1. Home
  2. Recepten
  3. Curry Risotto

Curry risotto recepten (8) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Curry risotto met garnalen

Curry risotto met garnalen en koriander.

INGREDIENTEN

300 gram risotto (bij voorkeur carnaroli) , currypoeder (bij voorkeur Madras), 15 cl room, 20 gram ongezouten boter, 2 sjalotjes, 50 cl kippenbouillon, 16 scampiestaarten, verse koriander. 100 ml droge witte wijn.

Voorbereiding

Hak de sjalotjes ragfijn. Ontdoe de scampies van het darmkanaal.

Bereidingswijze

Smelt de boter in de pan. Bak hierin de sjalotjes glazig. Voeg de risotto toe en bak enkele minuten op een matig vuur (schraap regelmatig de risotto van de bodem en schep deze om zodat deze niet kan aanbakken en alle korrels met de boter bedenkt zijn). Zet het vuur hoog en wacht een halve minuut met het toevoegen van de wijn (de risotto moet als het waren worden geroosterd). Het vuur terug middelhoog zetten en de rijst opnieuw verdelen. Afhankelijk van hoe zout de bouillon is (gebruik bij voorkeur geen blokjes maar eigen gemaakte) zout bijvoegen. Doe zodra de bouillon opgenomen is telkens opnieuw een lepel er bij. Bak ondertussen de scampies in een andere pan en breng de room tegen de kook. Breng de room op smaak met de curry en eventueel zout. Na 20 minuten wanneer de risiotto gaar is (de risotto moet nog wel stevig zijn) de curryroom toevoegen en het vuur uitzetten. De risiottto met het deksel op de pan nog enkele minuten laten staan.

  • Fusion Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2008
  • Fusion Tussengerecht
  •  20-30 min.

Risotto met kip en curry

Voor 4 personen ; voor 4 pers.bron: http://www.pietskruiden.be

INGREDIENTEN

2 tasjes rijst, 2dl. room, 1 eetlepel Piet Huysentruyt Curry, 1 sjalot, tijm & laurier, 250 gr. spinazie, 1 teentje look, 2 kippefilets, 2 tomaten (ontveld en ontpit, 2 eetlepels gehakte bieslook, boter,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

kip curry risotto

Dit recept heb ik van http://risottomaken hopelijk vinden jullie het een goed recept eet smakelijk alvast!

INGREDIENTEN

00 gram kippen poten ( kip der af halen en in blokjes snijden), Erwten op gevoel niet te veel, Paprika rood geel of oranje (geen groen) sij in blokjes, 1 teentje knoflook (fijngehakt), 1 ui (in blokjes gesneden), 1 wortel (in dunne plakjes), 400 gram basmati rijst (lange korrel), 1 bosje koriander, 1 kerriepoeder naar smaak., 1 eetlepel kurkuma, 1 theelepel komijnpoeder, Groentebouillon of kippenbouillon op gevoel (150ml), 1 tomaat kan (fijngehakt), 1 eetlepel tomatenpuree, Zout en peper naar smaak., 3 eetlepels olijfolie

  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-02-2015
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dolmades van Taverna Ranzo Ionio

Een dagje meekijken in de keuken van Taverna  Ranzo Ionio  waar wij in de vakantie verbleven leverde een schat aan keukengeheimen op, waaronder deze dolmades waar wij daar zelf in de Taverna van hebben zitten smullen. Eigenlijk was van keukengeheimen geen sprake want Stella en Kostas waren zo vriendelijk en open om mij alles te laten zien en te vertellen wat ik maar wilde weten. Ik heb dan ook ontzettend genoten van deze dag en kan nu thuis aan de slag met de informatie die ik daar heb opgedaan. In tegenstelling tot veel andere recepten worden hier verse wijnbladeren gebruikt. Heb je geen druivenstruik dan kun je ook ingemaakte bladeren uit de Turkse winkel gebruiken. De opgegeven hoeveelheden zijn voor ongeveer 30 dolmades. Schrik niet van de hoeveelheid want je kunt makkelijk een gedeelte invriezen. 

INGREDIENTEN

- 30 wijnbladeren (gewoon verse bladeren van een druivenstruik), - 500 gram gehakt (half om half), - 200 gram risotto rijst, - 1 ui, - 2 tomaten, - 2 teentjes knoflook, - 1 el gehakte dille, - 2 el gehakte munt, - 3 el gehakte peterselie (platte), - zout/peper, - 1tl zoete paprikapoeder, - ½ tl kurkuma, - ½ tl curry madras, - sap van 1 citroen, - olijfolie

  • Grieks Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-09-2016
  • Grieks Voorgerecht
  •  60-120 min.

Panna cotta met witte chocolade en frambozen Gekookte room

Panna Cotta is een echt Italiaans nagerecht. Letterlijk betekend het gekookte room. De basis ingrediënten voor panna cotta zijn: Hierop kan uiteraard naar hartenlust worden gevarieerd. Zoals bij deze panna cotta met witte chocolade, hierbij is de suiker vervangen door witte chocolade. Panna cotta wordt veel geserveerd met een saus van (warme) vruchten of chocolade. Panna cotta is erg makkelijk en vooral ook snel om te maken. Let er wel op dat het dessert flink de tijd nodig heeft om op te stijven in de koelkast. Ideaal gerecht dus als er visite komt en je niet heel de avond in de keuken wil staan.

INGREDIENTEN

Room, (melk), suiker en gelatine., Ingrediënten voor 2-3 personen:, - 150 ml melk, - 50 ml slagroom, - 50 gram witte chocolade, - 2 blaadjes gelatine, - 50 gram frambozen jam, - 1/2 limoen

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2013
  •  
  •  20-30 min.

pompoenrisotto

Een zoet en zalig gerecht.

INGREDIENTEN

2 pakken risotto funghi, 1 zakje thaise nasimix, 1 pakje (ree) pate van aldi( tijdelijk verkrijgbaar) anders gewone pate naar keuze, 1 pompoen (normale grote), sojasaus, ketchup, citroensap, kerriepoeder, komijn, koriander, chilipoeder, paprikapoeder, kruidnagelpoeder, lavas, kerrie djawa, curry hot, nootmuskaat,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2007
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

kabeljauw met kruidenkorst en beignet van grijze garnalen

Risotto van tomaat en tijm, kabeljauw met kruidenkorst en beignet van grijze garnalen en

INGREDIENTEN

Een kop risotto rijst, twee tomaten, een sjalot, een halve liter groentebouillon, twee dl witte wijn, een takje verse tijm, twee stukjes kabeljauw, een handvol grijze garnalen, een lepel tomatenpuree, een klontje boter, 50 gr parmesan, paneermeel, 1 teentje look, peterselie, olijfolie, 50 gr garnalen, bloem, 1 dl water (of witte wijn) voor beignet, bieslook, briekdeeg,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-07-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

mini Kalkoenbrochettes met rijstballetje en kruidensausje

INGREDIENTEN

, 600 g kalkoenfilet gemarineerd in, , 1 dl cocosmelk, , 1 el sojasaus, , 1 el currypoeder, , sap van 1 limoen, , 1 bolletje mozarella, in stukjes en met snuifje curry, , voor de kruidensaus:, , 8 el mayonaise, , 1 el sojasaus, , 1 koffielepel currypoeder, , handvol pindanootjes, , 2 el vers gehakte koriander, , zwarte peper en zout

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-07-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.
Nieuwste curry risotto recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top