Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

2.033 couscous recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Voor deze salade wordt de couscous niet in kokend, maar in koud water geweld. Daardoor houdt de couscous meer beet en wordt 'ie niet zo papperig. Het oorspronkelijke recept is van Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

- 150 g couscous, - sap van 1 citroen of limoen, - olijfolie, - zout en vers gemalen peper, - ca. 2 dl koud water, - 1 rode en 1 gele paprika, - 2 tomaten, - 3 bosuitjes, - olijven, - veel verse kruiden (munt, koriander, basilicum), - rode wijn azijn

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2003
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 aubergines in plakken van 1 cm, 4 eetl. olijfolie, zout en versgemalen peper, 2 eetl. pijnboompitten, 250 ml zure room, 2 teentjes knoflook (geperst), 6 lente-/bosuitjes, in smalle ringen, 500 g rundergehakt of half-om-half gehakt, 1/2 eetl. paprikapoeder, 400 g couscous, 100 g gedroogde abrikozen, in stukjes, 2 eetl. versgehakte koriander of bladselderij

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2009
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Echt heerlijk fris deze couscous salade.

INGREDIENTEN

1 pak couscous, 1 bos bosuien, 1 komkommer, 6 lekkere tomaten, 300 gram Griekse feta, 1 citroen, 1 flinke bos munt, peper en zout, een beetje olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2005
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

350 g couscous, 500 g sperziebonen, 2 rode Spaanse pepers, 3 eetlepels olijfolie, 350 g gehakt, 1 teentje knoflook, 1 bakje cherrytomaatjes (250 g), zout peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2006
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Couscous met biefreepjes, sonja bakker recept

INGREDIENTEN

200gr couscous, 350gr biefreepjes, 2 uien in grove stukken, 1 courgette, 4 tomaten, 1 klein blikje tomatenpuree, 2 teentjes knoflook, 1 el olijfolie, 1 theelepel verse koriander, 1 theelepel cayennepeper, 2 theelepels paprikapoeder, zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2009
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Het is wel een heleboel werk, maar het is erg lekker.Recept opgeschreven bij mijn marokaanse buurvrouw terwijl zij het aan het klaarmaken was.

INGREDIENTEN

1 ui, 1 kleine winterpeen (ca. 200 gram), 1 courgette (ca. 300 gram), 1 groene paprika, 2 tomaten, 500 gram magere lamslappen, 1 rode Spaanse peper, 3 eetlepels rozijnen, 1 blik kikkererwten (of gewoon mais), zout, peper, 3 eetl. olijfolie, 1 vleesbouillontablet, 1 theelepel djintan (Conimex), 1 theelepel gemberpoeder, 1 pak couscous (Regia Moyen - Albert Heijn), 25 g. boter, 1 theelepel kaneelpoeder,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-03-1999
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Couscous

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-06-2001
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

Er zijn veel verschillende bereidingswijzen voor couscous. Dit recept is er een met groenten en quorn.

INGREDIENTEN

500 gr couscous, bouillonblokje, 250 gr quorn, blikje kikkererwten (of verse weken), blikje tomaten (of verse), 1 grote ui, 1 paprika, 1 komkommer of courgette, handje wortels, 150 gr rozijnen, komijn, paprikapoeder, kaneel en harisa (of een andere pittige pepersaus zoals sambal of tabasco), olie en boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-01-1999
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Marokkaans Hoofdgerecht

INGREDIENTEN

1 ui, 1 kleine winterpeen (200 g), 1 courgette (300 g), 4 stengels bleekselderij, 1 groene paprika, 2 tomaten, 1 rode Spaanse peper, 500 g magere lamslappen, 3 eetlepels rozijnen, 1 blik kikkererwten (400 g), zout, peper, 3 eetlepels olijfolie, 1 grote teen knoflook, 1 vleesbouillontablet, 1 theelepel djinten, 1 theelepel gemberpoeder, 1 pak couscous (500 g, regia moyen), 25 g boter, 1 theelepel kaneelpoeder,.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-09-1999
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Vetarmrecept (Vet per portie: 4 gram), met dank aan Arjan.

INGREDIENTEN

1 kop couscous, 2 koppen kokend water, 2 theelepels olijfolie, 1 middelgrote ui (in acht, stukken), 1 theelepel fijngehakte gember, 1 kaneelstokje, 4 dl kippenbouillion, 1 grote wortel (in blokjes), 250 gr. diepvriesdoperwten, 250 gr. pompoen (in blokjes), 2-3 middelgrote courgettes (in blokjes) en 1/4, kop verse peterselie.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-01-2000
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk couscousvariant met een zoete uien-rozijnen-topping

INGREDIENTEN

* 500 gram lamsvlees (mager, met been), * 500 gram couscous (grof), * 500 gram uien (gehakt), * 150 gram rozijnen (geweekt), * 50 gram boter, * 4 eetlepels olie, * klein bosje verse koriander(gehakt), * 3 eetlepels suiker, * 4 theelepels kaneel, * ? theelepel kurkuma, * ? theelepel saffraan, * 1 theelepel zwarte peper, * fijn zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-11-2004
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijk kruidig Marokkaans gerecht

INGREDIENTEN

+/- 500 gram kip (drumsticks, vleugeltjes etc wat je maar lekker vind; pakje couscous; 1 courgette; 1 aubergine; 1 ui; 1 winterwortel, 2 a 3 aardappels; blikje kikkererwten; bosje verse koriander; +/- eetlepel Ras el Hanout( marokkaans kruidenmengsel, recept staat op mijn pagina); 2 boullionblokjes opgelost in ca. 4 dl water; 2 a 3 teentjes knoflook; zout en peper naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-07-2003
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekker arabisch hoofdgerecht

INGREDIENTEN

Pakje couscous (Lassie), 500 gram shoarmavlees, rode ui, bosje koriander, sperciebonen, cashewnoten ongezouten

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-08-2009
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Altijd handig om te weten!

INGREDIENTEN

1 kg tarwegriesmeel voor couscous2 dl olie, 150 gram boter, eetlepel zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-03-2000
  • Arabisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 tomaten,2 bosuitjes, 200 gr. couscous, 2 eeetl. olijfolie, 2 eetl. fijngehakte koriander of peterselie, 2 eetl. citroensap.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-09-2000
  • Arabisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

De op deze manier bereide couscous wordt bij allerlei Vlees-, Kip- en Visgerechten geserveerd. Onderstaand recept is de traditionele manier voor de bereiding van couscous. Als u dat leuk vindt moet u het beslist eens op deze manier proberen. Maar... het is een nogal omslachtige methode, daarom kunt u in haast alle gevallen waar er sprake is van de (basis)bereiding van couscous, het beste het recept van Gebakken Couscous volgen. Dat is veel sneller en eenvoudiger te bereiden!

INGREDIENTEN

400 gram couscous,1 tl komijnzaad (Djinten),1 tl gemberpoeder,1 tl koriander,1 tl cayennepeper 50 gram boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2003
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 1 paprika, 2 eetlepels olijfolie, 250 gram lamsgehakt, 100 gram rozijnen, 1 blik tomatenblokjes, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel gemalen gemberpoeder, 2 eetlepels verse koriander, 1 pak couscous, 2 eetlepels olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-03-2010
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit is een handig magnetronrecept om couscous te maken. Oorspronkelijk moet je deze pasta stomen.

INGREDIENTEN

1 middel grote ui, 10n tenen knoflook, 125 gram boter, 3 eetlepels gemalen komijn, 1 eetlepel kerriepoeder, 350 gram couscous (niet voorgekookt), 1 liter kippenbouillon of groentenbouillon, 1 1/2 theelepel zout, peper,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2000
  • Arabisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Makkelijk en snel een heerlijke couscous

INGREDIENTEN

450 gram couscous uit een pak, Bosje munt, alleen bladeren, 1/2 citroen, olijfolie, 1 hete peper, zonder zaad

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-09-2011
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  0-10 min.

Couscous met een beetje extra, als vegetarisch bijgerecht.

INGREDIENTEN

1 kopje couscous, 2 eetlepels krenten, ? rode paprika, 1 groene peper, 1 teen knoflook, olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-03-2004
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Eenvoudige couscous met kip en groenten

INGREDIENTEN

1 grote hele kip, 1 citroen, 1 kopje couscous, 1 courgette, 1 rode paprika, 1 grote ui, 1 blik gepelde tomaten, rozemarijn, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-06-2004
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een typisch turks marokkaans gerecht

INGREDIENTEN

400 tot 500 gr couscous, (uien)zout en bouillonpoeder naar smaak, ? ? l lauwwarm water, 20 tot 30 gr boter of 2 tot 3 el olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-11-2004
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.

Een heerlijk arabisch gerecht, een recept dat regelmatig bij mij op tafel staat

INGREDIENTEN

500 gr. lamsbout in stukjes, 1 winterwortel, 1koolrabi, 1 paprika, 2 uien, 1 el sambal, 1tl. kaneel, wat rozijnen, 60 gr. boter, olijfolie, couscous, 1 el. tomatenpuree. (men kan naar behoefte groenten afwisselen en evt. nog meer groenten toevoegen bijv. koolraap, bloemkoolstukjes, stukjes aardappel, handvol spercieboontjes, prei, courgette,pompoen)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-06-2001
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een heerlijke couscous met een combinatie van de smaak van zoet door de dadels, 'notige' smaak door de pijnboompitten en de de speciale smaak van gerookte kip en kruiden.

INGREDIENTEN

Doos Couscous (Eigen merk AH biologisch), 1 flinke prei of 4 stengels bosui, 2 zakjes pijnboompitten, 1 aubergine, Bouillonblokjes kip, Gerookte kipfilet (ca 400 gr), Flinke bos peterselie, Zak dadels (kant-en-klaar ? niet die je nog een poos moet weken), Zout, Knoflook, Griekse yoghurt (of andere volle yoghurt ? bijv. Boerenland), Komkommer,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2008
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Marokko

INGREDIENTEN

1 pak couscous van 1 kg, 1 kg schape- of rundvlees, 1 kleine witte kool, 1 kg uien, 5 tomaten, 500 gr rode pompoen of courgettes, 250 gr meiknolletjes, 250 gr aubergines, 500 gr wortel, 2 pikante pepers, 1 handvol gehakte koriander, 150 gr boter voor de bouillon, 150 gr boter voor de couscous, 1/2 koffielepel saffraan, 1 eetlepel peper, 6 liter water, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-04-2000
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Zoals het hoort te zijn.Met dank aan Malika.

INGREDIENTEN

2 1/2 kilo Schaap of Lamsvlees met been ( Marokkaanse slager), 1 kilo couscous GEEN VOORGEKOOKTE (ik ga voor de fijne variant), 400 gram Sperciebonen, 2 courgette's, 1 flinke aubergine, 2 Meiraapjes, 1 flinke ui, 3 groene paprika's, groot blik Kekererwten, 5 grote rijpe vleestomaten,1 bos koriander,4 teentjes knoflook, 1 el komijn, 1 el paprikapoeder, 1 el gemberpoeder.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-10-2003
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Er bestaan heel wat manieren om dit griesmeelachtig graan dat de basis van vele Noordafrikaanse stoofpotten is, te stomen. Hier volgt een manier: Veel succes

INGREDIENTEN

1 kilo lamsvlees (dobbelsteentjes), 3 a 4 uien (fijngesnipperd), een spaanse peper, 4 rijpe verse tomaten, 1 blikje tomatenpuree,1 theelepel zwarte peper, 1 theelepel saffraan(bij Islamitische winkels te verkrijgen),wat zout, 1 theelepel gemberpoeder, 1/2 kopje olie(ongeveer 4 eetl.), paar takjes peterselie(fijngehakt), en wat groenten wat je maar lekker vindt...ik doe altijd wat wortels, courgetten, paprika's, tuinbonen, koolrabi, rozijnen. Pompoen is er ook heel lekker bij. Gebruik ongev. 60 gram Couscous per persoon., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-08-2000
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Supersnel bijgerecht

INGREDIENTEN

300gr couscous, 1 blik kekererwten, uitgelekt, 4 tomaten, wat verse peterselie of corianderblad, Scheut olijf olie, Kruidenzout en peper uit de molen,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-05-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.

Afrikaans recept,Pittig hoofdgerecht

INGREDIENTEN

Ingredienten (8 pers.):, 1 kilo lamsvlees, kalfs of kip (dobbelsteentjes), 3 uien (fijngesnipperd), 1 spaanse rode en 1 groene peper, 4 rijpe verse tomaten, 1 blikje tomatenpuree (3 eetl.), 1 tl grof gemalen peper, 1 tl saffraan, wat zout, 1 tl gemberpoeder, 1/2 kopje olijfolie (ongeveer 4 el), paar takjes peterselie (fijngehakt), en wat groenten wat je maar lekker vindt..., ik doe meestal wat wortels, courgetten, paprikas, tuinbonen, koolrabi, kikkererwten., 70 gr.couscous per pers.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-2000
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 rode uien, 4 tomaten, 100 gr wortelen, 2 el olijfolie, 2 tl koenjit, 1 tl komijnpoeder, 1/2 kruidenbouillonblokje, 1 courgette, zout, versgemalen peper, 1 tl sambal oelek, 1 pak couscous (250 gr)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-08-2002
  •  
  •  10-20 min.

Met rozijnen en biefstukreepjes.

INGREDIENTEN

5 draadjes saffraan, 1 ui, 250 g worteltjes, 1 courgette, 2 trostomaten, 1 blik kikkererwten [400 g], 400 g biefstuk, 2 theel. paprikapoeder, peper, 2 eetl. olijfolie, 100 g blanke rozijnen, 1 kippenbouillontablet, ? theel. gemberpoeder, mespunt kaneelpoeder, zout, 500 g couscous, 30 g boter, 2 eetl. fijngehakte koriander,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-2001
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Met volop variatie mogelijkheden

INGREDIENTEN

, 1 uien, 1 paprika, 1 prei, 1 aubergine, 3 tomaten, 1 blik kikkererwten (a netto 400 g), 100 g witte kool, 300 g couscous, (verse) peterselie, verse koriander, olijfolie, 1 theelepel bouillonpeoder, 1 theelepel zwarte peper, 1 1/2 theelepel pikante paprikapoeder, mespunt kaneelpoeder,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-02-2000
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voor 4 personen

INGREDIENTEN

2 tomaten, 2 courgetten, 250 g pompoen, 50 g kikkererwten, een halve kleine witte kool, 2 raapjes, 6 wortelen, 2 uien, 1 kilo lamsschouder, 500 g couscous, kruiden: peper, zout, gemberpoeder, kurkuma, saffraan, peterselie, verse koriander, olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-08-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hieronder volgt een lekker recept met couscous. Het is wel een heleboel werk, maar het is erg lekker.

INGREDIENTEN

1 ui, 1 kleine winterpeen (ca. 200 gram), 1 courgette (ca. 300 gram), 1 groene paprika, 2 tomaten, 500 gram magere lamslappen, 1 rode spaanse peper, 3 eetlepels rozijnen, 1 blik kikkererwten (of gewoon mais), zout, peper, 3 eetl. olijfolie, 1 vleesbouillontablet, 1 theelepel djintan (Conimex), 1 theelepel gemberpoeder, 1 pak couscous (Regia Moyen - Albert Heijn), 25 g. boter, 1 theelepel kaneelpoeder, 4 stengels bleekselderij (hebben wij eruit gelaten), ,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2000
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

INGREDIENTEN

3 lams lage ribben of lamsboutsneden - 2 stukken kippefilet - 6 merguez-worstjes - 3 wortelen - 2 rapen - 1 courgette - 1 venkelknol - 2 uien - 3 tomaten - 1 blikje tomatenpuree - 100 g blauwe rozijnen - 2 blokjes kippenbouillon - 3 teentjes knoflook - 1/2 eetl. harissa - 1 doosje saffraan - paprikapoeder - cayennepeper - peper en zout - 400 g voorgekookt couscousmeel - boter - olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-09-2000
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

500 gram couscous - 3 eetlepels olijfolie - 1 gesnipperde ui - 2 wortels in plakjes - 4 kleine gehalveerde knolrapen - 8 kleine gehalveerde nieuwe aardappels - 1 groene paprika in stukjes - 115 gram gehalveerde sperziebonen - 1 kleine venkelknol in dikke plakken - 2 1/2 cm verse gemberwortel - 2 teentjes geperste knoflook - 1 theelepel kurkuma - 1 eetlepel gemalen koriander - 1 theelepel komijnzaadjes - 1 theelepel kaneel - 3 eetlepels rode linzen - 400 gram tomaatblokjes uit blik - 1 liter bouillon - 50 gram rozijnen - geraspte schil van 1 citroen - sap van 1 citroen - zout en peper - harissa als bijgerecht,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2004
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

In heel Noord Afrika wordt couscous gegeten. De naam couscous is afkomstig van het pruttelende geluid dat het gerecht maakt als het wordt gestoomd.

INGREDIENTEN

700 gram lamsvlees, 500 gram faufal (couscous), 300 gram sperziebonen, , 250 gram garbanzos (Spaanse erwten), 25 gram boter, 4 tomaten, , 3 eetlepels olijfolie, 3 teentjes knoflook, 2 uien, , 1 snufje zout, 1 wortel, 1 aubergine, , 1 groene paprika, 1 Spaanse peper, 1 kip, , 1 eetlepel paprikapoeder, 1 blikje artisjokhartjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-07-2003
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

300 gram fijne couscous, 500 gram mager lamsvlees, 500 gram kipdelen met bot of een combinatie hiervan, 5 cl olijfolie, 5 cl zonnebloemolie, 100 gram kikkererwten (optioneel), 200 gram pompoen (optioneel), courgette, aubergine, 3 4 worteltjes, 1 ui, 2 teentjes knoflook, koolrabi, 100 gram sperziebonen, 4 tomaten, bosje koriander, bosje peterselie, bosje selderij, theelepelgemberpoeder, mespunt vers gemalen, zwarte peper, 1 theelepel kurkuma (koenjit), mespunt kaneelpoeder, theelepel scherpe paprikapoeder, 2 spaanse pepertjes, 1 vleesbouillonblokje, ca. 1 liter water, 50 gram rozijnen, zout, en natuurlijk 2 borrelglaasjes licor 43

  •  …
  •  
  • Geplaatst op17-03-2011
  •  
  •  

De echte marokaanse couscous moet je maken en gezond

INGREDIENTEN

Tomaten er bij 8drumsticks of 1p lamsvlees, 2glazen olie of olijf olie, kikkererwten 1ons laten weken 1/2 dag, 4 wortelen, 4grote bloemkoolroosjes, 1ons specibonen, 1 obergine, 1courgette, 1 ui,1 paprika, 4 tomaten,,zout peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-05-2000
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit gerecht is super gezond en heel erg voedzaam. buiten dat is het ook nog eens helemaal veganistisch is en past in een diervrij dieet

INGREDIENTEN

1 doosje pearl couscous (alf`ez AH), 1 blik kikkerwerwten, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 tomaat, 1 courgette, 1 blik gezeefde tomaten, 2 eetlepels harissa ( of sambal, naar smaak), zout, peper., kruidenbouillon, 1 groot turksbrood

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2012
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Couscous

Couscous

Couscous is de naam van een bijzonder soort pasta. Deze pasta bestaat uit kleine korreltjes die gemaakt zijn van durumtarwe. Van oorsprong is couscous een Marokkaans gerecht maar tegenwoordig wordt het in andere landen ook veel gegeten. Jouw couscous gerecht kun je precies zo maken als je het zelf wilt, er zijn een heleboel recepten beschikbaar met verschillende ingrediënten en smaken. Probeer het eens te bereiden en kies een recept wat je lekker lijkt. Naast dat je een lekkere saus uit kunt zoeken hieronder, staat er ook beschreven hoe je zelf couscous kunt maken, voor een nog lekkerdere en meer verse maaltijd!

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top