Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Consomme recepten (121) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Consomme

6 Kcal / 27 Kjoules, 0,4 gr E, 0,4 gr V, 0 mg Chol, 0,3 gr Kh

INGREDIENTEN

250 gr mager soepvlees, 1/2 wortel (30 gr), 1/4 prei (30 gr), stukje selderijknol (20 mg), 1/4 ui (20 gr), 100 gr ijsblokjes, 1 eiwit (35 gr), 1 1/2 l runderbouillon (recept op deze pagina onder soepen)., 1 takje van elk: peterselie, tijm en lavas,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-12-1999
  • Slanke keuken
  •  60-120 min.

Consommé

Een consommé is een geheel ontvette bouillon die helder is gemaakt en waaraan een bepaalde garnituur kan worden toegevoegd  

INGREDIENTEN

INGREDIËNTEN VOOR 750 ML, 1/2 wortel, 1 selderstengel, 4 peterseliestengels, 1 l blanke kalfs- of rundsfond of kippenfond, 3 eiwitten, 1 el tomatenpuree, 70 gr rundergehakt, peper, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-2017
  • Frans
  •  30-60 min.

Consomme

Recept gekregen van Hannie merkelijn, waarvoor heel erg bedankt.

INGREDIENTEN

500 gr kalfspoelet, in blokjes, 250 gr runderschenkelvlees, in blokjes, ? kalfspoot, gewassen en in stukken, zout, peper, mespunt tijm, stukje foelie, 1 laurierblad, mespunt dragon, 1/2 ui, gesnipperd, 3 worteltjes, in plakjes, 2 takjes peterselie2 takjes bladselderij, witte wijn of citroensap, 1-2 el gehakte peterselie,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-11-1999
  •  
  •  > 120 min.

Consomme

INGREDIENTEN

500 gram mager rundvlees, 1 kalfspoot of kippebeentjes, 1 dl water, 3 gram zout.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-03-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Consomme Carmen

INGREDIENTEN

1 l consomme, 1/4 paprika, 4 lepels geconcentreerde tomatenpuree, tomaat, rode paprika, rijst, kervel

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-11-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Consomme Van Houtduif

INGREDIENTEN

2 houtduifjes, 3 uien, 2 preistengels, 2 wortelen, 1/2 knolselder, 1 laurierblad, peper, zout, 4 ? 5 eiwitten, enkele groene koolbladeren, 100 g boschampignons, 40 g boter,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-02-2000
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Consomme Alice

Heldere bouillon met kervel, kip en artisjokken

INGREDIENTEN

- 1 soepkip, - 2 bouillonblokjes, - 1 potje kervel, of 1 bosje verse kervel, - bouquet garni, - peperkorrels, - 1 blikje artisjokhartjes, - groente: wortel, tomaat, ui

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-04-1999
  • Frans
  •  60-120 min.

Consomme Met Tomaat

INGREDIENTEN

8 dl krachtige runderbouillon, 4 tomaten, cayennepeper, 2 eetl. gehakte bieslook.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-02-2001
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Consomme met langoustines

Elegante entree:heldere soep; voor een feestelijk buffet. Deze consomme met schaaldieren kunt u makkelijk als koude zomersoep serveren op uw feestbuffet. Maar de consomme de dag tevoren klaar en bereid het garnituur enkele uurtjes voor het buffet van start gaat. Voorbereiding 1 uur; bereiding 1u20 min.voor 6 a 8 pers.

INGREDIENTEN

18 rauwe ongepelde langoustines, 2 wortelen, 1 ui, 1 prei, 2 eetlepels olie, 4 takjes citroenmelisse, 6 takjes kervel, 3 blaadjes gelatine, peper en zout., Om de fumet te klaren:, 1 prei, 1 wortel, 1 tak groene selder, 2 tomaten, 4 eiwitten, 10 peperbolletjes., Voor het garnituur:, de gepelde langoustines, 1 vleestomaat, 1/4 komkommer, 1 bosje kervel, peper en zout.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-09-2001
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Consomme double

INGREDIENTEN

1 l heldere runderfond, 200 g runderpoelet, 75 g kleingesneden bouquet garni, 2 eiwitten, zout, versgemalen peper, 2 vleestomaten, toefjes verse kervel

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-11-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Consomme van houtduif

INGREDIENTEN

2 houtduifjes, 3 uien, 2 preistengels, 2 wortelen, 1/2 knolselder, 1 laurierblad, peper, zout, 4 a 5 eiwitten, enkele groene koolbladeren, 100 g boschampignons, 40 g boter

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-11-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Consomme aux ailerons

INGREDIENTEN

Heldere consomme van kip, kip-vleugeltoppen, korrelrijst

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-11-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

consomme met zeevruchten

Apart soepje met een feestelijk tintje, zo klaar!(was mijn topper Kerstmis 2000!)

INGREDIENTEN

- 5 sjalotten, - 2 preiwitten, - 3 teentjes knoflook (of naar smaak), - paar blaadjes laurier, - olijfolie, - mespunt dillezaadjes, - 3/4 ltr visfond (uit een potje), - 2 dl tomatencoulis (uit een potje of brik), - 500 gr gepelde rauwe scampi's, - 4 gekookte rivierkreeftjes, - peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-12-2000
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.

consomme mosaique.

INGREDIENTEN

0.50 stuk(s) prei, 4 centimeter(s) winterwortel, 0.25 stuk(s) paprika (geel), 1 takje(s) selderijgroen, 1 liter(s) bouillon (runder), peper, zout, EXTRA NODIG: 1 stuk(s) huishoudfolie,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-1998
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gekroonde Consomme

Soep onder bladerdeeghoedje.

INGREDIENTEN

4 plakjes diepvries bladerdeeg, 50 gram kipfilet, 50 gram champignons, 8 dl. kippenbouillon, 40 gram ossetong, 50 gram Goudse kaas, 1 theelepel peterselie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-05-1999
  •  
  •  20-30 min.

Sjalotten consomme

INGREDIENTEN

, *500 g sjalotten, *3 el slagroom, *1 el creme fraiche, *1 el olijfolie, *3 el pale sherry, *?0,75 l fonds brun(vleesfond), *1 tl paprikapoeder, *zout, *versgemalen zwarte peper,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-07-2002
  •  
  •  > 120 min.

Consomme Van Fazant

Lekkere soep voor de feestdagen

INGREDIENTEN

2 fazanten,1 kip, 2 uien,1 laurierblad,500 gr kalfsbeenderen,2 kruidnagels,1 prei,1selder,1 wortel,100 gr champignons,10 peterseliestengels,1 el tomatenpuree,1 takje tijm,10 geplette peperkorrels., Voor het klaren van de bouillon: 2 wortelen,1/2 bleekselder,2 preien,3 a 4 eetlepels tomatenpuree,300 gr rundsgehakt,1 teentje look,1 takje tijm,1laurierblad,12 a 15 eiwitten.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2000
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Consomme Celestine

INGREDIENTEN

1 liter vleesbouillon * 2 eieren * 10 gram boter * 2 eetlepel kleingesneden peterselie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-09-2003
  • Frans
  •  20-30 min.

Consomme Crecy

Baskische wortelsoep

INGREDIENTEN

125 g. wortelen, 6 takjes peterselie, ? bosje bieslook, 2 el. boter, 1 l. groentebouillon, ? tl. witte peper, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-03-2000
  • Spaans
  •  0-10 min.

Consomme Bresilienne

Niet zomaar een soepje!

INGREDIENTEN

1 ltr kalfsbouillon(uit een pot of zelfgemaakt)* half blikje palmharten* 1 dl ananassap* 1 theelepel kerriepoeder* aromat(uit een busje)100 gr gekookte champignons* 150 gr gekookte kippeborst*

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Roze Consommé

INGREDIENTEN

20 cl verse room, 40 g boter, 3 el tomatenpuree, 1 ei, 300 g kleine champignons, 1,5 liter kippenbouillon, 1 snuifje geraspte nootmuskaat, 1 soeplepel gesnipperde peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-12-2008
  • Frans
  •  10-20 min.

Consomme met uien.

INGREDIENTEN

10 g boter of margarine, 2 grote uien (in ringen), 1 dl. droge rode wijn, 100 g peultjes (schuin gehalveerd), 1 zakje Knorr finesse soep (runderconsomme), 2 eetl. fijngesneden peterselie.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-02-2002
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Consomme Van Kreeft

Kreeften consomme met bavarois van kreeft.

INGREDIENTEN

2 kreeften a 250 gr., 300 gr. mager runder gehakt, 4 eiwitten, soepgroenten, 1 e.l. tomaten puree, zout peper, 2 d.l. room en 3 gr. gelatine.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Consomme Madrilene

Ideaal voor op warme zomerdagen of als onderdeel van een koud buffet...zalig fris!

INGREDIENTEN

-1 soepkip (circa 750 g), -1,5 l water, -zout, -stukje foelie, -takje tijm,takjes peterselie en takjes selderij, -2 eiwitten plus wat gekneusde eiereschalen, -1 blikje tomatenpuree, -snufje cayennepeper, -1 rode paprika

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-05-2003
  • Spaans
  •  60-120 min.

Ui-ananas consomme

Ui en ananas consommé met de geur van parmezaanse kaas

INGREDIENTEN

1,5 pond uien gesnipperd, 1,5 ananas, 5 liter bouillon, het lekkerste is natuurlijk verse bouillon!, 10 halve eetlepels parmezaanse kaas, 12 stukjes toast, 150 gram boter, zout/peper naar smaak, 1 dl madera, 100 gram bloem, 5 theelepels madera, 6 eetlepels heidehoning,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-09-1999
  • Frans
  •  10-20 min.

Consomme Bellini

INGREDIENTEN

Kippenbouillon, kleine gnocchi van griesmee

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-11-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Consomme chanceliere

INGREDIENTEN

Heldere kippenbouillon, royale de puree de pois, kipfilet in julienne, truffel in julienne

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-11-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Consomme Alexandra

INGREDIENTEN

Kipbouillon, 3 lepels tapioca (gepocheerd en door een doek gewreven), kipfilet in julienne, gecanneleerde quenelles van kippenfarce, chiffonade van kropsla (= kleine blaadjes in boter gestoofd)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-11-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Consomme d'Arenberg

INGREDIENTEN

Heldere kipbouillon, geglaceerde wortels, in bouillon gekookte raapjes, zwarte truffels, kleine doperwtjes, quenelles van kipfarce, royale van aspergepunten in kleine schijfjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-11-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Consomme met balletjes

Licht en verfijnd, en dit recept is bovendien een snelle manier om oud brood te verwerken.

INGREDIENTEN

-1 liter vleesbouillon, -2 eieren, -4 sneetjes witbrood, -1 teen knoflook, -1 el gehakte peterselie, -peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-2004
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Consomme Royal

INGREDIENTEN

1 liter vleesbouillon * eiergelei van 1 ei * 1 eetlepel melk * boter * peper * zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-09-2003
  • Frans
  •  20-30 min.

Consomme Celestine

INGREDIENTEN

Kippenbouillon, tapioca, 3 kleine crepes zonder suiker, kippenfarce met room, gehakte zwarte truffel

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-11-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Consomme a la bouchere

Escoffier

INGREDIENTEN

- consomme van de Petite Marmite, - kleine balletjes gestoofde kool, - kleine stukjes toast met plakjes merg (in consomme gepocheerd)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-11-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Consomme a la brunoise

Escoffier

INGREDIENTEN

300 g wortels, 200 g raapjes, 3 preiwitten, 2 takjes selderij, 1/2 uitje, zout, poedersuiker, boter, 2 l consomme, 1 lepel fijne doperwten, 1 lepel sperziebonen in blokjes, kervelplukjes, , Met gepocheerde eieren erbij heet het Brunoise Colbert., , Ook kunnen balletjes gekookte parelgort, rijst, pasta etc worden toegevoegd., , De brunoise kan ook worden bereid op basis van een puree of veloute

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-11-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Consommé van ossenstaart en ossenstaartsoep

Voor deze luxe variant moet wel wat tijd uitgetrokken worden. Ik maak een dubbel getrokken bouillon die ook nog eens wordt ingekookt en geklaard. Een volle smaak in een soep met de kleur van thee. Mijn werkschema is als volgt: Dag 1 - bouillon trekken (zie mijn recept voor bouillon/fond) Nacht over laten staan Dag 2 - vet afscheppen en bouillon zeven                 Ossenstaarten bakken en ossenstaart soep laten trekken Nacht over laten staan Dag 3 - vet afscheppen en soep inkoken Nacht over laten staan Dag 4 - soep klaren en gereed om op te dienen.

INGREDIENTEN

3 liter goede bouillon (zie recept bouillon/fond maken), 750 gr ossenstaarten, 300 gr rookspek, 2 uien met schil, 2 teentjes gerookte knoflook met schil, Winterwortel, 1/2 prei in grove stukken, 2 takjes bleekselderij, Zout of soja saus (geen ketjap), Peper, Tijm, Glaasje Madeira of rode wijn, , Voor de consommé ook nog:, 2 rundertartaar, Stukje prei in ringen, 3 eiwitten

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-12-2015
  • Europees
  •  > 120 min.

Consomme belle fermiere

INGREDIENTEN

Heldere sterke runderconsomme, zeer fijne julienne van kool, sperzieboontjes (ruitvormig gesneden), 1/2 lepel kleine pasta per liter soep

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-11-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Consomme van wilde paddestoelen met bladerdeegdakje

"Consomme de champignons sauvages sous feuillete". Een recept van Marc Paesbrugghe van restaurant "Sir Anthony Van Dyck" in Antwerpen.

INGREDIENTEN

160 gr wilde paddestoelen - 1,5 liter wildfond van gevogelte of patrijs (vers of van geconcentreerde wildfond) - 8 takjes kervel - eventueel 8 plakjes truffel - 2 eieren - 4 rondjes bladerdeeg van 12 cm doorsneden en 2 tot 3 mm dikte

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-2000
  • Frans
  •  30-60 min.

Consommé van fazant met groentejulienne.

** 25 KERSTKLASSIEKERS.** * 5 FEESTELIJKE VIJFGANGEN MENUS.

INGREDIENTEN

* 2 hele fazanten,panklaar., * 2 uien,grof gesnipperd., * 1 prei,in stukjes., * 2 dikke wortelen., * 1 laurierblad., * 4 eiwitten., * 100 gr groentejulienne., * Olijfolie., * Peper & zout.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-10-2010
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Consomme van rivierkreeftjes met sherry

"Consomme d'ecrevisses au sherry"

INGREDIENTEN

15 rivierkreeftjes, 2 tomaten, 1 ui, 1 preiwit, 2 stengels bleekselderij, 2 wortelen, 80 g tomatenpuree, 2 L court-bouillon, 2 L visfumet, 4 cl sherry (droog), 8 eiwitten, 10 cl olijfolie (extra vierge), 4 eetlepels dragon (fijngehakt), 1/4 theelepel kerriepoeder, cayennepeper, 20 g kervel, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2001
  • Frans
  •  30-60 min.

Gevogelte consomme met tuinkruiden

Een heerlijke lichte consomme die goed in een meer-gangen diner past.

INGREDIENTEN

?1 pot gevogeltefond, ?een stukje eend of ander gevogelte (plm.200 gram), ?100 gram zeer fijne soepgroenten, ?verse tuinkruiden (bieslook, peterselie,etc.), ?rode port,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2002
  • Frans
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top