1. Home
  2. Recepten
  3. Dame Blanche

Dame blanche recepten (48) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Dame Blanche Deluxe

Een heel makkelijk toetje. Succes verzekerd. En toch net even anders.

INGREDIENTEN

2 bakken roomijs (goede kwaliteit) 2x2,5dl slagroom 2 grote marsrepen 1 zak maltesers (krokante chocoladekogels)

Voorbereiding

Dit hoeft niet maar is wel makkelijk met een etentje.Ik schep vantevoren ijsbollen (2 of 3 per persoon)leg ze op een met plasticfolie bekleede schaal en vries ze weer in. Het ijs kan dan kort voor het serveren in de coupes en smelt niet zo snel. Heb je plaats leg dan ook de ijscoupes vantevoren in de vriezer.

Bereidingswijze

Smelt de marsrepen met 2,5dl slagroom au bain marie. Goed roeren tot je een mooie gladde saus krijgt. Klop de andere 2,5dl slagroom stijf en zet in de koelkast. Verkruimel de Maltesers (doe ze in een stevige plastic zak en sla er op met een deegroller ofzo) Doe 2 of 3 bollen ijs in een coupe, doe er de warme saus over en strooi er de verkruimelde Maltesers over.

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-12-2006
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Dame Blanche

Echte Dame Blanche is wit vanilleijs met bruine chocoladesaus... Dit is bruin chocoladeijs met witte chocoladesaus!!! Heerlijk echt waar!!

INGREDIENTEN

3 eidooiers-, 100 g poedersuiker-, 250 ml volle melk-, 4 dl slagroom-, 25 g cacaopoeder-, 1 theelepel oploskoffie-, 40 g blanke amandelen, geroosterd en grof gehakt-, 50 g bittere chocolade, gehakt-, 125 g witte chocolade-, 2 dl water-, 1 zakje vanillesuiker-, 2 eetlepels koffieroom-, 8 ijswafels-, verse munt

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-07-2006
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Dame Blanche.

INGREDIENTEN

Vanille-ijs,chocoladesaus, slagroom,biskwierolletje,

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-01-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Dame Blanche

INGREDIENTEN

1/2 liter roomijs -, 1/4 liter slagroom -, suiker naar smaak -, 1 flesje chocoladesaus -, ijs wafeltjes, , , ,

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-11-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Dame Blanche

De klassieker onder de ijscoupes, waarmee je een diner in stijl afsluit.

INGREDIENTEN

Voor het roomijs:, ? 3 eierdooiers, ? 100 g fijne suiker, ? 10g vanillesuiker, ? 250 cc volle melk, ? 200 cc room., Voor de chocoladesaus:, ? 125 g pure chocolade, ? 200 cc water, ? 1,5 theelepel vanillesuiker, ? 2 eetlepels slagroom, ? klontje roomboter.

  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-03-2005
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

Dame Blanche

INGREDIENTEN

1 spuitbus slagroom minimaal 1/8 ltr,bastaardsuiker,slagroomversteviger(zakje),2 tot 3 bolletjes vanille-ijs,afhankelijk van het formaat van de coupe,warme chocolade;zelfgemaakt(zie recept)of uit een flesje,citroenmelisse., VOOR DE CHOCOLADE SAUS;, 100 gr bittere chocolade,1/8 ltr melk en een klontje boter.Evt naar smaak een paar druppels vanille essence of een scheutje rum of cognac.

  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-09-2000
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Dame Blanche

Het lekkerste ijsje ter wereld!

INGREDIENTEN

2 dl vanille-ijs, 75 g chocolade, 4 el melk, 1 dl slagroom, 1 el suiker

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-01-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

dame blanche

Vanille ijs met warme choco saus

INGREDIENTEN

3ijslepels vanilleijs, warme choco saus, slagroom, choco vlokken

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-06-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

dame blanche

INGREDIENTEN

Vanille-ijs chocoladesaus slagroom biskwie rolletje

  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-05-1999
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.

Dame Blanche

INGREDIENTEN

Vanille-ijsaus:1 kop water, 200 gr suiker, 200 gr geraspte chocolade, 125 gr boter, 2 eieren, ,

  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-09-1999
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Dame Blanche

INGREDIENTEN

Gin

  •  
  •  
  • Geplaatst op30-07-2002
  •  
  •  

Dame Blanche

INGREDIENTEN

Ca.3/4 liter roomijs, 1 flesje chocoladesaus, slagroom (spuitbus), 4 ijswafels,

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-08-2004
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Dame blanche

Een klassieker.

INGREDIENTEN

Speciale chocolade voor saus/desserten, vanilleroomijs, slagroom, vanillesuiker.

  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-03-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Dame Blanche.

Lekkere koffie met drank

INGREDIENTEN

Vanille-ijs, chocoladesaus, slagroom, biskwierolletje,

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-11-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

dame blanche

INGREDIENTEN

, 1/8 l slagroom, basterd suiker, zakje slagroom versteviger, 3 bolletjes vanille ijs, warme chocolade saus.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-05-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Dame blanche in een glaasje

Originele dame blanche in een glaasje ! Makkelijk , lekker en snel gemaakt ! Uw gasten zullen aangenaam verwonderd zijn

INGREDIENTEN

Chocoladesaus :, 30 g suiker, 30 g water, 30 g room, 40 g melk, 120 g pure chocolade, , Slagroom:, 300 g room (40%), 30 g poedersuiker, , Voor de afwerking:, vanille-ijs, chocoladeplakjes

  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-08-2018
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Aardbeien dame blanche

INGREDIENTEN

1/2 liter slagroomijs (bak a 1 liter), ? 250 g aardbeien, ? 1/2 pakje koksroom (a 200 ml), ? 1 reepje pure chocolade (100 g),

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-11-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Aardbeien dame blanche

INGREDIENTEN

? 1/2 liter slagroomijs (bak a 1 liter), ? 250 g aardbeien, ? 1/2 pakje koksroom (a 200 ml), ? 1 reep pure chocolade (100 g), ,

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-11-2003
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Vanilleijs met chocoladesaus (Dame blanche)

Een klassiek gerecht maar nog altijd zeer gewild.

INGREDIENTEN

-1 verpakking vanilleijs,-100 g.pure chocoladerepen,-200 g.room,-1 eetlepel olie,-1 pakje amandelschaafsel[Baukje].

  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2001
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

koffie dame blanche

Een verwentoetje met senseo koffie

INGREDIENTEN

2 kopjes senseo(dark roast), 250 ml slagroom, 2 zakjes vanillesuiker, 2 bananen, chocoladesaus, 0.5l vanille roomijs, geraspte chocolade of vlokken

  • Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-10-2005
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Dame Blanche Speciaal

INGREDIENTEN

Hoge coupe, 3 bollen stracciatella-ijs (verkrijgbaar bij uw Ambachtelijke ijsbereider), warme chocoladesaus, chocolade waaier., Warme chocoladesaus:, 150 gram melk, 50 gram room, 250 gram donkere chocolade

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-03-2005
  •  
  •  0-10 min.

KOFFIE DAME BLANCHE

INGREDIENTEN

1 dl. sterke oploskoffie (espresso)., 1 dl. coffee-cream.(lidl), 1/2 l. vanilleijs., 250 ml. slagroom., 2 zakjes vanillesuiker., 2 bananen in stukjes gesneden., 1 flesje chocoladesaus., geraspte chocolade.

  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2006
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

Dame Blanche Royal

De combinatie advokaat, chocolade en ijs. Mmmh?

INGREDIENTEN

Vanille-ijs, chocoladesaus, advokaat, slagroom

  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-06-2006
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

coupe dame blanche

INGREDIENTEN

1/2 liter roomijs, 1/4 liter slagroom, 100 gram bittere chocolade, 20 gram boter, 4 eetlepels melk, 1 eetlepel poedersuiker,

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Omgekeerde Dame Blanche

Met gefrituurde flensjes.

INGREDIENTEN

100 gr witte chocolade, 2 dl slagroom, 1/2 dl cognac, 2 kant en klare flensjes,8 dl chocolade-ijs, poedersuiker, frituurolie

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-11-1999
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Dame Blanche Met Gekarameliseerde Clementines

INGREDIENTEN

4 clementines, 8 bolletjes vanilleijs, 2 el mandarijnlikeur, 4 el fijne suiker, 100 gr zwarte chocolade, een scheutje melk

  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-08-2000
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Coupe Dame Blanche

INGREDIENTEN

1/2 l roomijs, 1/4 l slagroom, 100 g bittere chocolade, 20 g boter, 4 el melk, 1 el poedersuiker

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-09-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Roomsoep Dame Blanche

Gebonden romige soep

INGREDIENTEN

Basis kipperoomsoep, kippevlees, room, eiwit, peper, zout, gevogeltefond (gevogeltebeenderen laten trekken in water en pocheren ), tapioca, liason (room met eidooier)

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-11-2000
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Cremesoep Dame Blanche

INGREDIENTEN

1 liter kippebouillon - 50 gram boter - 50 gram bloem - 1 dl melk - 1 dl slagroom - 80 gram gepelde amandelen - gekookt kippevlees - 2 eidooiers

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Cremesoep Dame Blanche

INGREDIENTEN

1 liter kippebouillon - 50 gram boter - 50 gram bloem - 1 dl melk - 1 dl slagroom - 80 gram gepelde amandelen - gekookt kippevlees - 2 eidooiers

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2002
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Coupe Dame Blanche

INGREDIENTEN

1/2 liter roomijs - 1/4 liter slagroom - 100 gram bittere chocolade - 20 gram boter - 4 eetlepels melk - 1 eetlepel poedersuiker

  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Coupe Dame Blanche

Van "moesje2"

INGREDIENTEN

1/2 liter roomijs - 1/4 liter slagroom - 100 gram bittere chocolade - 20, gram boter - 4 eetlepels melk - 1 eetlepel poedersuiker,

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-07-2002
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Dame Blanche Speciaal

Lekker Stracciatella-ijs.

INGREDIENTEN

- 3 blaadjes gelatine, - 6 eidooiers, - 170 gram suiker, - 5,5 dl melk, - 2,5 dl slagroom, - 100 gram bittere chocolade,

  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-07-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Coupe Dame Blanche

INGREDIENTEN

1/2 liter roomijs, 1/4 liter slagroom, 100 gram bittere chocolade, 20 gram boter, 4 eetlepels melk, 1 eetlepel poedersuiker

  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-08-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Dame blanche taartjes in 10 minuten

Een must voor chocoladeliefhebbers! Geef er een bolletje vanilleijs bij.

INGREDIENTEN

100 g pure dessertchocolade + 10 blokjes à 5 g., 60 à 70 % cacao, 3 eieren, 80 g suiker, 50 g boter (toevoegen in klontjes), 1 eetlepel meel, klontje boter en een beetje meel voor de vormpjes

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-12-2012
  • Frans
  •  10-20 min.

dame blanche met slagroomijs en warme chocoladesaus

INGREDIENTEN

1 bak slagroomijs, 1/4 liter slagroom, 25 gram suiker, Voor de chocoladesaus., 1/4 liter slagroom, 250 g bittere, pure chocolade.,

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-08-2004
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Couque a la dame blanche.

Geschikt voor kinderen.

INGREDIENTEN

6 eierkoeken, halve liter roomijs, halve liter chocoladeijs, 250 ml slagroom, 2 eeltepels suiker, chocoladesaus, nougatine, 6 sorbetglazen.,

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Ouwbollige Dame Blanche die niet weg te denken is!!

Als we als kind zijnde naar een restaurant gingen zaten we ond al te verheugen op het nagerecht. DAME BLANCHE

INGREDIENTEN

1 bak slagroomijs, 1/4 liter slagroom, 25 gram suiker, Voor de chocoladesaus. 1/4 liter slagroom 250 g bittere, pure chocolade.,

  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-09-2004
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

dame noir

Lekkere variatie op de aloude Dame Blanche.

INGREDIENTEN

* Chocolade ijs (bijv. Belgische chocola van HaagenDas), * reep witte chocola, * evt. geklopte slagroom

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-01-2000
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Dame Brune

Dame blanche, maar dan andersom. Minstens even lekker!

INGREDIENTEN

1 liter donker chocolade-ijs van goede kwaliteit (je kunt het ook zelf maken), 1/2 liter slagroom, 225 gram witte chocolade in stukjes, 1/2 theelepel vanille-essence.

  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2002
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste dame blanche recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top