Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

297 creme brulee recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Dit recept was het nagerecht in de Smulbox van januari 2007. Een recept van chefkok Henk Wieland, van het Vlaams Arsenaal in Nijmegen

INGREDIENTEN

2 dl melk * 1 vanillestokje * 80 gr kristalsuiker * 5 eidooiers * 2,5 dl slagroom * 4 el rietsuiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2007
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

De echte onovertroffen Creme brulee

INGREDIENTEN

1 vanillestokje, 50 gr witte basterdsuiker, 2 dl slagroom, 1 dl melk, 2 eieren, 2 eierdooiers, 35 gr bruine basterdsuiker.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2001
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

De lekkerste Crème brûlée, gewoon gemaakt in een pannetje. Heerlijk nagerecht voor de feestdagen!

INGREDIENTEN

, 250ml melk, 250ml slagroom, 5 eidooers, 60g suiker, 15g bloem, 1 kaneelstokje, 1 vanillepeul, Suiker om erovereen te strooien (om te branden), , Evt. fijngesneden rasp van de schil van een citroen of 3 limoenen

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2010
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Een lekkere crème brûlée maken is niet zo moeilijk, als je maar precies weet wat je moet doen. Door schade en schande wijs geworden hebben we gelukkig eindelijk het perfecte recept voor je samen kunnen stellen. Als je de onderstaande stappen volgt moet het zeker gaan lukken en kan je voortaan ook genieten van die perfecte crème brûlée.

INGREDIENTEN

, - 2 dl. volle melk, - 1 vanillestokje, - 80 gram kristalsuiker, - 5 eidooiers, - 2,5 dl. slagroom, - wat bruine rietsuiker of fijne kristalsuiker, , , , Ik raad je aan alle voorbereidingen vast te treffen zodat je je kan concentreren op de bereiding zelf. Warm de oven dus vast voor op 160 graden, scheidt de eierdooiers vast en zet deze klaar in een bakje en zorg dat je de andere ingrediënten al afgemeten klaar hebt staan., ,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-12-2010
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 dl melk * 1 vanillestokje * 80 gr. kristalsuiker * 5 eidooiers * 2,5 dl slagroom * 4 el rietsuiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2005
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Het lekkerste nagerecht ooit!!!

INGREDIENTEN

2 dl melk, 1 vanillestokje, 80 gr. witte kristalsuiker, 5 eidooiers, 2,5 dl slagroom, 4 el. rietsuiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-06-2000
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Dit nagerecht doet het altijd als je eters hebt en het is beslist de moeite waard om het zelf te maken! Zelf gemaakt smaakt Creme brulee gewoon lekkerder :-). Met dit recept kan je makkelijk 12 kommetjes creme brulee bereiden.

INGREDIENTEN

Voor de ruban:, 8 eierdooiers, 150 g kristalsuiker Overige ingredienten:, 250 ml melk, 1 vanillestokje, 700 ml room Voor de afwerking:, een mengsel van candicosuiker en witte kristalsuiker (even veel van elk) om de oppervakken van de creme te bedekken

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-05-2005
  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.

Roompudding met een krokant suikerlaagje

INGREDIENTEN

1 eetlepel maizena, 2,5 dl melk, 2,5 dl room, 3 repen citroenschil van 5 cm, 1 kaneelpijpje van 5 cm, 5 of 6 eidooiers, 125 gram kristalsuiker, 90 gram kristalsuiker, rietsuiker

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-11-1998
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijk recept van een topkok uit Luxemburg

INGREDIENTEN

160 ml melk, 300 gram room,80 gram suiker, 4 eigelen, een gehalveerd vanillestokje.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-04-2005
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

55 g koolhydraten 681 kcal 45 g vet, waarvan 19 g verzadigd 14 g eiwit

INGREDIENTEN

250 ml slagroom, 1 vanillestokje, 100 gram fijne kristalsuiker, 250 ml melk, 5 eidooiers, 100 gram rietsuiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-2014
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Creme Brulee is ontleend aan het Engelse gerecht "burtn cream" dat zou zijn gecreeerd op het Trinity College in Cambridge.

INGREDIENTEN

7 1/2 dl room, 2 vanillestokjes, 8 eierdooiers, 125 gram suiker.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2001
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

De echte crème brûlée is niet zo moeilijk te maken. Verwen uzelf!

INGREDIENTEN

2 dl slagroom, 1 dl melk, 60 gr suiker + suiker voor de afwerking, 3 eidooiers, 1 eiwit, 1 vanillesuiker, , extra: crème brûlée-brander of oven met grillstand,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-04-2012
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.

Heerlijke creme met een gebrand laagje suiker

INGREDIENTEN

1 vanillestokje, 1 beker slagroom (250 ml), 250 ml melk, 5 eieren, 100 g suiker, 50 g witte basterdsuiker

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-01-2011
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Dl. volle melk, 2 ? dl. room, 1 vanillestokje, opengesneden, 100 gram suiker, 5 eierdooiers., 4 eetlepels rietsuiker

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-08-2006
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

De Franse evergreen

INGREDIENTEN

8 eierdooiers - 200 gr suiker - 1 vanillestokje - 7,5 dl room - 2,5 dl melk - bruine suiker

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-05-2000
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Romig Frans toetje met krokant caramel laagje

INGREDIENTEN

250 ml room, 250 ml melk, 3 eieren, 1 ei geel, 1 vanille stokje, geraspte schil van 1 sinaasappel, 125 gr suiker, 75 gr bruine basterd of riet suiker.,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-11-2001
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.

De lekkerste......

INGREDIENTEN

200 gr suiker, 5 dl melk, 1 ltr room, 4 st vanille, rietsuiker

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-2000
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.

Dit nagerecht betekent letterlijk'gebranden room'

INGREDIENTEN

- 4 eierdooiers, - 2.5 el. suiker, - 3 dl. creme fraice, - 3 dl. room, - vanille-essence, - 3 el.suiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-11-1999
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Creme brulee is een nagerecht ,die je koud geserveerd krijgt.

INGREDIENTEN

10eidooiers,125grsuiker,1vannillestok(bourbon),1liter room(vetgehalte van 30 a 40 procent)20 gr boter.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-05-2003
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk zacht met een krokant laagje

INGREDIENTEN

4 dl slagroom, 1 vanillestokje, 4 eierdooiers, 40 gr kristalsuiker, 1 theelepel maizena, 6-8 eetlepels fijne tafelsuiker

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-03-2002
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Heerlijk als nagerecht.

INGREDIENTEN

* 1 vanillestokje, in de lengte doorgesneden, * 1/2 l room, , * 4 eierdooiers, , * 80 g suiker, , * 2 el bruine suiker, ,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-03-2000
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Een manier om creme brulee te maken, in dit geval ca. 1 wijnglas p.p.

INGREDIENTEN

50 GRAM SUIKER, 4 EIDOOIERS, 4 DL SLAGROOM, 1 EETLEPEL VANILLESUIKER, 4 EETLEPELS BRUINE SUIKER

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-11-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Hemels dessert !

INGREDIENTEN

2 liter ongezoete slagroom., 4 vanille stokjes., 250 gram suiker., 400 gram eigeel.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2008
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Het meest bestelde nagerecht in restaurants.

INGREDIENTEN

250 ml slagroom200 ml volle melk1 vanillestokje100 gram suiker5 eidooiers van grote eieren4 el poedersuiker.,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-05-2007
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijk recept voor een heerlijke afsluiter van een heerlijk diner!!

INGREDIENTEN

6 eidooiers, 125 gram suiker, 2,5 dl slagroom, 1,5 dl volle melk, 1 zakje vanillesuiker

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-05-2006
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 dl melk * 1 vanillestokje * 80 gr. kristalsuiker * 5 eidooiers * 2,5 dl slagroom * 4 el rietsuiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2012
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Creme fraiche (300 gram), Melk, volle (120 ml.), Vanille-essence (2 tl.), Eierdooier (4 st.), Fructose (50 gram),

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2000
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 dl melk,*2 dl slagroom,*1 tl. kaneelpoeder,*mespuntje gemalen kardemom,*200 g pure chocolade,*3 eidooiers,*100 g fijne suiker.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-03-2002
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Een klassieker onder de nagerechten, maar blijft een topper.

INGREDIENTEN

 4 1/2 dl slagroom,  1 vanillestokje, ingesneden,  4 eidooiers,  80 gram kristalsuiker,  lichte of donker basterdsuiker,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-01-2001
  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 vanillestokje, 250 ml slagroom, 250 ml melk, 5 eierdooiers, 100 g suiker, 50 g witte basterdsuiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-09-2009
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een crème brûlée is een vanillecrème die in de oven gegaard wordt en die koud wordt geserveerd met een dun krokant warm laagje gebrande suiker. Eierdooiers zorgen voor de binding. Tegenwoordig wordt er ook met andere smaken geëxperimenteerd, bijvoorbeeld sinaasappel, vanille, zoethout, koffie, anijs of combinaties van deze smaken.

INGREDIENTEN

Voor 4 personen:, 0,5 liter slagroom ongezoet, 85 gr rietsuiker, 1 stokje vanille, 70 gr eigeel,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2011
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 eierdooiers, 1 zakje vanillesuiker, 3 theelepels fijne kristalsuiker, 1/4 l slagroom

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2004
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Gebrande eierpudding

INGREDIENTEN

1,5 l verse room;, 5 eierdooiers;, 1,5 dl volle melk;, 150 g fijne griessuiker;, 2 vanillestokjes;, bruine kandijsuiker.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-04-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 dl volle melk, 3 dl room, 1 vanillestokje, 100 g suiker, 5 eierdooier, 4 eetlepel rietsuiker

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-01-2011
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.

Deze creme wordt in 2 dagen bereid, op deze manier kan hij niet mislukken. Een heerlijk nagerecht. Kcal p.p.: circa 521

INGREDIENTEN

4 1/2 dl slagroom; 1 vanillestokje, ingesneden; 4 eierdooiers, 80 g kristalsuiker; licht of donkere basterdsuiker

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-01-2005
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 1/2 dl slagroom, 1 vanillestokje, 4 eierdooiers, 80gr kristalsuiker, lichte of donkere basterdsuiker

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-10-2004
  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.

Gouden regel van dit goedkoop dessert= een goed voorverwarmde grill; het gratineren moet kort en krachtig gebeuren!!

INGREDIENTEN

-8 eierdooiers en 2 hele eieren, -100 g griessuiker, -het merg van 1 vanillestokje, -350 ml melk, -400 g creme fraiche, -rietsuiker om te gratineren

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2003
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijk romige creme brulee.

INGREDIENTEN

2 dl melk, 2,5 dl slagroom, 1 vanillestokje, 5 dooier, snuf zout, 100 suiker, rietsuiker, brandertje.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-04-2012
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

300 gr. creme fraiche, -4 stuks eierdooiers, -50 gr. fructose, -120 ml. melk, volle, -2 tl. vanille-essence,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-09-2002
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

- 100 gram kristalsuiker, - 100 gram rietsuiker, - 5 eierdooiers, - 1,5 vanillestokje, - 250 milliliter slagroom, - 250 milliliter volle melk

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-09-2012
  • Nagerecht
  •  > 120 min.
Crme brle

Crme brle

Crème brûlée is een populair dessert in Frankrijk. Het wordt gemaakt van custard met een flinke laag suiker, die gekaramelliseerd is. Dit karamelliseren van de suiker is een spectaculaire aangelegenheid, aangezien je in feite je dessert tijdelijk in de brand moet zetten. Na het karamelliseren is het de bedoeling dat het dessert direct gegeten wordt, omdat de suiker anders weer zacht wordt. Je moet wel oppassen met het karamelliseren. Zo moet je de suiker bijvoorbeeld niet laten aanbranden. Voor een gerecht als crème brûlée kan het heel handig zijn een recept te hebben. Je vindt hieronder handige recepten!

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top