Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Crema catalana recepten (37) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

CREMA CATALANA

Recept van Paco.

INGREDIENTEN

Pakje Crema Catalana (uit Spanje). 3/4 liter melk, suiker, water

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-06-2002
  • Spaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Crema Catalana

INGREDIENTEN

1/2liter melk,1vanillestokje,5cm pijpkaneel,2 eieren,4 eierdooiers,80gr suiker., Karamellaag, 100gr suiker.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-1999
  • Spaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Crema Catalana

~In spanje is de crema catalana zeer popie;Dat komt door het spannende contrast tussen de koele citroen-kaneelvla en het warme suikerkorstje: het is een variant op de cerme brulee.

INGREDIENTEN

*2 el maizena.*6 dl volle melk.*6 eidooiers.*150 gr suiker.*schil van 1/2 citroen.*1 kaneelstokje.*

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-08-2001
  • Spaans Nagerecht
  •  > 120 min.

crema catalana

Een heerlijke Spaanse pudding!

INGREDIENTEN

4,75 dl melk, de schil van een halve citroen, 1 kaneelstokje, 4 eidooiers, 7 el fijne tafelsuiker, 1,5 el maizena, geraspte nootmuskaat (garnering)

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-01-2001
  • Spaans Nagerecht
  •  60-120 min.

Crema Catalana

Dit beroemde Spaanse nagerecht is razend populair door het contrast tussen de koele vla en het warme suikerkorstje.

INGREDIENTEN

2 el maizena; 6 dl volle melk; 6 eierdooiers; 150 g suiker; rasp van een ? citroen; 1 kaneelstokje; extra nodig: 6 vuurvaste schaaltjes

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2003
  • Spaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Crema Catalana

Beroemd Spaans nagerecht

INGREDIENTEN

1 citroen, onbespoten, 1 kaneelstokje, ? l melk, 1? eetl. maizena, 6 eierdooiers, 100 g suiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Spaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Crèma Catalana

INGREDIENTEN

* 180 ml melk, * 120 ml slagroom, * 1 kaneelstokje, * 2 stukjes citroenschil, * 3 stuks eierdooier, * 11 gr maizena, * 1 snufje zout, * 35 gr suiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2010
  • Spaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Crema Catalana

Dit is in Spanje mijn favoriete nagerecht.En nu dus ook thuis.Het is een heerlijke vanillecreme met caramel.

INGREDIENTEN

200 gr suiker;4 eidooiers;1 el maizena;1 kaneelstokje;geraspte schil van een halve citroen;? liter melk.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-03-2003
  • Spaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Crema Catalana

Lekker toetje

INGREDIENTEN

50 gr. custard poeder, 1 liter volle melk, 6 eierdooiers, 1 citroen, 300 gram suiker, 1 theelepel kaneel, 6 tapasbakjes (ingevet),

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-03-2006
  • Spaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Crema Catalana

Vanille pudding op zijn Italiaans

INGREDIENTEN

1 liter gepasteuriseerde melk, 4 eidooiers of gepasteuriseerd eigeel, 1 kaneelstokje, schil van 1 citroen, 1 vanillestokje, 2 eetlepels custard, suiker naar smaak toevoegen, ,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-04-2010
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Crema Catalana

INGREDIENTEN

180 ml halfvolle melk, 120 ml slagroom, 1 kaneelstokje, 2 stukjes citroenschil, 3 eierdooiers, 11 gram maizena, snufje zout, 35 gram suiker,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-11-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Crema Catalana

Vla met een krokant laagje.

INGREDIENTEN

2 eetlepels plus 1/2 theelepel maizena, 6dl. plus 2 eetlepels melk, 150 gram plus 2eetlepels suiker, schil van 1/2 citroen,inkleine stukjes gesneden, 1 kaneelstokje

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2000
  • Spaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Crema Catalana

In Spanje is de crema catalana, een variant op de franse creme brulee, razend populair.

INGREDIENTEN

2 eetlepels maizena - 6 deciliter volle melk - 6 eidooiers - 150 gram suiker - schil van een 1/2 citroen, in repen - 1 kaneelstokje

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2004
  • Spaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Crema Catalana

INGREDIENTEN

1 citroen, 300 g suiker, 6 eidooiers, 2 el maizena, 2 tl kaneelpoeder, 3/4 l volle melk,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-01-2001
  • Spaans Nagerecht
  •  60-120 min.

Crema catalana

Romig toetje met citroen en gebrande suiker.

INGREDIENTEN

1 citroen - 300 gr suiker - 6 eidooiers - 2 eetl maizena 2 theelepels kaneelpoeder - 3/4 liter volle melk

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

Crema Catalana

Hemels lekker

INGREDIENTEN

1 l. melk, 1 vanillestokje en/of 1 stukje pijpkaneel, schil van 1 citroen, 8 eidooiers, 200 gr. suiker en 3 eetl. ma?zena.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2001
  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Crema Catalana

INGREDIENTEN

Anderhalve liter melk, 3 vanillestokjes, 450 gr suiker, 12 eieren (alleen het geel), 1 snufje kaneel

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-05-2009
  • Spaans
  •  > 120 min.

Crema catalana

INGREDIENTEN

200 g suiker, 4 eidooiers, 1 el bindmiddel (bijv. maizena), 1 kaneelpijpje, geraspte schil van halve citroen, 5 dl melk

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-2006
  • Spaans
  •  20-30 min.

Een echt Spaans toetje: CREMA CATALANA

Vroeger werden in Spaanse wijngebieden van Catalonie eiwitten gebruikt om de wijn te klaren. Zwevende, vertroebelde deeltjes zonken samen met het eiwit naar de bodem van het wijnvat. Van de overgebleven dooiers werd onder meer dit heerlijke dessert bereid, dat in veel lijkt op de Franse creme brulee.

INGREDIENTEN

25 gr custardpoeder 500 ml volle melk 1 tl kaneel halve citroen, geraspt 3 eierdooiers 150 gr suiker 4 soufflevormpjes ingevet, ,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-03-2006
  • Fusion Nagerecht
  •  30-60 min.

SPAANSE CREMA CATALANA

INGREDIENTEN

1 citroen, 500 ml slagroom, 1 kaneelstokje, 4 eieren, 60 g suiker, ca 4 el donekrbruine basterdsuiker

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-09-2003
  • Spaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Crema Catalana met anijskoekjes

INGREDIENTEN

2 eetlepels maizena, 6 dl volle melk, 6 eidooiers, 150 gr suiker, de schil van 1/2 citroen in repen, 1 kaneelstokje, 6 dessertschaaltjes of kleine kommetjes, , Anijskoekjes, (12 stuks), 4 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels bier, 1 eetlepel anijslikeur, 1 theelepel zout, 125 gr bloem, 3 eetlepels sesamzaad, 3 eetlepels anijszaad, 150 gr suiker

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-01-2003
  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Crema Catalana met Licor 43

INGREDIENTEN

* 4 centiliter Licor 43 (Spaanse likeur), * 200 gram suiker, * 6 eierdooiers, * 1 kaneelstokje, * geraspte schil van 1 citroen, * 5 deciliter melk, * 4 ovenvaste schaaltjes

  •  …
  •  
  • Geplaatst op17-01-2011
  •  
  •  
  • Eigen recept

Crema Catalana met sinaasappel

Heerlijk traditioneel recept, top voor de koude dagen!

INGREDIENTEN

260 ml melk, 2 eidooiers, 50g kristalsuiker, 1 kaneelstokje, rasp van een halve sinaasappel, 1 el custardpoeder, 1 el rietsuiker

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-10-2017
  • Spaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

crema catalana met sinaasappel/vijgenpartjes

INGREDIENTEN

1 sinaasappel, 2 el dessertwijn, 4 vijgen,geweld met vanillesmaak(zakje a 250 g), 500 ml volle melk, 4 eierdooiers, 150 g suiker, 1/2 tl kaneelpoeder, 1 vanillestokje opengesneden

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-11-2008
  • Spaans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Crema Catalana met Licor 43

INGREDIENTEN

4 porties, In 15 minuten klaar, Ingrediënten, - 4 centiliter Licor 43 (Spaanse likeur), - 200 gram suiker, - 6 eierdooiers, - 1 kaneelstokje, - geraspte schil van 1 citroen, - 5 deciliter melk, - 4 ovenvaste schaaltjes

  •  …
  •  
  • Geplaatst op30-12-2010
  •  
  •  
  • Eigen recept

Crema Catalana met Licor 43

INGREDIENTEN

4 centiliter Licor 43, 200 gram suiker, 6 eidooiers, 1 kaneelstokje, geraspte schil van 1 citroen, 4 ovenvaste schaaltjes

  •  …
  •  
  • Geplaatst op30-12-2010
  •  
  •  
  • Eigen recept

Crema Catalana met Licor 43

INGREDIENTEN

* 4 centiliter Licor 43, * 200 gram suiker, * 6 eierdooiers, * 1 kaneelstokje, * geraspte schil van 1 citroen, * 5 deciliter melk, * 4 ovenvaste schaaltjes

  •  …
  •  
  • Geplaatst op22-12-2010
  •  
  •  
  • Eigen recept

Crema Catalana met Licor 43

INGREDIENTEN

4 cl Licor 43, 6 eierdooiers, schil van 1 limoen, 200 gram suiker, 5 dl volle melk, 1 kaneelstokje, 1 vanillestokje, ovenvaste schaaltjes

  •  …
  •  
  • Geplaatst op21-12-2010
  •  
  •  
  • Eigen recept

Crema catalana met Licor 43

INGREDIENTEN

4 cl Liqor 43, 6 eierdooiers, geraspte schil van 1 citroen, 200 gr suiker, 1 kaneelstokje, 5 dl melk, 4 ovenvaste schaaltjes

  •  …
  •  
  • Geplaatst op21-12-2010
  •  
  •  

Crema Catalana Spaanse crème brulee

INGREDIENTEN

* 2 eetl maizena, * 6 dl volle melk, * 6 eidooiers, * 150 gr suiker, * schil van 1/2 citroen in repen, * 1 kaneelstokje,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-01-2011
  • Spaans Nagerecht
  •  > 120 min.

catelaanse pudding met een caramellaagje (crema catalana)

Dit gerecht lijkt op de franse creme brulee. De Spaanse versie kruid je echter met kaneel en citroen en de Franse met vanille

INGREDIENTEN

8 dl. melk, 1 kaneelstokje, gele schil van 1/2 citroen, 4 eidooiers, 150 gr. (fijne tafel) suiker, maizena

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-07-2001
  • Spaans Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Crema Catalana chocola met Licor 43

INGREDIENTEN

* 2 centiliter Licor 43 (Spaanse likeur), * 100 gram suiker, * 3 eierdooiers, * 1 kaneelstokje, * 50 gram chocolade mousse, * geraspte schil van half citroen, * 2,5 deciliter melk, * 2 ovenvaste schaaltjes

  •  …
  •  
  • Geplaatst op22-12-2010
  •  
  •  
  • Eigen recept

Crema Catalana voor 4 pers.

INGREDIENTEN

4 centiliter Licor 43 (Spaanse likeur), 200 gram suiker, 6 eierdooiers, 1 kaneelstokje, geraspte schil van 1 citroen, 5 deciliter melk, 4 ovenvaste schaaltjes

  •  …
  •  
  • Geplaatst op22-12-2010
  •  
  •  
  • Eigen recept

Crema Catalana al Licor 43

INGREDIENTEN

8 decilter melk, 150 gram eigeel, 225 gram kristalsuiker, 25 gram Licor 43, 50 gram maizena, 1 kaneel stokje, 1 citroen

  •  …
  •  
  • Geplaatst op21-12-2010
  •  
  •  

Crema Catalana con Piñas y Cocos

Vanille cocoscrème met ananas en caramel

INGREDIENTEN

2¼ eetlepel maïzena (opgelost in 2 eetlepels melk), 3¼ dl melk, 3 dl kokosmelk, 1 kaneelstokje, 6 eidooiers, 150 gr. suiker, ½ blikje ananasstukjes, 1 eetlepel geraspte citroenschil, 4 tot 6 eetlepels rietsuiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-03-2007
  • Spaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Zuppa Inglese

INGREDIENTEN

4 cantuccini of stukjes cake of lange, vingers, alchermes, restje crema catalana of custardvla, restje chocoladeroom, restje geklopte slagroom, , ,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-11-2009
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Speculaascréme brulee

INGREDIENTEN

1.25 deciliter melk, 2.5 deciliter slagroom, 4 eidooiers, 65 gram suiker, 4 theelepels speculaaskruiden, 4 eetlepels suiker (om te bestrooien

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-10-2008
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
Crema Catalana

Crema Catalana

Crema Catalana ofwel Crème brûlée genoemd is wereldwijd een veel gegeten dessert. Naast de veel gegeten vanille crème variant kan je crème brûlée maken met talloze, elkaar complimenterende, ingrediënten. Zo heb je bijvoorbeeld crème met karamel of een vanille crème met fruit zoals frambozen of aardbeien. Voor de chocoladeliefhebbers is er ook wat wils, een heerlijke chocolade variant. Nu kun je zelf thuis dit gerecht bereiden. Ondanks dat het maken van de crème niet veel moeite is, is er wel een moeilijkheidsgraad. Bij het maken van crème brûlée is het toch echt de kunst om de suikerlaag bovenop mooi te kleuren en niet te laten verbranden. Zorg ervoor dat je de suiker helemaal over de bovenkant van de crème verdeelt zodat de crème zelf niet verbrandt. Dit dessert is een mooie afsluiter van elke maaltijd.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top