1. Home
  2. Recepten
  3. Clafoutis

Clafoutis recepten (254) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

clafoutis

INGREDIENTEN

500 ml melk 150 gram bloem 150 gram suiker 2 zakjes vanillesuiker 3 gram bakpoeder 6 eieren boter, om in te vetten 500 gram kersen, ontpit poedersuiker dichte taartvorm (quichevorm),24 cm aluminiumfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng melk, bloem, suiker, vanillesuiker en bakpoeder door elkaar. Roer de eieren er een voor een door en klop tot een luchtig beslag. Vet de taartvorm in. Bedek de bodem van de vorm met de helft van het beslag. Zet dit 5 minuten in de oven. Haal de taartvorm uit de oven en verdeel de uitgelekte kersen over de beslagbodem. Vul de vorm verder met het beslag en bak de clafoutis in 40 tot 45 minuten gaar in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie wanneer de bovenkant te bruin wordt. Haal de clafoutis als hij gaar is uit de vorm en bestrooi hem met poedersuiker.

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-06-2009
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Clafoutis

Een clafoutis is een warm desert van pruimen of kersen bedekt met een mengsel van melk, eieren en wat bloem, dat in de oven tot een snijdbare koek stolt

INGREDIENTEN

500 gr verse pruimen of kersen uit een pot60 gr bloem1 ei1dl magere melksuiker of 2ml suikervervanger

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2005
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Clafoutis

Klassieke franse kersenflan

INGREDIENTEN

400 gr. ontpitte kersen, 100 gr. bloem, ? theelepeltje zout, 75 gram witte basterd suiker, 1 vanillestokje, 3 dl. melk, 3 eieren, 3 eetlepels olijfolie,

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-2001
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Clafoutis.

INGREDIENTEN

500 ml melk (Melkan), 150 g bloem, 150 g suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 3 g bakpoeder, 6 eieren, boter om in te vetten, 500 g kersen, ontpit, poedersuiker, , , , , , , , ,

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2009
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Clafoutis met...

Clafoutis met courgette, cantal en rozemarijn.Probeer dit vegetarische gerecht, u zult ontdekken dat rozemarijn en courgette een uitstekende combinatie vormen.Serveer deze clafoutis als een licht hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

2 el bloem, 3 eieren, 1/2 liter melk, 350 gr courgette, bij voorkeur gele en groene, in plakjes van 1 cm, 1 teentje knoflook, geperst, 1 el fijngehakte rozemarijn, plus wat plukjes voor de garnering, 150 gr cantal, in dunne plakjes, zout en versgemalen peper, Eventueel vervangende kaassoort : Cheddar

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-06-2005
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Clafoutis

Nagerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

100 gr. bloem, 2 eieren, 1 3/4 dl (volle) melk, 3 zakjes vanillesuiker, boter voor invetten, 350 gr. kersen, 1 eetlepel poedersuiker, ,

  • Grieks Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2000
  • Grieks Nagerecht
  •  20-30 min.

Clafoutis

Warm kersentoetje

INGREDIENTEN

, 1 potje kersen zonder pit van 370 ml, 2 eieren, ¼ l melk, 40 g suiker, 70 g bloem, 1 zakje vanille suiker, 1 borrelglas Cherrykiss of kersensap, poedersuiker, ,

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-1999
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Clafoutis

Dichte taartvorm (quichevorm) Ø 24 cm aluminiumfolie

INGREDIENTEN

500 ml melk, 150 g bloem, 150 g suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 3 g bakpoeder, 6 eieren, boter om in te vetten, 500 g kersen, ontpit, poedersuiker

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-05-2009
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Clafoutis

Het Franse nagerecht Clafoutis komt van oorsprong uit de streken Limousin en Avergne en wordt daar altijd gemaakt met kersen

INGREDIENTEN

500g zoete kersen, eventueel:2-3el Kirsch, voor het beslag:75g suiker/3 eieren/125g bloem/ 1/4 tl zout/ 1/4l melk, verder(om te bestrooien):ca 2el poedersuiker, Tip:ipv kersen kan elke soort fruit worden gebruikt met een erbij passende dranksoort

  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-11-2006
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.

Clafoutis

Toetjestaart

INGREDIENTEN

Abrikozen, kersen of pruimen, 6 eieren, 250 g suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 6 eetlepels bloem, 1 dl melk, 1,5 dl room, een flinke snuif zout, poedersuiker

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-01-2000
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Clafoutis

INGREDIENTEN

1 pot kersen (uitlekgewicht ongeveer 400 gr), 125 gr bloem, 2,5 dl melk, 3 eieren, 50 gr suiker voor in het beslag, 50 gr suiker als garnering

  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-03-2009
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

clafoutis

Clafoutis is heerlijk als ze wat is afgekoeld, maar toch nog warm is. serveren met room!

INGREDIENTEN

Boter om de schaal mee in te vetten, 565 g pruimen, 45 g boter, 3 grote eieren, 85 g fijne suiker, 100 ml room, 85 g gewone bloem of gemalen amandelen, poedersuiker.

  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-09-2001
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.

clafoutis

INGREDIENTEN

1 courgette, 1 bakje kerstomaten, 2 eieren, 1dl room, 2dl melk, 15 gr bloem, 75 gr gekoote achterhamreepjes, 25 gr geraspte kaas

  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-2000
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Clafoutis

Een uitzonderlijk lekker dessert, die zowel warm als koud gegeten kan worden.

INGREDIENTEN

10 gram boter, 1 pot kersen, 3 eieren, 1/2dl. koffieroom, 1/2dl. melk, 2 eetlepels kirsch, 50 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, zout, 75 gram bloem.

  • Amerikaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-09-2000
  • Amerikaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Clafoutis

Elle 2-2003

INGREDIENTEN

2 potjes kersen, zonder pit, uitgelekt (sap bewaren); 2 el suiker; 2 tl maizena; 50 g zelfrijzend bakmeel; 150 g amandelen, fijngemalen; 4 eieren; 125 g suiker, snuf zout; 175 ml melk; 25 ml kersensap; 50 g roomboter, gesmolten; 1 tl citroensap

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-04-2005
  •  
  •  60-120 min.

Clafoutis

INGREDIENTEN

125 g bloem, 3 eieren, 1/4 tl zout, 250 ml melk, , 500 g vulling, , Hartig recept:, 30 g boter, 350 g garnalen, 1 teen knoflook, uitgeperst, 6 el peterselie, fijngehakt, 225 g maïskorrels (blikje), 125 g waterkers, steeltjes verwijderd, waterkers om te garneren

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-06-2011
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

clafoutis

INGREDIENTEN

3 eetlepels bloem, 3 eieren, 1 eetlepel bruine rum, 1 eetlepel boter, 3 eetlepels suiker, 3.5 dl melk, zout, 1 eetlepel olie, , in het kersenseizoen ; 1 kilo ontpitte kersen, buiten het kersenseizoen: 1 kilo dun gesneden geschilde schijfjes appel

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-08-2009
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Clafoutis.

Fruitig toetje.

INGREDIENTEN

500 gram stoofperen, 25 gram custardpoeder, 1/4 liter volle melk, 150 gram bloem, 2 eieren, basterdsuiker.

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-05-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Clafoutis

Voor de combi magnetron

INGREDIENTEN

10 g boter* 1 pot kersen (185 g)* 3 eieren* 1/2 dl. koffieroom* 1/2 dl. melk* 2 eetl. kirsch* 50 g suiker* 1 zakje vanillesuiker* zout* 75 g bloem.

  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-07-2000
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

Clafoutis

Appeldessert

INGREDIENTEN

750 gr jonagold, 125 gr suiker, 4 eierdooiers, 2 dl room, 1,5 dl melk, 1 glaasje calvados, 3 el bloem, 2 el boter, 2 el poedersuiker en 1 zakje vanillesuiker.

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2001
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

CLAFOUTIS

EXOTISCHE INGREDIENTEN VOOR EEN VERRUKKELIJK NAGERECHT,DAT OOK ALS GEBAK KAN WORDEN GESERVEERD.

INGREDIENTEN

*1 ananas(of blik)*200 gr studentenhaver*7 el kokosmelk*200 gr bloem*1/2 tl zout*100 gr suiker+suiker voor bestrooien*4 eieren(M)*boter voor invetten.

  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

Clafoutis

Kersentaart

INGREDIENTEN

(15 min. bereidingstijd + 60 min. bakken)2 potjes kersen, zonder pit, uitgelekt (sap bewaren)2 eetl. suiker2 theel. maizena50 gr. zelfrijzend bakmeel150 gr. amandelen, fijngemalen4 eieren125 gr. suikersnuf zout175 ml. melk25 ml. kersensap50 gr. roomboter, gesmolten1 theel. citroensap

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-07-2003
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Clafoutis

Het klassieke Franse zomerse nagerecht. Eenvoudig te maken en bijzonder lekker. De echte Clafoutis is met verse kersen. Ander zomers fruit kan ook, bij voorbeeld wilde perziken. Dan heet het dessert een Flaugnarde. Alleen de variant met kersen heet Clafoutis. We ontpitten de kersen (dat eet wel zo gemakkelijk) maar omdat de pitten een specifieke smaak toevoegen (namelijk amandelsmaak) gebruiken we wat amandelmeel.

INGREDIENTEN

2,5 dl melk, 2 eieren, 30 gram bloem, 10 gram amandelmeel, 20 gram suiker, boter,

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-07-2018
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Clafoutis

INGREDIENTEN

3 eetlepels bloem - 3 eetlepels suiker - 3 eieren - 3,5 dl melk - 1 eetlepel bruine rum - zout - 1 eetlepel boter - 1 eetlepel olie - In het kersenseizoen: 1 kg ontpitte kersen : Buiten het kersenseizoen: 1 kg dun gesneden geschilde schijfjes appel

  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

clafoutis

INGREDIENTEN

1 limoen, schoongeboend, 65gr bloem, 2 eieren, 70gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 160ml melk, grote pot kersen, kirsch

  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-11-2010
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.

Clafoutis

Heerlijk gebak

INGREDIENTEN

750 gram vers fruit (perziken, kersen, ananas o.i.d.), 175 gram witte basterdsuiker, 150 gram gemalen noten (amandelen, hazelnoten, kokos etc) 50 grams bloem, 1/8 liter melk, 2 eieren, 75 gram roomboter, zout.

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-06-1999
  • Frans
  •  30-60 min.

Clafoutis

Frans nagerecht, kan ook 's-middags bij de thee of koffie.

INGREDIENTEN

Een halve kilo kersen,ontpit, legt ze op de bodem van een vlaaivorm., Dan ga je een beslag roeren van:, - 6 volle lepels bloem, - 6 eetlepels suiker, - 1 zakje vanillesuiker, - 3 eieren, - 1 volle kop melk, - scheutje citroensap.

  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-2006
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Clafoutis

Lekker op een warme zomerse dag!

INGREDIENTEN

4 eieren, 150 gr suiker, Snufje zout, 50 gr gemalen amandelen, 2 eetlepels tarwebloem, 100 gr crème fraîche, 1 dl melk, 350 gr kersen, ontpit of ander zacht fruit

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2013
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

clafoutis

Lekker zoet nagerecht

INGREDIENTEN

250 gr.fruit uit blik of pot.75gr.bloem 3 dl melk 3 eieren 120gr.suiker 2 zakjes vanillesuiker 1 mespunt zout 1 zoetzure appel 1.theelepeltje kaneel boter voor de vorm.

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

clafoutis

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-08-2009
  •  
  •  0-10 min.

Clafoutis

Eierkoek met kersen

INGREDIENTEN

500 gr ontpitte kersen, 3 eieren, 2 1/2 el poedersuiker, 4 el bloem, 2 dl melk, boter om in te vetten

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-06-1999
  • Frans
  •  30-60 min.

Clafoutis

Kersensouffle

INGREDIENTEN

500 gr.donkere kersen,4 el.bloem,8 el.suiker, snufje zout,3 eieren,3 dl.melk,poedersuiker, boter

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2004
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

clafoutis

Een heerlijke desserttaart. Traditioneel met kersen, maar ook erg lekker met perziken.

INGREDIENTEN

5-6 perziken, 80 gram suiker, * 1/2 theelepel vanillesuiker, * 100 gram gezeefde bloem, * 3 grote eieren of 4 kleine eieren, * 25 dl. melk, * 'n snufje zout

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-1999
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Clafoutis .

INGREDIENTEN

- 75 gr bloem - 50 gr griessuiker - 1 snuifje zout - 2 kleine eitjes - 2 dl melk - 10 gr boter - 200 gr gemengd fruit: kersen, kiwi's, pruimen, sinaasappelen, kaki's- Bloemsuiker .

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-07-2003
  • Frans
  •  0-10 min.

Clafoutis

INGREDIENTEN

100 g gerookte spekblokjes, 200 g harde hollandse geitenkaas (geraspt), 1 ui, 1 courgette, 1 aubergine, 1 prei, 1 grote vleestomaat, 2 tl provencaalse kruiden, 75 g bloem, 3 eieren, 2,5 dl melk, peper, zout, 1 el olie

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Frans
  •  30-60 min.

Clafoutis

Heerlijk Frans nagerecht, makkelijk en snel te maken. Ook lekker als tussendoortje.

INGREDIENTEN

50 gr. boter, 4 eieren, 75 gr. basterdsuiker, 100 gr. bloem, 0,5 theelepel zout, 0,5 liter melk, poedersuiker, Voor kersenclafoutis: 500 gr. zwarte kersen halve dl. kirsch., I.p.v. kersen: appel kaneel rum. Of ander fruit.

  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-02-2000
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.

clafoutis

Wereldberoemd en erg lekker...

INGREDIENTEN

500 tot 600 gr. kersen (uitgelekt), 150 gr. Honig cakaemeel, 150 gr. suiker, 100 gr. boter (kamertemp.) 2 middelgrote eieren, 2 el. rum of cognac, 3 tot 4 el. poedersuiker, 2 el melk.

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Clafoutis 2.

De 'echte' clafoutis komt van oorsprong uit de Franse streken Limousin en Auvergne en wordt daar altijd gemaakt met kersen, maar in de rest van Frankrijk wordt ook wel ander fruit gebruikt. Een clafoutis is geen echte taart en lijkt eigenlijk nog het meest op een veredelde pannenkoek. Clafoutis wordt lauwwarm gegeten en in Frankrijk geserveerd als nagerecht.

INGREDIENTEN

500 gram zoete zwarte kersen-eventueel: 2 - 3 eetlepels Kirsch, , voor het beslag:, 75 gram suiker, , 3 eieren, 125 gram bloem, , 1/4 theelepel zout, 1/4 liter melk, , , verder (om de clafoutis te bestrooien):, , circa 2 eetlepels poedersuiker., , ,

  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-07-2003
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Clafoutis met kersen

INGREDIENTEN

Boter, 250 g kersen (eventueel uit pot), 80 g bloem, 20 g poedersuiker, 1 ei, 1 dl halfvolle melk, 1 el kristalsuiker,

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-05-2005
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Clafoutis van pruimen

Recept van het niet meer bestaande restaurant le grand comptoir in paris uit de jaren 50

INGREDIENTEN

100 gram bloem,100 gram suiker 4 eieren,2 kleine kopjes gekookte melk, 2eetlepels rum 6 eetlepels boter, 600gram pruimen en wat poeder suiker,

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2004
  • Frans
  •  30-60 min.

Perzik-Aardbei clafoutis

Kersenclafoutis is voor de Fransen wat appeltaart voor Nederlanders is; een heerlijke klassieker en een traditioneel Frans nagerecht. Het is een soort luchtig gebak met een heerlijke amandelsmaak en je kunt hem maken met allerlei zomerfruit. Deze versie is met perzik en aardbei gemaakt, maar met abrikoos, pruim, banaan, blauwe bessen, frambozen, appel of kersen kan natuurlijk ook.  Met room, champignons, spekjes en kaas zou je ook een hartige variant kunnen maken. Omdat het beslag vrij dun is (lijkt op pannenkoekbeslag), wordt dit recept in een schaal en niet in een springvorm gebakken.  Het is ook nog eens een heel makkelijk recept. Gebaseerd op een recept van Gordon R.

INGREDIENTEN

50 gram amandelmeel of gemalen witte amandelen, 15 gram bloem, 2 eieren, 3 eierdooiers, 70 gram rietsuiker, 10 gram stevia (poeder, uit pot), flinke mespunt (zee)zout, 250 ml slagroom, 1 theelepel amandelextract, 300 gram fruit naar wens, schoongemaakt en in stukjes, boter en poedersuiker voor de schaal of bakvorm

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-08-2014
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
Clafoutis

Clafoutis

Clafoutis is een heerlijk Frans gebak met kersen. Hierbij overgiet men kersen met een beslag van onder meer eieren en bloem. Je kunt in plaats van kersen ook andere soorten fruit gebruiken voor een clafoutis. Voorbeelden zijn met appels, pruimen of bananen. Deze vruchtsoorten worden dan wel versnipperd, zodat ze ongeveer even groot zijn als kersen. Je kunt een clafoutis eten als dessert na een maaltijd. Clafoutis eet je in principe lauw. Er wordt daarnaast een beetje poedersuiker over het gebak gestrooid. Zin om zelf eens een clafoutis te bereiden? Bekijk dan hieronder de verschillende lekkere recepten voor clafoutis.

Nieuwste clafoutis recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top