Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Comte recepten (93) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

"Tarte aux tomates". Dit is mijn allerliefste en meest klaargemaakte recept, gemakkelijk, snel klaar, ziet er heel wat uit en is superlekker. Het recept ervan heb ik afgetroggeld en uiteindelijk, na ons derde bezoek, losgekregen van Guylaine D'Hiver (bijna een naamgenoot) sympathieke gastvrouw van een "Chambre d'Hotes" in het kleine dorpje Ourdeaux in het Zuid-Oosten van de Creuse, een paradijs voor hengelaars en natuurliefhebbers.

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg - 6-8 stevige rijpe tomaten (liefst trostomaten) - scherpe Dijonmosterd (of rode Provencaalse mosterd met paprika) -, 200 gr Gruyere (of Comtekaas) - gedroogde provencaalse kruiden - pittige olijfolie voor pizza's

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

"Tarte a la tomate et au Comte" is een recept van chef-kok Bill Lombard van het magnifieke hotel-restaurant "Domaine de la Vallee Heureuse" in Poligny in de Franse Jura. Het hotel-restaurant, gelegen in een 18e-eeuwe molen heeft "3 schouwtjes" in de "Logis de France", een prachtig zwembad en een forellenrivier in de tuin.

INGREDIENTEN

1 rol kant-en-klaar kruimeldeeg * 50 gr gemalen Comtekaas * 4 mooie tomaten * 1 ei * 350 gr gemalen Comte * muskaatnoot * peper en zout, Voor de tomatensaus : 40 gr roomboter * 40 gr gehakte sjalot * 1 kg tomaten * 1 kruidentuiltje * 2 teentjes knoflook *

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-09-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

150 gr. Comtè kaas per persoon 900 gr., 1 fles droge witte wijn bij voorkeur Côtes du Jura, 2-3 tenen knoflook, peper, Mosterd

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-01-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

De Comte is bijna duizend jaar oud en de eerste kaas met een appelation controlee. Deze kaas afkomstig van de weiden van het juragegebergte, wordt nog steeds volgens de tradionele methodes gemaakt in "fruitieres"(kaasmakerijen). Na een maandelang verblijf in donkere geheime kelders waar hij met alle zorg omringd,brengt de comte u de natuurlijke smaak van de streek (kleurstoffen,conserveermiddelen en andere toevoegingen zijn verboden). Proef de comte en geniet ervan.

INGREDIENTEN

Kaasgebakjes: 9dl.melk, 8 eieren, 250gr.jonge Comte, 40gr.boter, 3 snufjes zout, peper uit de molen, nootmuskaat., Tomatensaus: 1 kleine ui, 1 wortel, 3el.olijfolie, 1el.meel, 400gr.verse tomaten, 1/2liter gevogeltefond, 1 glas droge witte wijn, 2 teentjes knoflook, 1 kruidenboeket (tijm,laurier,peterselie), basilicum, zout, peper, 2mespunten suiker, 2el.room.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2000
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

"Tarte aux pommes de terre et au Comte".

INGREDIENTEN

1 kant-en-klare rol kruimeldeeg * 150 gr Comtekaas in blokjes * 100 gr boter * 200 gr stijfgeslagen met peper, zout en muskaatnoot gekruide room * 2 fijngehakte sjalotjes * muskaatnoot * peper en zout * 8 vastkokende aardappelen * 300 gr ingedikte gefruite tomaten * 300 gr gefruite gehakte uien * olijfolie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-09-2001
  • Frans
  •  60-120 min.

Een mooi, verfijnd soepje

INGREDIENTEN

1 grote courgette, 1 liter kippenbouillon, 5 dl slagroom, 6 draadjes saffraan, zout en vers gemalen peper, enkele blaadjes basilicum, 100 gram Entremont Comté, een scheutje droge sherry

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-12-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200 gr bloem, 100 gr harde boter, zout, 1 ei, 2 eetlepels of iets meer ijskoud water, 150 gr reepjes mager ontbijtspek, 1/8 liter slagroom, 124 ml crème branche, 4 eieren, peper, 100 gr gemalen Comté of gemalen Gruyère,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-12-2007
  • Frans
  •  30-60 min.

"Tourte d'escargots au Comte et sa creme de sauge" is een recept van Sylvain Mathias van de hotelschool "Lycee Technique Hotelier de Poligny" in de Franse Jura.

INGREDIENTEN

3 dozijn wijngaardslakken * 1 glas macvin * 280 gr bloem * 160 gr roomboter * 2 eierdooiers * 1,5 dl volle melk * 150 gr Comte kaas * 2,5 dl room * 2 el fijngehakte verse platte peterselie * 2 el fijngehakte verse salie * muskaatnoot * peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Kip met kaassaus

INGREDIENTEN

1 kip van 1-1/2 kg in 8 stukken, zout en peper, 1 tl paprikapoeder, 50 gr boter, 3/4 dl witte wijn, 3 dl slagroom, 150 gr geraspte comte of gruyere,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Feestelijke kaassoep die net dat ietsje meer is om bijzonder te zijn.

INGREDIENTEN

250 g bloemige aardappelen, 1 ui, wit van 1 prei, wit van 1 selder, 80 g comtékaas, 6 dl vleesbouillon, 1,5 dl room, 20 g boter, 4 el walnootolie, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2015
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Lekker pittige kroket.

INGREDIENTEN

50 gr boter, 50 gr bloem + wat extra om te paneren, 4 dl melk, peper, zout, 200 gr Entremont Emmentaler geraspt, 1 eetl. fijngehakte peterselie, 2 eieren, paneermeel, frituurolie.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-03-2008
  • Frans
  •  10-20 min.

.

INGREDIENTEN

1 vel kruimeldeeg (kant-en-klaar), 3 eieren, 150 ml room, 75 gr roquefort, 75 gr Comté-kaas, 240 gr artisjokharten (uit blik), peper, zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-08-2017
  • Frans
  •  30-60 min.

Kip met kaassaus uit de Franse Jura. Wel wat werk maar zeker de moeite waard. Niet geschikt voor lijners!

INGREDIENTEN

1 mais(scharrel)kip of 4 flinke bouten, zout, peper, ca. 3 el. bloem, boter om in te bakken, 3 dl. droge witte wijn, 1/2 kippenbouillontablet, flinke snuf cayennepeper, 1/4 tl. versgeraspte nootmuskaat, 100 gr. Comte-kaas (dit is een soort Gruyere), 2 eieren, 1/8 l. slagroom, fijngesneden bieslook.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-05-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

De Comte zal U weten te bekoren met zijn fijne en compacte zuivel die een onuitputtelijke culinaire bron van inspiratie kan zijn.

INGREDIENTEN

8 kleine courgettes 20 cl dikke room 200 gram Comte 20 gram zachte boter 60 cl bechamelsaus zout en peper nootmuskaat.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-05-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een variant op de croque madame. Vegetariërs kunnen de ham weglaten.

INGREDIENTEN

Boter, bloem, 200 ml melk, nootmuskaat, dijon, halfje melkwit, gekookte ham, eieren (kleine), kaas (gruyere of comte of welke kaas je lekker vindt)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-03-2012
  • Frans
  •  20-30 min.

Voor een kaasfondue bent u niet op een soort kaas aangewezen. Er bestaan meer dan tien 'officiele' fonduesoorten met verschillende kaascombinaties. Iedere fondue heeft zijn eigen smaak en elke kaas zijn eigen smeltgedrag. Zo zorgt Emmenthaler bijvoorbeeld voor de draden die een fondue kan trekken. Voor fondue heb je eigenlijk altijd een 'fromage cuit' nodig, een 'gekookte' kaas, zoals bijvoorbeeld Emmenthaler en Comte. Door het koken van de wrongel krijgt de kaas het smeltgedrag dat hem zo geschikt maakt voor fondue. Het probleem van de meeste Hollandse kazen is dat de wrongel niet verhit is geweest en dat maakt ze voor fondue minder geschikt. U hebt keus uit de volgende fonduesoorten, meestal genoemd naar de streek waar ze vandaan komen.

INGREDIENTEN

, , , , Fondue Jurasienne: samengesteld uit 1/2 oude Comte en 1/2 jonge Comte; smaak: mild., Fondue Comtoise: 2/3 oude Comte en 1/3 belegen Comte; smaak: licht pikant., Fondue Savoyarde: 2/3 Beaufort en 1/3 Emmenthaler; smaak: zoetig., Fondue Chablaisienne: 2/3 oude Comte en 1/3 Emmenthaler; smaak: zoetig, pittig., Fondue Tarentaise: 2/3 oude Beaufort en 1/3 belegen Beaufort; smaak: fijntjes., Fondue Suisse: 2/3 Emmenthaler en 1/3 Appenzeller; smaak: kruidig., Fondue Neufchatelloise: 2/3 Gruyere en 1/3 Emmenthaler; smaak: pikant., Fondue Genevoise: 2/3 Emmenthaler en 1/3 Saint Niklaus;smaak: pittig., Fondue Vaudoise: 2/3 Gruyere en 1/3 Gamser (Raclette); smaak: pikant., Fondue Fribourgoise: 2/3 Vacherin Fribourg en 1/3 Gruyere; smaak: aromatisch., Fondue moitie-moitie: 1/2 Gruyere en 1/2 Vacherin Fribourg; smaak: pittig., Om de fondue nog wat pittiger te maken kunt u ook nog Parmazaanse kaas of pittige boerenkaas, Munster of Tilsiter (de Deense of de Zwitserse) toevoegen.,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-10-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Deze van de echte Quiche Lorraine afgeleide versie eten we al vele jaren graag op verjaardagspartijtjes. Als je veel eters bij de lunch krijgt is dit ook heerlijk met een kom soep. Viel tijdens de vele logees die we hier hadden tijdens de Kerstmarkten erg in de smaak.

INGREDIENTEN

6 à 7 plakjes bladerdeeg (ontdooid), 4 eieren, 200 gram mager rookspek in blokjes of reepjes, 200 gram Comté geraspte kaas (eventueel geraspte Gruyère), 200 ml slagroom, 100 ml. melk, snufje nootmuskaat, zout, peper, 2 flinke eetlepels gehakte bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2012
  • Frans
  •  20-30 min.

Een heerlijke hartige tomatentaart met Comtékaas. Je kunt natuurlijk ook andere kaas gebruiken, maar deze kaas maakt de taart bijzonder. De taart kun je prima een dag tevoren bakken en vlak voor het serveren 15 minuten in de oven van 200 graden verwarmen. Heerlijk!

INGREDIENTEN

Plm. 8 plakjes diepvries bladerdeeg, 6-8 stevige rijpe tomaten (liefst Pomodori), pittige mosterd, 200 gr Comtékaas (bij Lidl), 100 gram geraspte belegen kaas, 1 eetlepel gedroogde oregano, peper, zout, pittige olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2007
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Deze schotel is voor 2 a 3 personen. Een beetje afhankelijk van hoeveel vlees je graag eet.

INGREDIENTEN

* 2 kipfilets, * 1 ui, * 1 teentje knoflook, * 1 blik tomatenblokjes, * 2,5 tl tijm, * 1 bol mozzarella, * 4 el geraspte pittige kaas (Comté is erg lekker)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-06-2016
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zalige aardappelpuree, die het liefst van te voren klaargemaakt moet worden !!!

INGREDIENTEN

1 kilo Aardappelen.* Peper.* Zout.* 100 gr.Boter.* 2,5 dl. Slagroom of Creme Fraiche .* 350 gr.geraspte Cantal, Comte of Gruyerekaas. (mogen ook Hollandse kaasssoorten zijn)* 2 ons kleingehakte Noten (walnoten, pecannoten etc.)* Peterselie.,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2000
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Knoflook, boter, 250 ml droge witte wijn, 500 g Gruyere of Comte, 4 eieren, 60 g boter, peper, zout, 3 lepels Kirsch, stokbrood

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-04-2003
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 a 3 eiwitten, 200 g geraspte Comte, peper, bloem, , In plaats van Comte kan ook Barselle of een mengsel van 150 g Edammer of Goudse met 50 g Maasdammer worden gebruikt.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-01-2003
  • Frans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

450 ml witte wijn, 800 gr comte kaas( een franse gruyere), knoflook, stokbrood

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-09-2010
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

6 uien, 1½ l vleesbouillon, 35 g boter, worcestersaus, tabasco, stokbrood, 100 g Comté ( Franse boerenkaas)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-07-2009
  • Frans
  •  10-20 min.

Deze robuuste uiensoep weerspiegelt het wezen van Parijs. De soep werd bekend als het klassieke versterkende hapje dat vroeger `s nachts in zowel grote als kleine bistro`s in de buurt van Les Halles, de voormalige centrale markt, werd geserveerd.

INGREDIENTEN

1¼ kg uien, 45 g roomboter, 1 eetlepel plantaardige olie, een snufje suiker, 500 ml lichte rode of droge witte wijn, 2 liter runderbouillon, 1 laurierblad, 6 dikke sneden landelijk brood, elke snee ca. 4 cm dik, 375 g Comté of Gruyère, geraspt, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-09-2012
  • Frans
  •  60-120 min.

We serveren deze variante van witloof-hamrolletjes in kaassaus , met stokbrood of met een aardappelpuree; Deze variante is smeuig pittig en bijzonder lekker . Zeker het proberen waard . 

INGREDIENTEN

400 g prinsessenboontjes, 175 g mozzarella, 5 el Comté kaas, geraspt, 3 el peterselie, 6 sneetjes (been)ham, 1 teentje knoflook, 35 g boter, 35 g bloem, 500 ml melk, nootmuskaat - peper - selderzout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2016
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Soep voor 4 personen, · 6 uien, · 1½ l vleesbouillon, · 35 g boter, · worcestersaus, · tabasco, · stokbrood, · 100 g Comté ( Franse boerenkaas),

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker voor erbij! Te maken met uw Magimix Machine. 

INGREDIENTEN

Soezendeeg:, 200 ml water, 150 g bloem, 75 g boter, 4 eieren, 1 eierdooier (om te bestrijken), , Vulling:, 100 g comté

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2015
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Lekker bij ontbijt, lunch en diner.

INGREDIENTEN

8 eieren - 2 aardappels - 80 gram comte kaas - 1 teentje knoflook - 2 eetlepels room - 80 gram boter - zout, peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-01-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

8 eieren - 2 aardappels - 80 gram comte kaas - 1 teentje knoflook - 2 eetlepels room - 80 gram boter - zout, peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-02-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Een lekker voorgerechtje dat smaakt naar nog

INGREDIENTEN

1 portie kruimeldeeg;500 g champignons;125 g kaas (gryere of Comte);2 eieren;20 cl room;25 g boter,zout,peper,en nootmuskaat

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2003
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 uien, 1 teentje knoflook, 2 speculaasjes, 30 g boter, 400 g half-om-halfgehakt, 1 el tomatenpuree, 2 el hacheekruiden, scheut rode wijn, 4 appels, 100 g Comté (Franse boerenkaas)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2009
  • Internationaal
  •  30-60 min.

INGREDIENTEN

400 g aardappelen, 600 g courgettes, 4 dl creme fraiche, 2 dl melk, 10 g boter, nootmuskaat, peper, zout, 100g geraspte comte (of belegen goudse)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-08-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

300 g bloem (+ beetje), zout en peper, 3 eieren, 125 g + 1 ei + een beetje kouden boter, 250 g uien, 400 ml melk, 100 g comté (kaas, stuk), 100 g raclette (kaas, stuk), 200 ml zure room, nootmuskaat, 200 g camembert

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-02-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

5 dl. kippebouillon, 24 knoflook teentjes grof gehakt, 1 ui bestoken met 3 kruidnagelen, 1 laurierblad, 2 salieblaadjes, 2 takjes verse tijm,6 sneetjes stokbrood, 3 eetl. olijfolie, 50 gr. halsharde kaas, zoals Port Salut, Comte, of jong belegen goudse geraspt of in piepkleine blokjes

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-02-1999
  • Frans
  •  60-120 min.

Een hartige taart gemaakt van luchtig bladerdeeg, met als ingredienten kaas, ham en creme fraiche. Te eten als hoofdmaaltijd, maar ook als hapje bij een glaasje wijn.

INGREDIENTEN

10 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid, 200 g gekookte ham in stukjes snijden, 150 g kaas in plakken, eentje die smelt (Gruyere of comte), 2 dl creme fraiche, 1 eidooier,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Echt een heerlijke combinatie!

INGREDIENTEN

200 ml creme fraiche epaise, 300g kwark, 100 g geraspte comte of emmenthal (of belegen goudse),60 g meel, 3 rode paprikas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-08-2006
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Afgelopen zomer kreeg ik in Cortina dAmpezzo deze salade geserveerd. Kenmerkend is de combinatie van de hartige "speck" en de bittere radicchio met balsamico. De avocado gaat er heel goed bij en je kunt ook de speck of pancetta vervangen door rookspekjes. De salade kun je makkelijk varieren. Een zachte slasoort erbij doet het ook heel goed. Speck Alto Adige is een bergluchtgedroogde ham. Tip: je kunt hem ook maken met een Spaans tintje: gebruik kleine blokjes chorizo, helemaal lekker als je die kort flambeert met een creme brulee brander.

INGREDIENTEN

2 handen rucola, 1/2 radicchio rosso, 6 plakken "speck" of pancetta, handje gepelde walnoten, in grote stukken, 1 sjalotje, door de helft en in dunne plakjes, in ijswater gewassen, 1 avocado, in dikke plakken, stukken kaas naar keuze (comte is lekker erbij), , vinaigrette:, 1 tl honing, 2 el balsamico, 6 el olijfolie, verse peper, , evt tomaatjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-01-2010
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heel apart, maar oh zo lekker !

INGREDIENTEN

2 uien, 1 teentje knoflook, 2 speculaasjes, 30 g boter, 400 g half-om-halfgehakt, 1 el tomatenpuree, 2 el hacheekruiden, scheut rode wijn, 4 appels, 100 g Comté (Franse boerenkaas)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top