1. Home
  2. Recepten
  3. Colcannon

Colcannon recepten (10) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Colcannon

Colcannon is een aardappelpuree met kool of met ui en kruiden, afhankelijk van het seizoen. Het is niet helemaal duidelijk of de oorsprong nu Iers of Schots is, want beide eisen de herkomst op. In de puree werden dan een ring, een munt, een vingerhoed en een knoop verstopt, verpakt in papier. Degene die de ring vindt, zou volgens traditie binnen het jaar trouwen, degene die de munt vindt rijk worden, de vindster van de vingerhoed wordt of blijft een oude vrijster en degene die de knoop treft, vrijgezel.

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen zout 3 sjalotjes 1 dl melk flinke bos bieslook 50 gram boter peper

Bereidingswijze

Aardappels schillen en gaar koken met water. Intussen sjalotjes pellen, zeer fijn snipperen en ongeveer 10 minuten zachtjes koken in de melk. Bieslook klein knippen. Aardappels afgieten en fijnwrijven of stampen onder toevoeging van de melk met de sjalotsnippers. Boter en kleingeknipte bieslook door de puree mengen en op smaak brengen met versgemalen peper.

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-07-2002
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Colcannon

INGREDIENTEN

1 kg. aardappelen, zout, 3 sjalotjes, 1 dl. melk, flinke bos bieslook, 50 gr. boter, peper

  • Iers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-11-2009
  • Iers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Colcannon

Ierse stamppot van witte kool en aardappelen.

INGREDIENTEN

, * 1 kilo aarappelen, * 1 deciliter melk, * 75 gram boter, * versgeraspte nootmuskaat, * zout en versgeraspte peper, * ca.400 gram witte kool, * 4 bosuitjes, * 200 gram reepjes mager rookspek, * klontje boter, * desgewenst bruine boter of jus om erbij te serveren

  • Iers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2002
  • Iers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Colcannon.

Stevige kost uit Ierland.

INGREDIENTEN

1 kg bloemige aardappels, 1 kleine savooiekool (circa 750 gram), 2 middelgrote uien, 2 eetl. reuzel, zout, versgemalen zwarte peper, 3/8 liter vleesbouillon, 2 dl room, 50 g boter, 200 g rookspek, zonder zwoerd, in plakken gesneden, 30 gram verse bieslook,

  • Iers Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-03-2004
  • Iers Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Colcannon

Deze heb ik van een aartsmagier gehad.

INGREDIENTEN

Aardappels, een koolsoort, prei, geraspte wortel, verse peterselie, blik doperwten uitgelekt, melk, zout

  • Iers Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2002
  • Iers Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

colcannon

Een traditioneel gerecht uit Ierland.Net even iets anders dan de gewone aardappelpuree.

INGREDIENTEN

1 0ns ui, prei of lente-uitjes., 30 gr. margarine., 0,6 dl afgeroomde melk., 500 gr. aardappelen., 250 gr. kool.

  • Iers Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-11-2001
  • Iers Bijgerecht
  •  0-10 min.

Colcannon

Een winterse Ierse boerenmaaltijd!

INGREDIENTEN

500 gram aardappelen (afkokers), 250 gram gesneden boerenkool, 1 kleine prei, zout, peper, 1,5 dl. melk, 50 gram boter, 1 eetlepel azijn (naar wens)

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Colcannon

Traditioneel Iers gerecht

INGREDIENTEN

4 middelgrote aardappelen, geschild, 4 koppen kool, fijngesneden, 60 g boter, 5 el fijngehakte lente-uitjes, 1 dl warme melk, gemalen peper, 1 el fijngehakte peterselie, als garnering,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ierse Colcannon

Boerenkoolstampot.

INGREDIENTEN

500 gram aardappels (afkokers), 250 gram gesneden boerenkool 1 prei, zout, peper, 1 1/2 dl. melk, 1 magere rookworst van 250 gram, 50 gram boter, eventueel 1 eetlepel azijn.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-05-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ierse stamppot Colcannon een heerlijke romige variatie

Op de valreep van de winter naar de lente nog even een heerlijke stamppot. Als het een dag koud, regenachtig en winderig is gaat deze stamppot er zeker in. Er bestaan heel veel recepten van de Colcannon, maar wij vonden deze wel heel erg lekker en gaan deze zeker vaker eten. Het recept werd op internet geplaatst door Culinette. Ik heb er - zoals gewoonlijk - een kleine varriatie in gebracht. Echt heerlijk!

INGREDIENTEN

750 gram kruimige aardappelen, zout, 20 + 20 gram boter, 2 dl volle melk of 100 ml melk en 100 ml creme fraiche (nog veel lekkerder), 1 losgeklopt ei, , 2 dunne stengels prei (schoongemaakt en in smalle reepjes gesneden), 500 gram groene kool of savooie kool (schoongemaakt en fijn gesneden), 250 gram reepjes mager gerookt spek (ik heb 300 gram varkensreepjes gebruikt), 2 lente-uitjes (in kleine stukjes gesneden), eventueel 50 gram geraspte belegen kaas, peper, nootmuskaat, paar druppels worcestersaus

  • Iers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2015
  • Iers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste colcannon recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top