Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

242 clafoutis recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 ml melk, 150 gram bloem, 150 gram suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 3 gram bakpoeder, 6 eieren, boter, om in te vetten, 500 gram kersen, ontpit, poedersuiker, dichte taartvorm (quichevorm),24 cm, aluminiumfolie

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-06-2009
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Een clafoutis is een warm desert van pruimen of kersen bedekt met een mengsel van melk, eieren en wat bloem, dat in de oven tot een snijdbare koek stolt

INGREDIENTEN

500 gr verse pruimen of kersen uit een pot60 gr bloem1 ei1dl magere melksuiker of 2ml suikervervanger

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2005
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Klassieke franse kersenflan

INGREDIENTEN

400 gr. ontpitte kersen, 100 gr. bloem, ? theelepeltje zout, 75 gram witte basterd suiker, 1 vanillestokje, 3 dl. melk, 3 eieren, 3 eetlepels olijfolie,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-2001
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 ml melk (Melkan), 150 g bloem, 150 g suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 3 g bakpoeder, 6 eieren, boter om in te vetten, 500 g kersen, ontpit, poedersuiker, , , , , , , , ,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2009
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 pot kersen (uitlekgewicht ongeveer 400 gr), 125 gr bloem, 2,5 dl melk, 3 eieren, 50 gr suiker voor in het beslag, 50 gr suiker als garnering

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-03-2009
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dichte taartvorm (quichevorm) Ø 24 cm aluminiumfolie

INGREDIENTEN

500 ml melk, 150 g bloem, 150 g suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 3 g bakpoeder, 6 eieren, boter om in te vetten, 500 g kersen, ontpit, poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-05-2009
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Elle 2-2003

INGREDIENTEN

2 potjes kersen, zonder pit, uitgelekt (sap bewaren); 2 el suiker; 2 tl maizena; 50 g zelfrijzend bakmeel; 150 g amandelen, fijngemalen; 4 eieren; 125 g suiker, snuf zout; 175 ml melk; 25 ml kersensap; 50 g roomboter, gesmolten; 1 tl citroensap

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-04-2005
  •  
  •  60-120 min.

Toetjestaart

INGREDIENTEN

Abrikozen, kersen of pruimen, 6 eieren, 250 g suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 6 eetlepels bloem, 1 dl melk, 1,5 dl room, een flinke snuif zout, poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-01-2000
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Clafoutis is heerlijk als ze wat is afgekoeld, maar toch nog warm is. serveren met room!

INGREDIENTEN

Boter om de schaal mee in te vetten, 565 g pruimen, 45 g boter, 3 grote eieren, 85 g fijne suiker, 100 ml room, 85 g gewone bloem of gemalen amandelen, poedersuiker.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-09-2001
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.

Een uitzonderlijk lekker dessert, die zowel warm als koud gegeten kan worden.

INGREDIENTEN

10 gram boter, 1 pot kersen, 3 eieren, 1/2dl. koffieroom, 1/2dl. melk, 2 eetlepels kirsch, 50 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, zout, 75 gram bloem.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-09-2000
  • Amerikaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Warm kersentoetje

INGREDIENTEN

, 1 potje kersen zonder pit van 370 ml, 2 eieren, ¼ l melk, 40 g suiker, 70 g bloem, 1 zakje vanille suiker, 1 borrelglas Cherrykiss of kersensap, poedersuiker, ,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-1999
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Nagerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

100 gr. bloem, 2 eieren, 1 3/4 dl (volle) melk, 3 zakjes vanillesuiker, boter voor invetten, 350 gr. kersen, 1 eetlepel poedersuiker, ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2000
  • Grieks Nagerecht
  •  20-30 min.

Clafoutis met courgette, cantal en rozemarijn.Probeer dit vegetarische gerecht, u zult ontdekken dat rozemarijn en courgette een uitstekende combinatie vormen.Serveer deze clafoutis als een licht hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

2 el bloem, 3 eieren, 1/2 liter melk, 350 gr courgette, bij voorkeur gele en groene, in plakjes van 1 cm, 1 teentje knoflook, geperst, 1 el fijngehakte rozemarijn, plus wat plukjes voor de garnering, 150 gr cantal, in dunne plakjes, zout en versgemalen peper, Eventueel vervangende kaassoort : Cheddar

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-06-2005
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Het Franse nagerecht Clafoutis komt van oorsprong uit de streken Limousin en Avergne en wordt daar altijd gemaakt met kersen

INGREDIENTEN

500g zoete kersen, eventueel:2-3el Kirsch, voor het beslag:75g suiker/3 eieren/125g bloem/ 1/4 tl zout/ 1/4l melk, verder(om te bestrooien):ca 2el poedersuiker, Tip:ipv kersen kan elke soort fruit worden gebruikt met een erbij passende dranksoort

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-11-2006
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.

Fruitig toetje.

INGREDIENTEN

500 gram stoofperen, 25 gram custardpoeder, 1/4 liter volle melk, 150 gram bloem, 2 eieren, basterdsuiker.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-05-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

3 eetlepels bloem, 3 eieren, 1 eetlepel bruine rum, 1 eetlepel boter, 3 eetlepels suiker, 3.5 dl melk, zout, 1 eetlepel olie, , in het kersenseizoen ; 1 kilo ontpitte kersen, buiten het kersenseizoen: 1 kilo dun gesneden geschilde schijfjes appel

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-08-2009
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 courgette, 1 bakje kerstomaten, 2 eieren, 1dl room, 2dl melk, 15 gr bloem, 75 gr gekoote achterhamreepjes, 25 gr geraspte kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-2000
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Appeldessert

INGREDIENTEN

750 gr jonagold, 125 gr suiker, 4 eierdooiers, 2 dl room, 1,5 dl melk, 1 glaasje calvados, 3 el bloem, 2 el boter, 2 el poedersuiker en 1 zakje vanillesuiker.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2001
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Kersentaart

INGREDIENTEN

(15 min. bereidingstijd + 60 min. bakken)2 potjes kersen, zonder pit, uitgelekt (sap bewaren)2 eetl. suiker2 theel. maizena50 gr. zelfrijzend bakmeel150 gr. amandelen, fijngemalen4 eieren125 gr. suikersnuf zout175 ml. melk25 ml. kersensap50 gr. roomboter, gesmolten1 theel. citroensap

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-07-2003
  •  
  •  60-120 min.

EXOTISCHE INGREDIENTEN VOOR EEN VERRUKKELIJK NAGERECHT,DAT OOK ALS GEBAK KAN WORDEN GESERVEERD.

INGREDIENTEN

*1 ananas(of blik)*200 gr studentenhaver*7 el kokosmelk*200 gr bloem*1/2 tl zout*100 gr suiker+suiker voor bestrooien*4 eieren(M)*boter voor invetten.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

125 g bloem, 3 eieren, 1/4 tl zout, 250 ml melk, , 500 g vulling, , Hartig recept:, 30 g boter, 350 g garnalen, 1 teen knoflook, uitgeperst, 6 el peterselie, fijngehakt, 225 g maïskorrels (blikje), 125 g waterkers, steeltjes verwijderd, waterkers om te garneren

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-06-2011
  •  
  •  10-20 min.

Voor de combi magnetron

INGREDIENTEN

10 g boter* 1 pot kersen (185 g)* 3 eieren* 1/2 dl. koffieroom* 1/2 dl. melk* 2 eetl. kirsch* 50 g suiker* 1 zakje vanillesuiker* zout* 75 g bloem.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-07-2000
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 eetlepels bloem - 3 eetlepels suiker - 3 eieren - 3,5 dl melk - 1 eetlepel bruine rum - zout - 1 eetlepel boter - 1 eetlepel olie - In het kersenseizoen: 1 kg ontpitte kersen : Buiten het kersenseizoen: 1 kg dun gesneden geschilde schijfjes appel

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 limoen, schoongeboend, 65gr bloem, 2 eieren, 70gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 160ml melk, grote pot kersen, kirsch

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-11-2010
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.

Frans nagerecht, kan ook 's-middags bij de thee of koffie.

INGREDIENTEN

Een halve kilo kersen,ontpit, legt ze op de bodem van een vlaaivorm., Dan ga je een beslag roeren van:, - 6 volle lepels bloem, - 6 eetlepels suiker, - 1 zakje vanillesuiker, - 3 eieren, - 1 volle kop melk, - scheutje citroensap.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-2006
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Heerlijk gebak

INGREDIENTEN

750 gram vers fruit (perziken, kersen, ananas o.i.d.), 175 gram witte basterdsuiker, 150 gram gemalen noten (amandelen, hazelnoten, kokos etc) 50 grams bloem, 1/8 liter melk, 2 eieren, 75 gram roomboter, zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-06-1999
  • Frans
  •  30-60 min.

Lekker op een warme zomerse dag!

INGREDIENTEN

4 eieren, 150 gr suiker, Snufje zout, 50 gr gemalen amandelen, 2 eetlepels tarwebloem, 100 gr crème fraîche, 1 dl melk, 350 gr kersen, ontpit of ander zacht fruit

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2013
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Lekker zoet nagerecht

INGREDIENTEN

250 gr.fruit uit blik of pot.75gr.bloem 3 dl melk 3 eieren 120gr.suiker 2 zakjes vanillesuiker 1 mespunt zout 1 zoetzure appel 1.theelepeltje kaneel boter voor de vorm.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-08-2009
  •  
  •  0-10 min.

Kersensouffle

INGREDIENTEN

500 gr.donkere kersen,4 el.bloem,8 el.suiker, snufje zout,3 eieren,3 dl.melk,poedersuiker, boter

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2004
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijke desserttaart. Traditioneel met kersen, maar ook erg lekker met perziken.

INGREDIENTEN

5-6 perziken, 80 gram suiker, * 1/2 theelepel vanillesuiker, * 100 gram gezeefde bloem, * 3 grote eieren of 4 kleine eieren, * 25 dl. melk, * 'n snufje zout

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-1999
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Eierkoek met kersen

INGREDIENTEN

500 gr ontpitte kersen, 3 eieren, 2 1/2 el poedersuiker, 4 el bloem, 2 dl melk, boter om in te vetten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-06-1999
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

- 75 gr bloem - 50 gr griessuiker - 1 snuifje zout - 2 kleine eitjes - 2 dl melk - 10 gr boter - 200 gr gemengd fruit: kersen, kiwi's, pruimen, sinaasappelen, kaki's- Bloemsuiker .

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-07-2003
  • Frans
  •  0-10 min.

Heerlijk Frans nagerecht, makkelijk en snel te maken. Ook lekker als tussendoortje.

INGREDIENTEN

50 gr. boter, 4 eieren, 75 gr. basterdsuiker, 100 gr. bloem, 0,5 theelepel zout, 0,5 liter melk, poedersuiker, Voor kersenclafoutis: 500 gr. zwarte kersen halve dl. kirsch., I.p.v. kersen: appel kaneel rum. Of ander fruit.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-02-2000
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

100 g gerookte spekblokjes, 200 g harde hollandse geitenkaas (geraspt), 1 ui, 1 courgette, 1 aubergine, 1 prei, 1 grote vleestomaat, 2 tl provencaalse kruiden, 75 g bloem, 3 eieren, 2,5 dl melk, peper, zout, 1 el olie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Frans
  •  30-60 min.

Wereldberoemd en erg lekker...

INGREDIENTEN

500 tot 600 gr. kersen (uitgelekt), 150 gr. Honig cakaemeel, 150 gr. suiker, 100 gr. boter (kamertemp.) 2 middelgrote eieren, 2 el. rum of cognac, 3 tot 4 el. poedersuiker, 2 el melk.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

De 'echte' clafoutis komt van oorsprong uit de Franse streken Limousin en Auvergne en wordt daar altijd gemaakt met kersen, maar in de rest van Frankrijk wordt ook wel ander fruit gebruikt. Een clafoutis is geen echte taart en lijkt eigenlijk nog het meest op een veredelde pannenkoek. Clafoutis wordt lauwwarm gegeten en in Frankrijk geserveerd als nagerecht.

INGREDIENTEN

500 gram zoete zwarte kersen-eventueel: 2 - 3 eetlepels Kirsch, , voor het beslag:, 75 gram suiker, , 3 eieren, 125 gram bloem, , 1/4 theelepel zout, 1/4 liter melk, , , verder (om de clafoutis te bestrooien):, , circa 2 eetlepels poedersuiker., , ,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-07-2003
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Boter, 250 g kersen (eventueel uit pot), 80 g bloem, 20 g poedersuiker, 1 ei, 1 dl halfvolle melk, 1 el kristalsuiker,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-05-2005
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Recept van het niet meer bestaande restaurant le grand comptoir in paris uit de jaren 50

INGREDIENTEN

100 gram bloem,100 gram suiker 4 eieren,2 kleine kopjes gekookte melk, 2eetlepels rum 6 eetlepels boter, 600gram pruimen en wat poeder suiker,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2004
  • Frans
  •  30-60 min.

Kersenclafoutis is voor de Fransen wat appeltaart voor Nederlanders is; een heerlijke klassieker en een traditioneel Frans nagerecht. Het is een soort luchtig gebak met een heerlijke amandelsmaak en je kunt hem maken met allerlei zomerfruit. Deze versie is met perzik en aardbei gemaakt, maar met abrikoos, pruim, banaan, blauwe bessen, frambozen, appel of kersen kan natuurlijk ook.  Met room, champignons, spekjes en kaas zou je ook een hartige variant kunnen maken. Omdat het beslag vrij dun is (lijkt op pannenkoekbeslag), wordt dit recept in een schaal en niet in een springvorm gebakken.  Het is ook nog eens een heel makkelijk recept. Gebaseerd op een recept van Gordon R.

INGREDIENTEN

50 gram amandelmeel of gemalen witte amandelen, 15 gram bloem, 2 eieren, 3 eierdooiers, 70 gram rietsuiker, 10 gram stevia (poeder, uit pot), flinke mespunt (zee)zout, 250 ml slagroom, 1 theelepel amandelextract, 300 gram fruit naar wens, schoongemaakt en in stukjes, boter en poedersuiker voor de schaal of bakvorm

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-08-2014
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
Clafoutis

Clafoutis

Clafoutis is een heerlijk Frans gebak met kersen. Hierbij overgiet men kersen met een beslag van onder meer eieren en bloem. Je kunt in plaats van kersen ook andere soorten fruit gebruiken voor een clafoutis. Voorbeelden zijn met appels, pruimen of bananen. Deze vruchtsoorten worden dan wel versnipperd, zodat ze ongeveer even groot zijn als kersen. Je kunt een clafoutis eten als dessert na een maaltijd. Clafoutis eet je in principe lauw. Er wordt daarnaast een beetje poedersuiker over het gebak gestrooid. Zin om zelf eens een clafoutis te bereiden? Bekijk dan hieronder de verschillende lekkere recepten voor clafoutis.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top