Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Cornbread recepten (14) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

* Maisbrood *Hoewel cornbread oorspronkelijk uit het zuiden komt, is het in heel Amerika populair. Niet alleen wordt het bij de warme maaltijd geserveerd om de jus mee op te deppen, ook op een uitgebreide ontbijttafel ontbreekt het meestal niet om het laatste restje spekvet van het bord te vegen. Het is een cake-achtig, enigszins zoet gebak dat niet erg rijst. Behalve in de oven wordt cornbread ook wel als dikke pannenkoekjes in hete olie gebakken.

INGREDIENTEN

25 g boter plus een klontje voor het invetten, 1 ei, 2.1/2 dl melk, 125 g maismeel (polenta), 75 g bloem, 1 el bakpoeder, 1 el tafelsuiker, mespunt zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-03-2001
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Maisbrood

INGREDIENTEN

0.5 l karnemelk., 2 eieren.1 tl bakpoeder., 500 gram maismeel(polenta)., 1 el suiker.1 tl zout.60 gram boter.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2005
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Amerikaans mais brood.

INGREDIENTEN

1 cup zelfrijsend bakmeel, 3/4 cup maismeel, 1 tl zout, 3 tot 4 el suiker, 1 cup melk, 2 eieren, 1/3 cup boter of maisolie.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2001
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Cornbread is een typisch Amerikaans bijgerecht wat bij bijna alles kan worden gegeten. Je eet het met boter en een beetje zout. Let op, het brood rijst weinig.

INGREDIENTEN

200 gram roomboter, 2 eieren, 0,5 L karnemelk, 250 gram maismeel (te koop bij de biologische winkel), 200 gram bloem, 1 zakje bakpoeder, 2 el poedersuiker, 1 theelepel zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-09-2012
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 gr grof maismeel (polenta), 150 gr tarwebloem, 1 tl zout, 4 tl bakpoeder, 2 tl baksoda, 1 tl peper, 4 dl karnemelk, 4 el margarine, gesmolten, 4 el suiker, 2 eieren, Maisolie

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-09-2005
  • Iers
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

250 g grof ma?smeel (polenta), 150 g tarwebloem, 1 tl zout, 4 tl bakpoeder, 2 tl zuiveringszout (Dubbelkoolzure soda, drogist), 1 tl peper, 4 dl karnemelk, 4 el boter of margarine, gesmolten, 4 el suiker, 2 eieren, wat ma?solie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

170 g maismeel, 50 g Amerikaans bloem, 2 theelepels bakpoeder, 1 theelepel zuiveringszout (dubbelkoolzure soda), 1 theelepel zout, 1 eetlepel suiker, 2 eieren, 3 dl karnemelk, 3 theelepels gesmolten boter

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-11-2002
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Maisbrood met verse pepertjes en kaas

INGREDIENTEN

Voor 2 middelgrote broden, 125 gram maiskorrels, vers of diepvries, 500 gram ongebleekt wittebroodmeel, 60 gram volkorenbroodmeel, 120 gram grof gemalen maismeel, 1? tl zout, 125 gram geraspte Cheddarkaas, 2 bosuitjes, 2 jalpe?opepers (vers of uit potje), 15 gram verse gist, 300 ml handwarm water, 1 groot ei, 1 el vloeibare honing,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-11-2002
  • Internationaal
  •  > 120 min.

* Boerenmaisbrood *Maisbrood is er in alle soorten en maten. Een vierkante vorm heeft de voorkeur, maar je kunt er ook broodjes, muffins, koeken of een soort lepelbrood van maken. Je kunt het beslag zelfs in de koekenpan bakken! Maisbrood hoort een beetje zoet en vochtig te zijn, wat met dit recept altijd lukt. De yoghurt en de maispuree verfijnen de smaak.

INGREDIENTEN

250 g geel maismeel, 50 g bloem, 3 el suiker, 1 el bakpoeder, snufje zout, 1,25 dl melk, 1,25 dl magere yoghurt, 2 el ongezouten boter (gesmolten), 2 el plantaardige olie, 2 grote eieren (losgeklopt), 260 g maispuree (uit blik of zelfgemaakt)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-08-2001
  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

250 g uitgelekte maiskorrels, 60 g zelfrijzend bakmeel, 1 tl bakpoeder, 1tl zout, 2 eieren, 20 g gesmolten boter, 30 g geraspte belegen kaas, 1/2 groen pepertje, bloem, boter

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-2008
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 gram mager rookspek (stukje), 2 eetlepels olijfolie, 225 gram zelfrijzend bakmeel, 225 gram grof maïsmeel (polenta), 1 theelepel zout, 2 eieren, 400 milliliter karnemelk,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-01-2010
  •  
  •  30-60 min.

Een alternatief voor de traditionele kalkoenvulling. Voor een kalkoen van 10 kilo.

INGREDIENTEN

*2 boerenmaisbroden *4 el olijfolie *1 el gedroogde thijm *zout en peper *900 gram half-om-half gehakt *2 el boter *400 gram gesnipperde uien *150 gram gedroogde kersen of cranberries *150 gram ontpitte pruimen *2 tl gedroogde salie *3 el gehakte bladpeterselie *5 dl ontvette kippenbouillon

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2007
  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekkere Chili,waarbij het gehakt is vevangen door vegetarisch gehakt.

INGREDIENTEN

1 blik bruine bonen + kleiner potje, 4 vleestomaten, 2 puntpaprika`s, 1 bakje champignons, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 2 spaanse peper, 1 bospaddestoelen bouillon tablet, 2 bakjes tahoe gehakt, , 3 avocado`s, 1 bakje crème fraiche light, koriander, , Shortbread:, 65 gram bloem, 45 gram boter, 55 gram parmenzaanse kaas, zout, peper, chilipoeder, cayennepeper, korianderpoeder, , OF voor Cornbread:, 25 g boter plus een klontje voor het invetten, 1 ei, 2.1/2 dl melk, 125 g maismeel (polenta), 75 g bloem, 1 el bakpoeder, 1 el tafelsuiker, mespunt zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-02-2009
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

100 g spekblokjes, 500 g prei, schoongemaakt en in ringen, 1 groene paprika, van zaadjes ontdaan en in stukjes, 300 g ( 2 grote) kruimige aardappels, geschild, in blokjes, 1 roma tomaat in stukjes, 500 ml melk, zout en peper uit molen, tabasco

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2008
  • Amerikaans
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top