Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

3.411 curry recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Dit is een heerlijk pittig kipgerecht. In het (oorspronkelijk Engelse recept ) staat; "De zalige marinade maakt dat de kip een gouden korstje krijgt en bij het proeven van de binnenkant zal het water in je mond komen het is zacht en pittig!" Wauw! En omdat ik las dat het maar 210 cal. p.p.. heeft moest ik het natuurlijk proberen! Je kunt dit nog pittiger maken als je wat chili of andere pittige kruiden toevoegt maar voor ons is het pittig genoeg. Vandaag (11.01.2012) weer eens gemaakt, de marinade was vrij dik, waarschijnlijk door de mosterdpoeder die ik gebruikt heb (schoot wat uit met de lepel) maar de smaak was perfect dus de volgende keer leng ik het wat aan met water. Tip De marinade heb ik gemaakt voor 2 dikke kipfilets (bij elkaar 550 gram). Heb je 4 flinke filets maak  dan een dubbele hoeveelheid marinade. 

INGREDIENTEN

De maten zijn afgestreken eetlepels (Maar ik heb behoorlijk grote eetlepels), 1 el hot curry poeder, 1 el gemberpoeder, 1 el Gemalen komijn (djinten)., 1 halve el pittige mosterd (of 1 tl mosterdpoeder), 2 el. Abrikozenjam, 5 -6 el. Worcestershire sauce (inderdaad zoveel maar je kunt minder nemen), 3-4 el. Citroensap, 2 -3 el. tomatenpuree., Vers gemalen zwarte peper (± 2 tl), 2 -4 tenen knoflook uitgeperst (meer of minder naar smaak ik nam er 4), 2 el. zonnebloem of olijfolie (of van beiden 1 el), 4 kipfilets, Eventueel zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2006
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit recept heb ik van een thaise vriend geleerd. Het bewijs dat een goede curry niet ingewikkeld hoeft te zijn. De ingredienten zijn goed verkrijgbaar in bijna alle toko's maar kunnen ev ook vervangen worden door ingredienten die wel in de grotere supermarkten te koop zijn. Een goed origineel thais recept om indruk mee te maken :-)

INGREDIENTEN

3 x kipfilet, 2 eetlepels thaise groene currypasta maar als je niet van pittig houd dan iets minder.(rode currypasta kan ook maar is pittiger) 2 blikken kokosmelk, 4 horapatakjes (of basilicumblaadjes), 50 gram eggplant (of aubergine), rijst om erbij te serveren, zonnebloemolie, 2 volle eetlepels suiker, 4 eetlepels vissaus (of oestersaus)., , Thaise curry en vissaus of oestersaus zijn goed verkrijgbaar in de meeste Albert Heijns en andere grotere supermarkten.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-11-2004
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een vindaloo is een van de heetste currygerechten. U bent gewaarschuwd! wilt u hem iets minder pittig gebruik dan 1 pepertje in plaats van 2.

INGREDIENTEN

1 el olie, 3 teentjes knoflook, geperst, 1/4 tl van alle volgende specerijen: gemalen komijn, koriander, kaneel, kruidnagelpoeder, zwarte peper en gemberpoeder, 1,5 tl kurkuma, 1 tl mosterdzaad, 500gr varkensfilet in blokjes, 3 laurierblaadjes, 4 el tamarinde extract, 2 tl tomaten puree, 2 tl suiker, 3 el azijn, water of bouillon, 1-2 pepertjes, zonder zaadjes en fijn gesneden, zout, 1el maizena opgelost in een beetje water

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2012
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 eetl. zonnebloemolie, 2 theel. milde curry pasta, 2 grote kipfilets, in reepjes, 2 zoete aardappelen, in hapklare blokjes, 4 eetl. rode linzen, 300 ml kippebouillon, 400 ml kokosmelk, 175 gr doperwtjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-03-2009
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk pittig maar toch romige curry.

INGREDIENTEN

450gr Kip (rund / varken ook mogelijk), 4 tl madras curry poeder (meer /minder naar smaak), 2 tl coriander zaadjes, 1 tl komijn, 1 blik (400ml) kokosnoten melk, 1 ui, 2 grote tenen knoflook, 1 blik (400gr) tomaten

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2013
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit is een zeer eenvoudige manier om een simpele curry te maken.

INGREDIENTEN

Currysaus: 4 eetl olie, 1 grote ui, heel fijn gehakt, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 1 cm lang stukje verse gemberwortel, fijngehakt, 1 theel gemalen koriander,1/2theel geelwortelpoeder(kurkuma),1/2theel gemalen komijn, 1/2 theel garam masala, 1 theel paprikapoeder, 2dl water,2 tomaten, fijngehakt, zout, gehakt korianderblad als garnering., Voor kipcurry: 2 borstfilets of 6 drumsticks of 4 dijstukken, Voor lamscurry: 300g lamsstoofvlees, Voor viscurry: 250g kabeljauwfilet of andere stevige vis, Voor groentencurry: 300 ons gesneden, gemengde groenten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2000
  • Indiaas
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Simpele smakelijke curry

INGREDIENTEN

3 a 4 uien, 500 gram kipfilet, 2 eetlepels ingelegde knoflookteentjes, 6 zongedroogde tomaatjes., Koriander (vers), 500 gram sperciebonen of sugarsnaps, rood pepertje, bouillonblokje, 2/3 flinke eetlepels Griekse youghurt, Thais curry poeder,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-07-2010
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Basis-recept voor een perfect curry-gerecht. Tip: Laat gerust eens de kokosmelk achterwege om gewoon een heerlijke roerbakschotel te maken. Of vervang de kokosmelk door bouillon - of combineer deze met bouillon - en je hebt een heerlijke (maaltijd)soep.

INGREDIENTEN

Wat gaat er in een curry-gerecht?, , Je kunt het bijna zo gek niet bedenken of het is te gebruiken voor een curry-gerecht. Enkele suggesties: kip, varkensvlees, , garnalen, visfilet, tofu, cashewnoten, champignons, paddestoelen, Chinese kool, bamboescheuten, paksoi, wortelen, , aubergines, prei, sjalotjes, boontjes, peultjes, bloemkool, broccoli, taugé en andere roerbakgroenten etc. etc.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2009
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 volle eetlepel Patak's milde curry pasta, 250 gr grote champignons, 250 gr sperciebonen, 4 hard gekookte eieren, 1/4 blok santen, 250 ml volle yogurt, 2 uien, eetlepel arachide olie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2000
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Deze heerlijke Thaise kokos curry kip is snel en gemakkelijk te maken omdat het citroengras is vervangen door limoensap. Laat je niet afschrikken door de lange lijst met ingrediënten - dit is gewoon omdat ik er de voorkeur aan geef om de currypasta zelf te maken in plaats van in de winkel te kopen, waardoor je een frissere en perfectere smaak krijgt. Wanneer je toch een gekochte currypasta toe wilt voegen kun je het beste de gele currypasta gebruiken. Dit recept bevat aardappelen, een veelgebruikt ingrediënt in de Thaise straat curries, maar ook andere groenten kunnen worden toegevoegd zoals courgette en sperziebonen.

INGREDIENTEN

Ongeveer 1 kg drumsticks of kippenbouten, 1 pakje kokosmelk, 50 ml kippenbouillon, 2 middelgrote aardappelen in stukjes, 1/2 tl gemalen komijn (djintan), 2 kaffir lime bladeren of 2 tl limoenrasp, 2 tomaten in stukjes, 2 el droge geraspte kokos, handvol verse basilicum, 2 el olie, , Currypasta:, 1 gesnipperde ui, 4-5 teentjes knoflook, 1 stukje gember van ca 3 cm, 1 tl kurkuma, 1 tl gemalen koriander, 1 tl komijn, 1-2 verse rode pepers, fijngehakt, 1/2 tl witte of zwarte peper, 3 el limoensap (of citroensap), 3 el vissaus, 2 el ketchup, 1 el bruine suiker, 1 tl trassi

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2012
  • Thais Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Curry of kerrie is een mengsel van diverse fijngemalen specerijen. Het wordt vaak kerriepoeder of garam massala genoemd. Voor een currypoeder bestaat geen vast recept, er zijn veel variaties. In India heeft elke familie zijn eigen recept.

INGREDIENTEN

Een lekkere currpoeder maakt je met de volgende ingredienten:,, 2 eetlepels koriander, 2 eetlepels kurkuma of koenjit, 1 eetlepel zwarte peper, 2 eetlepels komijn, 1,5 theelepel kardamon, 2 theelepels kruidnagel, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel nootmuskaat

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-01-2004
  • Indiaas
  •  0-10 min.

Kipcurry met yoghurt

INGREDIENTEN

2 uien, - 600 gram kipfilet, - 1 mango, - 40 gram boter, - 1 1/2 eetlepel kerriepoeder, - 2 dl droge witte wijn, - zout en peper, - 2 dl volle yoghurt op kamertemperatuur, - 1/2 dl room culinair, - 4 eetlepels gemalen kokos,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk pittig gerecht, dat maar weinigen kunnen weerstaan.

INGREDIENTEN

Een blik kikkererwten a 425 gram (uigelekt), 1/2 kleine bloemkool, 25 gr rozijnen (vergeet ze niet af te spoelen), 1 appel in stukjes (klokhuis verwijderd), 2 grote tenen knoflook (of 5 a 6 kleine)geperst, 1 grote winterpeen/wortel in plakken, 1 grote ui in stukjes, 1 tl geraspte gemberwortel, een klein blikje tomatenpuree, 4 hardgekookte eieren (gepeld en in parten gesneden), 2 a 3 el kerriepoeder, 3 tl paprikapoeder, 6 dl groentenbouillon, 2 a 3 el maizena, 2 el koud water, zout & peper, paprikapoeder ter garnering en 2 el olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie).

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-03-2004
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Curry is een gezond en makkelijk te bereiden gerecht. Je kunt het vegetarisch en net zo goed in combinatie met kip of hamblokjes bereiden.

INGREDIENTEN

Olijfolie, 2-3 knoflooktenen, zout, peper, currypouder, prei, wortelen, courgette,lenteui, brokkoli, bloemkool (wat er in huis is), (350-400 g kip of hamblokjes, als het geen vegetarisch gerecht moet worden), 0,75 liter volle yoghurt, eventueel een beker creme fraiche,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2000
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3,4dl kokosmelk 2tl suiker 2el gemalen cocos 2,2dl water 1banaan in plakjes 6 kleine reepjes citroenschil 2 fijngehakte tomaten 2 fijngehakte appelen 1 fijngehakte rode peper 1 geraspte wortel 1 el vindaloo currypasta 2tl koriander 2tl komijn 1 el kerrieblaadjes.2el rozijnen 1kilo runderlapjes in blokjes 3knoflookteentjes 1 gesnipperde ui 4el olie.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-10-1999
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lekkere romige pittige curry met een vleugje cocos.

INGREDIENTEN

400 gram kip filet, 2 uien, champignons, , 1 blikje cocos melk, 1 bekertje slagroom, kerrie poeder, djintan, 1 rode chilli peper, 3 teentjes knoflook, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-12-2002
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 kilo lamsvlees (Het vlees van de schouder is het beste, maar van een lamsbout is ook heel goed)., 2 eetlepels ghee, 3 _dikke_ uien, 1 blik tomaten, 1 bolletje knoflook, 1 flink stuk gember, 2 dl water, 1 eetlepel zout, 1.5 eetlepel gemalen koriander, 1.5 eetlepel gemalen komijn, 1.5 eetlepel chilipoeder, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 eetlepel kurkuma/turmarik/geelwortel/etc, 4 a 5 groene pepers, 4 a 5 flinke handen spinazie, 1 bosje koriander, 1 theelepel Garam Masala, 1 klein pijpje kaneel, 1 theelepel gemalen kardamon

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-2012
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Verrassend Thais voorgerecht

INGREDIENTEN

Voor 18 stuks:, * 225 gr kipfilet, * 2 el olie, * 1 kleine ui, fijngehakt, * 225 gr gekookte aardappels, in blokjes, * 1 el rode of groene currypasta, * 2 tl suiker, * 18 wontonvellen, * olie om te frituren

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2003
  • Thais Voorgerecht
  •  30-60 min.

Curry van kip en tomaat

INGREDIENTEN

350 gr. kipfilet, 45 gr. blanke amandelen, 3 bosuitjes, 1 rode peper, 5 tomaten, 3 eetl. olie, 1 eetl. thaise rode currypasta, 1 eetl. liemoen- of citroensap, 10 gr. bieslook, 10 blaadjes basilicum

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-2004
  • Thais Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een lekker recept van actrise Jane Seymour

INGREDIENTEN

30 ml.olie,1kg al gestoofd lamsvlees in blokjes gesneden,2 uien,2el.milde kerrypoeder,2 tomaten,125ml.water,1th.zout,2granny Smit appels,50 gr.rozijnen.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-2002
  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

** Een pittig potje met niet teveel "uitheemse ingredienten"

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-08-2001
  • Thais Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 kipfilets, 1hamlapje, 4gesneden uien, 2teentjes knoflook, 2gr. paprikas, 2 tomaten, 1/8 ltr. yoghurt, gehakte peterselie, 1en1/2 dessertlepel kerriepoeder, 2th.l paprikapoeder,1th.l. gemberpoeder,50gr.santen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-2009
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Uit Runner's World

INGREDIENTEN

1 ui, in middelgrote stukken, 2 tenen knoflook, grof gehakt, 1 Spaanse peper, grof gehakt, Stukje verse gember, geraspt, 1 eetlepel kokosolie, 1 theelepel kurkuma, 2 theelepels garam massala, 1 theelepel komijnpoeder, 200 gr rode linzen, 1 blik kikkererwten, Groentenmix (bijv. 2 wortels, kwart bloemkool, halve aubergine, handje sperziebonen) in stukjes, 2 middelgrote tomaten, 200 ml magere kokosmelk, 2 flinke handen spinazie, 180 gr quinoa, 1 bosje verse koriander, grof gehakt,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-2015
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Curry

INGREDIENTEN

15 gram gemberwortel, 45 gram sjalotten of rode ui, 15 gram knoflook, 25 gram stelen van een bosje verse koriander1 steel citroengras, 1/2 eetlepel fijn geraspte limoen of citroenschil (alleen het groene / gele deel), 1-1/4 eetlepel (20 ml) cayennepeper (droog poeder), 1 afgestreken theelepel gemalen komijn zaad (= djinten - Oosterse kruiden, 1 afgestreken theelepel gemalen korianderzaad ( = ketoembar - Oosterse kruiden)2 eetlepels (30 ml) olie

  •  …
  •  
  • Geplaatst op22-02-2014
  •  
  •  

Curry met cocos met veel lekkere hapjes

INGREDIENTEN

Rijst voor 4 bij voorkeur basmatirijst personen,Quorn,curypasta,uien,knoflook,een blok creamed cocos,water,kleine cherry tomaten,eieren,cocos,komkommer,bieslook,banaan,gebakken uitjes uit potje,ananas,pinda's zonder zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2001
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Lekker zelf curry maken met veel verse ingredienten, kan zowel vegetarisch als met vlees worden bereid!

INGREDIENTEN

3 waspenen; 2 grote aardappels; +/- 100 gr santen of een blikje kokosmelk; 1 grote ui (of 2 kleinere); 3 tomaten; 3 tenen knoflook; 1 rode en 1 groene peper; 150 gr linzen; indien niet vegetarisch 300 gr lams of kippenvlees; klein stukje gemberwortel; 8 (groene) kardemompeulen; 1.5 el mosterzaad; 1 (afgestreken) el kurkumapoeder; verse koriander en zout naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-10-2002
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 rode uien, 600 gr hamlappen, 2 el maiskiemolie, 1 el kerriepoeder, 1 tl kaneelpoeder, 1 tl ketoembar, 1 dl. huiswijn zoet, 1 dl volle yoghurt op kamertemperatuur, 100 gr gezouten pistachenoten

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-02-2001
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker door de yoghurt die er door gaat.

INGREDIENTEN

2 rode uien, 600 g hamlappen, 2 el ma?skiemolie, 1 el kerriepoeder mild, 1 tl kaneel, 1 tl ketoembar, 1 dl halfzoete witte wijn, 1 dl volle yoghurt (op kamertemperatuur), 100 g gezouten pistachenoten, , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 eieren - 3 eetlepels zonnebloemolie - 600 gram roerbak groentenmix - 1 stazak Patak's Tikka Masala kerriepasta - 1 blikje kikkererwten - 2 groentenbouillontabletten - 125 ml. sour cream - 1 zakje pappadums naturel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-06-2002
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Indiaas, vegatarisch Ingrediënten 2 eetlepels zonnebloemolie 1 grote ui, fijngehakt 1 aubergine, in blokjes 2 theelepels komijnzaad, licht geplet 2 theelepels zwart mosterdzaad 1 theelepel gemalen geelwortel 1 eetlepel milde currypasta 2-3 teentjes knoflook, gehakt 400 g gehakte tomaat uit blik 450 ml groentebouillon 1 bloemkool, in roosjes verdeeld 1 vaste aardappel, in blokjes 3 eetlepels gemalen amandelen verse korianderblaadjes, ter garnering (desgewenst) naan-brood

INGREDIENTEN

, Indiaas, vegatarisch, Ingrediënten, 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 grote ui, fijngehakt, 1 aubergine, in blokjes, 2 theelepels komijnzaad, licht geplet, 2 theelepels zwart mosterdzaad, 1 theelepel gemalen geelwortel, 1 eetlepel milde currypasta, 2-3 teentjes knoflook, gehakt, 400 g gehakte tomaat uit blik, 450 ml groentebouillon, 1 bloemkool, in roosjes verdeeld, 1 vaste aardappel, in blokjes, 3 eetlepels gemalen amandelen, verse korianderblaadjes, ter garnering (desgewenst), naan-brood, voor het serveren, Bereiden, Verwarm zo nodig de slow cooker voor - zie daarvoor de gebruiksaanwijzing. Verhit de olie in een koekenpan. Doe er de ui in en bak hem 5 minuten tot hij goudbruin is. Voeg de aubergine toe en bak 3 tot 4 minuten tot die zacht is. Schep er de specerijen, kerriepasta en knoflook door en roerbak 1 minuut. Schep er vervolgens de tomaten, bouillon en zout en peper door. Breng al roerend aan de kook. Doe de bloemkool en aardappel in de pan van de slow cooker en schep er het tomatenmengsel over. Leg er het deksel op en kook 3 tot 4 uur op 'hoog' tot de groenten gaar zijn. Schep er de gemalen amandelen door en laat nog 15 minuten koken. Schep in ondiepe soepborden. Garneer met de korianderblaadjes als u die gebruikt en serveer met warm naan-brood

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-01-2017
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijk gerecht

INGREDIENTEN

1 ui # 150 gr peultjes #150 gr worteltjes # 400 gr nasivlees # 3 eetlpl olie # 225 gr panklare minikriel # 1 pot indiase kerrie saus (uncle bens) # 1 zakje santen (conimex) #peper,zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2000
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

- 1 dl volle yoghurt, - 2 rode uien, - 600 gram hamlappen, - 1 el. kerriepoeder, - 1 el. kaneel, - 1 el. ketoembar, - 1 dl. halfzoete witte wijn, - 100 gr. gepelde gezouten pistachenoten, - rijst, - komkommersalade, - Indiaas brood

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2009
  •  
  •  30-60 min.

Lijkt mij erg lekker. Het was verukkelijk!

INGREDIENTEN

600 gram kipdijfilet, 1 eetlepel bloem, 2 eetlepels arachide- of wokolie, 1 ui, gesnipperd, 2 eetlepels milde currypasta, 1 blikje tomatenblokjes (400 g), 300 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes, 400 gram spitskool, in dunne repen, 1 bosje lente-/bosui, in ringetjes, 1 bosje koriander, grof gehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2015
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gemaakt, Gegeten, Goedgekeurd Is nogal pittig, maar je kan dat evt afblussen door er wat yoghurt doorheen te roeren, de smaak wordt er niet minder van.

INGREDIENTEN

300 gr witte rijst, 2 el zonnebloemolie, 300 gr kipfilet-in blokjes van 2 cm, 1 zakje yellow curry paste (70 gr, Blue Eelephant), 3 tomaten-in partjes, 1 pak tuinerwten (450 gr diepvries), 1 blikje coconut cream

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-10-2011
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Variatietip`Dit recept voor groene curry levert een van de allerbeste curry`s op die ik ooit gemaakt heb. Het is ook lekker met kip in plaats van garnalen - gebruik dan gewoon 2 ontvelde kipfilets, snijd ze in reepjes ter grootte van een vinger en roerbak ze 8 minuten in de pasta voordat je ze bij de rest van de ingrediënten doet.` - Jamie Oliver

INGREDIENTEN

Een flinke bundel groene asperges, 1 eetlepel arachideolie, 1 eetlepel sesamolie, 400 g grote garnalen, rauw, gepeld, 1 blik kokosmelk van 400 ml, een handvol peultjes, 1 limoen, ½ verse, rode Spaanse peper, fijngehakt, voor de groene currypasta:, 2 stengels citroengras, 4 lente-uitjes, 3 verse, groene Spaanse pepers, 1 stuk verse gemberwortel ter grootte van een duim, 4 teentjes knoflook, 1 flinke bos verse koriander, 1 theelepel korianderzaad, 8 verse of gedroogde limoenbladeren (desgewenst), 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel vissaus,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2009
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

O la la dit is een lekker hapje en zeker als het kouder is. Door alle pit van de specerijen word je vanzelf warm. Garnalen zijn nu eenmaal erg lekker en heb er deze curry van gemaakt. Gewoon heel lekker en niet alleen in de zomer als het warm is buiten, maar ook in de winter als het koud is. Maak het met de wok en op wat voorbereiding na is het zo klaar en kan men eten. Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

500 gr rauwe gepelde grote garnalen (diepvries), 1 ui (fijn), 1 grote tomaat (fijn), 4 el olie, 2 t zwarte peper, 1 el citroensap, 3 teentjes knoflook (fijn), 3 gedroogde kleine rode chilipepers (zonder zaad en geweekt), ½ t komijn, ¼ t chilipoeder, 1 ½ t kurkuma, 1 el garam masala, 2 cm verse gember (fijn), 2 t korianderpoeder, Zeezout snufje, Blikje kokosmelk, 1 ½ dl visbouillon, ½ bosje verse koriander (fijn)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-10-2012
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud)

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , * naar smaak, ** optioneel, , Voor de saucijzenworstebroodjes:, 1 kleine braadworst/saucijs, * peper en zout, , Voor de appelflap met bite:, 1 kleine pot boerenjongens, 1 goudrenet of andere stevige zure appel, * suiker, * kaneel, ** vanillesuiker, , Voor de picantobroodjes:, 1 picanto, doorgesneden en gehalveerd, ** curry, ** tomatenketchup, , Voor de asperges in bladerdeeg:, 1 klein blikje/potje asperges, dun, voorgekookt, wit en/of groen, 2 plakken (boeren)ham, ** 2 plakken jonge of jong belegen kaas, 1 hardgekookt ei, kleingesneden, 1 bundeltje peterselie, kleingesneden, , Voor de kersenflappen, 1 klein potje kersen op sap, ontpit, * suiker, ** stukjes (pure) chocolade, , Voor de verborgen duivelsworstjes, 1 blikje knakworstjes of pick-ups. De "gewone" knakworstjes in 3 parten snijden, * mosterd (dijon of löwenmosterd), ** tomatenketchup of curry, 1 klein potje jalapeño pepertjes, ** sambal oelek, pedis, badjak of brandal. Voor de durvers: sambal Gledek., ** Thaise red of green curry-pasta, ** (op eigen risico) wasibi-pasta (zie recept), , Voor de amandelbroodjes traditioneel, 1 klein pakje amandelspijs, 1 ei, * suiker, * kaneel, , Voor de panga en zalmsnip, 1/2 pak pangafilet met zalm en kruidenboter (diepvries, niet ontdooien!), , Voor de aardappelpouche met spek, ei en ui:, 1 zakje voorgekookte aardappelschijfjes met spekblokjes, 1 ui, gepeld en gesnipperd, 1 hardgekookt ei, 1 el olijfolie, * bieslook, # siliconen bakblik voor tortina`s of muffins, ingevet, , Voor de champignontasjes met tuinkruiden:, 1 blikje champignonragout, 1 klein potje champignons op water, * verse peterselie, * verse bladselderij, * verse bieslook, * peper, zout, maggi, ** verse citroenmelisse of paar druppels citroen, ** maïzena of allesbinder, , Voor de Halve Kaasrondjes (met zangzaad):, 1 pakje smeerkaas, 20+, 40+ of 48+, 1 pakje kaas in plakjes naar keuze. Ook: rookkaas of komijnenkaas, 1 pakje gekookte (boeren)ham, ** tuinkruiden, ** maanzaad, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (1), 1 kipfilet, in plakjes, 1 flesje Yakatorisaus óf, 150 ml Japanse Sojasaus, 100 ml sake (vervangbaar met droge sherry), 100 ml mirin (vervangbaar met zoete sherry) (mirin is een soort kook sake), 2 à 3 el rietsuiker, Bosuitjes, gesnipperd, ** peper en zout, ** five of sevenspice kruiden, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (2), 1 kipfilet, in plakjes, 1 Flesje terryaki-saus/marinade, ** peper en zout, ** five of sevenspice kruiden, Bosuitjes, gesnipperd, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (3), 1 kipfilet, in plakjes, Voor de marinade:, 1 el Worchestersauce, 80 ml tomatensaus (passata), 1 el japanse sojasaus, 2 el saké, 1 el mosterd, 1 tl gemberpoeder, ** limoensap, ** limoenrasp, ** peper en zout, , Extra voor alle hapjes:, * losgeslagen eieren naar behoefte, * water, * per recept ongeveer 3-5 plakjes bladerdeeg uit de diepvries. max. 10 min. voor gebruik ontdooien. De juiste hoeveelheid blkaderdeeg is afhankelijk van het aantal verschillende hapjes en de hoeveelheden ingredienten per soort. Zorg dus dat je een voorraadje in de diepvries hebt liggen. Zeker bij grotere hoeveelheden is het ook te overwegen om bladerdeeg uit de koeling te gebruiken. Rol deze voor gebruik uit tot ongeveer de helft van de dikte. Niet alleen heb je dan meer deeg (voor meer hapjes), het wordt ook iets krokanter. Zorg er wel voor dat het bladerdeeg niet scheurt!

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2011
  •  
  •  30-60 min.

Authentieke rode thaise curry met beef, zoals de thai hem zelf zouden maken....

INGREDIENTEN

* 3 theekopjes (pandan)rijst, * scheutje zonnebloemolie, * 3 ons rundvlees, * ca. 1 eetlepel rode currypasta, * blikje cocosmelk, * takje thaise basilicum, * stronkje Laos, * 5 citroenbladeren, * scheutje vissaus, * 4 thaise aubergines, * stukje palmsuiker, * half kopjes water

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-07-2001
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Nu we toch in de Pakistaans/Indiase hoek zitten hier een vegatarisch gerechtje wat je ook als bijgerecht kan opdienen

INGREDIENTEN

-1 groene paprika, -6 peentjes, -1 aubergine, -1 koolrabi, -4 middelgrote (zoete) aardappelen, -125 gram champignons, -125 gram spercieboontjes, -400 gram gepelde tomaten in blokjes, -1 grote ui, -2 tenen knoflook, -3 spaanse pepers, -stuk verse gember (2 duimen dik), -2 theelepels gemalen koriander, -1 eetlepel paprikapoeder, -2 theelepels kerriepoeder (liefst Garam Masala, Hindoestaanse kerrie), -1 groentebouillonblokje, -1/4 blok santen, -1,5 eetlepel maizena, -olie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-07-2011
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Met een hakmolen is het maken van een eigen curry een fluitje van een cent en ook makkelijk aan te passen aan je eigen smaak.

INGREDIENTEN

- 3 ons kipfilet (in blokjes), - 2 a 3 rode uien, - 2 teentjes knoflook, - 2 a 3 rode pepers (naar smaak), - flinke duim gember, - 1 theelepel kurkuma, - 1/2 theelepel cayennepeper, - 1/4 theelepel currypoeder, - 1/2 tot 1 theelepel zout (proeven), - klein pakje kokosmelk, - olie, - eventueel water

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-2013
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top