Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

7 creoolse stoofpot recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

De ingredienten zijn verrassend, het resultaat is verbluffend. Het vlees, de vruchten en de groenten gaan uitstekend samen en brengen ook de Nederlanders in verrukking.

INGREDIENTEN

750 gr. mager rundvlees, 30 gr. boter, 1 eetl. olie, 2 middelgrote uien, 1 teentje knoflook, 2 paprika,s groen en rood, 2 middelgrote wortels, 1 middelgrote prei,2 tomaten, 4 witte peperkorrrels, 1 laurierblad, zout, vers gemalen witte peper, 1/2 theel. oregano, 1/2 theel. tijm, 4 schijven ananas uit blik, 1 rode appel, 1 blikje maiskorrels, 1,5 dl. droge witte wijn, 1,5 dl. ananassap, 2 eetlepels fijngehakte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-07-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1kg. hamlappen, in smalle reepjes, 3 tenen knoflook, geperst, 1 theelepel tijm, 1 eetlepel mosterd, 1/2 eetlepel paprikapoeder, sap van een citroen, 3 uien, in ringen gesneden, 5 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden, 1 rode paprika, in reepjes, 1 courgette, in plakjes, 1 blik gepelde tomaten, 2 dl. witte wijn, 25gr. bloem, 1 eetlepel olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-03-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Met gemarineerd kalkoenvlees en zomerse groenten.

INGREDIENTEN

1 kg kalkoenstoofvlees1 knoflookteentje1 el gehakte tijmgrof gemalen zwarte peperzout1/2 tl mosterdpoedersap van 1 citroen100 g boter2 rode uien2 laurierblaadjes2 el bloem6 rijpe vleestomaten350 g courgetten1/2 l kippenbouillon1 rode, 1 groene en 1 gele paprika

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-06-2002
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kg hamlappen, 3 teentjes knoflook, 1 eetlepel gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theelepel gedroogd, 1 eetlepel mosterd, 1/2 eetlepel paprikapoeder, versgemalen peper, zout, sap van 1 citroen, 3 uien, 5 stengels bleekselderij, 1 rode paprika, 1 courgette, 1 eetlepel olijfolie, 1,5 eetlepel bloem, 1 l blik gepelde tomaten, 2 dl witte wijn.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-03-2006
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Je moet er wel even de tijd voor nemen maar dan heb je ook wat!

INGREDIENTEN

Voor de kippenbouillon:, 1 kip, 2 worteltjes in stukken gesneden, 1 ui in stukken gesneden, 2 stengels bleekselderij met blaadjes en al, in stukken gesneden, 1 laurierblad, 2 theelepels verse tijm, 4 zwarte peperkorrels, zout., , Voor de stoofpot:, 2 el boter, 2 el bloem, anderhalve kop gesnipperde ui, 1 kop gesneden groene paprika, 1 kop gesneden bleekselderij, 2 vleestomaten, zonder zaadjes en in stukjes, het vlees van de kip in stukjes, een theelepel mosterdpoeder, een theelepel paprikapoeder, witte peper, snufje cayennepeper, zout naar smaak, gehakte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-04-2005
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Vis-eenpansgerecht.

INGREDIENTEN

500 gr. verschillende soorten vis, naar keuze, bijv. kabeljauwfilet, schelvisfilet, wijting, schol, 125 gr. verse, gekookte garnalen, 125 gr. gekookte mosselen, 3 eetl. olie, 1/2 ui, 1/2 wortel, 1/2 prei, 1/4 selderijstengel, 60 gr gehakte tomaten, sap van 1 citreoen, 7,5 dl. visbouillon, 1/2 theel. komijn, 1/2 theel. dragon, 2 geplette teentjes knoflook, 1 eetl. anisette en cognac, 1 theel. gehakte peterselie, 1 theel. gehakte bieslook, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-08-2001
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

INGREDIENTEN

Voor 4 tot 6 personen :, , 1 kip, 1 citroen, , Voor de vulling :, , 300gr. broodkruim, 1,5 glas melk, 200gr. rauwe ham, 1 kippelever, 1 teentje knoflook, 1 sjalot, fijngesneden verse kruiden (dragon,peterselie,bieslook) en 1 ei., , Voor de bouillon:, , 250gr. worteltjes, 200gr.uien, 200gr.prei, kruidentuiltje, zout, peper en 1 kruidnagel., , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-05-2002
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top