1. Home
  2. Recepten
  3. Coq Vin

Coq vin recepten (182) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Coq au vin

Coq au Vin is oorspronkelijk een gerecht uit de huiselijke keuken, maar tegenwoordig staat het ook op de kaart van gerenommeerde restaurants zoals van de beroemde Georges Blanc. Lijkt moeilijker dan het is! Ideaal voor lang tafelen met vrienden.

INGREDIENTEN

1 grote braadkip (ca. 1500 g), 100 gr. ontbijtspek, 4 worteltjes, 10 sjalotjes, 1 rode ui, 1 bakje kastanjechampignons (250 g), 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels (arachide)olie, 20 g. roomboter, zout, versgemalen peper, 2 eetlepels bloem, 4 dl volle rode wijn (Bourgogne), 1 pot gevogeltefond (380 ml) , 1 Laurierblad, 1 takje tijm, suiker, 4 takjes peterselie

Voorbereiding

Kip met scherp mes (of wildschaar) in 10 stukken verdelen (drum- sticks, dijen, vleugels, borst- en rugdelen). Spek in reepjes snijden. Worteltjes schoonmaken, wassen en in dikke plakjes snijden. Sjalotjes en ui pellen. Ui en 2 sjalotjes fijnsnipperen. Champignons schoonvegen met keukenpapier en halveren. Knoflook pellen en fijnhakken.

Bereidingswijze

In grote braadpan olie verhitten. Spek ca. 1 minuut bakken en met schuimspaan uit pan scheppen. Helft van boter in pan doen en stukken kip op half- hoog vuur rondom bruin bakken. Met schuimspaan uit pan nemen en bestrooien met zout en peper. Hele sjalotten in 2 a 3 minuten lichtbruin bakken. Uit pan nemen. In braadvet ui- en sjalotsnippers en wortel zachtjes bakken zonder te kleuren. Knoflook kort meebakken. Bloem erdoor roeren en ca. 30 seconden zachtjes meebakken. Scheutje voor scheutje wijn erdoor roeren tot gebonden saus ontstaat. Toevoegen: fond, laurier, tijm, mespunt suiker, 2 takjes peterselie, zout en peper. Aan de kook brengen en stukken kip erbij doen. Kip afgedekt in ca. 50 minuten zachtjes gaar stoven. Intussen rest van boter verhitten en champignons rondom bruin bakken. laurier, tijm en peterselie uit kipschotel nemen. Toevoegen: champignons, spek en hele sjalotten. Gerecht nog ca. 10 minuten doorstoven. Op smaak brengen met zout, peper en suiker. Kort voor opdienen rest van peterselie erboven fijn knippen.

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-01-2004
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Stoofschotel van kip (coq au vin)

Stoofschotel van kip

INGREDIENTEN

1,5 kilo f 2,5 kilo kip stukken met bot; bijvoorbeeld kippen dijen(van goede kwaliteit), scheut olijfolie, boter, 4 sjalotten, 4 tenen knoflook, 750 ml rode wijn, 1/2 liter kippenbouillon, 1 bakje (kastanje) champignons, 15 zilveruitjes, 8 plakken bacon, (ik voeg paprika stukken in alle kleuren toe, hoeft niet)

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-11-2008
  •  
  •  60-120 min.

Coq Au Vin

Heerlijk gestoofd haantje om je vingers bij af te likken. Wel wat bewerkelijk maar de moeite waard.

INGREDIENTEN

1 flinke kip of 4 kippebouten, 350 ml volle rode wijn (bv. Bourgogne), 1 kippebouillontablet, 500 ml water, 150 gr. ontbijtspek (blokjes), 2 teentjes knoflook, 1 grote winterpeen, 1 stengel bleekselderij, half bosje verse peterselie, 2 uien (bij voorkeur rood), 75 gram boter, 1 laurierblad, snufje tijm, half doosje champignons (voor de liefhebber een hele), bekertje creme fraiche, peper en zout,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-11-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Coq au vin

Je hele huis ruikt er lekker van!

INGREDIENTEN

- 350 gram kipfilet / kipkarbonade's, - 2 eetlepels olie, - 1 pak Knorr Coq au Vin, - 250 gram champignons, - 50 gram spekreepjes, - 1,5 dl rode wijn, - keukenpapier, - 50 gram zilveruitjes, ,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ouderwets lekkere kip in het pannetje

Dit is een heel leuk recept wat vroeger en ook nu nog veel werd gemaakt. Niet te verwarren met "coq au vin" want dat is dit niet. Ik kan me nog herinneren dat dit vroeger ook wel in Nederlandse restaurants werd geserveerd, maar toen was ik een jaar of tien. Een mals gestoofd kippetje met smaak dan is dit ouderwets lekker. Koop wel een lekkere vette scharrelkip van goede kwaliteit en géén kiloknaller want die kippen zijn echt niet lekker.

INGREDIENTEN

1 hele kip in 8 stukken óf 1 hele kip óf 8 kipkarbonades, 125 gram blokjes gerookte spek, 2 uien (in halve ringen), 2 flinke wortels (in partjes), 1 klein blikje tomatenpuree, 2 stengels bleekselderij (gesneden), 40 gr boter, olijfolie, 3 dl rode wijn, 3 dl kippenbouillon, 2 teentjes knoflook (fijn), 2 tl tijm, Zeezout, Zwarte peper uit je molen

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-09-2012
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

coq au vin

Een heerlijke kipovenschotel die je minstens 12-24 uur van de te voren maakt

INGREDIENTEN

6 kilo kipkarbonades en/of drumsticks, bloem, kruiden zoals kipkruiden of andere gemengde kruiden (pikant), olie, kippenbouillon, rode wijn, knoflook, 1,5 kg uien of sjalotten, spekblokjes (mager), zout en peper naar smaak.,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-02-2008
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Coq au Vin

INGREDIENTEN

BENODIGDHEDEN:, 4 kippenpoten, 250 gram worteltjes (of winterpeen), 1 ui, 2 teentjes knoflook, 4 eetlepels (olijf) olie, zout en peper, 150 gram gerookte magere spekblokjes, 2 volle eetlepels bloem, 1/2 liter rode wijn, 1/4 liter kippenbouillon (of water + blokje), 1/2 theelepel suiker, 3 takjes verse tijm, elk 5 centimeter (of 1 theelepel gedroogde tijm ), 2 laurierbladeren, 1 bosje peterselie (2 takjes peterselie +, 4 eetlepels fijngesneden peterselie), 250 gram kleine sjalotjes (circa 2 - 3 cm.), 1 eetlepel boter, 250 gram kleine (kastanje) champignons, , Tip: Sjalotjes een probleem? Neem dan grof gesnipperde ui -

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-03-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Coq Au Vin

Kip in rode wijnsaus, heerlijk gerecht uit Frankrijk. De kip kun je al een dag van te voren gestoofd worden in de rode wijn. je hoeft hem dan alleen nog maar op te warmen. Makkelijk en lekker

INGREDIENTEN

12 sjalotjes, 1/2 bakje champignons, 1 el citroensap, 100 gr mager rrokspek, 5 takjes peterselie, 4 kippenpoten, zou, peper, 75 gr boter of margarine, 3 el cognac (vieux), 1 teentje knoflook, 3 dl rode wijn, 1 kippenbouillontablet, 1 tl tijm, 1 laurierblad, 2 el bloem.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-02-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Coq au vin ( de originele )

Coq au vin, een Frans gerecht, is gebouwd rondom de overjarige kipdelen. Om deze mals te maken werd de kip met een overdaad aan wijn bereid, waardoor de taaiheid afnam en consumptie toch plezierig kon zijn. Het recept is geëvolueerd, en dankzij deze ontstaansbron kunnen wij heden ten dage genieten van de zaligheid van de coq au vin : De kip in wijn...

INGREDIENTEN

2 kilo kipdelen, zout & zwarte peper, 125 gram bloem, 6 tot 10 plakken goede bacon, een dozijn sjalotjes of kleine uitjes, knoflook, 250 gram (kastanje) champignons, ergens tussen 500 en 1000 ml kippenbouillon (fond), 750 tot 1000 ml rode wijn, optioneel : drie laurierblaadjes meekoken, een eetlepel fijngesneden tijm, en een eetlepel fijngesneden peterselie net voor het serveren door de saus, roeren

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-01-2010
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Coq Au Vin

INGREDIENTEN

5 st. drumsticks of kippendijen (kipbraadsticks), 3 el. bloem, 150 gr. spekblokjes, 24 st. zilveruitjes (uit een pot), 250 gr. kastanje champignons, grof gesneden., 2 st. uien, grof gesnipperd, 1 st. winterwortel, grof gesneden., 2 st. (stengels) bleekselderij, in kleine plakjes, 1 st. klein blikje tomatenpuree, 2 tn. knoflook, gesnipperd (niet persen), 50 gr. boter, ½ ltr. rode wijn, 1 st. bourget garni (peterselie, tijm, basilicum en laurier), of een el. provinciaalse kruiden (Silvo), 2 el. bruine basterdsuiker, zout, peper

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-12-2008
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hedendaagse coq au vin

'Hedendaagse coq au vin', een variant op de gekende coq au vin. De kalkoen in dit gerecht kan je vervangen door kip of ander gevogelte.Feestelijk gevogelte voor 4 pers.

INGREDIENTEN

600 ? 800 g kalkoen (in 4 mooie stukken verdeeld), 60 g spekreepjes, 1/2 l rode wijn, scheut cognac, 1 knoflookteentje, 1 sjalotje, fijngesnipperd, 100 g wortelblokjes, gekookt (2 min.), 100 g champignons, gesneden, 100 g knolselderblokjes, gekookt (3 min.), 24 zilveruitjes (vers of diepvries), 1 eetlepel suiker of honing, olijfolie, nootmuskaat, peper en zout, laurier, tijm en rozemarijn, kroketjes of dennenappeltjes, tuinkers,

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-12-2005
  • Belgisch
  •  30-60 min.

coq au vin

Klassieker, kip is overal ter wereld een geliefd gerecht, het wordt in allerlei variaties op tafel gezet met steeds weer andere ingredienten, Coq au vin komt oorspronkelijk uit de Bourgogne en het is al eeuwen lang een populair hoofdgerecht in Frankrijk, Koning Hendrik IV was 400 jaar geleden zo dol op in wijn gestoofde kip, dat hij beval dat bij al zijn onderdanen op zondag kip op tafel moest komen.

INGREDIENTEN

12 sjalotjes, gepeld, 1/2 bakje champignons, 1 el citroensap, 100 g mager rookspek, 5 takjes peterselie, 1 poularde (ca 1200 g), zout, peper, 75 g boter, 3 el cognac, 2 teentjes knoflook, 3 dl rode wijn, 1 kippebouillontablet, 1 el tijm, 1 laurierblaadje, 2 el bloem

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-08-2000
  • Frans
  •  60-120 min.

Slowcooker coq au vin

Absoluut geen culinaire coq au vin,maar wel lekker snel.Eventjes werk en dan heb je er geen omkijken meer naar en gaat je huis erg lekker ruiken!!Heerlijk van genieten.

INGREDIENTEN

Boter,1kilo kipkarbonades of kippedijen(ontveld)helft van beef-onion soep mix(poeder)500gram champignons,375gram kleine uien,3 middelgrote wortels,125ml rode wijn

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-08-2011
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Coq au vin

Marc de bourgogne is een eau-de-vie, letterlijk 'levenswater', gemaakt van de 'koek' die na het persen overblijft van de druivenschillen (de 'marc'). Eaux-de-vie zijn droge alcoholische dranken met een alcoholpercentage van 40-45 %. Ze worden niet alleen van wijn gemaakt (zoals cognac en armagnac), maar ook van diverse vruchten (poire williams, kirsch, mirabelle). Oorspronkelijk zijn de eaux-de-vie kleurloos, maar als ze in houten vaten rijpen, krijgen ze die goudgele kleur die we van cognac kennen. Eaux-de-vie gemaakt van geperste druivenschillen heten in Frankrijk marc, gevolgd door de naam van de druif of wijnstreek, bijvoorbeeld marc de gewurztraminer, marc de champagne. In de Bourgogne wordt vaak marc gebruikt in deze coq au vin; je kunt de marc eventueel vervangen door cognac, maar ook zonder deze sterke toevoeging smaakt de coq au vin heerlijk.

INGREDIENTEN

* 50 gr boter, * 150 gr mager ontbijtspek, * 1 kip van 1-1/2 a 2 kg (in stukken gehakt), * zout, peper, * 25 sjalotten, * 200 gr champignons, * 1/2 dl marc de bourgogne of cognac, * 1 el bloem, * 1 fles rode wijn (b.v. beaujolais), * 2 tenen knoflook (geplet), * 1 bouquet garni van:, 2 takjes tijm, 2 stelen perselie, 1 blaadje laurier, 1 stengel bleekselderij, 3 el fijn gesneden peterselie,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Coq au vin

INGREDIENTEN

1400 g kipdelen (poten, drumsticks, karbonaden), versgemalen peper, 1 winterwortel of 150 g worteltjes, 6 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 250 g champignons, 2 el zonnebloemolie, 200 g magere gerookte spekblokjes, 25 g boter, zout, 40 g bloem, 5 dl rode wijn, 1 pot gevogeltefond, 2 laurierblaadjes, 1 el gehakte tijm, 2 el gehake peterselie,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-07-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Coq au vin

Coq au vin (kip bereid in rode wijn) komt oorspronkelijk uit de Bourgogne. Kcal p.p.: circa 611.

INGREDIENTEN

125 gr mager ontbijtspek, in reepjes; 25 gr boter; 1 flinke kip van 1,5 a 2 kg, in stukken gesneden; zout, peper; 25 kleine uitjes of 2-3 grote uien, in partjes; 200 gr kleine champignons; 1/2 dl "Marc de Bourgogne" of cognac; 1 el bloem; 1 fles rode wijn (bijvoorbeeld Beaujolais); 2 teentjes knoflook, geplet; 1 bouquet garni (2 takjes tijm, 2 peterseliestelen, blaadje laurier en 1 stengel bleekselderij); 3 el fijngesneden peterselie

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-02-2005
  • Frans
  •  60-120 min.

coq au vin

Een heerlijke coq au vin. ik vind dit gerecht het lekkerst als je hem een dag in de koelkast laat rusten. het is dan net of de smaken zich beter mengen.

INGREDIENTEN

4 kippenpoten, 250 gram worteltjes (of winterpeen), 1 ui, 2 teentjes knoflook, 4 eetlepels (olijf) olie, zout en peper, 150 gram gerookte magere spekblokjes, 2 volle eetlepels bloem, 1/2 liter rode wijn, 1/4 liter kippenbouillon (of water + blokje), 1/2 theelepel suiker, 3 takjes verse tijm, elk 5 centimeter (of 1 theelepel gedroogde tijm ), 2 laurierbladeren, 1 bosje peterselie (2 takjes peterselie +, 4 eetlepels fijngesneden peterselie), 250 gram kleine sjalotjes (circa 2 - 3 cm.), 1 eetlepel boter, 250 gram kleine (kastanje) champignons,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-11-2012
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Coq au vin met granaatappelpitjes

Dit is een recept uit het herfstnummer van Smult. Het nummer staat bordevol herfstkost klassiekers alleen dan met een nieuwe twist. Deze coq au vin is een klassieker uit de Franse keuken. Met een beetje geduld, heb je s' avonds een heerlijk gerecht op tafel staan, waar het hele gezin van zal smullen. 

INGREDIENTEN

Flinke klont boter, 4 kippenbouten, 2 tenen knoflook, 4 sjalotjes in vieren, 2 wortels in plakjes, 200 g pancetta in blokjes, 500 ml rode wijn (merlot), 1 kippenbouillonblokje, 1 el bloem, 2 aardappels geschild in vieren, 250 g champignons, 1 laurierblad, 10 g peterselie, versgemalen zwarte peper en zout, 100 g granaatappelpitjes.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-09-2017
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

*****COQ AU VIN RAPIDE*****

De basis van de Franse Coq au vin is kip [of haan] in een rode wijnsaus. Dit gerecht wordt meestal gemaakt met een hele kip of kippenbouten, maar wanneer je dit vervangt door kipfilets wordt de stooftijd ineens een heel stuk korter.

INGREDIENTEN

=750 gram kipfilet. = 3 eetl.Bloem. = 50 gram Boter., =200 gram mager gerookte Spekblokjes., =3 teentjes Knoflook, in plakjes., =300 gram Winterwortel., geschrapt en in plakken., =2 stengels Bleekselderij. in boogjes., =250 gram Kastanjechampignons in kwarten., =1 potje Zilveruitjes,[ca.300 gram] uitgelekt., =500 ml rode Wijn., =500 ml Kippenbouillon, =5 takjes Tijm. = 2 eetl. gehakte platte Peterselie, of Bleekselderij,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2017
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Coq au vin

Franse klassieker

INGREDIENTEN

-1 kip (ca. 1,2 kg), -120 g gerookt spek, -200 g kleine champignons, -12 sjalotten, -4 teentjes knoflook, -3 el olie, -40 ml cognac voor het flamberen, -1/2 l krachtige rode wijn, -1/4 l kippenbouillon, -1/2 bosje peterselie, -6 takje tijm, -6 laurierblad, -50 g koude boter, -2 el gehakte peterselie, naar smaak peper, - zout,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-01-2011
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Coq Au Vin

Stoofpotje met kip

INGREDIENTEN

1 grote scharrelkip, 2 gesnipperde uien, 2 tenen knoflook, 100 gr. magere spekjes, 400 gr. champignons uit blik, 25 cl tanninerijke rode wijn (Corbieres, Cotes de Rhone), 2 eetlepels ganzevet of margarine,1 in een beetje heet water opgelost kippebouillonblokje, zout, peper,2 tenen knoflook, cayennepeper

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-09-1998
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

coq au vin

Heerlijk met rosti en pittige champignons

INGREDIENTEN

150 gr ontbijtspek in dikke plakken, 30 kleine sjalotten, 2 kg drumsticks of kipkarbonades, 75 gr roomboter, 3 el olijfolie, 7,5 dl rode wijn, 7,5 dl kippenbouillon, 1 tl suiker, versgemalen peper, zout, 2 teentjes knoflook, 2 el vieux of cognac, 1 bouquet garni (peterselie, laurierblad, tijm)

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-07-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Coq Au Vin

Kip in rode wijn.

INGREDIENTEN

4 kippenbouten, 50 gram boter, 250 gram champignons, 200 gram sjalotjes, 50 gram gerookte spekblokjes, 1 tl tijm, 20 gram bloem, 1 1/2 dl rode wijn. 2 dl kippenbouillon, peper en zout.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-01-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Coq Au Vin

Hele kip in het pannetje of Coq au Vin!

INGREDIENTEN

Hoofdgerecht voor 4 personen: verse hele kip tot 1200 g, kipkruiden, 100 g rook- of katenspek in blokjes, 30 g boter of margarine of bak- en braadproduct, 1 gehakte ui, ev. 2 teentjes knoflook, 1 worteltje in blokjes, 1 theel. tijm, verse rozemarijn, 4 dl witte Franse of rode wijn uit het Rhone gebied, 150 g champignons, peper uit de molen en 15 g koude boter in klontjes of 1 dl slag- of koksroom.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-11-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Coq au vin

Coq au vin (kip bereid in rode wijn) komt oorspronkelijk uit de Bourggne.

INGREDIENTEN

125 g mager ontbijtspek, in reepjes; 25 g boter; 1 flinke kip van 1,5-2 kg, in stukken gesneden; zout; peper; 25 kleine utijes of 2-3 grote, in partjes; 200 g kleine champignons; 0,5 dl marc de Bourgogne of cognac; 1 el bloem; 1 fles rode wijn (bijv. Beaujolais); 2 teentjes knoflook, geplet; 1 bouquet garni (2 takjes tijn, 2 peterseliestelen, blaadje laurier, 1 stengel bleekselderij); 3 el fijngesneden peterselie

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-01-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Coq au Vin

Ala montignac.

INGREDIENTEN

1 grote scharrelkip (of gewoon andere kip), 2 gesnipperde uien, 2 tenen knoflook, 100 gram mager spek, 400 gram champignons uit blik, 50 cl rode wijn, boter, zout, peper, cayennepeper,

  • Montignac Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-05-2001
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Coq au vin

Een slank, supersimpel&lekker recept!! PP ca 270kcal

INGREDIENTEN

50 gr spekreepjes, 200 gr kipfilet, 1 doosje italiaanse kruiden (diepvries-iglo), 1 bakje gesneden champignons (125gr), 2 eetl zoezure zilveruitjes, 1 dl rode wijn, 1 dl gevogeltefond(of 1 kipbouillon blokje), 2 eetl allesbinder/maizena,

  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-07-2003
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

COQ AU VIN BLANC

Jawel: in tegenstelling tot wat veel mensen denken maak je de échte coq au vin niet met rode, maar met witte wijn. Schitterend in al zijn eenvoud. 

INGREDIENTEN

1 kg braadkip, 50 g spek, 2 sjalotten, 250 g champignons, 1 teentje look, 3 grote tomaten, 3 el Solo margarine vloeibaar, 1 el bloem, 200 ml sherry, 500 ml witte wijn, 2 laurierblaadjes, 3 takjes tijm, 100 ml room

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-11-2016
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

coq au vin

Dit is een klassiek Frans gerecht. Het is beslist de moeite waard, want je kunt het ruim van te voren klaar maken. De volgende dag smaakt het namelijk nog beter....

INGREDIENTEN

-4 kipfilets (of 8 kipdrumsticks), -2 el bloem, -2 el boter, -100 gr gerookte spekblokjes, -8 kleine sjalotten, of 4 grote uien gehalveerd, -2 blaadjes laurier, -4 takjes tijm of 1 el gedroogde tijm, -2 teentjes knoflook ijn stukken, - 5 dl rode wijn (bourgogne), - 250 gr kastanjechampignons, -1 el gehakte peterselie, - zout, peper

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-03-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Coq au vin

Coq au vin is een klassieke stoofschotel uit Frankrijk en word gemaakt van een bresse of maiskip en een heerlijke bourgogne wijn

INGREDIENTEN

1 grote braadkip(circa1500gr.), 100 gram ontbijtspek, 4 worteltjes,10 sjalotjes,1 rode ui,1 bakje kastanjeschampions (250gr.)2 teentjes knoflook,2 eetlepels aragideolie,20 gr. roomboter, zout peper, 2 eetlepels bloem, 4dl. volle rode wijn(bourgogne),400ml.kippensoep(soup it),1 laurierblad,1 takje tijm, suiker, 4 takjes peterselie.

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-10-2002
  • Frans
  •  60-120 min.

coq au vin

Kip in een heerlijke wijnsaus. Een traditioneel gerecht binnen onze familie. Overgegeven van moeder op dochter.

INGREDIENTEN

1 braadkuiken, zout, peper, boter of margarine, 10 kleine uitjes (1 a 1 1/2 grote ui), een paar worteltjes, selderij, 1 prei, peterselie, 2 1/3 dl. kippebouillon, 2 1/2 glas wijn, peperkorrels, laurierblaadje, marjolein, thijm, dragon

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-10-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Coq au vin

Coq au vin

INGREDIENTEN

? 400 g champignons (bakje ` 250 g), ? 2 takjes peterselie, ? 2 eetlepels olijfolie, ? 1 bakje uien (ringen, 300 g), ? 500 g kipfilet blokjes, ? 2 zakjes witte wijn-saus (culinair, ` 46 g), ? 1 stokbrood (meergranen),

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-06-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Coq Au Vin

Goed en lekker klassiek gerecht

INGREDIENTEN

2kg kip in stukken, bloem, zout en peper, 2el olie, 1el olie extra, 4 plakjes bacon, fijngesneden, 10 sjalotjes, 1 teentje knoflook uit de pers, 3,75dl goede rode wijn, 3,75dl kippenbouillon, 0,6dl tomatenpuree, 250g kleine champignons,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-1998
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Coq au vin

Coq au vin zonder oven.

INGREDIENTEN

100 gram dooregen spek in dobbelsteentjes, 1,4 kg kip in stukken, 25 gram boter, 12 zilveruitjes, heel, 2 laurierbladeren, 2 tenen knoflook, uitgeperst, 1 bouquet garni, peterselie, 225 gram champignons, 9 dl volle rode wijn, 50 gram beurre manie (2 eetlepels bloem vermengd met 50 gram zachte boter), zout/peper

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-01-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Coq au vin

Niet heel origineel want het is het 57ste coq au vin recept op smulweb!

INGREDIENTEN

? 1 flinke braadkip in 8 stukken, ? selderijblaadjes, ? peterselie, ? 1 wortel, ? 1 teen knoflook, ? 12 kleine uitjes, ? 100 gram mager spek, ? 6 gekneusde peperkorrels, ? 1 eetlepel boter, ? 1 eetlepel bloem, ? ? liter kippenbouillon, ? ? fles rode wijn, ? zout, ? doosje champignons, ,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-03-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Coq Au Vin.

Kipgerecht met wijn. Gegeten bij een kennis.

INGREDIENTEN

Olijfolie, boter, 100 gr. mager rookspek in kleine blokjes, 100 gr. grof gehakte uien, 1 braadkuiken in vieren gedeeld, zout, peper, glaasje cognac, 1 eetl. bloem, 3/4 fles rode wijn, 3 klontjes suiker, 1 teentje knoflook, bouquet garni, rozemarijn, 100gr. champignons.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-12-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Coq au vin

Coq au vin, een gerecht dat er altijd wel in gaat!

INGREDIENTEN

1 jong haantje (of kippetje), 3 el boter, 150 g ontbijtspek in blokjes gesneden, 6 sjalotjes fijngesneden, 1 oerpeen in grove stukken gesneden, 1 gele peen in grove stukken gesneden, 2 tenen knoflook in plakjes gesneden, 4 el cognac, 1 el bloem, 200 g champignons in vieren gesneden, ½ l witte wijn warm, 2 el krulpeterselie grofgesneden, peper, zout

  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2016
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

coq au vin

Kip in rode wijnsaus

INGREDIENTEN

2 kleine poulardes, zout, peper, 2 eetl bloem, 3 eetl mais of zonnebloemolie, 220 gr kleine champignons, 110 gr boter, 1 potje zilveruitjes van 185 gr, 2 1/2dl rode wijn, 1 blaadje laurier, 1 takje tijm, 4 dl slagroom, ,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-09-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Coq au vin

Er zijn veel variaties op dit traditonele Franse gerecht,maar dit gerecht met kip is extra lekker.

INGREDIENTEN

2eetlp:olijolie,25gr:boter,1kip van 1,75kg, in 8 stukken,115gr:achterham in reepjes,115gr:kleine uien gepeld,115gr:kleine champinons,2 teentjes knoflook uitgeperst,2eetlp:cognac,2,5dl:rode wijn,3dl:kippenbouillon,1kruidenbuiltje,25gr:, boter gemengd met 2eetlp:bloem,zout,zwarte peper,fijngehakte peterselie.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-02-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Coq au vin

Een over heerlijk Hoofdgerecht

INGREDIENTEN

1 kip,150gr spek,50gr roomboter,1 ui,150gr sjalotjes,250gr wortelen,250gr champions,1/2 L rode wijn,1,5dl kippenbouillon,3 teentjes knoflook,laurierblad,dragon,tijm,2eetl bloem.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Coq au vin

INGREDIENTEN

1 el olijfolie, 12 witte uitjes, zonder schil, 3 plakken bakbacon, zonder zwoerd, gehakt, 40 gr boter, 1,5 kg kipdelen, 2 teentjes knoflook, geperst, 3,8 dl droge rode wijn, 2 el cognac, 1 el fijngehakte tijm, 1 laurierblaadje, 4 takjes peterselie, 250 gr champignons, gehalveerd, 20 gr zachte boter, extra, 20 gr bloem, fijngehakte peterselie, voor erbij, ,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-12-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Nieuwste coq vin recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top