Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

1.960 cocktail recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Zo?n heerlijke cocktail wwaar je je vingers bij aflikt

INGREDIENTEN

Ca. 300 gr kipfilet, 1/2 l water, 1 kippenbouillontablet, 1 zoetzure appel, citroensap, 2 ananasschijven, 1 ? el creme fraiche, 1 ? el mayonnaise, 1 el gembersiroop, 2 tl kerrie, zout en peper, 1 tl suiker, enkele blaadjes ijsbergsla, ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden, * 4 wraps, * 1 komkommer, * 50 gram pijnboompitten, * 2 pakjes (100 gram) gerookte zalm, * 4 el groene pesto, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-07-2009
  • Frans
  •  10-20 min.

Lauwwarme cocktail van Garnalen, Zalm en Mango

INGREDIENTEN

Half zakje verse koreander., 1 Limoen, 4 eetl. Mayonaise, zeezout en vers gemalen peper, 1 Mango, 200 gr. Zalmfilet, 2 bakjes cocktail-garnalen, 2 eetl. olijfolie, 1 teen uitgeperste knoflook, 1 theel. Chili-olie,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 scheutje(s) Malibu, Wijn (wit, mousserend),

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-11-1998
  •  
  •  0-10 min.

Een alcoholvrije coctail voor met de dagen

INGREDIENTEN

4 cl Mangosiroop, 4 cl Citroensap, 5 g Suiker, Vanille, Limoenen, Mango, Fijngestampt ijs, IJsblokjes, Alcohol: 0%, Categorie: Overig, Decoratie: Citroen,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-11-2002
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Jenever, Vruchtensap

  •  …
  •  
  • Geplaatst op09-11-1999
  •  
  •  
INGREDIENTEN

Jenever, Jus dorange

  •  …
  •  
  • Geplaatst op09-11-1999
  •  
  •  
INGREDIENTEN

Jenever, Jus dorange

  •  …
  •  
  • Geplaatst op09-11-1999
  •  
  •  
INGREDIENTEN

Jenever, Jus dorange

  •  …
  •  
  • Geplaatst op09-11-1999
  •  
  •  
INGREDIENTEN

Anders

  •  …
  •  
  • Geplaatst op15-10-1999
  •  
  •  
INGREDIENTEN

Vruchtensap

  •  …
  •  
  • Geplaatst op18-08-1999
  •  
  •  
INGREDIENTEN

Jus dorange, Likeur

  •  …
  •  
  • Geplaatst op16-04-2005
  •  
  •  
INGREDIENTEN

Jus dorange, Pisang ambon

  •  …
  •  
  • Geplaatst op21-01-2001
  •  
  •  
INGREDIENTEN

Zie bereiding

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-08-1999
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een mooi begin van een lange avond...

INGREDIENTEN

1 klein meloentje, 100 gram gerookte zalm, 1 blikje krab of 100 gram krabsticks (diepvries), een paar slabladeren, 1 eetlepel creme fraiche, 1 eetlepel mayonaise, 1 dessertlepel tomatenketchup, 1 dessertlepel whisky, citroensap, 1 dessertlepel fijngehakte dille (vers of diepvries), cayennepeper of paprikapoeder

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-11-1999
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Cocktail van kip met tonijnsaus

INGREDIENTEN

1 kipfilet, 2 1/2 dl kippebouillon (van een blokje), enkele stengels bleekselderij, 1 blikje tonijn, 1 eetlepel mayonaise, 2 eetlepels yoghurt, peper, zout, blad van de selderijstengels

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-09-1998
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een eenvoudig en snel klaar te maken voorgerecht: Cocktail van varkenshaasje. Hou je niet van vis? Dan is dit voorgerechtje wellicht iets voor jou. Simpel, snel klaar te maken en je kunt het vooraf bereiden.

INGREDIENTEN

300 gram varkenshaasje (75 gram per persoon), een blikje vruchtencompote, 4 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel ketchup, 1 theelepel scherpe mosterd, 2 eetlepels rum (of cognac of whisky), peper en zout, optioneel: vier kerstomaatjes (cherry tomaatje)

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-01-2010
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

250 ml Roomkaas, 125 ml Zure Room, 1/4 Mayonaise, 3x 125 ml bl. gebroken of kleine Garnalen, 250 ml. Heinz Seafood Cocktail Sauce, 500 ml. Mozzarella kaas - geraspt, 3 Groene Uitjes, in ringetjes gesneden, 1 grote Tomaat, in kleine blokjes gesneden, 1 groen peper, in kleine blokjes gesneden, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-07-2008
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Goede smaakcombinatie

INGREDIENTEN

250 gram champignons, 200 gram gare kipfilet in stukjes gesneden, 1 grapefruit in partjes, 4 slablaadjes. *Dressing: 1 dl mayonaise, 1/2 el tomatenketchup, snufje kerrie, paar druppels worcestershiresauce, paar druppels sherry.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-10-1999
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Voorgerecht

INGREDIENTEN

*300 gram gepelde garnalen, *2 dl mayonaise, *paprikapoeder, *tomatenketchup, *worcestersaus, *fijngehakte peterselie, *VOOR DE GARNERING:, *peterselie, *schijfjes citroen

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-12-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Wel even goed uitkijken hier: Met de bovenstaande hoeveelheden maakt u vier stevige Margaritas die elk meer dan 60 cc sterke drank bevatten. Dat is vrij heftig! Hou je hoofd er bij!

INGREDIENTEN

150 cc Tequila Sauza Hornitos, 120 cc Cointreau;, 180 cc Limoensap, Vers geperst, 1 eetlepel Zeezout, half grof, zonder jodium;, 4 Limoen partjes of mootjes (ter decoratie), 24 Ijsklonten, grof gemalen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-11-2008
  • Mexicaans
  •  0-10 min.

Het asperge-tijdperk breekt weer aan. Dus een heerlijke Asperge-Cocktail.

INGREDIENTEN

400 gram asperges, 2 sjalotjes, 1,5 dl mayonaise, Bekertje zure room, 2, hardgekookte eieren, citroensap, zout en peper, cognac, peterselie, 100 gram gekookte ham, worcestersaus

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

heerlijk en snel klaar --- misschien iets voor Kerst?

INGREDIENTEN

200 g gerookte zalm, in stukjes, 1 gekookt en gepeld ei en erna in plakjes gesneden, citroen, partje, peterselie, plukje, sla in handbare stukken gewassen en uitgelekt, , 1. Maak een Cocktailsaus, 2. Doe de gewassen en gedroogde sla onder in een cocktailglas., 3. Vul met een lepel de glas voor 2/3 met zalm en cocktailsaus mengsel., 4. Garneer cocktail met een plakje ei en een stukje zalm en een klein plukje peterselie., 5. Steek een partje citroen aan zijkant van glas., 6. Serveer op ovale schaal deze twee cocktails.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2016
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 gr gekookte kipfilet, 2 perziken, 1/2 rode paprika, 1 sjalotje, , 1/2 citroen, gemberpoeder, 1/2 dl mayonaise, 1 selderijstengel, , mosterdpoeder, paprikapoeder, 2 eetl geklopte slagroom, ongezoet, , zout, peper

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2001
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Rum, Vruchtensap

  •  …
  •  
  • Geplaatst op03-09-2002
  •  
  •  

INGREDIENTEN

1 klein meloentje, 100 gr gerookte zalm, 1 blikje krab of 100 gr krabsticks, een paar slabladeren, 1 eetl creme fraiche, 1 eetl mayonaise, 1 dessertlepel tomatenketchup, 1 dessertlepel whisky, Citroen sap, 1 dessertlepel fijngehakte dille, cayennepeper of paprikapoeder, ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-05-2002
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een cocktail voor bij het Kerstdiner of zomaar als voorafje. Mijn vriend vond het heerlijk!

INGREDIENTEN

2 ons kipfilet (kipfilet voor op boterham), potje asperges (ik heb aspergepuntjes genomen), blikje mandarijntjes (per ongeluk perzikstukjes genomen, was lekker!), 2 eetl mayonaise (olijvonaise AH), 2 eetl curry, 1/8 l stijfgeklopte slagroom, scheutje cognac, sap van 1/4 citroen (klein beetje maar), peterselie, sinaasappel (uiteindelijk niet gebruikt), ijsbergsla blaadjes voor garnering,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-10-2001
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke cocktail. Meer heerlijke recepten, tips van professionele cocktailmakers en informatie over bereidingswijze vind je in de cocktailspecial op Smulweb.

INGREDIENTEN

1,5 shot De Kuyper Apricot Brandy, 1,5 shot Gin, 0,5 shot citroensap, 0,25 shot De Kuyper Grenadine, 4 scheutjes Angostura Bitter

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-03-2009
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 eetlepels bosaardbeitjeslikeur aangevuld met champagne of mousserende wijn.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-05-2003
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Vruchtensap, Anders

  •  …
  •  
  • Geplaatst op11-11-1999
  •  
  •  
INGREDIENTEN

Bananas, Rum

  •  …
  •  
  • Geplaatst op20-05-2005
  •  
  •  
INGREDIENTEN

Rum, Jus dorange

  •  …
  •  
  • Geplaatst op11-12-2006
  •  
  •  
INGREDIENTEN

Rum, Vruchtensap

  •  …
  •  
  • Geplaatst op11-11-1999
  •  
  •  
INGREDIENTEN

Tonijn in olie 1 klein blikje., ananas 2 kleine blikjes., mayonaise 75-100 g., 1/2 theelepel goudgele mosterd ., 1/2-1 theelepel suiker., peper uit de molen., knoflook of uienpoeder., zout-worcestersaus., beetje gemengde sla., toefje peterselie.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-11-1999
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  0-10 min.

Lekker en fairtrade aperitief!

INGREDIENTEN

-7g BIO mascobadorietsuiker, -150ml Worldshake, -100ml Bolivar Blond (bier bij Oxfam), -75ml BIO rum, -225ml BIO imonade,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-10-2015
  • Europees
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Gin, Vermouth, Anders

  •  …
  •  
  • Geplaatst op20-01-2004
  •  
  •  
INGREDIENTEN

Wijn, Anders, Anders

  •  …
  •  
  • Geplaatst op19-01-2004
  •  
  •  
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top