Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Dame blanche recepten (41) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Een heel makkelijk toetje. Succes verzekerd. En toch net even anders.

INGREDIENTEN

2 bakken roomijs (goede kwaliteit), 2x2,5dl slagroom, 2 grote marsrepen, 1 zak maltesers (krokante chocoladekogels)

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-12-2006
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Vanille-ijs,chocoladesaus, slagroom,biskwierolletje,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-01-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Echte Dame Blanche is wit vanilleijs met bruine chocoladesaus... Dit is bruin chocoladeijs met witte chocoladesaus!!! Heerlijk echt waar!!

INGREDIENTEN

3 eidooiers-, 100 g poedersuiker-, 250 ml volle melk-, 4 dl slagroom-, 25 g cacaopoeder-, 1 theelepel oploskoffie-, 40 g blanke amandelen, geroosterd en grof gehakt-, 50 g bittere chocolade, gehakt-, 125 g witte chocolade-, 2 dl water-, 1 zakje vanillesuiker-, 2 eetlepels koffieroom-, 8 ijswafels-, verse munt

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-07-2006
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1/2 liter roomijs -, 1/4 liter slagroom -, suiker naar smaak -, 1 flesje chocoladesaus -, ijs wafeltjes, , , ,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-11-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

De klassieker onder de ijscoupes, waarmee je een diner in stijl afsluit.

INGREDIENTEN

Voor het roomijs:, ? 3 eierdooiers, ? 100 g fijne suiker, ? 10g vanillesuiker, ? 250 cc volle melk, ? 200 cc room., Voor de chocoladesaus:, ? 125 g pure chocolade, ? 200 cc water, ? 1,5 theelepel vanillesuiker, ? 2 eetlepels slagroom, ? klontje roomboter.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-03-2005
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 spuitbus slagroom minimaal 1/8 ltr,bastaardsuiker,slagroomversteviger(zakje),2 tot 3 bolletjes vanille-ijs,afhankelijk van het formaat van de coupe,warme chocolade;zelfgemaakt(zie recept)of uit een flesje,citroenmelisse., VOOR DE CHOCOLADE SAUS;, 100 gr bittere chocolade,1/8 ltr melk en een klontje boter.Evt naar smaak een paar druppels vanille essence of een scheutje rum of cognac.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-09-2000
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Het lekkerste ijsje ter wereld!

INGREDIENTEN

2 dl vanille-ijs, 75 g chocolade, 4 el melk, 1 dl slagroom, 1 el suiker

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-01-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Vanille ijs met warme choco saus

INGREDIENTEN

3ijslepels vanilleijs, warme choco saus, slagroom, choco vlokken

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-06-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Vanille-ijs chocoladesaus slagroom biskwie rolletje

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-05-1999
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Vanille-ijsaus:1 kop water, 200 gr suiker, 200 gr geraspte chocolade, 125 gr boter, 2 eieren, ,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-09-1999
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Gin

  •  …
  •  
  • Geplaatst op30-07-2002
  •  
  •  
INGREDIENTEN

Ca.3/4 liter roomijs, 1 flesje chocoladesaus, slagroom (spuitbus), 4 ijswafels,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-08-2004
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Een klassieker.

INGREDIENTEN

Speciale chocolade voor saus/desserten, vanilleroomijs, slagroom, vanillesuiker.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-03-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Lekkere koffie met drank

INGREDIENTEN

Vanille-ijs, chocoladesaus, slagroom, biskwierolletje,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-11-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

, 1/8 l slagroom, basterd suiker, zakje slagroom versteviger, 3 bolletjes vanille ijs, warme chocolade saus.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-05-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

? 1/2 liter slagroomijs (bak a 1 liter), ? 250 g aardbeien, ? 1/2 pakje koksroom (a 200 ml), ? 1 reep pure chocolade (100 g), ,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-11-2003
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1/2 liter slagroomijs (bak a 1 liter), ? 250 g aardbeien, ? 1/2 pakje koksroom (a 200 ml), ? 1 reepje pure chocolade (100 g),

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-11-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Een klassiek gerecht maar nog altijd zeer gewild.

INGREDIENTEN

-1 verpakking vanilleijs,-100 g.pure chocoladerepen,-200 g.room,-1 eetlepel olie,-1 pakje amandelschaafsel[Baukje].

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2001
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Een verwentoetje met senseo koffie

INGREDIENTEN

2 kopjes senseo(dark roast), 250 ml slagroom, 2 zakjes vanillesuiker, 2 bananen, chocoladesaus, 0.5l vanille roomijs, geraspte chocolade of vlokken

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-10-2005
  • Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 dl. sterke oploskoffie (espresso)., 1 dl. coffee-cream.(lidl), 1/2 l. vanilleijs., 250 ml. slagroom., 2 zakjes vanillesuiker., 2 bananen in stukjes gesneden., 1 flesje chocoladesaus., geraspte chocolade.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2006
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Hoge coupe, 3 bollen stracciatella-ijs (verkrijgbaar bij uw Ambachtelijke ijsbereider), warme chocoladesaus, chocolade waaier., Warme chocoladesaus:, 150 gram melk, 50 gram room, 250 gram donkere chocolade

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-03-2005
  •  
  •  0-10 min.

De combinatie advokaat, chocolade en ijs. Mmmh?

INGREDIENTEN

Vanille-ijs, chocoladesaus, advokaat, slagroom

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-06-2006
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1/2 liter roomijs, 1/4 liter slagroom, 100 gram bittere chocolade, 20 gram boter, 4 eetlepels melk, 1 eetlepel poedersuiker,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Met gefrituurde flensjes.

INGREDIENTEN

100 gr witte chocolade, 2 dl slagroom, 1/2 dl cognac, 2 kant en klare flensjes,8 dl chocolade-ijs, poedersuiker, frituurolie

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-11-1999
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 liter kippebouillon - 50 gram boter - 50 gram bloem - 1 dl melk - 1 dl slagroom - 80 gram gepelde amandelen - gekookt kippevlees - 2 eidooiers

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Gebonden romige soep

INGREDIENTEN

Basis kipperoomsoep, kippevlees, room, eiwit, peper, zout, gevogeltefond (gevogeltebeenderen laten trekken in water en pocheren ), tapioca, liason (room met eidooier)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-11-2000
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1/2 l roomijs, 1/4 l slagroom, 100 g bittere chocolade, 20 g boter, 4 el melk, 1 el poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-09-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 clementines, 8 bolletjes vanilleijs, 2 el mandarijnlikeur, 4 el fijne suiker, 100 gr zwarte chocolade, een scheutje melk

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-08-2000
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Van "moesje2"

INGREDIENTEN

1/2 liter roomijs - 1/4 liter slagroom - 100 gram bittere chocolade - 20, gram boter - 4 eetlepels melk - 1 eetlepel poedersuiker,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-07-2002
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1/2 liter roomijs - 1/4 liter slagroom - 100 gram bittere chocolade - 20 gram boter - 4 eetlepels melk - 1 eetlepel poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 liter kippebouillon - 50 gram boter - 50 gram bloem - 1 dl melk - 1 dl slagroom - 80 gram gepelde amandelen - gekookt kippevlees - 2 eidooiers

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2002
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Lekker Stracciatella-ijs.

INGREDIENTEN

- 3 blaadjes gelatine, - 6 eidooiers, - 170 gram suiker, - 5,5 dl melk, - 2,5 dl slagroom, - 100 gram bittere chocolade,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-07-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1/2 liter roomijs, 1/4 liter slagroom, 100 gram bittere chocolade, 20 gram boter, 4 eetlepels melk, 1 eetlepel poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-08-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Een must voor chocoladeliefhebbers! Geef er een bolletje vanilleijs bij.

INGREDIENTEN

100 g pure dessertchocolade + 10 blokjes à 5 g., 60 à 70 % cacao, 3 eieren, 80 g suiker, 50 g boter (toevoegen in klontjes), 1 eetlepel meel, klontje boter en een beetje meel voor de vormpjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-12-2012
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 bak slagroomijs, 1/4 liter slagroom, 25 gram suiker, Voor de chocoladesaus., 1/4 liter slagroom, 250 g bittere, pure chocolade.,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-08-2004
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Geschikt voor kinderen.

INGREDIENTEN

6 eierkoeken, halve liter roomijs, halve liter chocoladeijs, 250 ml slagroom, 2 eeltepels suiker, chocoladesaus, nougatine, 6 sorbetglazen.,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Als we als kind zijnde naar een restaurant gingen zaten we ond al te verheugen op het nagerecht. DAME BLANCHE

INGREDIENTEN

1 bak slagroomijs, 1/4 liter slagroom, 25 gram suiker, Voor de chocoladesaus. 1/4 liter slagroom 250 g bittere, pure chocolade.,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-09-2004
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Aardbeien dame blanche

INGREDIENTEN

? 1/2 liter slagroomijs (bak a 1 liter), ? 250 g aardbeien, ? 1/2 pakje koksroom (a 200 ml), ? 1 reep pure chocolade (100 g),

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-08-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Warme chocolade saus die niet te verzadigend is

INGREDIENTEN

Pure chocolade (verkade), creme de cacao, water

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-12-2001
  •  
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top