Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

206 couscoussalade recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Voor deze salade wordt de couscous niet in kokend, maar in koud water geweld. Daardoor houdt de couscous meer beet en wordt 'ie niet zo papperig. Het oorspronkelijke recept is van Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

- 150 g couscous, - sap van 1 citroen of limoen, - olijfolie, - zout en vers gemalen peper, - ca. 2 dl koud water, - 1 rode en 1 gele paprika, - 2 tomaten, - 3 bosuitjes, - olijven, - veel verse kruiden (munt, koriander, basilicum), - rode wijn azijn

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2003
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Frisse couscoussalade met wortel, courgette, feta, citroensap en munt.

INGREDIENTEN

600 g couscous, 3 eetl. olijfolie, 2 bospenen, courgette, 6 takjes munt, 100 g feta, 2 handen rozijnen, 2 handen walnoten, 2 citroenen, 2 teentjes knoflook, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-03-2010
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Schep de couscous- salade op een grote schaal, bedek met gegrilde groenten en lepel er bieslook- kwark over. Je weet niet wat je proeft

INGREDIENTEN

250 ml kippenbouillon (pot), 250 g couscous, rasp van 1 sinaasappel, 1 citroen, uitgeperst, 25 st zwarte olijven, grof gesneden, 5 el fijngehakte peterselie, 2 rode ui, fijngesnipperd, 3 el olijfolie, extra vierge (voor de couscous), 1 groene courgette, 1 kleine aubergine, 1 rode paprika, 6 eetl. olijfolie, naturel (voor het grillen van de groenten), 1 dl dikke boerenkwark, 2 eetl. grof geknipte bieslook

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-03-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Weight watchers recept, erg lekker.

INGREDIENTEN

40 g couscous-20 g krenten of rozijnen-2,5 dl kokend water-30 g pijnboompitten geroosterd- 2 eetl. kleingesneden bosuitjes en 2 eetl. citroensap-1 eetlepel gehakte verse peterselie- 2 theel. olijfolie- peper en zout naar smaak-halve theelepel honing.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-01-1999
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke vegetarische (maaltijd)salade met zeer goed bij elkaar passende smaken uit de Marokkaanse keuken. Ik ben zelf geen couscous liefhebber maar deze salade is verrukkelijk.

INGREDIENTEN

150 gr couscous (onbereid), olijfolie (goede extra virgin), 1 limoen (of citroen), 4 stengels lenteui, in plakjes, 6 cherrytomaten, in kleine partjes, zonder pitjes/vruchtvlees, 5 zongedroogde tomaten op olie, fijngesneden, 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt, 1 kleine rode paprika, in blokjes, klein blikje doperwten (uitgelekt), 2 tenen knoflook, geperst, blaadjes van 5 takjes verse munt, fijngehakt, 10-12 groene olijven, in plakjes, 1/2 plak feta (schaap), in blokjes, 5 handen gescheurde rucola, peper, zout, 1 tl chilipoeder, 1/2 tl ketoembar, evt wat geroosterde pijnboompitten (hoeft niet want rucola ook notensmaak)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2010
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Couscoussalade Vis¿ Mediterraan

INGREDIENTEN

Ingrediënten¿, , 1 rode paprika, ¿ 1 gele paprika, ¿ 250 g couscous, ¿ 3 eetlepels olijfolie, ¿ 1 rode ui, heel fijngehakt, ¿ 2 eetlepels munt, fijngehakt, ¿ 2 eetlepels citroensap, ¿ 1 blikje sardientjes, ¿ 1 gestoomde makreel, ¿ 100 g partyolijven, ¿ 1 potje knoflookmayonaise, ¿ 1 eetlepel sambal badjak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-05-2008
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gezond en lekker

INGREDIENTEN

Couscous, rucola, dadels, parmasaanse kaas olijfolie, citroen, honing peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-07-2004
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 gr. couscous, 600 ml. water, 2 vijgen, 2 tomaten, 3 bosuitjes, 2 eetl. verse munt, 2 eetl. verse koriander,100 gr. feta, 75 gr. rozijnen., Voor de dressing: citroensap, 1 theel. sambal, 1 dl. olijfolie extra vierge

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-05-2002
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Een frisse maaltijdsalade voor een zomerse dag. (ca 450 kcal per persoon)

INGREDIENTEN

1/4 liter kippenbouillon (van 1/2 tablet), 200 gr couscous, 2 sjalotjes, 2 (tros)tomaatjes, 35 gr boter (linera), 1,5 eetl. citroensap, 6 eetl. gesnipperde verse peterselie, 4 eetl. gesnipperde verse munt, zout, peper, evt. partjes citroen,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-1999
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 g couscous, 3 kiwi`s, geschild, in stukjes, 50 g amandelen, gehakt, 50 g hazelnoten, gehakt, 1 avocado, geschild, in blokjes, 100 g gedroogde tomaten op olie, in, stukjes, 1 grapefruit, geschild, in halve partjes, zout en versgemalen peper, 3-4 eetl. olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-2012
  • Arabisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 rode paprika, 1 gele paprika, 3 el olijfolie, 1 rode ui, heel fijn gehakt, 2 el fijngehakte verse munt, 2 el citroensap, 1 blikje sardientjes, 1 gestoomde makreel, 100 g olijven, 1 potje knoflookmayonaise, 1 el sambal badjak,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2001
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Met sardientjes en makreel

INGREDIENTEN

1 rode en 1 gele paprika(of paprika uit potje), 250 g couscous, 3 eetlepels olijfolie, 1 rode ui heel fijn gehakt, 2 eetlepels fijngehakte verse munt, 2 eetlepels citroensap, 1 blikje sardientjes, 1 gestoomde makreel, 100 g party olijven, 1 potje knoflookmayonaise, 1 eetlepel sambal badjak, Eventueel 100 g rauwe ham, in rolletjes, fijne cervelaatworst, of salami en/of kipfilet,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-03-2005
  • Mediterraan
  •  30-60 min.

Dit is een salade die in een mum van tijd gemaakt is. Vooral zomers bij de BBQ is het smullen. Het is ook zeker een suc6 in de wintermaanden bij b.v. een buffet, hamburger, smoorkip, snitzel o.i.d.je kunt er eindloos mee varieren.

INGREDIENTEN

- 250 gr. couscous(merk Merza), - 1 rode paprika, - halve komkommer, - 2 tomaten, - 1 ( of 2) citroen, - 2 eetlepels fijngehakte peterselie, - 1 theelepel sambal, - zout en peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-02-2005
  • Marokkaans
  •  10-20 min.

Couscous in combinatie met ratatouille en geitenkaas, heel smakelijk!

INGREDIENTEN

100 gram snelklaar couscous, 3 eetlepels olie, 1 rode ui, in ringen, 300 gram ratatouille groenten (courgette, paprika, aubergine en tomaat, in stukjes), 1/2 theelepel gemalen komijn, 1/2 theelepel paprikapoeder, 1/2 eetlepel citroensap, peper en zout, 100 gram Hollandse geitenkaas, in blokjes, 1/2 eetlepel fijngehakte peterselie,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-10-2000
  • Internationaal
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1/4 liter kippen- of groentebouillon, 200 gr couscous, 1 fijngesneden worteltje, 1 in blokjes gesneden rode paprika, 1 in stukjes gehakte tomaat, 1 kleine in blokjes gesneden komkommer, 1 ontpitte, geschilde en in blokjes gesneden avocado, 30 gr fijngehakte gegrilde amandelen, , Voor de vinaigrette:, 1 grote eetlepel olijfolie, 1 theelepel schil van een limoen (of citroen), 2 grote eetlepels limoensap (of citroensap), 1 theelepel 'moutarde l'ancienne', 1 grote eetlepel honing, 1 grote eetlepel verse, gehakte basilicum, zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-01-2003
  • Marokkaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

250 gr couscous, 5 bosuitjes, 1 rode peper, 1 bosje peterselie, 2 tl munt, 1 citroen, 8 el olijfolie, ? rode paprika, ? gele paprika, ? groene paprika (samen ? 250 gr), zout en versgemalen peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-08-2004
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 gram couscous - 4 eetlepels olijfolie - 4 eetlepels balsamico-azijn - 500 gram gebroken sperziebonen - 8 zongedroogde tomaten - 200 gram feta - 15 gram verse peterselie - 50 gram zwarte olijven zonder pit zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 groente of tuinkruiden tabl, 300gr couscous, 1 citroen, 6 eetl olijfolie, 1 bosje peterselie, 2 theelgedroogde munt, 3 lente uitjes, 1 rode paprika, 1 blikje artisjokkenharten, 100gr zwarte olijven, 150gr chorico

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2004
  • Arabisch
  •  20-30 min.

Maaltijdsalade

INGREDIENTEN

150gr.broccoli-roosjes,rode parika,peper,zout,citroensap,3 bosuitjes,1el.olie,verse munt of basilicumblaadjes,16blokjes feta,ca.130 gr.gerookte kipfilet,pijnboompitten,100gr.couscous.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-06-2002
  •  
  •  30-60 min.

Lekker bijgerecht voor de ... keuken. (je kan het eigenlijk overal bij serveren)

INGREDIENTEN

75 g bulger, 1/2 komkommer, 1 tomaat, 100 g spinazie, 1 dunne prei, 25 g groene olijven zonder pit, 2 el fijngehakte basilicum, sap van 1 citroen, 1 tl suiker, 1/2 dl olijfolie, zout en peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-09-1999
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1/2 l groentebouillon; 300 gr couscous; 1 1/2 dl olijfolie; 1 komkommer; 5 tomaten; 1/2 bosje munt; 3 el witte wijnazijn; 1 tl dijonmosterd; 7 el sinaasappelsap; 3 el limoensap; zout; cayennepeper; 4 tenen knoflook; 3 rode pepers

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-02-2008
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 gram Cous Cous, - 4 eetlepels olijfolie, - 3 tot 4 eetlepels balsamico azijn, - 1 zak gebroken sperziebonen, - 8 zongedroogde tomaten, - 1 plak fetakaas (200 gram), - half zakje verse peterselie, - 50 gram zwarte olijven zonder pit

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-05-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

*150 gram biologische couscous.*225 ml kokendheet water.*1 kleine rode ui.*1 kleine komkommer.*1 bakje kerstomaatjes.*2 eetlepels citroensap.*3 eetlepels verse groene pesto.*versgemalen peper,zout.*2 eetlepels fijngehakte peterselie.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-06-2001
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

, , !, , , , , , 300 g voorgekookte couscous (pak), 100 g rozijnen, 150 g belegen Goudse kaas in blokjes, 500 g tomaten in stukjes, 1 ui, gesnipperd, het sap van 2 citroenen (± 1dl), 1 a 1,5 dl olijfolie, 50 g gehakte groene kruiden (peterselie, munt, bieslook, kervel), peper en zout, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-03-2009
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 gr couscous, 5 bosuitjes, 1 rode peper, 1 bosje peterselie, 2 tl munt, 1 citroen, 8 el olijfolie, ? rode paprika, ? gele paprika, ? groene paprika (samen ? 250 gr), zout en versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-06-2005
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

300 g couscous, 1 bakje cherrytomaatjes, 2 stengels bosui, half bosje dille, half bosje munt, paar zwarte olijven, 3 gedroogde tomaatjes op olie, fijngehakt, hand rozijnen, 1 tl. paprikapoeder, 1 tl. kurkuma, 1 tl. kaneel, verse rode peper fijngehakt of chillivlokken, citroensap van 1 citroen, 4 eetl. olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2011
  • Mediterraan
  •  30-60 min.

Lekke bij de gegrilleerde zeewolf

INGREDIENTEN

250 gr.couscous, zout, peper, 1 teentje knoflook, 1 sjalot, 1 groene Spaanse peper, 3 eetl.olie, 1 eetl. fijngehakte peterselie, 3 eetl. citroensap, 2 theel. citroenrasp.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-02-2001
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Lekkere maaltijdsalade, vegetarisch

INGREDIENTEN

500 gram couscous, 3 stengels bleekselderij in reepjes, 250 gram champignons in plakjes, potje feta kaas op olie (aldi), 1 tuinkruidenboulionblokje, 1 theel. kerrie, ketjap, klein blikje ananas in stukjes, 2 eetl.mayonaise, 4 eetl.creme fraise,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1/2 pak couscous (a 400 g), ? 3 eetlepels olijfolie, ? 1 1/2 citroen, ? zout, ? 300 g doperwten (diepvries), ? 1 rode paprika, ? 3 bosuitjes, ? 1/2 zakje verse munt (a 15 g), ? 200 g feta (kaas), ? peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2003
  • Marokkaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Ingredienten, 250 gr couscous 5 bosuitjes 1 rode peper 1 bosje peterselie 2 tl munt 1 citroen 8 el olijfolie 1/2 rode paprika 1/2 gele paprika 1/2 groene paprika (samen ? 250 gr) zout en versgemalen peper,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-07-2003
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Makkelijke en lekkere salade

INGREDIENTEN

200 gr. couscous; 3 eetl olijfolie; 1,5 citroen; 300 gr doperwten (diepvries); 1 rode paprika; 3 bosuitjes; verse munt; 200 gr feta; peper; zwarte olijven

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-08-2003
  • Afrikaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200 gram couscous, 200 ml kokend water, 1 citroen, 1 komkommer, 2 grote tomaten, 3 stengels bleekselderij, 30 gram walnoten, 40 gram feta, 40 gram rozijnen, verse munt, verse koriander, verse peterselie, peper, zout, chilipoeder, olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2011
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Salade als hoofdgerecht

INGREDIENTEN

500 gram couscous, 500 gram sperziebonen uit de diepvries, 2 pakjes couscousmix, 1 pot paprikareepjes zoetzuur, 1 of 2 bolletjes likkepot (smeerleverworst)

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-05-2010
  • Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke, aparte couscous salade

INGREDIENTEN

Couscous, Yogofresh ( slanke slasaus), Feta in blokjes, 1 rode ui, 1 halve komkommer, Chorizo (worst), Zwarte olijven.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-08-2009
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.

-

INGREDIENTEN

300 gram couscous, ongekookt, 100 gram rozijnen, 150 gram belegen Goudse kaas, 500 gram tomaten, Ui, Citroen, 100 ml olijfolie, 50 gram groene kruiden, Zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-08-2013
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1/2 blokje tuinkruidenbouillon, 100g couscous, 2 eieren, 4 cherry tomaatjes, 1 citroen, 1 bosuitje, 25g hazelnoten, 3 takjes dragon, 2 eetlepels olijfolie, zeezout.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2004
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1/2 pak couscous ( a 400 gr.), 3 el. olijfolie, 1 1/2 citroen, zout, 300 gr. doperwtjes (diepvries), 1 rode paprike, 3 bosuitjes, 1/2 zakje verse munt (a 15 gr), 200 gr. feta, peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-03-2003
  • Afrikaans
  •  10-20 min.

Je kunt de basis couscous mengen met b.v hollandse garnaaltjes of stukjes gerookte kip of rozijntjes of geroosterde pijnboompitten enz

INGREDIENTEN

400 gram couscous, 2 dl. gevogeltebouillon, 100 gram komkommer, 100 gram paprika, 100 gram rode ui, 3 tomaten ontveld en ontpit, Munt na smaak

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-06-2013
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

275 g couscous, 5,5 dl kokendhete bouillon, 16/20 zwarte olijven zonder pit, gehalveerd, 2 kleine courgettes, julliene, 25 g geschaafde amandelen, geroosterd, 4 el olijfolie, 1 el citroensap, 1 el fijngehakte verse koriander, 1 el fijngehakte verse peterselie, flinke snuf gemalen komijn, flinke snuf cayennepeper, zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-08-2004
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Couscous, 1 ui, 2 sinsaaappels, zwarte olijven, bleekseldeij,chorico, 1 theelepel kaneel, koriander,zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-12-2003
  • Afrikaans
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top