Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Cranberrysaus recepten (167) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Cranberrysaus: heerlijk bij wild en gevogelte.

INGREDIENTEN

1 zak (340 g) verse cranberry's, 200 g suiker, 150 ml water, geraspte schil van 1 onbehandelde sinaasappel, zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-12-2007
  •  
  •  0-10 min.

Heerlijke saus bij kalkoen of wild.

INGREDIENTEN

500 gram cranberries, 100 gram suiker, 2 kruidnagels, 1/2 theel. kaneel, 2 dl. water.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-10-1999
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Recept van Marie-France

INGREDIENTEN

? 200 ml. port, 175 gram suiker, snufje kruidnagelpoeder, rasp van een kwart citroen, 250 gram cranberries.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2001
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 sinaasappel - 225 gram cranberry's - 225 gram suiker

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-10-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 kopjes bosbessen ( vers of bevroren), 1 / 2 kop ahornsiroop ( of suiker), 1 / 2 kopje water (of sinaasappelsap of appelcider, enz.)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-08-2010
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

200 gram cranberries, 75 gram suiker, 100 ml water, 1/2 theelepel geraspte sinaasappelschil, snufje zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-12-2012
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke cranberrysaus. Zo gemaakt en lekker bij varkensvlees, kalkoen en wild! Of bv bij pate.

INGREDIENTEN

450 gram cranberries, 100 gram suiker, 250 ml rode bessensap. Kaneel naar smaak.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-12-2016
  • Engels
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 varkenshaasjes * cranberrysaus * paprika * zilveruitjes * krielaardappeltjes * creme fraiche * paprikapoeder * sperzieboontjes * knoflookolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een lekker en makkelijk voorgerecht

INGREDIENTEN

4 plakjes pate van ongeveer 1cm dik, welke soort kan je zelf naar smaak kiezen., Cranberrysaus., Cranberry's of een andere rode vrucht

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-11-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

150 g Waterkers, 500 g koude, gare kalkoen in plakken, 2 kleine sinaasappels, 2 eetlepels cranberry-saus, 1 eetlepels olie, 1 theelepel witte-wijnazijn, 2 eetlepels gehakte pistachenootjes.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-03-2003
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

25 gram wortel, 30 gram boter, 100 gram spekreepjes, 1 takje verse tijm, 1 laurierblad, 8 peperkorrels, 4 kruidnagels, 4 jrneverbessen, 2 kaneelstokjes, 2 dl wildfond (pot), 1 pot creanberry-compote, 2 dl witte wijn, peper, zout, 4 hertenbiefstukjes a 150 gram, 1 eetlepel creme fraiche

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  •  
  •  10-20 min.

Hazenrugfilet met cranberrysauswww.albertheijn.nl

INGREDIENTEN

? 100 ml rode port, ? 50 g suiker, ? 250 g cranberry's (verse), ? 2 maal 2 hazenrugfilets, op kamertemperatuur, ? 25 g boter, , ? cocktailprikkers, ? ovenschaal,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Op deze manier wordt een gewoon beenhammetje opeens kerstwaardig. Het is eigenlijk heel weinig werk want als je de saus hebt gemaakt en over de beenham hebt gekieperd doet de oven de rest. Je hebt dan tijd genoeg over om aan de rest van je diner te besteden. De cranberrysaus is fris, licht gezoet en met het typische bittertje van de cranberry's. Als je de saus zoeter wilt kun je meer honing of eventueel een beetje suiker toevoegen. 

INGREDIENTEN

- 750 gram beenham, - 300 gram verse cranberry's, - 200 gram honing, - 1 el sinaasappel marmelade, - 1 citroen (sap), - vers gemalen zwarte peper, - zeezout, - handvol rozijnen, - 1 appel (Elstar), - handvol pecan noten (walnoten kan ook)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-12-2015
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Deze saus is supersimpel en kan overal voor gebruikt worden

INGREDIENTEN

1 pot honing, 150 gram cranberrys

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-11-2004
  • Engels Bijgerecht
  •  0-10 min.

Bij ons aan de Kersttafel wordt traditiegetrouw varkenshaas met cranberrysaus gegeten. Ik wil wel eens wat anders, maar daar hoef ik niet mee aan te komen bij man, kids en aanhang. De saus kan van tevoren klaargemaakt worden. Alleen de sappen en de braadjus van de varkenshaas worden na bereiding nog toegevoegd aan de saus. Een simpel gerecht maar o zo zalig!! Met het voorgerecht, het nagerecht en de bijgerechten kun je nog helemaal los gaan!

INGREDIENTEN

4 varkenshaasjes, croma, braad en grilkruiden,, Voor de saus:,, 3 potjes cranberrycompote, 1 pot runderfond

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-12-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Variatie op een klassieke engelse saus voor bij wild, ham, pasteien en pate's.

INGREDIENTEN

, 1/2 zak cranberries, 75 gr suiker, 150 ml rode port, snuifje kruidnagel, 2 volle eetle sinaasappeljam(geen marmelade!), 2 eetl gembernat, 1 citroen, 1 sinaasappel, 1 volle theel gemberpoeder, 1 volle theel mosterdpoeder

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-12-2002
  • Engels
  •  30-60 min.

Ze zijn nu volop te krijgen

INGREDIENTEN

Peper, zout, 1 sinaasappel (rasp van), 2 dl. sinaasappelsap (vers), 200 gram suiker, 250 gram cranberry's (vers), 50 gram boter, 500 gram varkenshaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een recept uit de Bon Appetit, waar gezien de reviews iedereen enthousiast over is. (3 blz) Ik gebruik er varkensfiletof haaskarbonade voor. Het recept kan gemakkelijk verdubbeld worden

INGREDIENTEN

300 gram varkensvlees aan een stuk of dikke haaskarbonades, 1 1/2 eetlepel boter, 1 middelgrote ui, ruim een dl kippenbouillon, 4 eetlepels cranberry saus (Pot van AH), 1 eetlepel verse gehakte rozemarijn, 1 eetlepel balsmicoazijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een recept uit de Bon Appetit, waar gezien de reviews iedereen enthousiast over is. (3 blz) Ik gebruik er varkensfiletof haaskarbonade voor. Het recept kan gemakkelijk verdubbeld worden

INGREDIENTEN

300 gram varkensvlees aan een stuk of dikke haaskarbonades, 1 1/2 eetlepel boter, 1 middelgrote ui, ruim een dl kippenbouillon, 4 eetlepels cranberry saus (Pot van AH), 1 eetlepel verse gehakte rozemarijn, 1 eetlepel balsmicoazijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een beetje van mezelf en een beetje van.....AH

INGREDIENTEN

600 gr sperziebonen; 500 gr kalkoenfilet; zout; peper; 75 gr boter; 2 pakken gekruide aardappeldobbeltjes met ui, prei en spekjes (800 gr / AH); 1 pot Ocean spray original cranberrycompote; 75 ml koksroom

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gr. varkenshaas;, 8 plakjes ontbijtspek;, 40 gr. boter of margarine;, zout en peper;, 4 e.l. slagroom of kookroom;, potje cranberry saus (250 ml), 600 gr.broccoli;, 1 zak aardappelballetjes (diepvries, 450 gr.)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De parelhoen kan vervangen worden door een bio-kip Maak de saus in een tweede koekenpan dit voorkomt dat het vlees te veel afkoelt

INGREDIENTEN

Parelhoenfilets, 2 eetl. bloem, zout en versgemalen peper, 2 sjalotten, 1 zakje geschaafde amandelen, 60 g braadboter, 2 eetl. tomatenpuree, 250 g cranberrys, 0.25 l rode wijn, sap van 1 sinaasappel, 1 laurierblaadje, 1 eetl. bruine bastardsuiker, 1 eetl. gesnipperde gekonfijte gember (bakgember), allesbinder, , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2010
  • Fusion
  •  30-60 min.

Met een feestelijk zoet accent

INGREDIENTEN

Voor het vlees en de marinade, 4 dubbele kalkoenfilets (ca. 1 kilo), 6 theelepels balsamico-azijn, 2 theelepels basterdsuiker, 6 takjes tijm (alleen de blaadjes), plus wat extra takjes voor garnering, 2 eetlepels olijfolie, Voor de saus, 4 sjalotjes, 1 zak cranberry?s, 50 gr boter, jeneverbessen, licht gekneusd, 2 laurierblaadjes, 250 ml rode port, 400 ml kippenbouillon, 1 theelepel maizena aangelengd met 2 theelepels koud water,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-05-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

300 gram varkensvlees aan een stuk of dikke haaskarbonades, 1 1/2 eetlepel boter, 1 middelgrote ui, ruim een dl kippenbouillon, 4 eetlepels cranberry saus (Pot van AH), 1 eetlepel verse gehakte rozemarijn, 1 eetlepel balsmicoazijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 gr cranberriesaus uit een pot, 1 tl geraspte sinaasappelschil, 60 ml sinaasappelsap, 1 tl gemberpoeder, 1/2 tl koenjit, 1/4 tl piment

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-12-2001
  •  
  •  0-10 min.

Lekker, makkelijk en toch feestelijk

INGREDIENTEN

400 gr. varkenshaas, 8 plakjes ontbijtspek, 450 gr. aardappelballetjes, 600 gr. broccoli, 40 gr. boter of margarine, zout, peper, 1 pot Hero Fruit voor vlees Cranberry (250 ml), 4 eetl. slagroom.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2002
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

700 gram kipfilet of kalkoenfilet, zout en vers gemalen peper, 1 theelepel milde paprikapoeder, 1 eetlepel olie, 6 eetlepels cranberrycompote, 2 eetlepels suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-03-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

12 dunne wafeltjes of kletskoppen, 2 nectarine`s en 2 kiwi`s, geschild en in dunne plakjes, 0,5 liter vanilleroomijs, 100 gram aardbeien, in dunne plakjes, 0,5 liter aardbeienijs, 125 gram slagroom om te kloppen, 4 aardbeien ter garnering, SAUS: 250 gram verse cranberry`s, 0,5 pot rodebessengelei of bosvruchtenjam, 0,5 glas port, geraspte schil en sap van 0,5 sinaasappel,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-11-2008
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 dikke reebiefstukjes, geraspte nootmuskaat, peper uit de molen, zout, 250 gr cranberries, 150 gr suiker, 1 ei, 2 el bloem, 50 gr geschafde amandelen, 100 gr roomboter, 5 el droge rode vermout of sherry, 1 thl geraspte schil van een goed geboende sinaasappel, worcestersaus, plukje peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-02-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 blaadje blaadjes gelatine (8 g), 100 gram witte chocolade, in stukjes, 250 milliliter slagroom (Melkan), 50 gram suiker, 2 eetlepel sinaasappel- of amandellikeur, 200 milliliter blanke vla, blaadje munt of kerstchocolade, 350 gram verse cranberry`s, 200 gram suiker, 125 milliliter water, 25 milliliter bessenjenever of crème de cassis

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-12-2012
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 parelhoenfilets, -2 eetl. bloem, -zout en versgemalen peper, -2 sjalotten, -1 zakje geschaafde amandelen, -60 g braadboter, -2 eetl. tomatenpuree, -250 g cranberry's, -0.25 l rode wijn, -sap van 1 sinaasappel, -1 laurierblaadje, -1 eetl. bruine bastardsuiker, -1 eetl. gesnipperde gekonfijte gember (bakgember), -allesbinder,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2002
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Circa 750 gr Ossenhaas.;, braadboter;, zout en versgemalen peper;, Voor de saus:, 50 gr boter;, 1 kleine ui;, 1/4 liter rode wijn;, 1 dl vleesfond (pot), 2 el cranberrycompote (pot), zout en versgemalen peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-07-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Verukkelijk,feestelijk en eenvoudig te bereiden.

INGREDIENTEN

4 parelhoenfilets, 2 eetl. bloem, zout en vers gemalen peper, 2 sjalotten, 1 zakje amandelschaafsel, 60 gram braadboter, 2 eetl tomatenpuree, 250 gr cranberry`s [ vers of gedroogd], 125 dl rode wijn, sap van 1 sinaasappel, 1 laurierblad, 1 eetl. bruine basterdsuiker, 1 eetl. gesipperde gekonfijte gember[bakgember], allesbinder

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 g Varkenshaas ca 2 stuks, ? 250 g verse cranberry's, ? 200 g suiker, ? 2 dl vers sinaasappelsap, ? rasp van 1 sinaasappel, ? 50 g boter, ? versgemalen snufje peper, ? snufje zout.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-12-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Deze saus smaakt lekker bij varkensrollade of bij wildzwijn.

INGREDIENTEN

* 1/2 zak cranberries (ca 150 gram) * 1 sjalotje * 25 gram boter * 1 dl rode bessensap * 1 eetlepel mosterd * 100 gram rozijnen * 6 eetlepels rozebotteljam * suiker * zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-05-2003
  •  
  •  20-30 min.

Maiskipfilet met een saus van cranberry's,shi-take en oesterzwammen

INGREDIENTEN

2 maiskipfilets,15 gram boter,150 gr,shii-take,150 gr.oesterzwammen,2 bosuitjes,1,5 dl.port,4 eetlepels cranberrycompote(kant en klaar uit een potje),2 eetlepels zure room,zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

50 gram rozijnen - sap van 1 sinaasappel - 6 kleine hertenbiefstukjes a 50 gram - peper - 25 gram boter - 2 eetlepels olijfolie - 1 sjalotje - 1 1/2 dl rode port - 1? 1/2 dl wildfond - 6 eetlepels cranberrygelei - 1 theelepel Dijonmosterd - zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zelfgemaakt, boordevol vitamine

INGREDIENTEN

600 gr. verse cranberry's, 300 gr. suiker, 1 theel. sinaasappelrasp

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-10-2001
  • Amerikaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gr kalkoenfilet, peper, zout, boter, , Voor de saus:, 400-450 gr cranberries, 40 gr suiker, 1 kaneelstokje, citroensap., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

50 gram cranberry?s(ook in pot te koop bij BV de grotere supermarkt), halve dl sinasappelsap, 2 eetl kippenbouillon, 11/2 theel citroensap, 1 ? theel geraspte citroenschil, snufje gemberpoeder, Vloeibare zoetstof naar smaak, 2 kalkoenbiefstukjes a 150 gr, 1 eetlepel bloem, Olie om te bakken, Wat margarine, Zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-08-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top