1. Home
  2. Recepten
  3. Cranachan

Cranachan recepten (8) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Cranachan

In Schotland worden met halloween geluksbrengers in de Cranachan gedaan. Net zoals de traditionele muntjes in de engelse kerstpudding.

INGREDIENTEN

2 el havermeel, 250 ml slagroom, 2 el honing, 1 el whisky, 500 gr frambozen of aardbeien, 2 el havermout, geroosterd.

Voorbereiding

Havermeel in een kleine pan, onder voortdurend roeren, 5 min bij zwakke hitte licht roosteren. Van het vuur nemen, volledig laten afkoelen. Slagroom kloppen tot zich zachte pieken vormen. Honing en whisky erdoor roeren. Met een metalen lepel het afgekoelde meel door het slagroom mengsel roeren. Vruchten en slagroom laags gewijs over 6 hoge glazen verdelen. Met de slagroom eindigen. 2 uur laten koelen en met geroosterde havermout bestrooien.

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-04-2000
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Cranachan

Een traditioneel schots recept, gemaakt van het vele goede dat Schotland te bieden heeft.

INGREDIENTEN

500 ml.slagroom of creme double..1 etl.of 15 ml.klare honing, liefst heidehoning..3 etl. of 45 ml. schotse whisky zoals 'the Famous Grouse'..4 etl.of 60 ml.yoghurt-(eigenlijk hoort dit een zachte schotse kaas te zijn nl.'Crowdie', maar dit is niet te krijgen in Nederland, Griekse yoghurt is een goede vervanger)..25 gr.'oatmeal',dit is grof gemalen havermeel, aangezien wij dat zover ik weet niet kennen, kunnen we gewoon onze havermout gebruiken, eventueel na het roosteren even malen..150 gr.frambozen..

  • Schots Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-02-2003
  • Schots Nagerecht
  •  > 120 min.

Cranachan

Heerlijk Schots nagerecht

INGREDIENTEN

250 ml slagroom,40 ml honing,1 el whisky,500 gr frambozen(of aardbeien),4 el geroosterde havermout.

  • Schots Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-10-2003
  • Schots Nagerecht
  •  > 120 min.

cranachan

Schots toetje

INGREDIENTEN

250 ml slagroom; 40 ml honing;, 1 eetl. whisky; 2 bakjes frambozen a 250 gr.;, 4 eetl. geroosterde havermout.

  • Schots Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-09-2001
  • Schots Nagerecht
  •  10-20 min.

Cranachan

Traditioneel Schots desert met whisky en frambozen

INGREDIENTEN

50 gram volkorenmeel., 4 eetlepels honing., 3 eetlepels whisky., 350 gram frambozen., 300 ml slagroom (of beter: double heavy cream if available)

  • Engels Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-10-2000
  • Engels Nagerecht
  •  0-10 min.

Cranachan

Een lekker schots toetje

INGREDIENTEN

1 pint slagroom , 3 el klaverhoning , 3 el whisky (of sherry), 4 el yoghurt , 1 1/2 ons fijne havervlokken , 8 ons frambozen,

  • Schots Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-06-2001
  • Schots Nagerecht
  •  > 120 min.

cranachan

Dit schots dessert wordt ook wel cream crowdie genoemd.

INGREDIENTEN

2 el havervlokken, 2,5 dl room, 2 el honing, 1 el whisky, 500 gr aardbeien of frambozen, 2 el havermout geroosterd.

  • Schots Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-06-2001
  • Schots Nagerecht
  •  > 120 min.

Cranachan - Schots frambozentoetje

Voor een van de 5 Saaren, die zoveel van frambozen houdt...

INGREDIENTEN

, * 250 ml. slagroom, * 40 ml. honing, * 1 eetlepel whisky, * 500 gram frambozen, * 4 eetlepels geroosterde havermout

  • Schots Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-05-2002
  • Schots Nagerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste cranachan recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top