Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

18 crepe suzette recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Flensje in sinasappelsaus.Mijn allerlekkerste dessert.Tip: gebruik hiervoor Honig Portie Pannekoek mix. Heel makkelijk als je maar een paar flensjes nodig hebt.

INGREDIENTEN

2 dunne flensjes per persoon. 100 gr.roomboter,100 gr. witte basterdsuiker,2 sinasappelen,1 borrelglaasje sinasappellikeur (Grand Marnier of Cointreau)

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-01-2000
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Flensjes (crêpes):, 4 dl melk, 200 g bloem, 5 eieren, 1 el suiker, mespuntje zout, 40 g boter, , vanille ijs, , Saus:, 2 suikerklontjes, 2 sinaasappel, 1 citroen, 50 g suiker, 50 g boter, scheutje sinaasappellikeur,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-02-2009
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Oud maar niet vergeten

INGREDIENTEN

8 flensjes, 3 sinaasappels, 30 g. kristalsuiker, borrelglaasje Cognac, 20 g. boter

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-10-2001
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Voor de crepes, - 120 gram bloem, - snufje zout, - 30 gram suiker, - 2 eieren, - 3 dl melk, - 60 gram boter., Om te Bakken, - olijfolie, Voor de Vulling, - 60 gram boter, - 60 gram suiker, - 2 sinaasappels, - 1 citroen, - 2 eetlepels rodebessengelei, - 2 eetlepels oranjemarmelade., Voor de siroop, - 4 a 5 eetlepels Grand Marnier, - 4 a 5 eetlepels Cognac.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-09-2004
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Frans gerecht uit 1905.

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 200 gr bloem, 2 eieren, 1/2 ltr melk, zout, , Voor de sinaasappelboter:, 100 gr boter, 100 gr suiker, geraspte schil en het sap van 1 sinaasappel, 1/2 kopje sinaasappellikeur, 1/2 kopje cognac.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-07-2000
  • Frans
  •  10-20 min.

Ingredienten (4 personen) van"moesje2"

INGREDIENTEN

Voor de crepes, , - 120 gram bloem, - snufje zout, - 30 gram suiker, - 2 eieren, - 3 dl melk, - 60 gram boter, , Om te Bakken, - olijfolie, , Voor de Vulling, - 60 gram boter, - 60 gram suiker, - 2 sinaasappels, - 1 citroen, - 2 eetlepels rodebessengelei, - 2 eetlepels oranjemarmelade, Voor de siroop, , - 4 a 5 eetlepels Grand Marnier, , - 4 a 5 eetlepels Cognac,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2002
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

INGREDIENTEN

FLENSJES, 2 eieren, snufje zout, 75 gr bloem, 1,25 dl melk, 25 gr boter, , SAUS, , 3 sinaasappels, , 4 eetl sinaasappellikeur, 25 gr boter, 2 eetl suiker, , ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2001
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Eigenlijk is nagerecht geen goed woord voor deze klassieker , dessert is van toepassing. redelijk simpel, onwijs lekker, show aan tafel ( we gaan letterlijk vlammen, maar wel veilig ! ) en de gasten mogen het zelf doen. en nee, we gaan er geen ijs in rollen, want dat hoort er gewoon niet in serveer desnoods ernaast. " Edward VII, hebben voorgeschoteld. Escoffier wilde het dessert opdragen aan de Prins van Wales, maar die antwoordde: 'Nee, ik ben dat onwaardig. Laten we dit voortreffelijke nagerecht noemen naar de jongedame die me vergezelt'.

INGREDIENTEN

Crêpes::, 90 gr bloem, 2 eieren, 2 eetlepels zonnebloemolie, 2 eetlepels poeder suiker, 200 ml volle melk, 50 gram gezouten boter (voor het bakken), , saus :, 50 gram gezouten boter, 50 gram suiker, 3 eetlepels Curaçao ( die heb je in verschillende kleuren, kleurloos was/is het origineel, maar volgens mij nergens te krijgen, blue Curaçao, is overal verkrijgbaar, qua smaak maakt het niet uit, of je nu oranje, rood of blauw gebruikt, smaakt allemaal hetzelfde., 1 eetlepel cognac, sap van 4 grote mandarijnen + rasp van 2 grote mandarijnen., , fire in the hole !:, , 4 el. 4 eetlepels Curaçao, 2 eetlepels Cognac, ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-12-2015
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

125 g bloem, snufje zout, 2 eieren, 200 ml melk, 50 ml water, 50 g roomboter, 75 ml sinaasappel vruchtensiroop, 2 el citroensap, 2 el Grand Marnier, 4 bollen vanille roomijs, Extra nodig: koekenpan van 20 cm doorsnede

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2009
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Crepes suzette, een franse lekkernij, dat wij hier in nederland ook wel heel graag lusten.

INGREDIENTEN

1 zakje vanillesuiker, 120 g bloem gezeefd, 2 eieren, 1 eierdooier, 200 ml melk, 300 ml sinaasappelsap (vers geperst), 50 ml citroensap, 125 g bruine basterdsuiker, 60 g boter, 4 eetlepels sinaasappellikeur

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-2012
  •  
  •  20-30 min.

Dit bijgerecht vergt wel een beetje geduld maar is dan ook erg lekker.

INGREDIENTEN

2 eieren,1/2 l melk, 100 g. bloem, 20 g. gesmolten boter, 40 g. boter, 2 el. suiker, 1 el. citroensap, 1 tl. geraspte citroenschil, 40 ml. sinaasappellikeur

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-09-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

150 gram bloem, 2 theelepels basterdsuiker, 2 eieren, 250 milliliter melk, 15 gram boter, 1 eetlepel cognac, voor de saus, 60 gram boter, 40 gram suiker, 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil, 1 eetlepel geraspte citroenschil, 250 milliliter sinaasappelsap, 60 milliliter citroensap, 125 milliliter grand marnier

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-01-2003
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

60 gr bloem, 1 mespunt zout, 1 ei, 1 1/2 dl melk, 1 dl sinaasappellikeur (Grand Marnier of Cointreau), 2 eetlepels olie, 125 gr boter, 125 gr fijne tafelsuiker, de fijngeraspte schil en het sap van 1 sinaasappel, 2 dl geklopte slagroom, , voor de garnering:, dunne reepjes schil van 1 sinaasappel, kort gekookt, toefjes munt

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-01-2003
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.

Het is niet zo vreemd dat dit klassieke gerecht nog altijd populair is. Crêpes gevuld met een volle sinaasappel Cointreaboter en geflambeerd met cognac zijn een gegarandeerd succes.

INGREDIENTEN

120 ml bloem half tl zout 2 eieren, geklopt 3 dl melk olie, om in te bakken sap van 2 sinaasappels 3 el cognac poedersuiker, om te bestrooien dunne reepjes sinaasappelschil, om te garneren VOOR DE SINAASAPPELBOTER 180 gr boter, op kamertemperatuur 50 gr kristalsuiker geraspte schil van 2 sinaasappels 2 el Cointreau

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2006
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Een klassiek Frans nagerecht, de perfecte afsluiter van elk diner!

INGREDIENTEN

125 gr bloem, 1 ei, 1 eierdooier, 3 dl (magere) melk, 15 gr gesmolten boter + boter om in te bakken, snuf zout, , voor de saus:, 2 grote sinaasappels, 50 gr boter, 100 gr lichtbruine basterdsuiker, 1 el Grand Marnier

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-2012
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

Beslag: 150 g bloem, 2 theelepels basterdsuiker, 2 eieren, 250 ml melk, 15 g boter, 1 eetlepeel cognac, Saus: 60 g boter, 40 g suiker, 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil, 1 eetlepel geraspte, citroenschil, 250 ml sinaasappelsap, 60 ml citroensap, 125 ml Grand Marnier

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2001
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Ingredienten voor 4 personen: van"moesje2"

INGREDIENTEN

Flensjes, bonbons, Drambuie, poedersuiker, suiker, slagroom,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-02-2002
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Zoals ik het gemaakt heb op tweede kerstdag! Het is ook lekker om door de mousse een scheutje amaretto of een scheutje cointreaux te doen.

INGREDIENTEN

- 300 gram pure chocolade, - 375 ml slagroom, - 3 eieren, - 6 eetlepels poedersuiker, - gelantine,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-12-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
Crpe Suzette

Crpe Suzette

Crêpe Suzette is een lekker nagerecht dat bestaat uit een flensje in een saus van boter, suiker en diverse vruchten. De saus is voor dit gerecht gekaramelliseerd en de flensjes worden met de likeuren Grand Marnier of Curaçao besprenkelt. Crêpe Suzette kent een bijzonder verhaal. Het verhaal gaat namelijk dat de Fransman Auguste Escoffier het in de late negentiende eeuw voor de Prins van Wales maakte. Hij wilde het vernoemen naar de prins, maar de prins vond dat het vernoemd moest worden naar de dame naast hem. Zij heette Suzette. Hieronder staan de lekkerste recepten voor het maken van Crêpe Suzette.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top