Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Cranachan recepten (8) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Een traditioneel schots recept, gemaakt van het vele goede dat Schotland te bieden heeft.

INGREDIENTEN

500 ml.slagroom of creme double..1 etl.of 15 ml.klare honing, liefst heidehoning..3 etl. of 45 ml. schotse whisky zoals 'the Famous Grouse'..4 etl.of 60 ml.yoghurt-(eigenlijk hoort dit een zachte schotse kaas te zijn nl.'Crowdie', maar dit is niet te krijgen in Nederland, Griekse yoghurt is een goede vervanger)..25 gr.'oatmeal',dit is grof gemalen havermeel, aangezien wij dat zover ik weet niet kennen, kunnen we gewoon onze havermout gebruiken, eventueel na het roosteren even malen..150 gr.frambozen..

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-02-2003
  • Schots Nagerecht
  •  > 120 min.

Heerlijk Schots nagerecht

INGREDIENTEN

250 ml slagroom,40 ml honing,1 el whisky,500 gr frambozen(of aardbeien),4 el geroosterde havermout.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-10-2003
  • Schots Nagerecht
  •  > 120 min.

In Schotland worden met halloween geluksbrengers in de Cranachan gedaan. Net zoals de traditionele muntjes in de engelse kerstpudding.

INGREDIENTEN

2 el havermeel, 250 ml slagroom, 2 el honing, 1 el whisky, 500 gr frambozen of aardbeien, 2 el havermout, geroosterd.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-04-2000
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Traditioneel Schots desert met whisky en frambozen

INGREDIENTEN

50 gram volkorenmeel., 4 eetlepels honing., 3 eetlepels whisky., 350 gram frambozen., 300 ml slagroom (of beter: double heavy cream if available)

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-10-2000
  • Engels Nagerecht
  •  0-10 min.

Schots toetje

INGREDIENTEN

250 ml slagroom; 40 ml honing;, 1 eetl. whisky; 2 bakjes frambozen a 250 gr.;, 4 eetl. geroosterde havermout.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-09-2001
  • Schots Nagerecht
  •  10-20 min.

Een lekker schots toetje

INGREDIENTEN

1 pint slagroom , 3 el klaverhoning , 3 el whisky (of sherry), 4 el yoghurt , 1 1/2 ons fijne havervlokken , 8 ons frambozen,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-06-2001
  • Schots Nagerecht
  •  > 120 min.

Dit schots dessert wordt ook wel cream crowdie genoemd.

INGREDIENTEN

2 el havervlokken, 2,5 dl room, 2 el honing, 1 el whisky, 500 gr aardbeien of frambozen, 2 el havermout geroosterd.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-06-2001
  • Schots Nagerecht
  •  > 120 min.

Voor een van de 5 Saaren, die zoveel van frambozen houdt...

INGREDIENTEN

, * 250 ml. slagroom, * 40 ml. honing, * 1 eetlepel whisky, * 500 gram frambozen, * 4 eetlepels geroosterde havermout

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-05-2002
  • Schots Nagerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top