Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

469 cocktailsaus recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Oliesaus

INGREDIENTEN

100 ml Basismayonaise of een neutrale mayonaise uit de winkel., 50 ml slagroom, 15 ml tomatenketchup, 5 druppels vieux, cognac of brandy, 5 druppels sherry, 3 druppels gembernat, 2 druppels citroensap, 2 druppels worcestersaus, zout, peper, ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-2008
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  20-30 min.

Ja, alweer die cocktailsaus. Maar deze was dan wel bijzonder lekker!

INGREDIENTEN

* 2 dl. mayonaise, * 1 theelepel citroensap, * 1 eetlepel whisky (ik heb overigens cognac gebruikt, is ook erg lekker), * 3 eetlepels tomatenketchup, * 1 mespuntje paprikapoeder, * 1 eetlepel gembersiroop, * 1 eetlepel water, indien nodig

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-12-2006
  •  
  •  0-10 min.

Lekker bij vis of garnalencocktail.

INGREDIENTEN

Cocktailsaus:, 1 deciliter mayonaise, 1 theelepel mosterd, 1 eetlepel tomatenpuree, 2 eetlepel whiskey, 1 deciliter room, peper en zout.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2001
  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Cocktailsaus

INGREDIENTEN

1 dl slagroom, ca. 1 dl tomatenketchup, 1 lepel mayonaise, 1 lepel citroensap of 1½ lepel cognac, (of 3 lepel sherry en een paar druppels citroensap)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-12-2008
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Lekker bij garnalen, fondue, gourmetten of barbecue.

INGREDIENTEN

3,5 dl mayonaise, 2 dl slagroom, half stijf geklopt, 3 el tomatenketchup of puree (puree bevat geen suiker, ketchup wel), 2 à 2,5 el whisky, Zout, Cayennepeper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-12-2009
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Deze cocktailsaus heb ik jaren geleden gemaakt toen we samen met vrienden kookten. We hadden veel te veel cocktailsaus en hebben daar toen ook de sla mee aangemaakt. Nou dat werd smullen. Als ik cocktailsaus maak gebruik ik nog steeds dit recept. Laatst had ik een andere cocktailsaus gemaakt. Toen kreeg ik gelijk commentaar van mijn dochter, waarom ik niet deze had gemaakt, want die is veel lekkerder.

INGREDIENTEN

250 gr. mayonaise, 2 dl slagroom, 2 sjalotjes, enkele druppels worcestersaus, een scheutje tomatenketchup, peper, zout, 1 tl paprikapoeder, 1 eetl citroensap, een scheutje cognac, een scheutje sherry

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-12-2015
  • Europees Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke saus voor bijvoorbeeld over garnalen/kreeft oid. Weet dat u de cocktailsaus het best serveert met een plak verse ananas of een ander zoetig, licht rins stuk fruit.

INGREDIENTEN

Twee tot drie eetlepels mayonaise, Twee tot drie eetlepels Heinz tomatenketchup, Peper toevoegen, Goed mengen, Eetlepel echte Worcester sauce (geen soya!!), Minstens een eetlepel cognac,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-07-2008
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

5 eetlepels frietsaus, 5 eetlepels yogonaise, 7 eetlepels tomatenketchup, 0.5 eetlepel sherry, 0.5 eetlepel whisky, 0.5 eetlepel citroensap

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-02-2006
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Voor 1 liter :

INGREDIENTEN

1,5 dl tomatenketchup, 2 el half opgeklopte room, 8 dl mayonaise (gemaakt met citroensap en zonder mosterd), scheut zachte whisky, cayennepeper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-07-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Eigen gemaakte saus

INGREDIENTEN

3 dl eigen gemaakte mayonaise, 1 dl room, 2 cc cognac, 5 cc sherry, 5 gr paprikapoeder, 10 gr tomatenketchup. Op smaak brengen met iets: cayennepeper, gembernat, citroensap.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-12-2006
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Lekker bij de gekookte eieren met zalmsalade (recept op mijn pagina), maar natuurlijk ook geschikt voor bijvoorbeeld een garnalen- of krabcocktail

INGREDIENTEN

1 dl room; 1 dl mayonaise; citroensap; 2 el tomatenketchup; 1/2 theelepeltje paprikapoeder; peper; zout; scheutje sherry; scheutje cognac.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-05-1999
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Een saus die overheerlijk is bij mijn kipcocktail.

INGREDIENTEN

1 dl slagroom, /- 1 dl tomaten ketchup, 1 flinke eetlepel mayonaise,1 lepel citroensap, 3 a 4 eetlepels sherry,iets zout en wat worchestersaus.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-10-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Cocktailsaus

INGREDIENTEN

4 eetl. slagroom, 8 eetl. mayonaise, ee halve eetl. tomatenketchup, 1 eetl. whiskey of sherry, paprikapoeder, cayennepeper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-08-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Voor bij de mosselen

INGREDIENTEN

2 dl mayonaise, 2 dl slagroom, 1 sjalotje, 2 eetl. tomatenketchup, zout, peper, 1 citroen, cognac, sherry, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-06-2009
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Is een saus die gebruikt kan worden voor vele doeleinden.Van oudsher een saus bij koude visbereidingen zoals'garnalencocktail'.

INGREDIENTEN

-1 eetlepel milde paprikapoeder,-1 eetlepel Sherry,-1 eetlepel Cognac,-1 eetlepel gembernat uit een potje,-5 eetlepels tomatenketchup,-100 g.dikke mayonaise,-5 eetlepels slagroom.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-01-2001
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Lekkere sherry cocktail saus

INGREDIENTEN

Mayo, Ketchup, Yoghurt, paprika poeder, peper, zout, knoflook, Sherry, (chili poeder)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-10-2004
  •  
  •  0-10 min.

Cocktailsaus met whisky (het is wel veel).

INGREDIENTEN

3 1/2 dl. mayonaise, 3 eetl. tomatenketchup, 2-2 1/2 eetl. whisky, zout, mespunt cayennepeper, 2 dl. slagroom

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-09-1999
  •  
  •  0-10 min.

Dit is een basis-saus voor veel cocktail-recepten. In de desbetreffende recepten wordt er verwezen naar de basis cocktailsaus

INGREDIENTEN

4 eetlepels (slag)room, 4 eetlepels mayonaise, 4 eetlepels yoghurt, peper, zout, evt. cognac/sherry/citroensap

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-09-2000
  •  
  •  0-10 min.

Voor 2,5 dl.

INGREDIENTEN

2 dl. mayonaisesaus., 1/2 dl Licht opgeslagen room., 3 eetl. tomatenketchup., 1 eetl. brandy of cognac., 1 eetl. sherry., snufje paprikapoeder., worchestershiresaus naar smaak., 1 theel. citroensap.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-04-1999
  •  
  •  0-10 min.

Dit is veel lekkerder dan uit een flesje (recept uit het blue band kookboekje)

INGREDIENTEN

4 el slagroom, 2 dl mayonaise, 2 el tomatenketchup, enkele druppels tabasco, 2 el whisky of cognac, 2 tl citroensap, zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

375ml mayonaise, 125ml yoghurt, 6 soeplepels ketchup, 1,5 soeplepels whiskey, engelse saus (worchestersaus), 1 a 2 koffielepels tomatepuree

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-11-2004
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

, 2 dl mayonaise, 1/2 eetlepel kerriepoeder, 1/2 borrelglaasje sherry, 1/2 dl koffieroom,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-05-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Romige saus perfekt bij vis en vlees

INGREDIENTEN

Home made mayo of mayo uit de winkel*ketchup *koffiemelk *druppeltjes citroensap *druppeltjes Worcestershire sauce

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-03-2000
  • Frans
  •  0-10 min.

Voor 2,5 dl.

INGREDIENTEN

2 dl. mayonaisesaus., 1/2 dl Licht opgeslagen room., 3 eetl. tomatenketchup., 1 eetl. brandy of cognac., 1 eetl. sherry., snufje paprikapoeder., worchestershiresaus naar smaak., 1 theel. citroensap.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-06-1999
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

6 eetlepels mayonaise - 1 dl yoghurt - 1 dl slagroom - 2 eetlepels citroensap - 2 eetlepels tomatenpuree - 1/2 theelepel tobasco - 1 eetlepel cognac - zout en peper - paprikapoeder

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-01-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Heel erg simpel

INGREDIENTEN

2 el yoghurt, 2 el mayonaise, 2 el ketchup

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-05-2000
  •  
  •  0-10 min.

Heerlijk romige saus voor over de vis

INGREDIENTEN

5 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel tomatenketchup, 1 theelepel zoete paprikapoeder, kneepje citroensap, 2 theelepels suiker, borrel madeira, 4 eetlepels stijfgeklopte gezoete slagroom, beetje maggi, peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-08-2004
  •  
  •  0-10 min.
  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-08-2010
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

, 4 el Mayonaise, 2 el Ketchup, 1 tl Gemberpoeder, 1 el Whisky (Schotse Single Malt), 2 tl Suiker/Canderel, Naar smaak grofgemalen 4-seizoenen peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-01-2010
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 dl. mayonaise, 0,5 dl. ongesuikerder halfopgeslagen room, 4 el tomatenketchup, 1 el cognac, 1 el sherry, iets paprikapoeder, iets gembersap, iets worchestershiresaus, iets citroensap, iets zout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-10-2000
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 eetl. slagroom, 1/2 eetl. tomatenketchup, 1 eetl. Whiskey (of Sherry), paprikapoeder, cayennepeper, 8 eetl. mayonaise

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-08-2003
  •  
  •  0-10 min.

Zelf cocktailsaus maken

INGREDIENTEN

2 dl mayonaise, - 1 dl slagroom, - tomatenketchup, - paprikapoeder, - sherry, - cognac

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-07-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Een romige saus voor bijvoorbeeld garnalen

INGREDIENTEN

1 eetlepel milde paprikapoeder,1 eetlepel Sherry,1 eetlepel Cognac(evt.vervangen door Whiskey),1 eetlepel gembernat uit een potje,3 eetlepels tomatenketchup,2 eetlepels dikke mayonaise,1 eetlepel slagroom., Voor de liefhebber een beetje cayennepeper toevoegen.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-11-2001
  •  
  •  0-10 min.

Zelfs de tomatenketchup is zelfgemaakt !!!!

INGREDIENTEN

250 gram cherrytomaatjes, doormidden gesneden, 1 el. olijfolie, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 150 ml. mayonaise, liefst zelfgemaakt, citroensap, cayennepeper of gedroogde chilipepertjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-01-2003
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Niks lekkerder dan een eigengemaakt sausje 

INGREDIENTEN

300 ml olie, 1 el dijon mosterd, 2 el witte wijnazijn, 2 eierdooiers, zout, peper, 1 el ketchup, 1 el Port/Cognac, 1 tl Worcestershire saus, 1 el crème fraîche, 2 druppels Tabasco

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-01-2016
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1/2 dl. mayonaise, 1/2 dl. tomatenketchup, 3 eetlepels stijfgeklopte slagroom, 2 eetlepels sherry, peper, zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-10-1999
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 eetlepel ketchup, 1 eetlepel whiskey of cognac, paar druppels tabasco, 1 eetlepel zure room

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-10-1999
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

8 el mayonaise/3 el ketchup/1 el gembersiroop/2 el whiskey/5 el geklopte slagroom/vers gemallen zwarte peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-11-2006
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

*4 eetlepels yogonaise *2 eetlepels tomatenketchup *1 theelepel citroensap *1 eetlepel whisky *0,5 theelepel paprikapoeder *1 eetlepel peterselie *Zout *Peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-02-2006
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Een heerlijke makkelijke saus. De saus die over is in een boterkuipje doen en invriezen. Deze kun je een tijdje bewaren, en de smaak gaat niet verloren.

INGREDIENTEN

Slagroom 1 dl, tomatenketchup 2 dl, citroen (sap) 1/2 eetl, mayonaise 4 dl, cognac 25 ml, droge sherry 25 ml, cayenne peper, eventueel gembervocht, scheutje port (dopje.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-04-2003
  • Internationaal
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top