, zout en versgemalen zwarte peper, 1 ui, 3 kruidnagels, 1 takje tijm, 1 laurierblad, 1 mespunt quatre epices (mengsel van 3 delen zwarte peper en van elk een deel gemalen kruidnagel, nootmuskaat en gember), 3,5 tot 4 dl krachtige rode wijn (Cahors of Rhone wijn)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-01-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Ossenstoofpot

INGREDIENTEN

100 gr. vetspek, 150 gr. dobbelsteentjes kalfsvlees, 150 gr. dobbelsteentjes lende, 2 uien, 2 winterpenen, 3 preien, 1 kg (aan een stuk) gelardeerd sukade stuk, 1 t.l. gemberpoeder, 1 t.l. paprikapoeder, 1 t.l. koriander, 1 laurierblad, selderij, peterselie, 1 blikje tomaten puree, 3 d.l. sterk geconcentreerde bouillon, witte wijn en 2 e.l. bloem.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-12-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

"een eenvoudige, maar heerlijke stoofpot van rundvlees met wijn.

INGREDIENTEN

*400 gr runderstooflappen, *60 gr Boter of margarine, ? 2 uien, ? peper, zout, ? 1/2 theelepel tijm, ? 2 laurierbladen, ? 1 teentje knoflook, ? 1 dl rode wijn, ? 1 winter wortel,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-09-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Rundvleesstoofpot met ui en wortel

INGREDIENTEN

750 g dikke magere runderlappen, 2 uien, 250 g worteltjes, 5 takjes peterselie, 3 takjes tijm, 2 laurierblaadjes, 100 g stukjes vetspek, zout, peper, 1 teentje knoflook, ca. 1/4 l rode wijn (neem hiervoor een Cotes du Rhone), 1 el tomatenpuree (blik), ca. 1,5 el aardappelmeel

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-06-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dit recept heb ik van een collega gekregen. Het is best bewerkelijk maar het resultaat is er dan ook naar

INGREDIENTEN

2 kg mager rundvlees, 2 tenen knoflook, 1 bosje peterselie, 100 g vet spek, in blokjes, 3 worteltjes, in plakjes, 4 sjalotjes, in stukjes, 2 takjes tijm, 2 laurierblaadjes, peper, zout, 4 el olijfolie, 1 el eau de vie, 1 fles rode wijn, 150 g vers zwoerd, 100 g mager rookspek, in reepjes, bloem,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-07-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

2 kg rundvlees, 1 l rode wijn, 3 uien, bouquet garni, sinaasappelschil, knoflook, 6 peperkorrels, 3 kruidnagels, kaneel, 2 lepels olijfolie, 1 kg zwoerd, 350 g zuurkoolspek in reepjes, 1 kalfspoot of varkenspoot, 250 g zwarte olijven, 1 kg tomaten, 500 g wortelen, 500 g champignons

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-09-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 uien, 8 kruidnagels, 3 wortelen, 2 reepjes sinaasappelschil, 1 stengel bleekselderij, 1 theelepel jeneverbessen, bouquet garni, 1 fles rode wijn, 2 lepels olijfolie, 4 lepels wijnazijn, zout, 12 peperkorrels, 2 kg runderstoofvlees, 1 kalfsbot, 200 g doorregen spek, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-09-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Daube de Boeuf

INGREDIENTEN

Ingredienten, ? 300 g stooflappen (liefst dikke rib of grof gesneden poulet), ? 50 g ontbijtspek (in reepjes gesneden), ? 75 g rauwe ham, ? 1 grote ui (? 100 gram, in halve ringen gesneden), ? 100 g wortel (in plakjes gesneden), ? 1? eetlepel olie, ? 1 deciliter runderbouillon (of fond), ? 2 teentjes knoflook (fijngesneden), ? 2 eetlepels peterselie (fijngehakt), ? ? theelepel tijm, ? 1 laurierblaadje (fijngewreven), ? 1 theelepel peperkorrels (gekneusd), ? snufje zout, ? bloem, ? dik papje van water en bloem, *********************************************, , , Marinade, ? 2 deciliter beaujolais primeur, ? 30 centiliter cognac, ? 1 grote ui (in plakken), ? 1 wortel (in plakken gesneden), ? 1 takje tijm, ? 1 laurierblad, ? 1 theelepel peperkorrels (gekneusd), ? peterseliestelen

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-09-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Recept gevonden via Boodschappen die me erg lekker leek en volgens mij ook goed te bereiden in de slowcooker..

INGREDIENTEN

60 gram boter, , 5 eetlepels olijfolie, , 1 kilogram sukade- of runderlappen, in stukken, , 200 gram spekblokjes, , 1 runderschenkel, , 4 wortels, in plakjes, , 6 sjalotjes, gepeld, , 3 teentjes knoflook, gepeld, , 2 takjes tijm, , 1 laurierblaadje, , 1 flesje rode wijn, , 2 kruidnagels, , stuk sinaasappelschil, , 500 gram zwarte olijven zonder pit

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-10-2016
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top