Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Consomme rivierkreeftjes recepten (4) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

"Consomme d'ecrevisses au sherry"

INGREDIENTEN

15 rivierkreeftjes, 2 tomaten, 1 ui, 1 preiwit, 2 stengels bleekselderij, 2 wortelen, 80 g tomatenpuree, 2 L court-bouillon, 2 L visfumet, 4 cl sherry (droog), 8 eiwitten, 10 cl olijfolie (extra vierge), 4 eetlepels dragon (fijngehakt), 1/4 theelepel kerriepoeder, cayennepeper, 20 g kervel, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2001
  • Frans
  •  30-60 min.

INGREDIENTEN

12 rivierkreeftjes * 25 g prei * 25 g selder * 25 g wortels * citroenmelisse * zout en peper * 1 l bouillon (fond) van kip (klaar in de handel te koop) * het wit van 2 eieren * 25 g tomatenpuree * een takje tijm * 1 laurierblad * 1 blad gelatine * een stuk komkommer * 1/2 tomaat * een stuk meloen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-07-2001
  • Frans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

15 rivierkreeftjes, 2 tomaten, 1 ui, 1 preiwit, 2 stengels bleekselderij, 2 wortelen, 70 g tomatenpuree, 20 dl court-bouillon, 20 dl visfumet, 4 cl sherry (droog), 8 eiwitten, 10 cl olijfolie (extra vierge), 4 eetlepels dragon (fijngehakt), 0.25 theelepel kerriepoeder, cayennepeper, 20 g kervel, zout, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-06-2003
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Apart soepje met een feestelijk tintje, zo klaar!(was mijn topper Kerstmis 2000!)

INGREDIENTEN

- 5 sjalotten, - 2 preiwitten, - 3 teentjes knoflook (of naar smaak), - paar blaadjes laurier, - olijfolie, - mespunt dillezaadjes, - 3/4 ltr visfond (uit een potje), - 2 dl tomatencoulis (uit een potje of brik), - 500 gr gepelde rauwe scampi's, - 4 gekookte rivierkreeftjes, - peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-12-2000
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top