Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

282 coquilles recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Geroerbakte Coquilles

INGREDIENTEN

10 Coquilles, 2 bosuitjes, 3 kleine teentjes knoflook, 1 grote rode chilipeper Lombok, 3 kleine chilipepers Rawit, 2 el plantaardige olie, 2 el zoete sojasaus ketjap manis, 1 el vissaus nam pla,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-2006
  • Aziatisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Een werkelijk verrukkelijk voorgerecht. Dit moet je echt maken!! Een recept van topkok Ilonca van der Werf van restaurant De Abdij van Dockum.

INGREDIENTEN

1 dl visfond - 3 dl sinaasappelsap - 125 gr boter - 1 tl maizena - zout, peper - 2 eetl arachide olie - 12 verse coquilles ( Sint Jacobsschelpen ), schoongemaakt - 150 gr winterpeen - 100 gr bleekselderij - 100 prei (alleen het wit) - klein bosje dille

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2004
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Sint Jacobsschelpen en gamba's met port-beurre blanc

INGREDIENTEN

Diepgevroren naakte coquilles (ca.4 pp) en diepgevroren gepelde gamba's(ca.3 pp), 2 sjalotjes, 1 dl.rode of witte Port, 3 eetl. milde wijnazijn, 2 eetl. creme fraiche, zout, peper, 150 gr. koude boter in blokjes, citroensap, peterselie.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zo zijn ze volgens mij het lekkerst ze zijn in een paar minuutjes gaar, dus ze staan zo op tafel. Wil je het feestelijk serveren haal ze dan eerst door de bloem voor een knapperig korstje en serveer ze op een bedje van even in de boter gebakken spinazie.

INGREDIENTEN

1 eetl. olijfolie, 20 coquilles (schoongemaakt) is ong. 500 gr. de schelpen bewaren en schoonmaken, 50 gr. ongezouten boter, 4 grote tenen knoflook, fijngehakt, 6 eetl. fijngehakte peterselie gehakt, citroensap, citroenpartjes voor erbij

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-05-2009
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Culinair voorgerecht met een verrassende saus.

INGREDIENTEN

8 coquilles, 40 gram bloem, 1 sjalot, 10 gram kerriepoeder, 1 glas witte wijn, 750 ml groentebouillon

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-04-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

INGREDIENTEN

6 plakken pancetta of bacon, 6 Coquilles van 30-40 g, verse rozemarijn, 2 el fijngehakte verse basilicum, 50 g boter, 1 el olijfolie, 1 teentje knoflook in plakjes.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2006
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

8 grote Coquilles, 2 rode Uien, fijngesneden, 1 handje Korianderblaadjes, fijngesneden, sap van 3 Lemoenen, 1/2 rode peper, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden, 2 Sinaasappelen, 1 Avocado, in kleine blokjes,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-06-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Eenvoudig en snel seizoensrecept voor een smakelijk voorgerecht van asperges met een vleugje kerrie, champignons en coquilles

INGREDIENTEN

500 gr witte asperges, 4 coquilles, 120 gr champignons, citroensap, snufje kerrie, vers gehakte bieslook, boter, olijfolie, 4 schelpen, peper & zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2011
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Lekker voorgerecht met een Oosterse smaak. Bij mijn etentjes altijd een succes. Als je van gember houdt eet je bijna je vingers er hij op! De saus kun je goed tevoren maken. Doe er dan nog geen boter doorheen. Vlak voordat de saus wordt opgediend de saus verwarmen en van het vuur de koude boter erdoor kloppen.

INGREDIENTEN

12 coquilles St. Jaques - 2 eetl olijfolie - zout - 1 eetl gembersiroop - 50 gr koude boter - kwarteleitjes, kerstomaatjes en eventueel tuinkers om te garneren, Voor de saus:, 2 dl visfond - 1 dl creme fraiche - 1 el gehakte gember - 1 el honing - 1 el witte wijnazijn - 50 gr koude boter -

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-03-2004
  • Aziatisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

, 10 cl slagroom, 1 eetlepel gekookte biet in blokjes, 4 coquilles St. Jacques, 1 klein doosje kaviaar, 10 steeltjes bieslook, 1 dessertlepel olijfolie, peper en zout,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-02-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijk tussengerecht

INGREDIENTEN

10 coquilles, 1/4 l. slagroom, 2 dl visfond, 2 dl droge witte wijn, een aantal draadjes saffraan, klein klontje roomboter, zout,peper,maggi,worchester, saffraanpasta

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-07-2005
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

12 coquilles, 1 citroen, 6 el olijfolie, 1 tl fleur de sel, 0,5 bosje bieslook, 6 el rode bessen

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-11-2009
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een heel lekker en apart soepje waar je bij je gasten veel eer mee zult inleggen. Heerlijk als voorgerecht bij een dinertje.

INGREDIENTEN

1 kleine courgette in stukjes -, 2 lente-uitjes in reepjes -, 2 teentjes knoflook -, 1 el olijfolie -, 1 el droge sherry, 2 dl visfond, 25 gram gehakte verse basilicum -, 4 el crème fraîche -, 4 kleine coquilles -, zout en peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-05-2003
  • Frans
  •  10-20 min.

Een lekker culinair voorgerechtje

INGREDIENTEN

20 coquilles (St. Jacobsschelpen), 4 grote aardappelen, 4 lente-uitjes, bieslook en peterselie, 2 el. mayonaise, 2 rode paprika's, 1 sjalotje, gesnipperd, ? teentje knoflook, azijn, olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-08-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Coquilles moeten net als vis zwemmen,

INGREDIENTEN

Coquilles, 4 per persoon, , 2 eetlepels olijfolie, , 1 eetlepel zwarte bonensaus, , 1 eetlepel Kikkoman, , 3 teentjes knoflook, , 1/2 rode peper zonder pitjes, , 1 stengel lenteui

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-01-2011
  • Aziatisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

320 gram schone coquilles, 100 gram risottorijst, ½ ltr. kippenbouillon, 1 sjalot, 400 gram gemengde paddestoelen, 1 teentje knoflook, zout en peper, Parmesaanse kaas ( geraspt voor door de risotto en krullen om te garneren!!), goede olijfolie, Verse diverse groene kruiden, fijngesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-02-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

, 6 coquilles, 1 kleine bosui, 2 tn knoflook, 1/3 spaanse peper (zonder zaadjes), 3 bolletjes stemgember, 1 tl goela djawa, 2 el soya light, 1 el mirin, sap van 1 limoen,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-09-2010
  • Aziatisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Als amuse. Maar ook in aangepaste vorm als voor- of tussengerecht te gebruiken

INGREDIENTEN

6 st verse grote coquilles. /, i2 st sjalotjes fijngesneden/li, 3 st vleestomaten, ? dl Noilly Prat, ? dl room, 50 g boter (koud), 1 bs basilicum, zout en peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-03-2004
  • Frans
  •  20-30 min.

Feestelijke soep

INGREDIENTEN

4 coquilles in plakjes gesneden, 1 kleine courgette in blokjes gesneden, 1/2 butternut in blokjesgesneden (pompoen soort), 2toastjes in soldaatjes gesneden, 1 snede gekookte ham fijn gesneden, 4 eetlepels geraspte parmazaan kaas, olijfolie, 12 kleine blaadjes basilicum fijn gesneden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2010
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Taartje van geconfijte witlof met limoen coquilles St. Jaques en witte port saus

INGREDIENTEN

, Benodigdheden:,  1 dl witte port,  100gr suiker,  room van 0,2 ltr,  1 kg witlof grof gesneden,  4 limoenen,  2 thlepel thijm 2 sjalotten,  16 coquilles uit de schelp ( 4pp),  0,4 ltr visbouillon (krachtig), , ,

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2000
  • Belgisch Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

8 coquilles, 8 plakjes Coppa, 8 mini asperges (groene), 1 bosje asperges (groene), 1 ui, bloem, peper/zout, 1 glas witte wijn, 1 liter groentebouillon

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-07-2009
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Coquilles zijn makkelijk te bereiden: slechts 4 minuten in de grillpan

INGREDIENTEN

100 g zeekraal, 180 g tomatenmix, 1 el olijfolie extra vierge, 1 schaal coquilles met citroenboter (8 stuks, Feestfavoriet)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-05-2015
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Met Powerslim fusilli heb je een eiwitrijke maaltijd.

INGREDIENTEN

2 zakjes Powerslim fusilli (of gewone fusilli), 2 tenen knoflook, fijngehakt, 1/2 rode peper, zonder zaadjes, in ringetjes, 3 el olijfolie, 10 coquilles, 4 tomaten, peper, zeezout

  •  …
  •  
  • Geplaatst op23-01-2014
  •  
  •  

Geroosterde Coquilles St Jacques met venkel en gemberroom

INGREDIENTEN

3 x Verse Schotse coquilles, 8 gr gedroogde gember en zest(schil van limoen), olijfolie,peper fleur de sel, , Venkel:, 1 venkel, 20 gr boter, pernod plus smaakstoffen en aromaten, , Gemberroom:, 100 ml room, 40 ml visbouillon, 20 gr verse gember, zout

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-04-2000
  • Tussengerecht
  •  0-10 min.

Hele simpele, snelle en lekkere coquilles

INGREDIENTEN

16 coquilles in de schelp;, 1 tl. verse, fijngehakte gember, 120 ml sesamolie, 2 el. sojasaus, 1 el verse gehakte korianderblaadjes, 3 lente-uien, in kleine ringetjes,

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-12-2010
  • Frans Tussengerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

12 grote verse coquilles, 6 tomaten ontveld en gehalveerd, 100 g boter, 3 tenen knoflook fijngehakt, handvol peterselie gehakt, zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-12-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

8 Coquilles, vers, middelgroot, 500 gr. Aardperen (Topinamboer), 50 gr Pata Negra, 250 gr Roomboter, 100 gr Parmezaanse kaas (Padano), 1 kleine Ui, geel of wit, 3 el Olijfolie, extra vergine, Peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2009
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Dit is een recept van Gordon Ramsay, hij heeft een speciale manier van coquilles bakken, het gaat als volgt:Snijdt de coquilles horizontaal doormidden Verhit een dun laagje olijfolie in een koekepan met dikke bodem het moet echt heet zijn Bestrooi de jacobsschelpen met zout en peper en leg ze in de pan, met de klok mee, in een cirkel(aan de rand van de pan)het midden van de pan blijft dus vrij bak ze 1 minuut aan een kant en bak dan de andere kant 1 minuut hooguit. Ze moeten nog terugveren als je er licht op drukt Serveer direkt

INGREDIENTEN

12 grote coquilles zonder schelp, 2 eetl. olijfolie, zeezout en zwarte peper, beetje citroensap, , voor de vinaigrette:, 8 middelgrote stengels prei,alleen het wit., 125 ml extra vergine olijfolie, 1 eetl. dyon mosterd, 1 eetl. cider of witte wijnazijn, een snufje suiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-04-2010
  • Frans
  •  20-30 min.

Heerlijke gegratineerde St. Jacobsschelpen. Heel makkelijk te maken, heerlijk met kerst of als exclusief voorgerecht bij gelegenheden.

INGREDIENTEN

Voor 6 schelpen:, 1 grote teen knoflook fijngehakt, 2-3 el citroensap, 2 el fijngehakte peterselie, 2 el olijfolie, 6 halve, schoongemaakte jakobsschelpen (met nog 6 losse coquilles erbij), droge witte broodkruimels, 6 krullen gezouten roomboter, zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-05-2012
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Apart

INGREDIENTEN

- 125 gram boter, zacht, - 1 el citroensap, - 2 el verse basilicum, grof gesneden, - 2 el pijnboompitten, geroosterd, - 24 coquilles met een schelp, of gebruik lepels, - parten citroen, - blaadjes basillicum

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-11-2003
  •  
  •  0-10 min.

Een zacht romig schelpdier gerecht

INGREDIENTEN

12 grote coquilles met kuit, 2 gehakte sjalotten, 2 eetlepels droge witte vermouth, 6 eetlepels room, 1 theelepel versgemalen zwarte peper, 1 eetlepel citroensap, 4 snufjes saffraandraadjes, 2 klein tomaatjes, ontveld, ontzaad en in blokjes, 24 blaadjes dragon, 60 gram boter

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-03-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekkere St Jakobsmosselen in een pittige salsa

INGREDIENTEN

12 coquilles St jacques, 1 zak waterkers, zwart sesamzaadjes, rucola, 2 tomaten ( in blokjes gesneden), 1 paprika (in blokjes), 4 kruimige aardappels, kookroom, peper en zout en nootmuskaat, , salsa, 1 klein blikje gepelde tomaten, 50 gr suiker, 10 gr zout, 2 cm verse gember, 1 tl sambal, 1 knoflookteentje

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2010
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

SUPER-DE-LUXE HAPJE,MAAR HEEL GEMAKKELIJK TE MAKEN.

INGREDIENTEN

VOOR 24 STUKS:125 gr zachte boter1 el citroensap2 el verse basillicumblad,grof gehakt2 el pijnboompitten,geroosterde in een droge koekenpan24 coquilles met schelp(ik zelf koop ze altijd bij AH uit de vriezer en gebruikt mini ragout-bakjes)voor de garnering:blaadjes basillicumparten citroen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2003
  • Frans
  •  30-60 min.

Soep is niet van het seizoen, maar is ook in de herfst erg lekker!

INGREDIENTEN

1 l. stevige runderbouillon- of groentebouillon, aspergeschillen uit de vriezer, die had ik nog, kan ook zonder!, klein potje dunne asperges, gebruik 3/4 en snijd klein, 4 verse coquilles, in plakjes en daarna doormidden gesneden, 1 kuipje smeerkaas, 1 teentje knoflook, geraspt, allesbinder, tuinkers, geknipt als garnering gebruiken

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-09-2009
  • Internationaal
  •  10-20 min.

620 kcal/2600 kJ, 20 g koolhydraten, 2 g voedingsvezel, 14 g eiwit, 70 mg cholesterol

INGREDIENTEN

24 grote verse coquilles (ongeveer 300 g) of 1 Kg grote rauwe garnalen, gepeld zonder kop / 1 klein pakje nori (zeewier) / 200 g fijngeraspte daikon (japanse rettich) / 60 g tarwe bloem / 750 ml plantaardige olie, DIPSAUS: 185 ml dashifond / 60 ml mirin / 60 ml lichte sojasaus, TEMPURABESLAG: 125 g tarwebloem, gezeefd / 250 ml ijswater / 1 eierdooier

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-2002
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

8 grote coquilles, 4 steranijzen, 25 g boter, zout, witte peper, kervel, steranijs om te garneren, 1/2 geschilde komkommer voor de relish, zout voor de relish, 2 lepels gemberwortel voor de relish, 2 theelepels fijne tafelsuiker voor de relish, 3 lepels rijstazijn voor de relish, 2 theelepels siroop van stemgember voor de relish, sesamzaad om te garneren

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-11-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Door blaadjes witlof even te laten caramelliseren met boter en suiker krijg je een mooi smaakcontrast met het lichte bittere dat witlof eigen is. Ook coquilles hebben van zichzelf een iets zoete smaak. Ze hoeven maar heel kort te worden gebakken. Vraag bij de visboer wel nadrukkelijk om verse exemplaren; diepvriescoquilles zijn vaak waterig.

INGREDIENTEN

8 coquilles; 2 stronkjes witlof; 4 vanillestokjes; 1 gekookte rode biet; 3 eetl olijfolie; 3 eetl walnotennotenolie; 50 gr boter; 1 eetl poedersuiker; zout en peper; zeezout.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-02-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Lekker apart en een tikkeltje oosters voorgerecht van sint jakobsmossellen. Een tip wellicht voor de feestdagen

INGREDIENTEN

250 ml kippenbouillon, 1 bosje peterselie, 4 zoete aardappels, 2 dl room, 2 blaadjes gelatine, 1 rode paprika 1 gele paprika, 2 wortels, 100 gr peultjes, 1 courgette, 2 teentjes knoflook, 1 rood chilipepertje, 4 el limoensap, 4 el vissaus, 4 el rijstazijn, 2 el sojasaus, 2 el suiker, 2 el olijfolie, 4 el suiker, 25 cl sherry, 4 verse vijgen, 30 gr boter, 12 sint-jakobsschelpen, 2 eetlepels bloem, zeezout, vers gemalen zwarte peper, 1 zoete aardappel, frituurolie, 1 bosje verse dille

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2009
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Snelle superlekkere Sint Jakobsmosselen

INGREDIENTEN

300 gr in kleine bolkes gesneden winterwortel, 3 stengels in dunne boogjes gesneden bleekselderij, 25 gr boter, 3 in dunne ringetjes gesneden bosuitjes, versgemalen zwarte peper, 500 gr Sint Jakobsschelpen, ontdooid, 200 ml crème fraîche, 4 eetlepels droge witte wijn, 100 gr geraspte gruyère

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk voorgerecht,of met wat geurige rijst een lekker tussen- of lunchgerecht.

INGREDIENTEN

* 12-16 mooie verse coquilles,schoongemaakt, * 1 eetl boter, * versgemalen zwarte peper, * zeezout, Voor de saus:, * 4 eetl lichte sojasaus, * 2 eetl lichtbruine basterdsuiker, * 2 afgestreken theel chilipoeder, * 2 eetl geraspte verse gemberwortel, * 2 theel knoflook uit de pers, * 2 theel witte wijnazijn, * 2 theel vers limoensap, * 1 theel versgemalen zwarte peper, * 1/2 theel uienpoeder, * 1 eetl maizena, * 2 eetl water, * eventueel wat geurige gekookte witte rijst,bijvoorbeeld jasmijnrijst.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top