Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Citroentaart recepten (111) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Een absoluut verrukkelijke citroentaart die supereenvoudig te maken is......

INGREDIENTEN

250 gram speculaasjes;, 125 gram gezouten roomboter;, 1 blikje gecondenseerde gezoete melk (397 gram)(meestal staan die blikjes in de supermarkt bij de koffiemelkafdeling);, 3 citroenen en de schil van 1 citroen;, 2 eieren., ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-10-2008
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Deze verrukkelijke citroentaart kregen als afsluiting van een Frans "landelijk" dinertje bij vrienden. Het recept stond in een Frans tijdschrift. En nu dus op Smulweb!

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 125 gr gezeefde bloem - 60 gr harde boter in stukjes - 50 gr suiker - 1 ei - 1 mespunt zout, Garnituur:, 3 citroenen - 3 eieren - 150 gr poedersuiker - 30 gr boter, , Merengue:, 3 eiwitten - 150 gr poedersuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-01-2004
  • Frans
  •  60-120 min.

Deze citroentaart smaakt heerlijk samen met den hertog amandelen-toffee ijs en geschaafde amandelen als dessert.

INGREDIENTEN

Ingredienten Bodem:, , - 300g bloem, - 200g boter, - 100g suiker, - 1 ei, , , Ingredienten Vulling:, - rasp en sap van 3 citroenen, - 300g suiker, - 3 eieren, - 100g boter, gesmolten, - poedersuiker,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-12-1999
  • Amerikaans Nagerecht
  •  60-120 min.

De echt klassieke versie is uiteraard met citroen, maar als je die vervangt door limoenen of sinaasappels krijg je ook een fantastisch resultaat. Als er bruine vlekjes op de vulling verschijnen is de taart klaar. Volgens mijn dochter 'de allerlekkerste taart die ik ooit gemaakt heb!'

INGREDIENTEN

130 gr witte basterdsuiker, 130 gr roomboter, 1 ei, 1 eidooier, 260 gr bloem, , Voor de vulling:, 150 gr roomboter, 150 gr fijne kristalsuiker, 5 eieren, losgeklopt, sap en rasp van 2 citroenen,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Ik kreeg dit recept door van mijn dochter toen ze hoorde van mijn citroenenoverschot. Het is een heerlijke taart!

INGREDIENTEN

175 gr bloem, 125 gr witte basterdsuiker plus 2 eetlepels, snufje zout, 100 gr boter op kamertemperatuur, 1 eierdooier, 2 citroenen, liefst biologisch, 3 eieren, 75 ml slagroom

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-06-2015
  • Europees Nagerecht
  •  30-60 min.

Mega lekkere citroentaart van Herman den Blijker.

INGREDIENTEN

4 citroenen, 180 gram basterdsuiker, 8 eieren (3 hele eieren en 5 eierdooiers), 300 gram (Room)boter, 1 pak bastognekoeken

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-05-2013
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 eieren, 175 gr patentbloem + extra om te bestuiven, 125 gr en 2 el lichtbruine basterdsuiker, 100 gr boter of margarine op kamertemperatuur, 2 citroenen, 75 ml slagroom, beetje poedersuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-04-2012
  • Frans
  •  30-60 min.

Frisse taart die het uitstekend doet als dessert

INGREDIENTEN

100 gr boter, 200 gr volkorenmeel, 100 gr suiker, 1 ei, 100 gr boter, 300 gr suiker, 6 eieren, 5 - 6 citroenen

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2000
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

Een romige, maar frisse taart. Heerlijk als dessert na een uitgebreid diner, maar ook erg lekker bij een kopje thee of koffie.

INGREDIENTEN

1blikje gecondenseerde melk (400 gram), 50 gram gepelde amandelen, 2 eetlepels poedersuiker, 100 gram zachte boter, 125 milliliter melk, 200 gram bloem, 300 gram suiker, 2 citroenen, 1 eidooier, 4 eieren (gesplitst),

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-07-2004
  • Amerikaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

250 gram bloem, 65 gram kristalsuiker, 1 theel. zout, 150 gr koude boter, in blokjes, 1 groot ei, 2 eetl volle slagroom, , Citroenvulling, , 8 grote eieren, 300 gram fijne kristalsuiker, 250 ml vers geperst citroensap, fijngeraspteschil van 3 onbespoten citroenen, 250 ml slagroom

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-11-2011
  • Frans
  •  60-120 min.

Makkelijk te maken citroentaart met een op lemoncurd lijkende vulling

INGREDIENTEN

7 eieren, 285 gram suiker, 285 gram boter, 250 gram bloem, 2 citroenen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-06-2002
  • Frans
  •  30-60 min.

Friszoete taart. Zachtzuur en fris van smaak. Recept uit Tip.

INGREDIENTEN

Voor het deeg: 250 gr bloem, *30 gr gemalen amandelen, *75 gr poedersuiker, *130 gr zachte boter, in klontjes, *geraspte schil van 1 kleine citroen, *1 ei, *1 snufje zout, *1 eierdooier, *1/2 el melk., Voor de vulling: 4 citroenen, *6 eieren, *4 eierdooiers, *300-350 gr kristalsuiker, *125 gr gesmolten boter, *poedersuiker.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-10-2002
  • Italiaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

250 gram boter, 140 gram bloem, 255 gram poedersuiker, 1/2 theelepel vanille-essence, 3 citroenen, 5 eieren,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2007
  •  
  •  30-60 min.

Fris en zoet tegelijk

INGREDIENTEN

5 plakjes roomboterbladerdeeg, 3 citroenen, 4 eieren, 100 g witte basterdsuiker, 5 eetlepels bloem, 4 dl. melk

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Zo, nou alleen nog een puntje erbij van die heerlijke taart!

INGREDIENTEN

150 gr. bloem, zout, 235 gram fijne kristalsuiker, 60 gr.harde boter,2 eidooiers, 3 citroenen, 3 eieren, 4 eetlepels creme fraiche.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2005
  • Internationaal
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Ingrediënten, 100 g boter (plus nog wat voor de bakvorm), 175 g tarwebloem (plus nog wat voor de bakvorm), 225 g suiker, 1 theelepel vanillesuiker, sap en geraspte schil van 1 citroen, 3 eieren, poedersuiker om over de taart te strooien

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2011
  • Frans
  •  30-60 min.

Lekker fris nagerecht of voor 's middags bij de thee

INGREDIENTEN

*4 plakjes roomboterbladerdeeg*1 citroen*3 eieren*200 gr.Mon chou(of andere roomkaas)*75 suiker*2 eetlepels custardpoeder

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-01-1999
  • Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

175 g patentbloem, 125 g en 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker, mespunt zout, 100 g boter of margarine, 1 eierdooier, 2 citroenen, 3 eieren (M), 75 ml slagroom, 175 g poedersuiker, 1 eetlepel bloem om te bestuiven, 1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-05-2010
  • Engels
  •  30-60 min.

Van "M."

INGREDIENTEN

1 ei, 125 g suiker, zout, 250 g meel, 125 g boter, VULLING:, 160 g boter, 160 g suiker, 6 eieren, 2 citroenen,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Voor 6 tot 8 personen, .6 eieren, 300 g fijne suiker, .3 onbehandelde citroenen, 80 g gesmolten boter, boter voor de vorm, , Voor het deeg:, , 250 g bloem, 125 g boter, 30 g amandelpoeder, , 80 g bloemsuiker, 1 geraspte citroenschil, 1 ei, zout, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-03-2005
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Citroentaart lekker ! Voor als er iets te vieren is!

INGREDIENTEN

Bloem, gezeefde (115 gram), Poedersuiker (110 gram), Boter, koude, in klontjes (85 gram), 4 Eieren, 0.5 eetlepel Melk, 3 Citroenen, 3 deciliter Slagroom

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-11-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Een heerlijk lichtverteerbare taart.

INGREDIENTEN

200 gr bladerdeeg; 2 citroenen; 300 gr suiker; 100 gr boter; 3 eieren; 75 gr bloem.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-07-2000
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 el boter om mee in te vetten, 200 gr bloem, 2 tl bakpoeder, 200gr basterdsuiker, 4 eieren, 1,5 dl zure room, fijngeraspte schil van 1 grote citroen, 4 el citroensap, 1,5 dl zonnebloemolie, , VOOR DE SIROOP, 4 el poedersuiker, 3 el citroendsap

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-10-2005
  •  
  •  60-120 min.

Citroentaart met Karamel.

INGREDIENTEN

Voor de taartbodem:, 3 eieren., 150 gr suiker., 150 gr meel voor elk gebruik., 1 tl bakingpowder., 200 gr roomboter gesmolten + 1 sl om de taartvorm in te vetten., Geraspte schil van 1/2 citroen., 3 druppels vanille extract., , Voor de karamel:, 150 gr suiker., 4 sl water., 1 tl citroensap., , Voor de citroenen:, 2 citroenen goed gewassen., 2 sl suiker., ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-10-2011
  • Grieks
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

175 g patentbloem, 125 g en 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker, mespunt zout, 100 g boter of margarine, 1 eierdooier, 2 citroenen, 3 eieren (M), 75 ml slagroom, 175 g poedersuiker, 1 eetlepel bloem om te bestuiven, 1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-01-2010
  • Frans
  •  > 120 min.

"Deze citroentaart is het perfecte lentedessert. Ze is verfrissend maar toch rijk. Serveer ze met slagroom om de scherpe smaak van de citroenen te verzachten".

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 110 g koude boter, 140 g bloem, 30 g bloemsuiker, 1/2 theelepel vanille-essence, Voor de vulling:, 140 g boter, 225 g poedersuiker, geraspte schil en sap van 3 citroenen, 5 grote eieren, losgeklopt en gezeefd .

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2003
  • Belgisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

5 plakjes roomboterbladerdeeg (Koopmans), 3 citroenen, 4 eieren, 100 gr. witte basterdsuiker, 5 el. bloem, 4 dl. melk

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-10-2002
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.

Een verfrissend dessert, dat zalig wegsmelt op je tong op een zomerse namiddag.

INGREDIENTEN

500 gr magere kaas, 125 gr griessuiker, 1 pakje vanillesuiker, sap van ? citroen, 1 dl citroenjenever, 3 zakjes gelatine (poeder), 2 dl slagroom, 1 hotelcake, Versiering: rood fruit,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-02-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

175 g patentbloem, ? 125 g en 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker, ? mespunt zout, ? 100 g boter of margarine, ? 1 eierdooier, ? 2 citroenen, ? 3 eieren (M), ? 75 ml slagroom, ? 175 g poedersuiker, ? 1 eetlepel bloem om te bestuiven, ? 1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-01-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Een heerlijke taart van boterkoek met citroenvulling. Eerst wordt de boterkoek gebakken.

INGREDIENTEN

Benodigdheden boterkoek:175 gram boter, 200 gram bloem, 125 gram basterdsuiker, eventueel 1 zakje vanillesuiker, snufje zoutBenodigdheden citroenvulling (lemon curd):125 gram suiker, 40 gram boter, rasp van 1 citroen, 2 eieren, eventueel slagroom/aardbeien

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-07-2004
  •  
  •  60-120 min.

Elle 2-2002

INGREDIENTEN

Voor het deeg: 130 g basterdsuiker; 130 g roomboter; 1 ei; 1 eidooier; 260 g bloem; Voor de vulling: 150 g roomboter; 150 g fijne kristalsuiker; 5 eieren, losgeklopt; sap en rasp van 2 citroenen (biologisch)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-03-2005
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Voor het deeg: 130 gram witte basterdsuiker; 130 gram roomboter; 1 ei; 1 eidooier; 260 gram bloem, Voor de vulling: 150 gram roomboter; 150 gram fijne kristalsuiker; 5 eieren, losgeklopt; sap en rasp van 2 citroenen (biologisch)

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-11-2011
  • Wereld Nagerecht
  •  60-120 min.

Citroentaart

INGREDIENTEN

6 plakjes (roomboter)bladerdeeg,ontdooid, 1 ei losgeklopt, 125 gr suiker+ 1 ei voor de bodem, 4 bl. gelatine, 4 citroenen(schoongeboend), 1 beker slagroom (250 ml), 250 gr mascarpone, 1/2 bakje pijnboompitten

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-09-2011
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 150 gram bloem, * 100 gram poedersuiker, * 1 snufje zout, * 110 gram boter, * 1 eidooier, * 3-4 druppels vanille-extract, * 2 grote citroenen, * 3 eieren (maat L), * 150 gram suiker, * 1 dl slagroom,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2009
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150 g biscuitjes, 125 g boter (+ extra om de vorm in te vetten), 3 eieren, 175 ml slagroom, 175 ml vers geperst citroensap, 150 g kristalsuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2012
  •  
  •  30-60 min.

Een heerlijke zachtzure taart

INGREDIENTEN

100 gr bloem, snuf zout, 35 gr boter, 40 gr suiker, 1/2 ei licht geklopt, 1 druppel vanille-essence, VULLING:, 1 1/2 dl slagroom, 4 eieren, 150 gr suiker, sap van 4 citroenen ? 2dl, 1 citroenschil fijngeraspt

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-05-2000
  •  
  •  60-120 min.

SUURLEMOENTERT

INGREDIENTEN

1 blik (397 g) Kondensmelk -, Gerasperde skil van 1 suurlemoen(citroen) -, 125 ml Suurlemoensap -, 3 eiers, geskei,, , , 20 cm beskuitjiebasis:, , , (500 g Tennisbeskuitjies(Mariekoekjes) gemeng met gesmelte botter)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-02-2005
  • Afrikaans
  •  > 120 min.

De smaak is heel verrassend, een combinatie van zachtzoet deeg en friszure vulling.

INGREDIENTEN

Voor 10 personen., 250 gram bloem gezeefd, 30 gram gemalen amandelen (amandelpoeder), 75 gram poedersuiker, 130 gram zachte boter, in klontjes, Geraspte schil van 1 kleine citroen, 1 ei, 1 snufje zout, 1 eidooier, ? Eetlepel melk., Voor de vulling., 3 citroenen, 6 eieren, 300-325 gram kristalsuiker, 90 gram gesmolten boter, Poedersuiker, 1 bakje shisopurper (groenteman).,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-10-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

120 gr. bloem, gezeefde, 110 gr. poedersuiker, 85 gr. boter, koude, in klontjes, 4 eieren, 0.5 el. melk, 3 citroenen, 3 dl. slagroom,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-05-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

5 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries) *, 3 citroenen *, 4 eieren *, 100 gram witte basterdsuiker *, 4 dl melk *, 5 eetlepels bloem *, boter om in te vetten.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-04-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top