Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Coquilles jaques recepten (3) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Coquilles st. Jaques met prosciutto en kerstomaatjes

INGREDIENTEN

6 grote coquilles uit de schelp, 4 plakjes prosciutto, rucola, 12 kerstomaatjes, doormidden gesneden, citroensap, olijfolie, peper en zout, wat gedroogde oregano, sap van een halve sinaasappel, 1 teentje knoflook

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2006
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gegrilde coquilles met gembersaus

Lekker voorgerecht met een Oosterse smaak. Bij mijn etentjes altijd een succes. Als je van gember houdt eet je bijna je vingers er hij op! De saus kun je goed tevoren maken. Doe er dan nog geen boter doorheen. Vlak voordat de saus wordt opgediend de saus verwarmen en van het vuur de koude boter erdoor kloppen.

INGREDIENTEN

12 coquilles St. Jaques - 2 eetl olijfolie - zout - 1 eetl gembersiroop - 50 gr koude boter - kwarteleitjes, kerstomaatjes en eventueel tuinkers om te garneren, Voor de saus:, 2 dl visfond - 1 dl creme fraiche - 1 el gehakte gember - 1 el honing - 1 el witte wijnazijn - 50 gr koude boter -

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-03-2004
  • Aziatisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Phla Goong - Thaise salade met garnalen

Feestelijke salade (Kerst !!!)

INGREDIENTEN

100 gr rijstmie, 2 cm gemberwortel, geschild, geraspt, 8 cm citroengras (sereh), geplet, 1/2 rode peper, zaad verwijderd, in reepjes, 24 rauwe garnalen, gepeld (staart niet verwijderd), zwarte ader verwijderd, 8 verse coquilles St. Jaques, 1/2 rode ui, in heel dunne partjes, losgehaald, 3 lente-uitjes, in ringetjes, stuk komkommer van 10 cm, in reepjes, 2 eetlepel fijngesneden muntblaadjes, 2 eetlepels fijngesneden basilicumblaadjes, 3 eetlepels verse korianderblaadjes, 1/2 kropijsbergsla, in rijne repen, 4 mooie ijsbergbladeren, 1/2 plakje palmsuiker (gula djawa), verkruimeld, 1 limoen, uitgeperst, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 eetlepels Thaise vissaus (Nam Pla), 4 eetlepels pinda's geroosterd, fijngehakt, 1 eetlepels arachideolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-2003
  • Thais
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top